Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5187 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סבתא שלי נפטרה לא מזמן - ובין שלל הדברים שנמצאו בבית שלה ושל סבי ז"ל, נמצא מצית RONSON ישן.

סבא שלי היה מעשן כבד ואהב את המצתים של החברה הזו.

המצית מאוד ישן ונראה שלא היה בשימוש זמן רב.

יש המלצות לחנות \ מקום רצוי במרכז הארץ שידע לטפל \ לתפעל את המצית הזו?

לא בשביל הערך האספני שלה (אני בספק אם הוא קיים) אלא בשביל הסנטימנטים

תודה מראש

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

בדיזינגוף סנטר, בסמוך לפיצה עגבניה יש בית עסק לטבק/ מציתים/ סיגרים וכו' שגם מתקן מציתים.

לצערי שמו זרח מפרחוני.

בעקרון, העברתי בעברי הרחוק שנתיים בתיקון מציתים ( עסק של קרוב) ואני מכיר את הרונסונים טוב מאוד.

אם מדובר על הדגם הנפוץ ביותר, מה בעצם הבעיה שם?

ronsonlighters-varaflame.jpg

אם הוא תקין אבל לא עובד, גש לכל פיצוציה, קנה דלק ואבנים לזיפו (אם תמצא מיוחד עבור רונסון בצבע צהוב עם כיתוב אדום אז בכלל מעולה, הדלק הזה לא מעשן).

תחליף אבן - את האבן מחליפים ע"י פתיחת בורג בתחתית המצית ממש מתחת לאיפה שהאש נדלקת, שים לב, הבורג יושב על קפיץ ארוך וחוסר תשומת לב בפתיחה יתבטא בהעלמות של הקפיץ+הבורג. זרוק את שארית האבן שקיימת שם, שים אבן חדשה וסגור את הבורג.

תמלא דלק - זה בורג שנמצא בחלק האחורי של המצית, תמצא מתחתיו בד לבן שלתוכו מטפטפים את הדלק עד לרוויה אבל לא הצפה (אחרת המצית יסריח לך את הכיס/ תיק.

סע לשלום, אין מה שיתקלקל שם, מדובר במצית פשוט ומאוד אמין, מעיין התשובה הבריטית לזיפו.

אם עדיין לא עובד, השאר את המצית במצב פתוח וקרב למקור אש.

אם נדלקת שלהבת סימן שיש מעבר דלק ולכן יש בעיה באבן.

אם לא נדלקת להבה אז יש סתימת דלק (שגם היא קלה לתיקון).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הבעיה שלהם זה גומיות שמתייבשות והגז בורח דרכן. אין להשיג בארץ. אמרו שיש איזה מישהו ברחוב אלנבי שיודע להתמודד עם זה. לא בדקתי אישת , אני כבר לא מעשן...

פורסם

אכן גם באלנבי יש בית עסק ותיק שמתעסק במציתים, מציות, מציתות :roll:

לפי מה שאתה מתאר, מדובר במצית (הרבה יותר קל בבודדת) על גז

(ולא דלק) ולכן המצית לא כזה ישן והתיקון, למרות שאפשרי, קצת מורכב יותר (כי צריך חלקי חילוף).

בא נתחיל בתמונה של המצית המדובר ובהסבר מי זה הנסיך ומה הקשר שלו ל ahbaroni.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הכל דמיוני וכל קשר למציאות מקרי ביותר.

שלי משנות ה60 והיא על גז. לא יודע כמה ישן זה.

יש לי גם לק דה שין של דופון. אבל אני לא מעשן...

פורסם

לצערי שמו זרח מפרחוני.

אויש, זה טוב.

תבדוק גם אם הגלגלת בכיוון הנכון. (שיניים נושכות לכיוןן הגילגול)

מה בעצם לא עובד? אולי תעלה תמונות מכמה כיוונים?

יש בכלל גז בתוך המצית? יש פתח מילוי? (גם אם אין, אפשר למלאות, אבל זה כרוך במיומנות וזריזות גבוהה)

יש ניצוץ? (חשמלי\מכני עם גלגלת ואבן)

[כל העסק הזה הוא חתיכת נוסטלגיה בשבילי. אמנם לא עבדתי בזה, אבל בילדותי אהבתי לשחק במציתות מכל הסוגים, לפרק ולהרכיב, הייתי במצב שהחזקתי מאגר חלקי חילוף עבור כל החברים... כן כן, וגם למלאות גז במצית בלי פתח מילוי מלמטה. bagira, נחש איך.

איזה אושר היה לי כשקניתי את חבילת האבנים הראשונה שלי, אבנים שלמות, ארוכות, שלא צריך להאבק איתן כדי שיכנסו למקום שלהם במצית, מתחת הגלגלת. כמובן מצית בלי פתח החלפה מובנה מלמטה, אלא מה. הייתי אז ילד, מבסוט, לפחות כמו אחד שקנה רק עכשיו מערכת מולטימדיה חדשה לרכב ב2000 ש"ח. היו ימים יפים.]

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

יא אללה כמה תגובות..

אני אעלה תמונות של המצית בערב - מדובר באמת במשהו שדומה לדגם הנפוץ שבתמונה למעלה

יש בתחתית המצית שני גלגלים - אחד נפתח ומחובר אליו קפיץ ארוך מוזר כזה, והשני לא נפתח, אבל גם לא ניסיתי ממש לפתוח אותו.

בכל מקרה, בקצה של הקפיץ אין שום אבן או שו דבר אחר.

את הפתח הגדול שם בכלל לא הצלחתי לפתוח וכל הסיפור הזה נראה לי כמו משהו לא אטום בעליל.

אעדכן בהמשך

oo==00==00

פורסם

זה שנפתח ומחובר אליו הקפיץ הוא של האבנים. אתה דוחף לתוכו אבן וסוגר חזרה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון -

קפצתי לדיזינגוף סנטר -

עסק לטבק כל מפרחוני - נסגר.

יש שם שתי חנויות אחרות שיישמחו למכור לי זיפו, אבל לא יודעים להתעסק עם רונסון.

oo==00==00

פורסם

THERES YOUR PROBLEM.

אני לא רואה לא פתיל ולא אבן. הגיוני שאין פתיל אם זו מצית גז ולא דלק נוזלי, וזה נראה כך לפי הזרבובית בתמונה האחרונה של המצית במצב פתוח. מתחת לזרבובית יש משהו שנראה כמו כפתור סיבובי עם ידית, האם זה נפתח? אין לי נסיון עם מצתי גז. אני איש של זיפו. ויש לי גם רונסון אחת ישנה שמצאתי (שמו מעל פח אשפה. לא להאמין שמישהו רצה לזרוק את זה.) והחזרתי לקו הבריאות.

מעל ההוא עם הקפיץ, באה האבן. מכניס למצית כשהיא הפוכה וסוגר את הקפיץ מעליה. אני מניח שזה הקטן יותר, שרשום עליו "לפתוח עבור (לא ברור הכיתוב, מניח שכתוב FLINT- אבן)

הכפתור המסתובב השני הוא לא ברור לי. אולי כוונון גובה להבה, אם זו מצית גז. אבל זה מוזר, בכל מצית שאני מכיר יש חצים וכיתוב לגבי הלהבה- גבוה\נמוך, ופה אין.

חסר לי צילום של הגב של המצית.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...