Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טויוטה ראנקס 2005 - מה דעתכם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מעוניין לקבל חוות דעת על הרכב, אני לפני קניה

הבנתי שבשנתונים 2003-2004 היו בעיות של בוצה וממיר

מה לגבי 2005? וחוץ מזה אם יש עוד מחלות ידועות?

איך הרכב מבחינת צריכת דלק?

פורסם

לא מכיר את הרכב מבחינה מכאנית , אבל מדובר על רכב סבתות שרוצות להרגיש צעירות.

אני מפרש, רוב האנשים שראיתי נוהגים ברכב הזה הם כל מני זקנים עמידים אפשר לאמר בלי להיות גזעני אשכנזים.

הם היו בדרכם לרכוש קורולה ולא את הגולף 1.6 שהייתה להם בעבר, הם חשבו שהדגם הזה הוא יותר ספורטיבי מהקורולה בדיוק כמו שהיו בטוחים שהגולף ספורטיבית.

בקיצור אם אתה מתאים לתאור של מבוגר צעיר ברוחו שמחפש לקנות רכב סולידי אמין (לפי מה שאומר השכן) וקצת שונה מהקורולה המשעממת ( לא שזה רכב בעל עיצוב מרגש), ולא רוצה גולף ( השכן אמר שלא אמינה) זה הרכב בשבילך.

מה שכן אני מאמין שאפשר בקלות לאתר אחת כזאת במצב מצויין עם קילומטרז נמוך מאוד וכמובן במחיר מחירון.

פורסם

הבעיה העיקרית של הרכב הזה - תמחור יקר.

חוץ מזה מדובר ברכב חסכוני, אמין, זריז.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אוטו מעולה: זריז, נעים, מזגן מצויין, נוחות טובה, איבזור מעולה. נחשב לאחד האמינים בשוק, ושמירת ערך גבוהה.

אגב, אחד המכוניות העממיות הכיפיות לנהיגה זריזה.

המנוע הזריז (עם גיר מצויין) גם נשמע מעולה כאשר אתה מאיץ אותו, ועושה לך חשק להאיץ בו, דבר שקשה לומר על רוב המכוניות העממיות.

ב 2005 הדגם עודכן משמעותית מבחינת איבזור (וגם איכות כללית). שים לב שאתה קונה את הדגם המעודכן (אינדיקציה: חזית שונה).

פורסם
אוטו מעולה: זריז, נעים, מזגן מצויין, נוחות טובה, איבזור מעולה. נחשב לאחד האמינים בשוק, ושמירת ערך גבוהה.

אגב, אחד המכוניות העממיות הכיפיות לנהיגה זריזה.

המנוע הזריז (עם גיר מצויין) גם נשמע מעולה כאשר אתה מאיץ אותו, ועושה לך חשק להאיץ בו, דבר שקשה לומר על רוב המכוניות העממיות.

ב 2005 הדגם עודכן משמעותית מבחינת איבזור (וגם איכות כללית). שים לב שאתה קונה את הדגם המעודכן (אינדיקציה: חזית שונה).

אני אתייחס לזה אחד אחד.

1. אמין- בעיות מנוע סדרתיות זה לא נחשב לאמין.

2. זריז- לא מדובר ברכב ספורט מה גם שמאזדה 3 יותר זריזה.

3. איבזור- רדיו חלונות חשמל ו2-4 כריות אויר זה לא מאובזר!!

4. זול לאחזקה- ספר את זה למנהל המוסך המרכזי בירושלים שיצחק עליך קצת הוא כבר מזמן קנה מרצדס ומשחק טניס.

פורסם

יש לי 2 : אחת מודל 2003- אמינות מופתית מהיום שעלתה לכביש,מעבר לטיפול שנתי כלום! 150 אלף ק"מ הכל מקורי ועובד עדיין....כמו ביום שיצא מהמפעל!

בעקבותיה קניתי עוד אחת ממודל 2007.

לפי דעתי:

רכב זריז ומהיר בטווח המשפחתיות,מנוע חזק וגיר מעולה, נוח מרווח וצריכת דלק הגיונית של 1 ל 11-12 בממוצע בכיף, בידני צריכת הדלק טובה עוד יותר .

אפס תקלות.

איבזור:GL הכל חשמלי,ב SUN חלונות אחורה ידניים ואין שליטה על הרדיו מההגה.

שורה תחתונה אין כמו טויוטה!

תתקשר לאחד (פרטי) שמוכר ותעשה סיבוב.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
לא מכיר את הרכב מבחינה מכאנית , אבל מדובר על רכב סבתות שרוצות להרגיש צעירות.

אני מפרש, רוב האנשים שראיתי נוהגים ברכב הזה הם כל מני זקנים עמידים אפשר לאמר בלי להיות גזעני אשכנזים.

הם היו בדרכם לרכוש קורולה ולא את הגולף 1.6 שהייתה להם בעבר, הם חשבו שהדגם הזה הוא יותר ספורטיבי מהקורולה בדיוק כמו שהיו בטוחים שהגולף ספורטיבית.

בקיצור אם אתה מתאים לתאור של מבוגר צעיר ברוחו שמחפש לקנות רכב סולידי אמין (לפי מה שאומר השכן) וקצת שונה מהקורולה המשעממת ( לא שזה רכב בעל עיצוב מרגש), ולא רוצה גולף ( השכן אמר שלא אמינה) זה הרכב בשבילך.

מה שכן אני מאמין שאפשר בקלות לאתר אחת כזאת במצב מצויין עם קילומטרז נמוך מאוד וכמובן במחיר מחירון.

אתה נכנס לניתוחים פסיכולוגיים שלמיטב ידיעתי אינם בתחום התמחותך...דברים דומים ניתן לומר על מכוניות אחרות הנחזות להיות מכוניות ספורט, כגון סיאט לאון למשל.

חבל שאתה מתייחס לדברים בהם אין לך מושג....האם מזדה 3 יותר זריזה מקורולה מקבילה (שנת ייצור 2005) ?? האם בדקת?

הראנקס היא מכונית מצויינת (באופן יחסי, כפי שאיינשטיין אמר) לקטגוריה שלה וככזו היא אחת המהירות והחסכוניות בקבוצה.

הראנקס נהנית גם מאחזקה זולה (בשונה ממה שציינת - ושוב הרי אין לך ניסיון עם הדגם הנ"ל - אז מדוע הינך מייעץ בתחום).

לסיכום - היא מזדקנת בכבוד ומאד שימושית, אמינה וחסכונית.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
אני אתייחס לזה אחד אחד.

1. אמין- בעיות מנוע סדרתיות זה לא נחשב לאמין.

2. זריז- לא מדובר ברכב ספורט מה גם שמאזדה 3 יותר זריזה.

3. איבזור- רדיו חלונות חשמל ו2-4 כריות אויר זה לא מאובזר!!

4. זול לאחזקה- ספר את זה למנהל המוסך המרכזי בירושלים שיצחק עליך קצת הוא כבר מזמן קנה מרצדס ומשחק טניס.

אני אתייחס לזה אחד אחד.

1: אמין, גם לפי כל מוסכניק ואפילו באירופה http://www.whatcar.com/NonCar/AC/25711114449.jpg.

2: זריזה ממזדה 3. נכון שאין הבדל משמעותי.

3: ל 2005 GLI מאובזר, כולל חיישן גשם ומראה מתכהה אוטומטית. ביטול כרית אוויר, 4 חלונות אוטומטיים בלחיצה, תא מטען עם תאים מתחת לריצפה, כיוון הגה טלסקופי. דברים שלא היו ברוב המכוניות העממיות מ 2005.

4: טיפול קטן 350, גדול 800 במוסך ראשי של טויוטה. חלפים זולים, וזול יותר בכל מוסך אחר. אין חגורת טיימינג, אין צורך בהחלפת נוזל רדיאטור בכלל, אין צורך בהחלפת נוזל ת"ה אוטומטית 6 שנים. אין יותר זול מי זה.

בקיצור, האוטו העממי הטוב ביותר בשנים אלו לקונה מהשורה. המחיר הגבוה וירידת ערך נמוכה משקף את זה. לשיקול הקונה אם לקנות במחיר גבוה.

פורסם
אתה נכנס לניתוחים פסיכולוגיים שלמיטב ידיעתי אינם בתחום התמחותך...דברים דומים ניתן לומר על מכוניות אחרות הנחזות להיות מכוניות ספורט, כגון סיאט לאון למשל.

חבל שאתה מתייחס לדברים בהם אין לך מושג....האם מזדה 3 יותר זריזה מקורולה מקבילה (שנת ייצור 2005) ?? האם בדקת?

הראנקס היא מכונית מצויינת (באופן יחסי, כפי שאיינשטיין אמר) לקטגוריה שלה וככזו היא אחת המהירות והחסכוניות בקבוצה.

הראנקס נהנית גם מאחזקה זולה (בשונה ממה שציינת - ושוב הרי אין לך ניסיון עם הדגם הנ"ל - אז מדוע הינך מייעץ בתחום).

לסיכום - היא מזדקנת בכבוד ומאד שימושית, אמינה וחסכונית.

יכול להיות שסיאט לאון זה הרכב הכי גרוע בעולם אבל אנחנו לא מדברים עליו, דבר אחד אני מסכים לאון זו לא מכונית ספורט.

בכל מקרה המוסך המרכזי בירושלים הוא לקוח שלי ואני נמצא שם לפחות פעם בשבוע ורואה את הלקוחות המתוסכלים שעומדים בתור לתיקון ( כן יש שם הרבה מאוד תקלות) ומוציאים מיכסם אלפי שקלים.

גם לקרוב משפחתי היה את הרכב הנ"ל במשך 5 שנים, הוא נקנה מהחברה ונסע רק 30 ק"מ הרכב נמכר במחיר מחירון אבל לא היה זול לאחזקה ולא מהיר או ספוטיבי.

זול לאחזקה וטיוטה זה לא הולך ביחד.

מהירה וחסכונית יחסית לרכבים החדשים של היום היא לא, מקסימום ממוצעת !!

אני לא מיעץ אבל כמוך אני קורא בפורום ושומע על לא מעט תקלות עם הדגם הנ"ל.

מחירון מנופח זה לא אומר שתמכור במחיר הזה לא כולם נוסעים 30 אלף ב5 שנים.

מה לגביי האיבזור הבטיחותי של הרכב הנ"ל?

באופן כללי לא ראיתי יפניות בשנים האלה חסכוניות ומאובזרות מעבר לסטנדרט.

יהי לפי דעתי קל מאוד למצוא אחד במצב טוב לרוב היה בבעלות זקנים ששמרו על הרכב, מה שכן הם ידרשו מחירון.

פורסם

אני מבין שכבודו "שמע", "קרא", "שאל"...ומכאן הידע שלו בעלות אחזקת טויוטה קורולה?

אני להבדיל, החזקתי קורולה עם מנוע ותמסורת זהים לשל הראנקס משך למעלה מ-6 שנים. אזי למי מאיתנו יכולת מוכחת לייעץ על עלות אחזקתה?

גם היום ביחס לרוב המשפחתיות 1.6 ליטר אוטומטיות הקורולה 2006-2005 תהיה זריזה וחסכונית.

הקורולה היתה הרכב הכי אמין והכי זול לאחזקה (גם מעצם אמינותה) שהיה לי - והיו לי רכבים רבים בחיי.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
יכול להיות שסיאט לאון זה הרכב הכי גרוע בעולם אבל אנחנו לא מדברים עליו, דבר אחד אני מסכים לאון זו לא מכונית ספורט.

בכל מקרה המוסך המרכזי בירושלים הוא לקוח שלי ואני נמצא שם לפחות פעם בשבוע ורואה את הלקוחות המתוסכלים שעומדים בתור לתיקון ( כן יש שם הרבה מאוד תקלות) ומוציאים מיכסם אלפי שקלים.

גם לקרוב משפחתי היה את הרכב הנ"ל במשך 5 שנים, הוא נקנה מהחברה ונסע רק 30 ק"מ הרכב נמכר במחיר מחירון אבל לא היה זול לאחזקה ולא מהיר או ספוטיבי.

זול לאחזקה וטיוטה זה לא הולך ביחד.

מהירה וחסכונית יחסית לרכבים החדשים של היום היא לא, מקסימום ממוצעת !!

אני לא מיעץ אבל כמוך אני קורא בפורום ושומע על לא מעט תקלות עם הדגם הנ"ל.

מחירון מנופח זה לא אומר שתמכור במחיר הזה לא כולם נוסעים 30 אלף ב5 שנים.

מה לגביי האיבזור הבטיחותי של הרכב הנ"ל?

באופן כללי לא ראיתי יפניות בשנים האלה חסכוניות ומאובזרות מעבר לסטנדרט.

יהי לפי דעתי קל מאוד למצוא אחד במצב טוב לרוב היה בבעלות זקנים ששמרו על הרכב, מה שכן הם ידרשו מחירון.

התגובותך שלך בנושא זה ברמה מאוד מאוד נמוכה, עדיף שתחסוך מעצמך תגובות כאלו.

בתחילת השרשור אתה מעיד שאין לך שום ניסיון עם הרכב.

לאחר מכן אתה נכנס לניתוחים פסיכולוגיים על קבוצות המיקוד של רוכשי הרכב, כולל הערות עלובות על מוצאם.

לאחר מכן אתה נכנס להשוואות לא נכונות לגבי הרכב אל מול רכבים אחרים בקטגוריה (לידיעתך, הקורולה זריזה בהרבה ממאזדה 3, באופן משמעותי ומגובה בנתונים).

ולבסוף, אתה מעיד על אמינות הרכב ועלות ואחזקה שלו מתוך הכירותך את המוסך המרכזי (רמז, במוסך בדרך כלל תראה תקלות) וקריאתך בפורום.

והדובדבן, המשפט הגאוני: "זול לאחזקה וטיוטה זה לא הולך ביחד." :|

בקיצור, הייתי אומר מה אני חושב על תגובתיך שנושא ביתר בוטות, אך אני חושש שזה יגרור הערה מהנהלת הפורום..

לעומתך, אני אדבר רק מתוך הניסיון האישי שלי.

לפני מספר חודשים מכרתי קורולה 2003 אשר החזקתי שלוש וחצי שנים ועברה אצלי 50K ק"מ (111K סה"כ).

במשך השלוש שנים הללו הרכב עבר שלושה טיפולים שנתיים (פעם בשנה) של החלפת שמנים ופילטרים.

עלות טיפול כזה נעה סביבות ה-350 ש"ח.

ב-90K הוחלפה חגורת אביזרים (בטיפול התקופתי) בעלות של 150 ש"ח כולל עבודה.

ב-75K הוחלפו 4 צלחות בילום כולל רפידות בעלות של 1000 ש"ח כולל עבודה ומע"מ.

הוחלף מצבר ורביעיית צמיגים, וזהו!

תקלות - אפס!

מצב מנוע - כמו חדש, לפחות על פי הבדיקה של רוכש הרכב ממני.

בכלל, בשביל רכב עם 111K ק"מ וכמעט בן 10, הבדיקה יצאה לא פחות ממדהים, כל המכלולים מתפקדים ללא דופי.

כל מכלולי הרכב הפנימיים מתפקדים כמו חדש, אין קירקושים ואיכות ההרכבה נשארה מוצקה!

לגבי בעיות הבוצה בקורולות 2003-2005, גם אני קורא בפורום (כיום אני כבר למדתי לסנן תגובות של חסרי ידע אשר נובעות מבורות, מה שלפני שלוש שנים עדיין לא ידעתי) וגם אני נבהלתי.

הלכתי למוסכניק שלי, וביקשתי ממנו לפתוח את אגן השמן ומכסה השסתומים ולבצע ניקוי בוצה.

ואז טען בפני שמניסיון שלו, כל הקורולות אשר הגיעו אליו עם מנוע גמור טופלו לא כראוי עם שיגרת טיפולים לא מסודרת ואיכות שמנים שלא על פי המלצת היצרן.

אני הייתי ספקן (עקב ההפחדה כאן בפורום) ועמדתי על שני, לאחר שהוא פתח את המנוע התברר כי המנוע במצב חדש! שום בוצה ושום נעליים, אפילו פיח לא היה שם.

כמובן שהרגשתי שיצאתי נקניק :oops:

אני ממליץ בחום על הרכב, אך הייתי חוסך ורוכש אחד שנת 2003, אשר אין הבדל משמעותי בינו לבין אחד שנת 2005 (למעט המחיר).

כמובן לבדוק לפני כן את מצב המנוע בקפידה.

פורסם
התגובותך שלך בנושא זה ברמה מאוד מאוד נמוכה, עדיף שתחסוך מעצמך תגובות כאלו.

בתחילת השרשור אתה מעיד שאין לך שום ניסיון עם הרכב.

לאחר מכן אתה נכנס לניתוחים פסיכולוגיים על קבוצות המיקוד של רוכשי הרכב, כולל הערות עלובות על מוצאם.

לאחר מכן אתה נכנס להשוואות לא נכונות לגבי הרכב אל מול רכבים אחרים בקטגוריה (לידיעתך, הקורולה זריזה בהרבה ממאזדה 3, באופן משמעותי ומגובה בנתונים).

ולבסוף, אתה מעיד על אמינות הרכב ועלות ואחזקה שלו מתוך הכירותך את המוסך המרכזי (רמז, במוסך בדרך כלל תראה תקלות) וקריאתך בפורום.

והדובדבן, המשפט הגאוני: "זול לאחזקה וטיוטה זה לא הולך ביחד." :|

בקיצור, הייתי אומר מה אני חושב על תגובתיך שנושא ביתר בוטות, אך אני חושש שזה יגרור הערה מהנהלת הפורום..

לעומתך, אני אדבר רק מתוך הניסיון האישי שלי.

לפני מספר חודשים מכרתי קורולה 2003 אשר החזקתי שלוש וחצי שנים ועברה אצלי 50K ק"מ (111K סה"כ).

במשך השלוש שנים הללו הרכב עבר שלושה טיפולים שנתיים (פעם בשנה) של החלפת שמנים ופילטרים.

עלות טיפול כזה נעה סביבות ה-350 ש"ח.

ב-90K הוחלפה חגורת אביזרים (בטיפול התקופתי) בעלות של 150 ש"ח כולל עבודה.

ב-75K הוחלפו 4 צלחות בילום כולל רפידות בעלות של 1000 ש"ח כולל עבודה ומע"מ.

הוחלף מצבר ורביעיית צמיגים, וזהו!

תקלות - אפס!

מצב מנוע - כמו חדש, לפחות על פי הבדיקה של רוכש הרכב ממני.

בכלל, בשביל רכב עם 111K ק"מ וכמעט בן 10, הבדיקה יצאה לא פחות ממדהים, כל המכלולים מתפקדים ללא דופי.

כל מכלולי הרכב הפנימיים מתפקדים כמו חדש, אין קירקושים ואיכות ההרכבה נשארה מוצקה!

לגבי בעיות הבוצה בקורולות 2003-2005, גם אני קורא בפורום (כיום אני כבר למדתי לסנן תגובות של חסרי ידע אשר נובעות מבורות, מה שלפני שלוש שנים עדיין לא ידעתי) וגם אני נבהלתי.

הלכתי למוסכניק שלי, וביקשתי ממנו לפתוח את אגן השמן ומכסה השסתומים ולבצע ניקוי בוצה.

ואז טען בפני שמניסיון שלו, כל הקורולות אשר הגיעו אליו עם מנוע גמור טופלו לא כראוי עם שיגרת טיפולים לא מסודרת ואיכות שמנים שלא על פי המלצת היצרן.

אני הייתי ספקן (עקב ההפחדה כאן בפורום) ועמדתי על שני, לאחר שהוא פתח את המנוע התברר כי המנוע במצב חדש! שום בוצה ושום נעליים, אפילו פיח לא היה שם.

כמובן שהרגשתי שיצאתי נקניק :oops:

אני ממליץ בחום על הרכב, אך הייתי חוסך ורוכש אחד שנת 2003, אשר אין הבדל משמעותי בינו לבין אחד שנת 2005 (למעט המחיר).

כמובן לבדוק לפני כן את מצב המנוע בקפידה.

הפסקתי לקרוא את תגובתך המלומדת אחרי המשפט הראשון.

חכם גדול אתה לא אלה כבש שהולך עם העדר.

פורסם
הפסקתי לקרוא את תגובתך המלומדת אחרי המשפט הראשון.

חכם גדול אתה לא אלה כבש שהולך עם העדר.

תגובתי המלומדת לא נועדה לעינייך, אלא נועדה לכול אותם קוראים תמימים אשר ידעו לסנן את תגובותיך "המושכלות".

יום טוב.

אגב, עוד משפט גאוני: "חכם גדול אתה לא אלה כבש שהולך עם העדר."

פורסם
תגובתי המלומדת לא נועדה לעינייך, אלא נועדה לכול אותם קוראים תמימים אשר ידעו לסנן את תגובותיך "המושכלות".

יום טוב.

אגב, עוד משפט גאוני: "חכם גדול אתה לא אלה כבש שהולך עם העדר."

אתה כותב בעצמך שלא היתה לך טיוטה מהדגם המדובר אז מה אתה רוצה?

חוץ מזה שכתבתי כבר שלקרוב משפחה הייתה טיוטה מהדגם המדובר אבל אצלו לא היו כלל בעיות, הוא נסע רק 30 אלף ק"מ כך שזה לא מדד.

בנוסף אם אתה כבר מדבר על קורולה מהשנים הנ"ל לשכן שלי יש אחת מודל 2003 שנסעה כבר יותר מ200אלף ק"מ.

הגיר התקלקל פעמיים המנוע הוחלף באחריות, הוא מנסה למכור את הרכב כבר יותר משנה במחיר מחירון ( הזוי) ולא מצליח.

אז אני יכול לגבש דעה על הרכב גם אם לך זה לא נשמע טוב.

דוגמא לשרות זול במוסכיי טיוטה : החלפת נורה לפנס קידמי 150 ש"ח הבן אדם אפילו כתב תלונה לעיתון על כך התשובה של המוסך הייתה שמדובר בעבודה מאוד מסובכת ולכן המחיר הגבוה.

בכל מקרה אני מאחל לך רק טוב יותר מזה אני לא אגיב .

פורסם

הראנקס בהשוואה לרכבים משנת 2005-6 היא מעולה, חזקה, זריזה, חסכונית, אבל ראנקס 2006, 7 שנים על הכביש, נסחרת סביב ה60K, מחיר של קיה סיד (או ניסאן טיידה או כל יפנית קוריאנית אחרת) 2009 יוצאת ליסינג עם ק"מ נמוך, רכב חדש ב4 שנים, בטוח יותר (ESP שש כריות אוויר במקום 4 או שתיים, 5 כוכבים במקום 4 במבחן ריסוק) וחזקה יותר.

• תוכן חדש...