Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט לאון - ירידת ערך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
על מה אתה רוצה להתנבא?

הרכב עוד לא נמסר ליידך.

יש כל כך הרבה משתנים. אתה חייב להכניס את המבצע לשקלול(תראה את הורדת המחירים במותג מיני לדוגמה).

בעוד 4-5 שנים תהיה כבר לאון MK3.

אתה לא יכול לדעת מה יהיו מחירי הדלק שהם גורם מכריע בביקוש לרכב כזה שהוא לא הכי חסכוני.

יש יתרון שהרכב לא נמכר בליסינג.

בקיצור אין שום דרך לדעת מה יהיה המצב בשוק בעוד תקופת זמן של 4-5 שנים.

אני יכול לתת לך את הנתון הבא שגם לא יעזור:

הלאון 1.8 ידנית שלי שעלתה לכביש בספטמבר 08 ונמכרה בתחילת מרץ השנה.

המחירון היה 83K משוקלל והרכב נמכר ב-80K.

יד ראשונה, ק"מ נמוך, ללא שיפורים, ללא תיקוני צבע ומכות(שריטת מפתח אחת). הרכב נשטף רק באופן ידני ותודלק ב-98.

קיצור רכב במצב חדש(אפילו היו עדיין חלק מהניילונים:shock: ). לכן נמכר תוך שבוע ימים ובמחיר סביר.

הקונה אמר לי שהייתה לאון עם נתונים דומים לשלי אבל לא הייתה שמורה והמוכר הסכים לקבל 72K.

את הנתון הכי חשוב שכחת לציין, בכמה קנית את הרכב חדש מהחברה?

כדי שנוכל לחשב מה הייתה הירידת ערך הממוצעת של הרכב לאורך השנים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם תחזור לפוסט המקורי בעניין תראה שלא מדובר בחובבי רכב, אלא באלו שמחליפים אמצעי תחבורה באחד אחר כל 3 שנים. את ההגיון מאחורי זה, אני לא מבין.

ההגיון הוא פשוט מאוד - מיש יש לו כסף - מחליף כל שנה (או שלוש). כך הוא מרגיש יותר רגוע.ובנוסף - מכונית חדשה זה נחמד וחשוב לחלק מאנשים. (השאלה: למה נשים שלובשות ביגדי לטקס וגומי ומגפים עם ציפוי לק גורמות לגברים כזה גירוי מיני?

התשובה: כי יש להן ריח של מכונית חדשה.):-D

אני מואד נקשר למכוניות וקשה לי להיפרד מהן ואם היא לא עושה בעיות אני נשאר איתה לפעמים גם 10 שנים. איך אני אמכור אותה לבנאדם זר? אולי הוא לא יטפל בה כמו שצריך? עד היום אני נזכר בכאב בפיאט טיפו האהובה שלי מ 1991 שמכרתי אותה בת 6 שנים לשכן והוא עשה טוטל לוס אחרי שבועיים...

פורסם
ההגיון הוא פשוט מאוד - מיש יש לו כסף - מחליף כל שנה (או שלוש). כך הוא מרגיש יותר רגוע.

מה ההגיון בלשרוף כסף, גם אם יש לך (ואל תגיד שמי שקונה מאזדה 3, יש לו כסף לשרוף...)?

רגוע?!

לקנות אחריות (ביטוח תקלות) בכזה סכום זה מרגיע?!

לא עדיף לתרום את הכסף?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אפשר גם לפתור את דילמת האחריות ע"י קניה של קיה, יש לה 7 שנים אחריות :-)

לי יש שיטה גם לחסוך בכסף וגם לנהוג ברכב חדש (כמעט), אני מחליף רכב כל 4-5 שנים וקונה תמיד את הרכב כאשר הוא בן כחצי שנה.

את המכה הגדולה של הנפילה במחירון הוא כבר קיבל, עדיין מדובר ברכב חדש עם כשנתיים וחצי אחריות.

מאחר ואני מקפיד לטפל בזמן ולשמור על תחזוקת רכב ברמה גבוהה, עד היום לא נתקלתי באיזה תקלה רצינית בשנה וחצי שנותרה ללא

אחריות.

לאחר 4-5 שנים מוכר די בקלות מאחר והרכב שמור, מטופל ומיד נמוכה ומתחיל לחפש רכב חדש.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
מה ההגיון בלשרוף כסף, גם אם יש לך (ואל תגיד שמי שקונה מאזדה 3, יש לו כסף לשרוף...)?

רגוע?!

לא עדיף לתרום את הכסף?

falou אני חושב כמוך. אני גם פועל לפי העקרון להחזיק רכב כל עוד הוא משרת אותי בלי בעיות. אבל כל אחד יכול לעשות עם הכסף שלו לפי רצונו. יש לי שכנה בת 60+ שמחליפה טויוטות כל 3 שנים עם קילומטרג' 25000-30000, כי נגמרה אחראיות. יש לה גם קונה קבוע ומאושר (וגם מעושר במידה מסויימת).

לתרום כסף? כן, אנשים האלה תורמים. ליבואן. או לקונים ברי מזל.

פורסם

רגוע?!

לא עדיף לתרום את הכסף?

מצד אחד קל לראות את ההגיון שאתה מציג, אך מצד שני אם כולם יעשו כן, מי יקנה רכב חדש?

חוץ מזה, הידיעה שהרכב לא היה בשימוש אצל אחר בהחלט תורמת לתחושת הסיפוק של רכב חדש.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

לא מדוייק, יש את אלמנט בחירת הצבע, אלמנט "שימותו הקנאים", יש, כל אחד והשריטה שלו. יותר טוב להמר?

נהג מנוסה
:roll:
פורסם
מצד אחד קל לראות את ההגיון שאתה מציג, אך מצד שני אם כולם יעשו כן, מי יקנה רכב חדש?

מי שרוצה/צריך רכב מסויים, שונה ממה שיש לו עכשיו.להחליף רכב בלי סיבה וצורך ברכב זהה/דומה כל שלוש שנים?

אם מישהו קנה מאזדה 3, לדוגמא, היא לא תמשיך לשרת אותו באופן מוצלח מעבר ל-3 שנים, שהוא צריך להחליף בחדשה? מה בדיוק מרווחים מחדשה, להוציא אחריות (שלא שווה את ההוצאה)?

אם הרכב לא טוב לך, לא משרת אותך כמצופה, לא מספק יותר, בסדר. אבל להחליף בחדש, זהה (פחות או יותר), בלי לקבל שום תמורה נוספת לכסף, למה זה טוב?

לא מדוייק, יש את אלמנט בחירת הצבע, אלמנט "שימותו הקנאים", יש, כל אחד והשריטה שלו. יותר טוב להמר?

מה ימית את הקנאים, הקורולה החדשה?!:roll:

מדובר על אנשים שרכב אצלם זו תחבורה. משהו פרקטי.

לא מבין את הפרקטיות של להחליף רכב בחדש כל 3 שנים (לצרכנים כאלו). נראה לי פשוט צרכנות שגויה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

קנית רכב ב 150K ואחרי שנה הוא נמכר ב 120K, למה שבן אדם נורמאלי יקנה את הרכב שלך ויהיה יד שניה אם הוא יכול לקנות חדש באותו מחיר?!?!?!

וכן, שוק הרכב בבעיה מהמון גורמים שגורמים לירידת ערך משמעותית כל שנה.

1. כל רכב חדש מאבד כמעט 30% בשנה הראשונה.

2. מחירונים זה פיקציה, מחיר הרכב הוא מה שתקבל עליו!

3. היבואנים מוכרים פי 2 והקונים רוצים לקנות בחצי...

4. הרוב עוברים למכוניות חסכוניות בדלק או מונעות על חשמל בגלל המצב

5. שוק היד שנייה מליסינג מוצף וגם נותנים מימון של 0%

ויש עוד כמה גורמים...

בגדול, רכב זה לא השקעה!

קנית רכב חדש, תתכונן להפסיד הרבה, אבל הרבה כסף מהמחירון (אלא אם כן מכרת אחרי 10 שנים...)

נהגים מטומטמים לא מתים, רק מתחלפים...:evil:

"יום רע במסלול עדיף על כל יום טוב במשרד" :twisted:

Megane RS265 Cup, Megane RS250, Mazda3 5D 2L

פורסם

1) טעות מרה בידך. הנתון האמיתי לשנה הראשונה הוא פחות מ-20% (הייתה לי I10 חדשה, בשנה הראשונה הרכב איבד 18% ובשנה השניה 13%).

2) מסכים (במקרה שלי קבלתי על היונדאי 1K ש"ח מתחת למחירון).

3) לא מבין את כוונת המשורר, גם את המחשב הביתי שלי אני רוצה לקנות בחצי מחיר.

4) מסכים, למרות שזה עדיין לא קונצנזוס (עדיין יש מספיק אנשים שרוכשים ג'יפים ואמריקקיות).

5) מגרשי המכירה של הליסינג ממש לא מוצפים ויש חברות שאפילו מרשות לעצמם לבקש מעל המחירון (המשוכלל) על רכבים מבוקשים ו/או עם נתונים טובים. תכנס לכל חברה ותבקש לקנות טויוטה/מאזדה עם נתונים סבירים ותראה שאפילו את כל ההפחתה שמגיעה לך במחירון על העובדה שהרכב היה בליסינג לא יתנו לך.

ההנחות המפליגות שאתה רואה הם רק על רכבים גרועים/עם שוק גרוע (שברולט קרוז/אופטרה/אוואו, יונדאי גטס וכו') או רכבים שחרשו עליהם (עם ק"מ גבוהה/אחרי תאונות).

אין מתנות בחינם וכיום הרבה אנשים מעדיפים לקנות מחברת הליסינג כי הם מקבלים שנה-שנתיים אחריות ומימון (אתה תהיה מופתע לגלות שיותר מ-80% מהאנשים קונים היום רכב עם כסף שאין להם).

גילוי נאות, מישהו מהמשפחה הקרובה שלי עובד בחברת ליסינג ולכן יש לי גישה קצת יותר טובה ממך לנתונים האמיתיים.

גילוי נאות2, את 2 הרכבים האחרונים שלי רכשתי עם מימון (אף פעם לא עברתי את ה-50% מערך הרכב ואף אחת מהעיסקאות לא הייתה עיסקת בלון).

גילוי נאות3, אני ממש נגד קנית רכבים מליסינג.

פורסם

1. בשביל למכור רכבים מסויימים שנמצאים שנה בלבד על הכביש (חדש) ירידת הערך תהיה 30% לפחות, ואני מדבר על רכבים מעל 100K, למי שיש וממש רוצה רכב מעל 100K יעדיף לקחת הלוואה ולקנות חדש - אולי אחד למליון יקנה במחיר מחירון.

2. קיבלת מחיר כי לרכב שלך יש ביקוש גדול כמו שכתבתי בסעיף 4 - תנסה למכור ג'יפ ואז נדבר

3. עלות מול תועלת היא לא לקנות חדש כי המיסוי גבוהה ויד שנייה אפשר למצוא במצב חדש ב 30% פחות

4. שמח שאתה מסכים

5. הנתונים שאני מביא הם מנסיון שלי ומעבר בסוכנויות - גם אני לא בעד לקנות מליסינג אבל לא כולם יכולים להרשות לעצמם לקנות מאזדה 3 חדשה או יד שנייה מפרטי, וככל שיש לך היצע גדול יותר כך יש לך יותר משחק במחיר.

בגדול אני ממש לא מתיימר לדעת או לחזות את שוק הרכב

נהגים מטומטמים לא מתים, רק מתחלפים...:evil:

"יום רע במסלול עדיף על כל יום טוב במשרד" :twisted:

Megane RS265 Cup, Megane RS250, Mazda3 5D 2L

פורסם

אני כרגע מחפש לקנות רכב לאבי שסיים מעל לעשור עם רכבי ליסינג ומתלבט מה לקנות.

רוצה דוגמא חיה מהתנור (אתמול)? בבוקר מתקשר אליי המקור שלי ומדווח על פריוס 2010 מליסינג עם 40K ק"מ.

מחיר מחירון 122K ש"ח, בסוף היום אני מתקשר כדי לקבוע נסיעת מבחן ובדיקה למחר (היום), הסוכן מודיע לי שהרכב כבר נמכר.

בכמה נראה לך שהוא נסגר? 115K ש"ח, בקושי 5% מתחת למחירון!!!

סתם שאלה בשביל הספורט, כמה אתה דורש על המאזדה שלך?

אני יודע למה אני שואל, אני בטוח שלא תגיד לי 30% פחות ממחיר של חדשה כי אתה גם "לא פראייר" (כמו 95% מהאנשים שמפרסמים ביד2).

• 4 שבועות מאוחר יותר ...

• תוכן חדש...