Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5199 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בית לחם, ניידות משטרה אמריקאיות? לא הבנתי את העניין הזה

בית לחם, פנסילבניה, ארה"ב.

עד כמה שזכור לי יש בארה"ב גם איזה 5 ירושלים.

4808236263_4791fe0f73_z.jpg

הוא אפילו נולד בבית לחם! :lol:

______

הנהג אוטובוס התנהג כמו שצריך וגם הרוכב האופניים (כפי הנראה בסרטון).

פגע וברח זו תופעה מעצבנת מאוד שמסיבה לא ברורה גדלה בארץ (לא שהסרטון מהארץ).

Float like a Cadillac, sting like a Beamer

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הקטע הכי מצחיק זה שהם רושמים, Bethlehem, PS.

מה שנראה כמו, בית לחם פלסטין, לא מזמן היה רשום ש WWE יופיעו שם עד שקלטתי שזה בפנסילבניה קיללתי אותם..

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
הקטע הכי מצחיק זה שהם רושמים, Bethlehem, PS.

מה שנראה כמו, בית לחם פלסטין, לא מזמן היה רשום ש WWE יופיעו שם עד שקלטתי שזה בפנסילבניה קיללתי אותם..

למעשה, זה bethlehem, PA.

Float like a Cadillac, sting like a Beamer

פורסם

אאוץ,

יש מדינות שרוכבי האופניים הם לפני המכוניות וזה למרות שהם נוסעים לאט מאוד.

כלומר קודם רוכבי אופניים ורק אח"כ אם המכוניות רוצות לנסוע שם - מותר גם להן במגבלות מסוימות.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
(ולפי דעתי גם קסדה לא הייתה לו.)

דעתך לא חשובה כשניתן לראות את העובדות.

יש לרוכב קסדה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
למעשה, זה bethlehem, PA.

כן, בגלל זה עלה לי לראש Palestinian Authority לפני פנסילבניה..

לא ידעתי שיש עוד בית לחם בעולם ואם זה שווה facepalm אז שיהיה 8)

פורסם

אני אולי מסתכן פה בלינץ' פורומי אבל לדעתי אפילו שיש שילוט שמתיר רכיבה בנתיב הימני, צריך להיות אידיוט בשביל לעשות את זה.

לשים כלי תחבורה איטי ופגיע בצורה קיצונית על נתיב שלם שבו נוסעות מכוניות, משאיות ואוטובוסים, זו תאונה שמחכה להתרחש. תרחיש סטנדרטי כזה הוא בדיוק מה שרואים בסרטון, או למשל מכונית בנתיב הימני שעוברת שמאלה בשביל לעקוף את רוכב האופניים, וזו שמאחוריה מגיעה במהירות בצד ימין ולא מספיקה לבלום בזמן. על זה נאמר - בכביש אל תהיה צודק, תהיה חכם. גם אם אתה על אופניים...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

די להיות תמימים!

בסדר,הבנו שזה חוקי ומותר לנסוע באופניים בכביש,אבל האם זה בטוח?יש המון דברים שמותר והם חוקיים אבל יכולים לגרום למוות ופציעות.

תראו לכמה מכוניות הוא גורם לעבור נתיב ואיך הוא מאט את השאר,חוקי כן,בטוח?ממש לא.

פורסם

גם אני חושב שצריך לשים סייג לקטנוניות. ברור שכל רוכב שיש לו שכל לא ירכב בצורה שהיא מסוכנת כל כך - גם אם היא חוקית למהדרין. לא בארץ ולא בחו"ל! ובואו נבדיל שניה בין רכיבת אופניים בשטח עירוני (כמקובל בארץ ובחו"ל), שאז הפרשי המהירות נמוכים יותר ועירנות הנהגים בדרך כלל גבוהה יותר - לבין רכיבה בינעירונית.

בדרך בינעירונית פתוחה (לאו דווקא "מהירה"), גם על השוליים וגם אם הם רחבים ובאור יום - אסור לרכוב מבחינה בטיחותית. בדיוק באותה מידה אסור להלך שם ואסור לעצור שם את הרכב. ברוב התאונות הללו, לא מדובר על שוליים צרים ועל נהג ש"גרר" את הרוכב\הולך רגל איתו כי הוא בלט לנתיבי הנסיעה, אלא כי הנהג סטה דווקא לעבר הרוכב\הולך רגל\מכונית בשוליים. מה לעשות שאנחנו מפנים את המכונית לאן שאנו מסתכלים?!

במקרה הזה, גם שוליים ברוחב של עשרה מטרים, גם משולש אזהרה, גם אפוד זוהר וגם אורות מצוקה - אינם ערובה לבטיחות. הערובה היחידה לבטיחות היא לא להיות שם או להיות מעבר לגדר הבטיחות (וגם זה במרחק של מספר מטרים). קל וחומר כאשר מדובר ברכיבה על נתיב הנסיעה!

לכן, אסור להימצא בעצירה בדרך בינעירונית, לרבות השולייים. גם נהג גמור מעייפות, גם נהג במכונית שנדלקה לה נורת שמן או שהתפוצץ לה גלגל - צריכים להמשיך לסחוב עד למקום עצירה בטוח, כזה המופרד מן הכביש בצורה קשיחה. כל שכן כשמדובר ברוכב חשוף. אם אתם חייבים לרכוב - תשיגו רכב שילווה אתכם בנסיעה אטית מאחורה ככיסוי קשיח.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אני אולי מסתכן פה בלינץ' פורומי אבל לדעתי אפילו שיש שילוט שמתיר רכיבה בנתיב הימני, צריך להיות אידיוט בשביל לעשות את זה.

...למשל מכונית בנתיב הימני שעוברת שמאלה בשביל לעקוף את רוכב האופניים, וזו שמאחוריה מגיעה במהירות בצד ימין ולא מספיקה לבלום בזמן....

לצערי אתה חושב כמו ישראלי. במקומות בהם רוכבי אופניים הם חלק אינטגרלי מהתנועה ואין תרבות של כל דאלים גבר מצפים למצוא רוכבי אופניים במסלול, אף אחד לא חושב לחתוך שמאלה פתאום בלי לוודא שהנתיב השמאלי פנוי רק כי הוא "מוכרח לעקוף את האופניים החלזוניות האלה", ואף אחד לא חושב לא לתת לרכב שמנסה לעקוף אופניים לא להשתלב בנתיב השמאלי כי "אני משמאל ויש לי זכות שמיימית על הנתיב השמאלי".

כשיש תרבות נהיגה אז הדברים האלה עובדים בגדול. וכן גם נהג האוטובוס שחתך שמאלה לחסום והיה יכול לפגוע בעצמו ובנוסעים שלו זה חלק מהתרבות הזו.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

אין קשר לתרבות הנהיגה! רוכב שנמצא על כביש בינעירוני (או בכלל ציר מהיר וסואן כלשהו) גם בשוליים אבל בוודאי ובוודאי שעל נתיבי הנסיעה (!) מזמין לעצמו צרות צרורות, בארץ כמו בכל מדינה אחרת בעולם! אתה מתייחס לרכיבת אופניים בשטח העיר - דבר מקובל בכל העולם - כאן כבר יש עניין של תרבות נהיגה ושל זכות הרוכב להשתמש בדרך וגם אין בעיית בטיחות רצינית אבל בדרך בינעירונית פתוחה - לא תראה רוכבים, לא בארץ, לא בחו"ל.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

תראה גם תראה, לא רק בארץ אלא גם בחו"ל.

זו זכות של האופניים כמו גם של רכב האספנות שנוסע על 70 קמ"ש (אני יודע שלא כולם וסליחה על ההכללה) וכך גם הקטנוע המזדחל בעלייה.

לא מתאים לנו (נהגי הרכבים), מסוכן, דורש ריכוז מרבי בדרך, נסיעה קרוב לקו הפרדה (צורת נהיגה מסוכנת שהרבה נוהגים בה גם בלי אופניים בשוליים)... הכל נכון, אבל זו זכותם.

הכביש לא בבעלותנו וכמו שננהג במשנה זהירות בכביש עירוני שכונתי שמוקף בגני ילדים, כך גם ננהג ב"אוטוסטרדה". אני לא מיתמם, גם אותי מרגיז לפעמיים רוכב אופניים שרוכב ללא צומת לב מצידו ונכנס לתוך הנתיב ומזגזג, אבל ברור לי שיש לכולם את הזכות לחופש תנועה גם בכבישים בין עירוניים, אפילו לרצים למרחקים ארוכים.

תחשוב עלינו חובבי הרכב שמבכים את הזדחלות חוק ה"ספורט המוטורי" ומייחלים למסלול וכיוצא בזה. רוכב האופניים שעושה זאת גם מתוך תחביב של ספורט (כמעט מוטורי), חייב לרכב על כבישים. היכן נראה לך שרוכבי "טורים" מתאמנים, בחדר כושר? ולא, הם לא רוכבים רק בדרכים כפריות וכך גם רצי המרתון\מיני מרתון למיניהם.

אל תשכח שמדובר כאן ברוב המקרים על אותו הציבור: ישנם נהגים רבים בינינו שהם גם רוכבי אופניים בסופ"ש ורצים בערב (אפשר גם באמצע השבוע או בבוקר:wink: ). האמן לי אני מכיר הרבה כאלה עקב היותי תושב בקיבוץ של "רוכבים". אז מה? נשלול לכולם את הזכות לתחביב שלהם בכדי שלנו יהיה יותר "רגוע" על הכביש? לא נשמע לי סביר.

ולעניין הסרטון: ברור שזה גשר המחבר בין שני כבישים וכנראה לא סתם יש שילוט שמתיר רכיבה כי כנראה זה ציר מחבר עיקרי\יחידי ועירוני. גם כך בציר כזה לא נוסעים על 120 קמ"ש או אפילו 100 קמ"ש (או 75 - 63 מייל לשעה). ועיקר הבעייתיות פה זה העניין המוסרי (וכנגזרת מכך, העניין החוקי) של תופעת "פגע וברח".

ערב טוב.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם
לידעת כל המשתללים על הרוכב אופניים שצריך למות (טפו!) מוות בעינוי סיני בגלל שהעיז לנסוע על הכביש.

במידה ולא שמתם לב - ישנו תמרור האומר שלרוכב האופניים מותר לנסוע בכל הנתיב הימני !

כמו גם המהירות המותרת שם היא 60.

אז לפני שאתם צועקים כמה נזק הוא עושה, וכמה בן ז... הוא, וכמה מגיע לו למות - תתעוררו ותבינו שיש שם חוק מוסדר לרוכבי אופניים וכאשר אחד נוסע בנתיב הימני (שמותר לו) אזי כלי הרכב צריכים לזוז לנתיב אחר.

הרבה אנשים אמרו לי, "תיהיה חכם ולא צודק".

התמרור הוא לא ה', אולי אפשר מבחינה חוקית, אבל מבחינה מעשית אין שוליים והסיכוי שרכב יקח אותך הוא גבוהה.

שורה תחתונה, נהג ישראלי במדינה אירופאית.

גם אני בפעם הראשונה בכבישים של גרמניה, בעלייה להר גבוהה, אני ברכב במין פקק קטנטן, וממה נוצר הפקק?

משפחה רכובה על אופניים, הנהג של הרכב מאחוריהם לא עקף אותם, כדי למנוע סיכונים, רק לתאר לכם את הרמה של הסבלנות והכבוד והמחשבה הלאה ולא להתרכז באגו.

• תוכן חדש...