Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אתה ממש רוצה ללכת על הצד הבטוח בעניין שמירה על הטורבו, תוודא שהצנרת שמן המובילה לטורבו ויוצאת ממנו תקינה לחלוטין

(נקיה, בקוטר הנכון [ז"א ללא שאריות שמן שרוף שמקטינות את קוטר הצינור]) וכמובן אם קיימת רישתית בכניסה לצינור שמן - כדאי להיזהר (מתוך ניסיון, במכוניות שקיימת רישתית בצינור הזנת שמן לטורבו יש נטיה להיסתם חלקית\לגמרי ואז הטורבו מת תוך זמן קצר).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
תיקון קל- הטורבו לא מסתובב בסל"ד של פי 3 מסל"ד המנוע, אלא באיזור 100-150 אלף סל"ד בנסיעה רגועה, ועד 250-300 אלף סל"ד בשיא הגדישה.

תודה על התיקון.

Shotdown - לגבי הפרוייקט שלך, לדעתי אל תחכה שתסיים הכל ואז תעלה, כל שלב שאתה מסיים תעלה, זה יותר מעניין :)

זה נכון

פורסם

מסכים איתך בנושא.

העניין הוא שאני לא יודע בדיוק מתי הרכב יצא, והוא כרגע עוד במוסך בגלל המנוע.

צילמתי טיפל'ה תמונות של הרכב על הליפט, בלי מנוע וכו', ומהרגע שאני יקבל טלפון שהיא מוכנה אני יפתח אשכול, יש לי עוד צמיגים, טסט, פנסים, כל הפנים מסריח עם לכלוך דביק על כל הדשבורד, יש מכות וקילופים בצבע שאני רוצה לשייף ולהחליק בקיצור יהיה מעניין.

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם
אם אתה ממש רוצה ללכת על הצד הבטוח בעניין שמירה על הטורבו, תוודא שהצנרת שמן המובילה לטורבו ויוצאת ממנו תקינה לחלוטין

(נקיה, בקוטר הנכון [ז"א ללא שאריות שמן שרוף שמקטינות את קוטר הצינור]) וכמובן אם קיימת רישתית בכניסה לצינור שמן - כדאי להיזהר (מתוך ניסיון, במכוניות שקיימת רישתית בצינור הזנת שמן לטורבו יש נטיה להיסתם חלקית\לגמרי ואז הטורבו מת תוך זמן קצר).

איציק

איך אפשר לבדוק את הצנרת הזו יזום? יש רכבים שהגישה מאוד קשה.

פורסם

אם המנוע כבר מפורק ולא מורכב על הרכב יהיה הרבה יותר פשוט ונוח להגיע לצינור לחץ שמן לטורבו, תבדוק את תקינותו.

קובי

פורסם
איך אפשר לבדוק את הצנרת הזו יזום? יש רכבים שהגישה מאוד קשה.

אני יודע - ועדיין, עדיף לעבוד קשה בלפרק את הצנרת הזו מאשר לפרק את הטורבו לצורך החלפתו. אין מנוס מבדיקה ויזואלית וכמובן חפירה איכותית באינטרנט (ובפורומים) בשביל ללקט עוד מידע בנוגע למחלות אפשריות ודברים שכדאי להיזהר מהם בדגם זה. טורבואים לרוב מתים כתוצאה מחוסר שימון - וזה הדבר הראשון שצריך לתת דגש עליו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

גורם הכשל העיקרי של מגדשי טורבו הוא חדירת חול ואבק או מערכת יניקה פרוצה או סתומה, שגורמת לסיבובי יתר של המגדש ולכן לדעתי יש לתת דגש רב למסנן אויר, שיהיה מקורי ותקין וללא משיכות אויר צידיות שיכניסו זיהום למערכת. יש לתת את הדעת לצנרת היניקה בכללותה, מבית המסנן ועד לסעפת היניקה.

שנית, שימוש בשמנים המתיאמים לפי היצרן והחלפת שמן ומסנן בזמן או לפני הזמן בהתאם לאופי השימוש.

בטורבו שאינו מקורר מים חשוב להקפיד על קירור המגדש לאחר נסיעה מאומצת, מהירה מאוד, עלויות וכו' , ע"י המתנה של לפחות דקה בסרק לפני דימום המנוע. מקוררי המים פחות רגישים אך עדיין כדאי למתיד על אותו הכלל.

• תוכן חדש...