Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5152 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני קורא ותיק אבל זו ההודעה הראשונה שלי בפורום.

גם לי וגם לאישתי יש יונדאי I30, אני מטפל ברכבים במרכז שירות יונדאי תל אביב (ברחוב תוצרת הארץ למי שמכיר). לפני חצי שנה עשיתי טיפול 40,000 ברכב שלי, וביום שישי האחרון הגיע זמן טיפול 40,000 לרכב של אישתי. לתומי חשבתי שאני הולך לשלם את אותו סכום ששילמתי בטיפול לפני חצי שנה- 915 שקלים (יקר יחסית לטיפול אבל סביר במוסך יבואן), להפתעתי התברר לי שמחיר החלקים עלה והטיפול התייקר ב-17% ל-1,067 שקלים. מבדיקה בחשבוניות (שצירפתי) נראה שמחירי הפלאגים עלו פי 2.4 (!), מסנן אויר עלה ב-15% ואטם בורג אגן השמן (שעלותו אומנם פחות מעשרה שקלים, אבל עדיין...) ב-31%! ירידה לא משמעותית יש במחיר שמן מנוע סינטטי 3%- ואילו מחיר שמן הבלמים לא השתנה.

במאמצים רבים הצלחתי להוציא הנחה של 5% על הטיפול כך שיצא ששילמתי רק 100 שקלים (11%+) יותר מאותו טיפול לפני חצי שנה.

השאלה המתבקשת היא מה גרם לעליית המחירים הזאת כאשר שערי המטבע כמעט ולא השתנו בחצי שנה, האם יש מחסור עולמי ביכולת ייצור פלאגים, מסנני אויר ואטמי ריקון? אולי יונדאי משתמשים בחלפים יותר איכותיים? (כנראה שלא כי המק"טים של החלפים זהים בין החשבוניות)

אפשרות נוספת שאני יכול לחשוב עליה היא שהיבואן נהיה רודף בצע ופשוט רוצה להרוויח יותר?

האפשרויות שעומדות בפני הן אלו:

-לקנות סט חלפים לטיפול מיבוא מקביל (יונדאי שופ) ולשלם באותו מוסך רק על הטיפול (המוסך קרוב אלי לבית ויש בו שירות טוב אבל משום מה אני לא חושב שהם יסכימו לטפל עם חלפים מבחוץ).

-לנשוך שפתיים ולשלם את העלות המוגזמת (לא נורא, רק קוטג' אני אקפיד לקנות במקום שלא מזמברים אותי).

-לעבור למוסך יותר זול -מישהו יכול להמליץ על מוסך אמין ומקצועי (לפי הסדר הזה) שמטפל ביונדאי באיזור תל אביב-גבעתיים?

Hyundai S.pdf

Hyundai B.pdf

פורסם
האם שאלת אותם לפשר העליות ? האם היה הסבר ?

לא היה הסבר, נראה לי שהפתעתי את איש השירות כששלפתי לו את הקבלה מלפני חצי שנה. הוא הסביר לי שאלו המחירים מיונדאי ואין לו שליטה עליהם, הם מתעדכנים אוטומטית במחשב...

פורסם

לפני שאתה חורץ את דין המוסך, מעט מידע על ניהול מחסן וחלפים מאחורי הקלעים, מנסיוני כמחסנאי.

בתחילת שנה, מחיר עולה להכל. למה? כי אפשר. בכל מקום, החל בכלי עבודה, וכלה בחומרי הדברה לגמלים. כבר ראיתי מספיק מכתבים שנשלחו מחו"ל כאיגרת התנצלות לגבי מדוע הספק מעלה את המחירים שלו. לפחות שם הם מתנצלים על כך...

"עלויות ההובלה" (=דלק) הוא התירוץ מספר אחד שכל החברות משתמשות בו. במקום השני זה העלייה במחיר חומרי הגלם.

בהתאם לזה, אף אחד לא רוצה להקטין את הרווח שלו. נכון? אז המחיר לצרכן מועלה גם כן. המוסך מרוויח עליך בדיוק את אותו האחוז רווח שהוא הרוויח עליך עוד קודם, אלא אם כן בא לו להוסיף כמה גרושים לזה... עקרונית, במקומות אמינים, היחס נשאר זהה באחוזים.

כך שלחלוטין ייתכן שבאמת עלו המחירים בינואר, ומאחר ובאת רק עכשיו לעשות טיפול, נראה לך שהמחיר זינק בחדות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
מדוע שלא תפנה למנהל המוסך או לשירות הלקוחות של יונדאי?

נשלחה שאלה לשירות הלקוחות, במידה ואקבל תשובה אפרסם אותה כאן.

פורסם

בוודאי אין קשר לנתונים הבאים :

http://www.vehiclesnet.org.il/old_stats/stat_2010.pdf

http://www.vehiclesnet.org.il/old_stats/stat_2011.pdf

זו רק מחשבה עקומה לחשוד שבגלל שיונדאי הגיעו למקום הראשון בארץ במכירת רכב הרי אפשר לנצל הזדמנות ולגזור קופון

שמן יותר , שהרי אין צורך להתאמץ יותר מדי למול המתחרים.

פורסם

אני חושב שאפשר לצפות ליותר גניבות של יונדאי היות ויווצר ביקוש רב יותר לחלפים גנובים :\

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

אתמול התקשר אלי מנהל המוסך שקיבל את השאלה משירות הלקוחות של יונדאי. הוא הסביר שהוא מרוויח אחוז קבוע על מחירי החלפים שהוא קונה מיונדאי, ויונדאי העלו את המחירים בגלל עלויות שינוע, עליית מחיר חומרי גלם ועוד כמה סיבות שאני לא זוכר ולא באמת משנות כי המשותף לכולן הוא שאין לי יכולת לבדוק אותם אלא אם אני עובד במטה יונדאי העולמי.

לשאלתי הוא הבהיר לי שהוא לא יטפל ברכב אם אני מביא את החלפים מבחוץ (גם אם מדובר בחלפים מקוריים של יונדאי) כי חלק מהרווח שלו הוא על החלפים.

האם למישהו יש נסיון עם מוסך הילוך שישי בדרום תל אביב? אשמח לשמוע איך איכות העבודה ומה המחיר לטיפולים (עדיף עבור רכבי יונדאי)?

אשמח לקבל המלצה על מוסכים אחרים שמטפלים ביונדאי.

פורסם
הסביר שהוא מרוויח אחוז קבוע על מחירי החלפים שהוא קונה מיונדאי, ויונדאי העלו את המחירים בגלל עלויות שינוע, עליית מחיר חומרי גלם ועוד כמה סיבות שאני לא זוכר ולא באמת משנות כי המשותף לכולן הוא שאין לי יכולת לבדוק אותם אלא אם אני עובד במטה יונדאי העולמי.

ובכן, כמו שאמרתי בדיוק:

"עלויות ההובלה" (=דלק) הוא התירוץ מספר אחד שכל החברות משתמשות בו. במקום השני זה העלייה במחיר חומרי הגלם.

בהתאם לזה, אף אחד לא רוצה להקטין את הרווח שלו. נכון? אז המחיר לצרכן מועלה גם כן.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

סיבה שחשבתי עליה: הביקוש ליונדאי בישראל במגמת עלייה לכן החליטו לעלות מחירים, העיקרון הכי בסיסי בכלכלה.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

ברגע שיש חנות עם חלפים מקוריים במחירים תחרותיים, אני אישית לא הייתי חושב פעמיים.

עכשיו חסרה לך רק המלצה על מוסך אמין וטוב, ברמה גבוהה, ולעשות את הטיפולים שם.

הקפד לשמור קבלות של החלפים המקוריים שרכשת, ואם יש תקלה חס וחלילה ברכב, תקן אותה במוסך מורשה יונדאי.

שיהיה בהצלחה וכמובן שלא לנשוך שפתיים ולקבל את הזמבורה בשתיקה :?

פורסם

גם לי יש רכב 2008 -סוזוקי SX4

האם אני מכניס את הרכב למוסך מורשה? חס וחלילה -יש לי כסף מיותר?

הולכים לטיול ברחוב המסגר בת"א.אני אישית קונה לסוזוקי והן לדייהטסו מסננים מקוריים

בא.ש חלפים המסגר 6.לסוזוקי 50 ש"ח לדייהטסו 70.

שמן מחליפים לי באוטודיפו-10W40 של מוביל 2000 -אקסון מוביל חברת השמנים בין הגדולות בעולם.

שמן שמביא את המנוע לכמעט 0 רעש בנסיעה-ונחשב איכותי מאוד.

מחירו 120 -אם צריך אצלך סינטטי -200 .החלפה 80 ש"ח.

כלומר סכ"ה 250 להחלפת שמן איכותי ומסנן מקורי.

במוסכים מורשים גובים על אותו דבר....700 ש"ח תבין ותקילין.

עכשיו תבין למה פשוט "שוחטים" אותך במורשה-צריכים לעמוד בדרישות היצרן לשפץ את המוסך כל שני וחמישי

ולעבוד עם הכלים היקרים ביותר.מי משלם את המחיר? אתה!

תקנה חלפים מקורים תמצא מוסך טוב ושאת הוילות שלהם יבנו ממישהו אחר:x

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

גם אני נפלתי בפח בחלפת פלאגים.

חבר טוב שילם בחודש נובמבר בטיפול עבור כל פלאג 18.62 (עלות כל מצת ללא עבודה),בעוד שאני לפני חודשיים שילמתי 45 ש"ח למצת.

לאחר שהגעתי הביתה וגיליתי את העניין,התקשרתי מייד לנציג השירות שטען,שהמחירים מתעדכנים במחשב ואין הרבה מה לעשות עם העניין.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...