Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

החודש אחגוג שנתיים עם הפונטו ספייס שלי, וזה הזמן לסיכום של מה היה עד כה.

רקע

נרכשה באפריל 2010 מחברת ליסינג והשכרה בשם "נייס", שהיא חברה בבעלות מוסך מורשה פיאט "פטין" בעכו - עם 114K על השעון.

הייתה בליסינג תפעולי אצל לקוחה בעכו, וחיכיתי לא מעט כדי שיסתיים החוזה ואוכל לקחת את הרכב.

מחיר הרכישה היה מחירון מינוס 10%, והרכב טופל אך ורק בחלפים מקוריים כל ימי חייו.

הרכב נלקח לבדיקה, שם התגלתה נזילה ממחזירי שמן והתגלו בלמים שחוקים.

כל הליקויים תוקנו על חשבון החברה בחלפים מקוריים ועל הדרך בוצע גם טיפול טיימינג והחלפת משאבת מים.

תקלות

עם רכישת הרכב הייתה תקלה מעצבנת, של כיבוי לשנייה של הרכב והדלקתו מחדש (המנוע לא נכבה).

הרכב הוחזר לחברה והוחלף סוויץ' לאחד מפירוק.

לפני כחצי שנה נתקע הרכב כשנקרע כבל ההילוכים (סביבות 140K). הרכב נגרר והוחלף כבל לאחד חדש בעלות של 700 ש"ח.

בלאי

עם רכישתו היו ברכב צמיגים עלובים ושחוקים, אך ראויים לעבור טסט. הם הוחלפו בצמיגים במידה מורחבת (185\14) מתוצרת מישלין. השיפור הורגש באופן מיידי.

כמו כן הוחלפו תושבת גיר אחורית ותושבת מנוע עליונה, וגם גומיות של הציריות - כל אלה במסגרת טיפולים תקופתיים.

צריכת דלק

הרכב נוסע באופן קבוע על הקו של קריות-חיפה, ומדי פעם לת"א.

צריכת הדלק הינה קבועה ואני יכול לומר בוודאות:

עירוני ללא מזגן - 1:15.

עירוני עם מזגן - 1:13.5

בין עירוני ללא מזגן - 1:20

בין עירוני עם מזגן - 1:18.

המזגן מוסיף 10% בצורה מדוייקת לצריכת הדלק, זאת לאחר מדידות אין ספור.

ללא ספק אפשר לומר שזהו הרכב החסכוני ביותר שיש לרכוש בישראל בטווח המחירים של עד 25K, בהנחה ולא מחשיבים ענתיקות סטייל דייהו מאטיס וכו'.

סחיבה

הרכב מספק בהחלט מבחינת הכוח שלו. לא מדובר באיזה טיל, סה"כ 60 כ"ס. ניתן להגיע די בקלות לאזור של 100-110, גם 130 לא בדיוק קשה על האוטו אבל אני כבר לא נוסע במהירויות כאלה, מטעמי חיסכון בדלק.

הרכב עולה את העליות של חיפה בקלות - למעט העלייה לדניה, העלייה לורדיה ואת שדרות הציונות שהן העליות הקשות ביותר בחיפה, שם הוא מתאמץ.

מי שיודע לעבוד עם ההילוכים לא אמור להיתקל בבעיות וכבר נסעתי לגולן בקיץ עם קרובי משפחה שמנים ברכב והסתדרנו.

סה"כ השד לא נורא כ"כ ולא באמת צריכים מנוע 1800 כדי לנסוע בצורה מוצלחת על הכביש.

סיכום

רכב אמין במחיר נמוך מאוד. חשוב מאוד להקפיד על שגרת טיפולים והרכב יחזיר אהבה וייסע ללא דופי.

אני בהחלט ממליץ עליו לכל מי שחשוב לו מחיר הדלק אבל לא מעוניין לחיות בתוך קופסת גפרורים כמו סוזוקי אלטו.

פורסם

ידוע שהפונטו חסכוניות מאוד בדלק.

אני נהגתי בכמה פונטו, אהבתי אותם (רכב פשוט, זול, איטלקי, נוח יחסית, ועושה עבודה יפה וחסכונית עם מעט מאוד תקלות.)

פורסם

היי,

אני מצרף גם כן אחזקה של חבר שגולש גם פה בפורום, 3 שנים הוא מחזיק את הרכב ELX שנת 2001 והספיק לעשות 70 אלף ק"מ הוא ביקש שבהזדמנות אני יעלה לו מחוסר זמן וזאת הזדמנות מצוינת!

על האחזקה של הפונטו שלי אני עוד עובד(ELX שנת 2001 גם), וכשיהיה לי מסודר אני גם אעאלה את זה גם לפה.

הבחור(שמו אלי) עשה זאת בצורה פדנטית לחלוטין, לפרטי פרטים עד לשקל האחרון.

לנוחתכם

קבצי WORD, EXEL, וPDF. כשהEXEL הכי מפורט. (לשוניות למטה לכל קטוגרייה, בצד שמאל אם מדובר בבלאי או תקלה, תדלוקים, אגרות, ועוד ועוד)

הורדה: http://www.f2h.co.il/pukgz6zdaeb

אצלו האוטו איכזב עם פעמיים ראש מנוע תוך שנתיים ו40 אלף ק"מ(ללא כל התחממות או התראה נוספת!), כשהרכב מטופל במוסך מורשה של פיאט , ולא סתם - מוסך שמשון ביהוד ( מי שהיה יבין)

אצלי אני יכול לספר שגם לפני 4 חודשים הגיע הראש מנוע, והמנוע לא התחמם לשניה אחת אפילו, ואחרי שהאוטו היה מושקע ומוקפד בטיפולים עד הבורג האחרון בלי לחסוך אגורה, בידיוק כמו אצלו. (אצלי זה עוד מגובה בחיישן מיוחד שמותקן מיוזמתי)

לקריאה לחוות דעת שלי בנושא " לפיאט בלאי מואץ וחלקים "לא איכותיים״ יש אמת בדברים? " : כאן

לסיכום,

" חשוב מאוד להקפיד על שגרת טיפולים והרכב יחזיר אהבה וייסע ללא דופי "
חשוב מאוד להקפיד על שגרת טיפולים , אבל זה ממש לא אומר שזה ימנע בעיות עתידיות וכל מיני מחלות ויחזיר אהבה. העובדות מדברות בעד עצמן, הרגישות של המנועים האלה יותר מדי מוגזמת, לא צריך שהמנוע יתחמם בשביל לפתוח ראש, מספיק שלאטם המסכן בין הבלוק לראש "יימאס" :roll: והדרך לראש מנוע וחור בכיס כבר מהירה - וזה לא רק אצלי, יש לי לפחות עוד 2-3 סיפורים דומים.

אמינות? לא אצל כולם מסתבר. ועוד לחשוב שהכל טופל לפי הספר, בלי מים מהברז או נזילות / תרמוסטט תקול/ שימוש של הזנחה כלשהי..

חג שמח

פורסם

זו הסיבה שאני לא קניתי רכב בן 11 :lol:

סופו של דבר רכב בן 11 זה רכב בן 11, ויש בו הפתעות שלא יהיו ברכב חדיש יותר. לא הכל בחיים זה ק"מ, או יד ראשונה.

אני לא יודע מתי אני אמכור את הרכב, אבל אין לי כוונה להחזיק אותו עד אין קץ. יש נקודה בחיים של כל מוצר מתכלה שצריך לדעת מתי לעשות EXIT. במקרה של הרכב שלך, עשו EXIT בדיוק בזמן :wink: מכרו במחיר טוב וחסכו לעצמם את עלויות השיפוצים.

לאבא שלי הייתה קיה קלארוס שהייתה אוטו נהדר, אבל אחרי שעברה את גיל 12 התחילו צרות מוזרות עם מערכת החשמל, אלטרנטור קרס ועוד שטויות. הרכב היה מטופל טיפ טופ ואף פעם לא עשה בעיות מעבר לבלאי רגיל בכל טיפול 10K, אבל כשהתיישן הוחלף בזריזות בפיאט גרנדה פונטו חדשה...

פורסם

לא חשבתי שפונטו עד כדי כך חסכונית,סך הכול אני רואה שחוץ מכבל קלאץ לא היו תקלות ברכב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בתור בעל לשעבר של פונטו ספייס 2004 גיר רובוטי, רכב מאוד מוצלח.

התקלה היחידה שהיתה לי זה הרובוט של הגיר שהתפגר, הוחלף לאחד משופץ + עוד כמה דברים ביחד איתו (בעלות אסטרונומית של 3600 שקלים),

אבל זאת התקלה היחידה ברכב מזה שנתיים. (נקנה עם 102K נמכר עם 129K)

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

פורסם

תמיד עניין אותי מהו בדיוק "הרובוט" הרצחני הנ"ל. למה אי אפשר לשפץ או להביא אחד מפירוק או מחו"ל.

לגבי הספייס - אכן, נכון לעכשיו (טפו טפו מלח מים מלח מים :wink: ) הרכב היה אמין למדי.

פורסם
בתור בעל לשעבר של פונטו ספייס 2004 גיר רובוטי, רכב מאוד מוצלח.

התקלה היחידה שהיתה לי זה הרובוט של הגיר שהתפגר, הוחלף לאחד משופץ + עוד כמה דברים ביחד איתו (בעלות אסטרונומית של 3600 שקלים),

אבל זאת התקלה היחידה ברכב מזה שנתיים. (נקנה עם 102K נמכר עם 129K)

זה עוד בסדר,לנטרה 96 השיפוץ עולה כ 5K.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

התיאור העובדתי אינו מתיישב עם הסיכום ומה שניסית להציג, או לפחות אצלי זה כך :)

עשיתי הרבה יותר קילומטרים על רכב יפני בלי להחליף אפילו נורה.

פורסם
התיאור העובדתי אינו מתיישב עם הסיכום ומה שניסית להציג, או לפחות אצלי זה כך :)

עשיתי הרבה יותר קילומטרים על רכב יפני בלי להחליף אפילו נורה.

כל הכבוד לך אחינו, אני סוגד לך ושוקל לקנות מאזדה 3 מרוב התרגשות.

פורסם

כיוון שאתה מטפל במורשים,יש אפשרות לקבל מחירים של טיפולים/תיקונים?

פורסם

עלות שעת עבודה היא 220 ש"ח.

עלות תושבת הגיר הייתה 400 ש"ח (+-) והעלות של תושבת המנוע הייתה סביבות 300 ש"ח.

מעבר לזה - רק טיפולים שוטפים, אף פעם לא הסתכלתי על החשבונית, תמיד זה היה מחיר סביר וזהו. לא מחפש להוזיל את זה עם טיפול במוסך אחר מלבד מוסך "פטין", שעליו אני סומך בעיניים עצומות שלא ירמה אותי.

פורסם

אני גם טיפלתי במוסך הזה בדובלו ועכשיו אטפל בפנדה,בהחלט מוסך טוב.

פורסם

החסכון בדלק הוא יותר תוצאה מהנהיגה ולא מהרכב לדעתי, אותה תוצאה תשיג מכל סופר מיני ידנית מוחלשת (יאריס, ג"אז, קליאו 1.2). הרכב מתוכנן בצורה מאוד חכמה, זריז, ונוח מאוד לנוסעים מקדימה (מאחורה פחות), ומרגיש מאוד מודרני יחסית למקבילים באותה תקופה, רכב מושלם לשימושים עירוניים, אצלי האמינות לא הייתה מושלמת, אפילו טיפה בעייתית, למרות זאת, לטעמי הסופר מיני העדיפה מאלה של הדור הקודם, בלי להתייחס למחיר הזול שרק מוסיף לכדאיות.

• תוכן חדש...