Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5217 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

הרכב הוא פיאט קופה 16V טורבו.

השאלה היא האם ניתן לקרר את הטורבו רק ע"י נסיעה עדינה לפני עצירה

או שזה לא משנה, כל עוד החום באמצע, חייב להמתין כמה דק' או שצריך טורבו טיימר

בכל אופן ראיתי בהיסטוריית הפורום שחלק אומרים שזה סתם אגדה, לא צריך להמתין וחלק אומרים שכן.

בדקתי בספר רכב ולא מצויין שם לגבי הטורבו וזמני המתנה.

אגב, טורבו טיימר זה עבודה למכונאי או שאני יכול לעשות זאת במו ידיי?

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

אם יש לך ידיים טובות, אז לעצמך.

תסע רגוע לפני עצירה, כמו שאתה נוסע רגוע לפני לחיצה ועד התחממות.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם

אכן.

העניין הוא כזה, הטורבו מאוד יקר, ולשחק עם מנוע של פיאט קופה צריך חתיכת ב*צ*ם למישהו שהוא לא מכונאי

ולכן אני רוצה לדעת מה מומלץ.

בעיקרון ההגעה לבית שלי מלווה בכביש מהיר ( 90+) ואז אני במרחק 200 מטר ממנו כבר בבית ככה שאני צריך להיות טיפה עם הרגל על הגז.

פורסם

אני לא מבין בזה הרבה.

אבל אני יודע שהטורבו נכנס לעבודה רק אחרי סלד מסויים.

אתה לא יכול להכניס הילוך גבוה\להחזיק מינימום גז, כמה דקות לפני ההגעה ליעד, ואז הטורבו יפסיק לעבוד.?

רכב חייתי ביותר (לפי סרטונים מיוטיוב), אשכרה למבורגיני קטנה.

פורסם

ניר הלוואי זה היה ככה.

הטורבו תמיד מסתובב ושמן תמיד עובר בו.

רק בעת לחיצה כבדה על הגז הוא מתחיל לייצר גדישה עד הפוול בוסט וכל זה.

העניין הוא שאפילו שאני לא נוסע על ניתוקים ופוולבוסט עד הבית הטורבו עדיין יהיה רותח ולכן אני רוצה לשמר את חייו.

החליפו טורבו באוטו לפני חצי שנה! ולפי הקבלות זה היה מאוד יקר!

פורסם

אני נוהג 5-10 דקות לפני תום הנסיעה לנסוע רגוע, כמובן שבתחילת נסיעה ממתין שהמנוע יהיה בטמפ' עבודה.

אצלי זה טורבו דיזל, לא יודע כמה הוא עדין\קשוח יותר מהטורבו בפיאט, אבל עדיין תמיד טוב להיות עדינים עם זה כי זה באמת רכיב מאוד יקר.

Audi A6 3.0TDI quattro - Because you don't need high revs whan driving up hill

Volvo 850 2.5GLT (MY 1994) - SOLD

VW Passat 1.8T(MY 2000) - SOLD

פורסם

אתה לא משחק עם המנוע, אתה משחק עם החשמל.

מצאתי וידאו של התקנה בSTI:

[youtube/]

יש לך אופציה לעשות סיבוב של חמש דקות נסיעה רגועה או להישאר במקום ולתת לו להתקרר(אם אתה לא הולך על הטורבו טיימר).

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם

ישנם רכבים שהרגישות שלהם לעניין הטורבו היא 0

וישנם רכבים שהרגישות שלהם לעניין הטורבו היא מטורפת.

האם ידועה רגישות מסויימת של הדגם של רכבך בעניין הטורבו ? (מצאת משהו בחיפוש בפורומים\אתרים אחרים בחו"ל ?)

האם ידוע לך מדוע החליפו טורבו ברכב לפני כחצי שנה ? (מה היתה הסיבה לכשל ?)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הטורבו הישן היה מעשן והבעלים החליף אותו.

בספר רכב לא מצאתי שומדבר שמדבר על המגדש עצמו.

הבעיה שלי עם הטורבו טיימר זה שוואלה בנאדם יכול לחשוב שהרכב מונע ואין אף אחד - לא יכול להיות מצב שהוא יפרוץ לאוטו? כי הוא חושב שהמפתח בפנים או משהו?

פורסם

אתה יכול לנסות לנשוף עליו, אולי זה יעזור.

אבל ברצינות - בכלי רכב מודרניים יותר כבר אין צורך, אבל במכונית כזו אני מעריך שעדיף לדאוג לקירור נורמלי אחרי נסיעה. לא צריך לעמוד עם המנוע מונע כל עוד אתה באמת נוסע רגוע בדקות האחרונות לפני הכיבוי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הטורבו נכנס לטווח פעולה מעל לסל"ד מסויים, בשיא גדישה מגיע בערך לפי 3 ויותר מסל"ד המנוע, תסע את 5 דק אחרונות של הנסיעה רגוע - סל"ד נמוך, במידה והטורבו נכנס לפעולה ממש לפני העצירה, 30 שניות בסל"ד סרק יספיקו לטורבו להוריד את הסל"ד שלו, ותוכל לכבות את הרכב בבטחה.

2 סיבות עיקריות למה אסור לכבות את מנוע הרכב אם הטורבו עבד לפני כיבוי המנוע:

שימון וקירור - לוקח לטורבו זמן להאט את הסל"ד שלו, ברגע כיבוי המנוע, מפסיקה לעבוד מערכת השימון, והשמן גם מקרר את הטורבו.

לגבי טורבו טיימר גם אופצייה, אני הייתי מעדיף לחכות 20-30 שניות על סרק, יש לי באג בראש לגבי משחק בחשמל הרכב ברכבים "לא חדשים", מתכון לכאב ראש.

חוץ מזה תהנה מהרכב, רכב מדהיםם! מחכה לפרוייקט שלך :) מעניין

זה נכון

פורסם
הטורבו נכנס לטווח פעולה מעל לסל"ד מסויים, בשיא גדישה מגיע בערך לפי 3 ויותר מסל"ד המנוע

תיקון קל- הטורבו לא מסתובב בסל"ד של פי 3 מסל"ד המנוע, אלא באיזור 100-150 אלף סל"ד בנסיעה רגועה, ועד 250-300 אלף סל"ד בשיא הגדישה.

פורסם

הבנתי.

טוב אני רואה שהדעות חלוקות.

כנראה אני אצטרך לפתח לעצמי הרגל של חצי דקה סרק לפני כיבוי.

אני יאגור תמונות במחשב ולפי זה אני אפרסם פרוייקט.

יש דיי הרבה מה לעשות עם הרכב. XD

פורסם

חצי דקה סרק לפני כיבוי באמת שזה לא כל כך הרבה, אתה מגיע, מוריד משקפי שמש, מכבר את האורות, את הרדיו, מוריד חגורה, מרים הנדברקס, לוקח את הפלאפון והארנק והופלה עברה חצי דקה. עכשיו מכבים מנוע ויוצאים...

(או בקיצור מה שאני מנסה להגיד - שאני נוהג על רכב לא מוגדש אני קודם מכבה מנוע ואחר כך עושה סידורים קטנים. שאני נוהג על רכב עם מגדש אני קודם עושה סידורים ואז מכבה)

פורסם
הבנתי.

טוב אני רואה שהדעות חלוקות.

כנראה אני אצטרך לפתח לעצמי הרגל של חצי דקה סרק לפני כיבוי.

אני יאגור תמונות במחשב ולפי זה אני אפרסם פרוייקט.

יש דיי הרבה מה לעשות עם הרכב. XD

ההמתנה היא קריטית לאחר נסיעה מאומצת, אם נסעת רגוע או כבר עברו 10 דקות מהנסיעה המואמצת, אין צורך לחכות יותר מידי. בכל מקרה המתנה של חצי דקה אולי לא תמיד תועיל אבל בטח לא תזיק.

• תוכן חדש...