Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

בעידן של היום ישנם המון מכוניות בעלות מגדש טורבו אשר מעלה את ההספק לגבהים חדשים.

ולזו ניתן לתת שלל דוגמאות כגון: TSI של שירוקו עם 200 כס,קופר S עם 184 ,מיטו תלתן עם 170 כס וכדומה...

האם ההספק הגבוה אשר יוצא ממנוע קטן בא על חשבון אמינות המנועים?

או אולי בלאי גבוה יותר, ומן הסתם הרס המנוע לאחר תקופה קצרה יחסית?

*בהתחשב בכך שהולכים לפי המלצות יצרן הרכב לגבי תכיפות טיפולים

יש רגעים שאתה פשוט מודה לבורא שאתה חי (אברהם פורת ז"ל)

פורסם

עדיין לא עבר מספיק זמן והרכבים האלו די טריים. כאשר רכב עם מנוע TSI יהיה בן 10 שנים אז ניראה מה יהיה איתו.

מה שמדאיג אותי במנועי TSI שהם עובדים על תערבובת ענייה בשיוט, כיצד השסתומים מחזיקים את זה ולא נשרפים?

מנועי דיזל מצויידים בטורבו מחזיקים הרבה מאוד ועשרות שנים, אני מניח שאין סיבה שמנוע בנזין עם טורבו יחזיק פחות ממנוע ללא טורבו. בהסתייגות אחת כמובן, ידוע שטורבו מבשל את תא המנוע, כלומר צינורות, חיישנים וכל מיני חלקים צריכים להחזיק את תוספת החום הזאת באקלים חם כמו שלנו.

בכל אופן בהוספת טורבו למנוע אין שום חידוש משמעותי, החידוש הוא טורבו לכל פועל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הטכנולוגיה היום מאפשרת יצור מנועים הרבה יותר אמינים, מצד שני המנועים היום הרבה יותר מורכבים

טכנולוגית והסיכוי לתקלה רב יותר תיאורטית.

המסקנה האיזון בסה"כ נשמר, יצרני המנועים בונים את המנוע לאורך חיים ממוצע די קבוע .

מה שבטוח עלויות התיקון במקרה של תקלה הן גבוהות יותר בממוצע.

פורסם

איזה פועל, פועל לא יכול לממן לבד רכב גרמני עם מנוע TSI. (אולי משהו מהקטנות).

(תזכיר לי כמה עולה טיפול 10K למנוע TSI?)

תראה, לתוכלת חיים של האוקטביה MK1 ה(TOUR) או לקורולה של שנות ה90-תחילת ה2000 או להונדות של שנות ה90, אף רכב מהשנים האחרונות לא יגיע, רכבים כמו שהזכרתי החצי מיליון ק"מ זה רק הרצה.

ואת זה אני אומר על סמך אנשים מהשטח שיש להם ניסיון עם המכוניות האלה, קח דוגמא את האוקטביה.

הMK1 היה מיוצר בצ'כיה, כמה אנשים שעובדים עם רכבים כאלה אמרו לי שהם עברו איתה את ה800KKM. (לא יודעים בידיוק כי אתה יודע חלקם היו מוניות ועשו תרגילים למס).

היו כמה שהיה להם MK2 (תוצרת VW כבר), היו להם הרבה מאוד בעיות, היה אחד גם שהלך לו מנוע ב240KKM, שזה בושה.

בקשר לאמינות של כל הTSI זה קצת בעיה, הם צעירים עוד, אולי עוד 3 שנים לפחות יהיה אפשר לסגור דעה עליהם.

לי לא נראה כל העניין הזה, הם עובדים בלחצים אדירים, ובקיצור עובדים קשה מאוד.

בינתיים יש לי כמה אנשים שאני מכיר, הרכב (VW פאסאט נגיד) נותן להם אמינות טובה, הבעיה שהם עוד צעירים הרכבים, לא הגיעו ל100KKM אפילו. (או שעברו בקצת מאוד).

פורסם

אני לא מדבר רק על ה-TSI למיניהם אלא בכלל על מנועי טורבו

ה- DS3 כדוגמא מנוע 1600 עם 156 כס

האיביזה טורבו עם 180 כס ......................זה לא בא על חשבון אמינות?:oops:

יש רגעים שאתה פשוט מודה לבורא שאתה חי (אברהם פורת ז"ל)

פורסם

תשמע...המנועים מתקדמים יותר ומסובכים יותר, יותר מחשבים-> יותר חיישנים-> יותר חלקים נעים

כל זה = יותר מה שיתקלקל.

יצרני המכוניות כיום מייצרים חלקים שהם לא ברי תיקון/שיפוץ, אלא שאפשר רק להחליף אותם לחדשים..ומזה הן גוזרות אחלה של קופון

קשה לנחש מה יהיה עוד עשר שנים..אבל כל המנועים הקטנים עתירי הטכנולוגיה והטורבואים לא ישרדו הרבה לדעתי.

וגם אם כן - אז מי שיקנה גולף TSI בוד 6-7 שנים, יצטרך לשלם הון תועפות על האחזקה שלה...כמה יעלה לדעתך להחליף מנוע?

או גיר DSG?

לא פחות מ20000 אלף שקל....לכל אחד מהם. ואפילו הרבה יותר.

לקדמה יש מחיר..ומי שישלם אותו זה אנשים שלא יכולים לעצמם לקנות רכב חדש אלא רק רכבים בני 5-10

פורסם

אוקטביה דיזל MK1 עוברת קילומטרז' מאוד גבוה באמינות גבוהה מאוד. אבל אוקטביה MK2 גם לא רחוקה מזה, כבר ראיתי כמה מוניות על 400~500K ק"מ שעדיין נוסעות גם מדגם הזה. אל תשווה עמידות של מנוע דיזל עם בנזין.

אני עוד לא ראיתי קורולה או הונדה אחת עם חצי מיליון קילומטר. דיזלים גם חדשים שמיוצרים היום מחזיקים קילומטז' גבוה מאוד.

הבעייה בחלק מרכבים אירופאיים זה שכל מיני חלקים מסביב למנוע מתחילים לקרוס: צינורות, חיישנים, פלנג'ים, משאבות, אלטרנטור ועוד. בעיות מהותיות עם מנוע לרוב תוצאה של טראומה (למשל התחממות) או של כשל תיכנון (נדיר ברכבים אירופאיים, ואז כבר נזכיר בוצה במנועים של קורולה ועוד כמה ריקולים לא נעימים).

למה כל הדברים האלו קורסים? אני מניח שהסיבה היא אקלים חם ו/או שימוש בחומרים לא איכותיים.

ניר, מעבר לים כל פועל יכול לממן לעצמו TSI. כאן יכול לממן לעצמו TSI רק מי שמעבר לים היה יכול לקנות רכב V8 אימתני.

בבו, אני מסכים איתך שלטווח ארוך יכולות להווצר בעיות כאלה כמו שאתה מתאר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

חוזקה של כל שרשרת נמדד על פי עמידותה של החוליה החלשה שבה.

מנועי הטורבו אינם בהכרח עקב אכילס ברכב.

לרוב דווקא מכלולים אחרים כגון גיר מכשילים את אמינותו של הרכב.

לרשותי שני רכבים מתוצרת VW עם מנועי TSI.

פאסאט שנת 2009 ( 110,000 ק"מ)

פולו 2010 ( 10,000 ק"מ)

הפולו עדין בחיתולים למרות שכבר הייתה במוסך עם מספר מחלות ילדות קלות שאף אחת מהן לא קשורה למנוע כגון צינור שעשה קרקושים בדשבורד והחלפת פנס אחורי בגין חדירת מים בחורף.

הפאסאט לעומת זאת כבר עברה החלפת קלאצ'ים במסגרת האחריות (DSG7) וגם תיקון מנגנון בלם היד החשמלי אשר החליט להינעל ולא להיפתח עד ההגעה למוסך (על משאית גרר).

כמובן שניסיוני הינו עם VW בלבד, אך לדעתי דווקא מכלולים "מסביב" למנוע הם אלה אשר יקבעו או אמינותו של הרכב לאורך שנים ולא נוכחותו או אי נוכחותו של טורבו כזה או אחר ברכב.

זמין 8)

פורסם

יש בזה משהו

לדעתי פעם היו משקיעים על חומרי המנועים הרבה יותר, וטכנולוגית הם היו פשוטים יותר והחזיקו שנים

עובדה שאפשר לראות מכוניות משנים קודמות שמחזיקות עד היום

לעומת זאת, היום היצרניות חכמות יותר וחוסכות איפה שאפשר

ועודף טכנולוגיה באמת יכול לגרום ליותר תקלות, כי אתה סוחט את המיץ מהמנוע

טורבו אכן משפר את בעירת המנוע, אבל אני בטוח שהיצרניות לוקחות את זה בחשבון, ודואגות למנוע לעמוד בעומס

אבל את זה נדע רק בעוד כמה שנים, אז נראה באמת אם המנועים האלה עומדים בעומס

גם עכשיו רוב היצרניות בעולם עוברות לעבוד עם טורבו

נחיה ונראה

פורסם

אני חושב שהיום משקעים הרבה יותר בחומרים והנדסת חומרים. ההבדל הוא גישה של להשתמש במינימום חומר עבור אותה התוצאה. היצרן לא מעוניין ברכב שיחזיק 30 שנה בלי תקלות. הוא רוצה להרוויח מאחזקה של הרכב ורוצה לוודא שבעוד כמה שנים תקנו שוב רכב ממנו. אני מניח שמשתמשים בחומרים שנהרסים מהר יותר מהזמן.

כמובן גם רמת הסיכוביות עלתה, יותר מכלולים, יותר אלקטרוניקה, יותר חיישנים וחוטי חשמל. הכל עדין ועבר הנדסה מאוד מתקדמת כדי להחזיק פרק זמן מסויים ולא יותר. זה לא רק ברכבים ככה, ככה זה בכל דבר. מהנדס שבונה מכונת אספרסו יודע כמה זמן יחזיק הדוד, משאבה וכד'.

פורסם

יש לי תשובה מצויינת לשאלה שלך

תבדוק בפורום הזה לפחות 50 דפים ותראה שהרוב הגדול של תקלות המנוע או תקלות בכלל הם של רכבים ארופאיים

תקרא על אלו שהTSI אוכל להם שמן או הDSG שעושה צרות

מוכרים לכם איכות מזוייפת בהמון כסף

אני סבלתי מC4 פיקאסו אוטו שאחרי 18000 ק"מ עשה המון בעיות

לשכן שלי יש פאסאט יפיפיה נהגתי עליה ממש אוטו בהמה אבל לפחות פעם בשבועיים צצות לו כל מיני בעיות שהוא צריך לקפוץ למוסך

אני חושב שהמנועים הארופאים לא היו אף פעם אמינים ככה ששום דבר לא השתנה

פורסם

לטעמי קצב הפיתוח המואץ עקב הדרישות הסביבתיות שהולכות ומחמירות גורמים להוצאת מוצרים שבתנאי עבר היו עוברים תהליכי בקרה מעמיקים יותר. זה עלול להוביל למוצרים פחות אמינים.

פורסם

במדינות מערביות בעולם מעודדים להיפטר מרכבים מיושנים בגילאים שבין 12-20 שנה. אני לא חושב שיש טעם וסיבה לייצר רכב בעל מכלולים שעמידות החומר שלהם היא יותר גבוהה בעיקר משיקולי עלויות ייצור.

דווקא לאורך השנים התקנים הוחמרו ורוב המכלולים ברכב נעשו עמידים יותר,אבל צריך להבדיל את המכניקה מהאלקטרוניקה בכל המערכות,כי התקלות האלקטרוניות ברכבים חדשים הן יותר נפוצות ואולי זה מה שגורם להרגשת אמינות נמוכה יותר.

"that is petrolhead heaven,

and as we've always maintained,the only way you can get there,is in an alfa romeo"

jeremy clarkson - top gear

פורסם

כל החפצים היום זולים יותר ומוחלפים בתדירות גבוהה יותר. חלק מהדברים כבר אי אפשר לתקן אלא פשוט מחליפים בחדש. מכוניות הרבה יותר מורכבות מטוסטר וגם משוכללות יותר, אבל המגמה גם פה דומה. מחליפים חלק במקום לתקן.

emotion of motion

• תוכן חדש...