Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4705 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה שטויות אפשר עוד לקרוא!!

מי שלא יודע לנהוג חסכוני יתאכזב מכל רכב..

כשטוענים שרכב לא חסכוני למה מתכוונים בדיוק? מול מי אתם משווים בכלל?? והאם יש נתונים אמיתיים!!

עד לפני שנה וקצת רק מעטים ידעו למדוד צריכת דלק - ואת 99% מהנהגים זה לא עניין כלל. צריך לדעת איך לנהוג מבלי ליצור פקקים.

הריו הלבנה שלי בת 8 חודשים ו 10000 ק"מ. נוסעת יום יום מכרמיאל למעלות וחוזרת - תוואי הדרך הררי שכולל הרבה בלימות והאצות חוזרות, ולמרות כל זה הרכב מציג תוצאה מדהימה של 15 ק"מ לליטר. מספיקה נסיעה אחת מישורית והתוצאה נושקת ל 17 לליטר. האם זה טוב? בעיניי זה מצויין.

השיפור העיקבי בנתון הצריכה מעודד. התחלתי עם 13 ק"מ לליטר כשהרכב היה חדש, ומקווה לראות 1:16 באופן קבוע.

נ.ב. הפיקנטו הידנית צרכה 1:16 באותם תנאים - אך שם הייתי צריך ללחוץ יותר חזק בגלל המנוע החלש יחסית.

עוד דוגמא קטנה - אבי נוהג היום בקורולה 2008 ידנית, נהג רגוע שלא ממהר לשום מקום וסוחט 15 ק"מ מכל ליטר בלי שידע בכלל..

Mazda CX5

Škoda FABIA

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני אשמח אם תסביר לי מה זה לנהוג חסכוני ברכב ידני פרט להעברת הילוכים בזמו והתאמת ההילוך למהירות הנסיעה , המנעות מהאצות מיותרות .

אני עברתי מרכבי ליסינג אוטומטיים בעשר השנים האחרונות ובאמת ייתכן שאני לא יודע לנהוג חסכוני.

מה שכןעל מזגן אני לא יכול לוותר.

פורסם

נתחיל מזה שהמזגן בריו לא צורך יותר דלק. מדובר על מנגנון חשמלי שלא משפיע על צריכת הדלק וגם לא על הסחיבה של הרכב.

לגבי צורת הנהיגה עצמה - אתה צריך לדאוג שהדוושה תהיה לחוצה רק כמה שצריך ולא יותר. איך תידע? בעזרת מחשב הדרך.

תשאיר אותו במצב צריכה רגעית ותנסה בכל רגע נתון להפחית את הלחץ על הדוושה בצורה שהצריכה בפועל תרד והמהירות לא תפחת.

חוץ מזה השאר בנוי על תיכנון נכון של הדרך לפניך. דוגמא : אתה מתקרב לרמזור מהבהב, פשוט תוריד את הרגל מהגז ותראה איך הצריכה יורד לאפס בגלישה, ובחיים לא לשלב לניוטרל!! כנ"ל בירידה.

לא לעקוף שלא לצורך כי אוטוטו יש פקק..

לדעתי הכי חשוב בנהיגה כזו זה הפן הבטיחותי - נהיגה רגועה תוריד ממך הרבה לחץ ותאפשר לך להתמודד על השטויות של הסובבים אותך. איך שלא תסתכל על זה - נהיגה אחראית/חסכונית תעקב אותך במקסימום 5 דקות (אם בכלל) וזה תקף ב 80% מהכבישים בארץ. בדוק.

Mazda CX5

Škoda FABIA

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
עקב פרסום נתוני צריכת דלק מופרזים, מתארגנת תביעה ייצוגית.

נפגעים (בעלי רכב קיה קיו 1.2 ידנית) המעוניינים להצטרף מוזמנים להתקשר ל 0525604765.

טוב למי שעדיין לא מעודכן, אז קיה (ויונדאי) מפצים בארה"ב את הקונים שלהם עם קופוני דלק ומודים כי טעו בבדיקות המעבדה ובפרסום נתוני הצריכה

ומי שרוצה את המקור שיחפש בגוגל EPA+KIA

כפי שאמרתי כבר לפני יותר מחודש, אני בארגון של תביעה ייצוגית כנגד קיה ומי שרוצה להצטרף עדיין יכול, נא לסמס לי את המייל שלו לטלפון ואני אעביר אותו לעו"ד המטפל בתביעה.

הטלפון לסמס 0525604765

ומי שהיה סקפטי לפני חודש כשפרסמתי את ההודעה, יכול להשאר סקפטי, ידוע שזה עוזר בחיים.

פורסם

מי שמעוניין להצטרף לתביעה, פתחתי דף בפייס שנקרא "תביעה יצוגית נגד קיה ישראל"

מי שרוצה מוזמן לעשות לייק ולשלוח את המייל שלו ואנחנו נחזור אליו בימים הקרובים.

תודה.

עופר.

פורסם

קיה ריו 1.25 ידני.

הרכב עם 8000 ק"מ.

מסקנות עד כה:

1. הסחיבה השתפרה פלאים. לא מרגיש בכלל 1.25. זריז מאוד ושובב.

2. צריכת הדלק התייצבה על 1:15 לבין 1:16 בנסיעה משולבת

3. מדיד השמן לא מראה על חוסרים. הרכב לא אוכל שמן בכלל.

4. לא מתרגלים לרעש מהצמיגים. בלתי נסבל!

5. גודל תא המטען יותר ממספק אותנו, משפחה קטנה. הכסאות המתקפלים אפשרו לי להכניס אופני הרים.

6. הסאונד מתחת לכל ביקורת (לחובבי המוזיקה). לחדשות זה סבבה לגמרי.

7. נוחות הכסאות למרחקים ארוכים מצויינת. התמיכה בגב התחתון מספקת בהחלט.

8. ההגה, כיף בעיר, גרוע מחוץ לעיר. מי שלא ישים לב ימצא את עצמו בגדר בטיחות. אין לו מרכוז.

* סה"כ למחיר שלו הוא מעל ומעבר. אני מרוצה מאוד!!!

1234512345.jpg

פורסם

הודעה ל LEGACY 18 - ראיתי שכתבת שהמזגן בריו 1.25 בנוי ממנגנון חשמלי שלא פוגע בסחיבה ובצריכת דלק. ממה שאני רואה המדחס קשור ברצועה כמו כל מדחס אחר שאני מכיר.

איך בנוי המנגנון הזה?

פורסם

לפותח השרשור,

הצריכה שרשמת לא רעה בכלל יחסית.

הריו החדשה שלי (1.4 אוטומט) זוללת בלי בושה ליטר אחד ל 7 ק"מ!

ואני נוהג מאד רגוע, רוב הזמן מצב ECO דולק לי.

כך שמצבך טוב יחסית :-)

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

קודם כל, לייק לתגובה האחרונה של legacy 1.8 !

חוץ מזה, אני מאוד מתעניין באוטו ולקראת קנייה של כזה (או לחילופין פיאסטה ידנית חדשה), והייתי שמח לשמוע ממי שיש לו אחד (ובייחוד מ Kruvy ו- Legacy, שכבר הגיבן כאן...) מה דרישת המיגון הבסיסית של חברות הביטוח, האם באמת יש צורך מחייב בקודנית הנוספת בהתקנה מקומית שהציעו לי בסוכנות או שהאימובילייזר המובנה של הרכב מספיק כשלעצמו?

אשמח גם לדעת עלות של ביטוח מקיף לנהג שאינו צעיר וללא תאונות בעברו - אם יש מישהו כאן בתנאים האלו שעשה ביטוח כזה לאחרונה.

בנוסף:

1. האם יש למישהו ידע על סוכנות ספציפית של קיה (איפשהו לא רחוק מדי מהמרכז, אני גר ברמת גן) שבה ניתן לקבל שירות טוב ויותר הנחה במחיר/הטבות? הבנתי שלרוב בסוכנויות הראשיות יותר קשה להתמקח על התנאים.

2. האם יש לכם המלצה על מוסך מורשה קיה (שוב, באיזור לא רחוק מדי מרמת גן) שבו כדאי לטפל ברכב?

3. אשמח מאווודדד אם מי שרכש את הרכב לאחרונה (כאמור קיה ריו ידנית 1.25) יוכל לכתוב לי בהודעה פרטית באיזה מחיר, תנאים והטבות העסקה נסגרה (נכון לעכשיו לאחר הורדת המחיר מ 82K ל 76.6K). :lol:

תודה!

פורסם

שלום לכולם,

אני בעליה של ריו ידנית חדשה לבנה רק 8 ימים לכן לא אוכל לעזור בנתונים על צריכת הדלק, אבל מבטיח לעדכן.

כמה נקודות שהייתי שמח לדעת עליהן ואחרות שאוכל לעזור בהן:

1. מדידת צריכת הדלק - אני ממלא מיכל כמעט ריק (משתדל מיד עם הדלק הנורה) באותה התחנה, עד ההפסקה האוטומטית, בלי "עוד קצת" (לא מבין למה צריך "עוד קצת"), מאפס ומחלק במספר הק"מ שהרכב יסע עד להדלקות הנורה שנית.

2. נהיגה חסכונית - האם לא נכון לומר פשוט שמינימליזציה מתוכננת מראש של הסל"ד תתן צריכת דלק נמוכה?

3. הרצה/פתיחת מנוע - מתי המנוע "נפתח"? ממתי אפשר לחשב צריכת דלק?

4. שאלה ללגאסי - אני נוסע על 80 קמ"ש ורואה ממרחק של 3 ק"מ רמזור אדום. האם העברה לניוטרל תחסוך בדלק? אני ממש לא עושה את זה אבל תיאורטית אני חושב שהתשובה היא כן.

5. ITS - ממני חברת הביטוח דרשה קודן (וטוב שהזכרת לי שאני צריך לשלוח להם את המסמך שלו). לא יודע אם זה חיוני זה לא עלה לי כסף. ב-8 ימים האלה הקודן הספיק דוקא לעצבן כי כשאתה באוטו והמנוע דומם כדי להתניע שוב צריך ללחוץ בשלט על נעילה ופתיחה ורק אז אפשר לקודד... צור איתי קשר בפרטי לגבי שאר הפרטים.

6. אני מאוד אוהב את הרכב (התלבטתי בינו לפיאסטה, וברגע שהתחיל המבצע ב-76K העניין הוכרע). בינתיים הדבר שאני לא אוהב בו זה שאני צריך לזכור לכבות את פנסי הרכב, כי הם לא נכבים עם כיבוי המנוע וגם לא מתריאים בצפצוף ששכחתי אותם.

פורסם

assi תודה,

אשמח אם תוכל לשלוח לי את הפרטים הרלוונטיים בהודעה פרטית. לי אין אפשרות לשלוח לך הודעה, כי אני משתמש חדש.

תודה מראש!

פורסם

1-גם לא מבין למה זה טוב.

2-תכנון נכון של נסיעה וגלישה לקראת רמזור כן תתרום לצריכה דלק נמוכה יותר.

3-צריך לבדוק בספר רכב,יש רכבים שלו צריך יש כאלה שזקוקים ל 1500-3000KM.

4-ההפך נסיעה בניוטרל תצרוך יותר דלק,דובר על זה רבות בפורום,תישאר בהילוך ותגלוש.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שאלת תם.. האם כל השרשור לעייל נוגע גם ליונדאי I20 1250 ידנית ?

אחרי הכל מדובר באותה חברה לא ?

לאבי יש כזאת מזה חודשיים (אחרי המתיחת פנים האחרונה) , כל הנסיעות שלו הן בעיר בעליל .

לפי מה שקראתי כאן על הריו - אני יכול לאשש חלק מהדברים.

א. ההגה קל מאוד , יותר קל מפיאטים על מצב CITY , אותי זה מעצבן בטירוף ,

ב. נוחות נסיעה , סבירה מינוס , יחסית לרכב הקודם של אבא שלי קליאו 2003 1.4 ידנית ,זאת רגרסיה (קצת עצוב שרכב בן 10 שכח כבר מה שרכב חדש לא יודע)

ג. צריכת דלק, - אבא שלי לא מודד סדרתי , וממש לא אכפת לו , והוא אפילו לא מסתכל במחשב הדרך , אבל ממה שלי יוצא כאשר אני רואה אותו באוטו ולהתסכל על זה זה עומד על 7.5 ליטר למאה קמ'. שלהערכתי זה סביר + .

עם כל הכבוד לא ראיתי עדיין שום רכב בנזין שבעיר יתן תוצאות של דיזל - זה ניראה לי קצת לחיות בסרט , ונהיה עדינים על הדוושה ככל שנהיה.

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם
שלום לכולם,

אני בעליה של ריו ידנית חדשה לבנה רק 8 ימים לכן לא אוכל לעזור בנתונים על צריכת הדלק, אבל מבטיח לעדכן.

כמה נקודות שהייתי שמח לדעת עליהן ואחרות שאוכל לעזור בהן:

1. מדידת צריכת הדלק - אני ממלא מיכל כמעט ריק (משתדל מיד עם הדלק הנורה) באותה התחנה, עד ההפסקה האוטומטית, בלי "עוד קצת" (לא מבין למה צריך "עוד קצת"), מאפס ומחלק במספר הק"מ שהרכב יסע עד להדלקות הנורה שנית.

2. נהיגה חסכונית - האם לא נכון לומר פשוט שמינימליזציה מתוכננת מראש של הסל"ד תתן צריכת דלק נמוכה?

3. הרצה/פתיחת מנוע - מתי המנוע "נפתח"? ממתי אפשר לחשב צריכת דלק?

4. שאלה ללגאסי - אני נוסע על 80 קמ"ש ורואה ממרחק של 3 ק"מ רמזור אדום. האם העברה לניוטרל תחסוך בדלק? אני ממש לא עושה את זה אבל תיאורטית אני חושב שהתשובה היא כן.

5. ITS - ממני חברת הביטוח דרשה קודן (וטוב שהזכרת לי שאני צריך לשלוח להם את המסמך שלו). לא יודע אם זה חיוני זה לא עלה לי כסף. ב-8 ימים האלה הקודן הספיק דוקא לעצבן כי כשאתה באוטו והמנוע דומם כדי להתניע שוב צריך ללחוץ בשלט על נעילה ופתיחה ורק אז אפשר לקודד... צור איתי קשר בפרטי לגבי שאר הפרטים.

6. אני מאוד אוהב את הרכב (התלבטתי בינו לפיאסטה, וברגע שהתחיל המבצע ב-76K העניין הוכרע). בינתיים הדבר שאני לא אוהב בו זה שאני צריך לזכור לכבות את פנסי הרכב, כי הם לא נכבים עם כיבוי המנוע וגם לא מתריאים בצפצוף ששכחתי אותם.

מה אין לקיה ריו חיישנים לכיבוי האורות בדימום מנוע/יציאה מהרכב ? :shock::shock:

אין תכנות לזה במחשב הרכב?

• תוכן חדש...