Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5152 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב חברים,

בזמן האחרון כאשר הוונטה מתחילה לעבוד ברכב (פיג'ו 306 XR) יש איבהוב של האורות ברכב.

בדקתי טעינה היום יצא 14.4 שזה אני מבין תקין, אבל נאמר לי שהמצבר שלי כבר ישן (משנת 2008) ויש צורך להחליף אותו.

אשמח אם תוכלו לכוון אותי איך אני יכול לדעת האם באמת צריך להחליף מצבר בגלל גילו, הרי הרכב מניע בבוקר בלי שום בעיה ישר מהסיבוב הראשון? אני גם דואג תמיד לבדוק ולהוסיף לפי הצורך מים במצבר בכל טיפול.

יחד עם זאת אשמח לדעת המלצות למצברים, קיבלתי הצעה של 500 ש"ח למצבר שנפ 55A ו450 ש"ח למצבר וולטה 55A. שני המצברים עם אחריות של 12 חודשים.

אשמח לדעת האם אלו מצברים טובים או שחייבים להשקיע במשהו יותר טוב? ואם משהו יותר טוב אז למה?

תודה מראש על העזרה!

פורסם

אתה בטוח משנת 2000 ?

נשמע הזוי ביותר, האלטרנטורים של פיג'ו איכותיים ואמינים אבל 12 שנה למצבר? המעטפת פלסטיק צריכה כבר להתכלות.

בקיצור ולעניין, הבעיה מעידה על אלטרנטור שנחלש עם הזמן (14.4V סותר את זה!, לכן אלטרנטור זה רק 90% לדעתי), שים לב (ברוב המקרים) אם תעלה סלד, ההבהוב יפסיק.

(ככה זה אצלי בקוואליר, אלטרנטור שעבר שיפוץ לפני איזה 70KKM, האורות והתאורה בלוח-שעונים נחלשים בעמידה, אבל קצת גז והכל מסתדר. זה קורה פעם בכמה זמן).

אם הרכב מניע במכה ראשונה, והכל מתפקד טוב, סע לשלום, שיתקע תחליף מצבר. (רק קח מרווח ביטחון, שלא תיתקע מחוץ לעיר בלי יכולת להניע, לפחות בינתיים שים כאבלים בתא-מטען).

לגבי מצבר, לא משנה חברה, קנה מצבר זול עם אחריות ארוכה (12 חודשים זה בסדר). (בב"ש יש לי מקום שפעם מכר לי לפיג'ו אם אני לא טועה ב350 שקל אחריות 12 חודשים).

רוב המצברים מתים כמה חודשים אחרי תפוגת האחריות.

פורסם

כדי שזה לא יקרה שוב, תעשה רווח בין 8 ל - )

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אז ממנה שאני מבין בינתיים, לא לגעת במצבר עד שהוא מת סופית?

נאמר לי שאם המצבר מזייף ולא עושה את העבודה כמו שצריך, אז זה משהו שיכול לדפוק את האלטרנאטור, זה נכון?

• ספונסר פורום
פורסם
אז ממנה שאני מבין בינתיים, לא לגעת במצבר עד שהוא מת סופית?

נאמר לי שאם המצבר מזייף ולא עושה את העבודה כמו שצריך, אז זה משהו שיכול לדפוק את האלטרנאטור, זה נכון?

המצבר לא משפיע על האלטרנטור גם כשהוא גוסס, אם ההנעה קלה בבוקר לא כלכלי להחליף מצבר. הסיכוי שיתקלקל בשנה הקרובה גדול יחסית בשל גילו אבל ההחלטה אם להחליף נגזרת ממצבך הכספי, האם הרכב משמש לפרנסתך, החשש שלך מלהיתקע ועוד הבטים סובייקטיבים.

הסיכוי לכשל יגדל לקראת שיא הקיץ ובתחילת החורף

ניתן לבצע אומדן טוב יותר באמצעות מכשיר בדיקה אלקטרוני (לא מד עומס) אבל גם זה אומדן בלבד

הכי טוב שתהיה ערני וכשהתנעות הבוקר נעשות קשות קצת תחליף ביוזמתך

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

פורסם

תודה רבה על העזרה חברים!

מצאתי מצבר במחיר מציא של חברה טובה, אני חושב שעדיף להשקיע עכשיו מאשר להתקע באמצע טיול בשום מקום וללא מצבר.

בכל זאת המצבר כבר בן 4, הגיע זמנו.

• ספונסר פורום
פורסם

1. תתחדש

2. שים לב, מסתובבים בשוק מצברים מחודשים שהאמינות שלהם נופלת ממצבר בן 4 שנים של חברה טובה

3. עדיין לא פתרת את בעיית הטעינה, לא הייתי מוותר על ביקור אצל חשמלאי

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

פורסם

הוא אמר שהטעינה היא 14.4V, זה צריך ליהיות טוב (אם אין בעיה באלטרנטור).

אם זה היה תלוי בי, כל עוד הרכב נוסע בעיר, לא קונה מצבר, אבל ברגע שיוצאים מהעיר, לשים חדש.

(אל תשכח שמצבר בן 4 זה מעולה יחסית, אצלי ב406 המצבר שבא איתה מהמפעל החזיק הרבה, אבל כל החלפה של מצבר כל פעם הם מחזיקים פחות שנים.)

• תוכן חדש...