Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ההמצאה המוזרה ביותר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשאול מה לדעתכם הפטנט המוזר ביותר שהופיע במכונית קלאסית?

יש לי שני מועמדים:

1) מערכת שטיפת השמשה של VW, שמתבססת על לחץ אויר. את הלחץ משיגים או מהצמיג של גלגל הספייר, או על-ידי ניפוח בקבוק המים עם משאבה, תלוי בדגם. כמה שזה נשמע מוזר, זו בעצם מערכת פשוטה שעובדת יפה.

2) הוישרים של הפורד פופולר, ומכוניות אחרות, שהופעלו ע"י הווקום של סעפת היניקה.

עוד מועמדים?

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
רציתי לשאול מה לדעתכם הפטנט המוזר ביותר שהופיע במכונית קלאסית?

יש לי שני מועמדים:

1) מערכת שטיפת החלונות של VW, שמתבססת על לחץ אויר. את הלחץ משיגים או מהצמיג של גלגל הספייר, או על-ידי ניפוח בקבוק המים עם משאבה, תלוי בדגם. כמה שזה נשמע מוזר, זו בעצם מערכת פשוטה שעובדת יפה.

2) הוישרים של הפורד פופולר, ומכוניות אחרות, שהופעלו ע"י הווקום של סעפת היניקה.

עוד מועמדים?

"גוף" של רכב שעשוי מקרטון דחוס (כמו מהסוג שיש בגב של ארונות)...

ראיתי כתבה על איזה רכב רומני שה"גוף" שלו עשוי מזה...

אגב, הווישרים ב"ריאו" עובדים על לחץ אוויר...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

גם השטיפה של השמשה הקדמית בקורטינה (אין לי מושג אם זה מתקשר לגלגל הרזרבי) אבל כאשר רוצים לשטוף את השמשה ישנו מעין 'מפוח' כזה ליד הדוושות, לוחצים עליו - ויצאו מים מן הסלע.

פורסם
גם השטיפה של השמשה הקדמית בקורטינה (אין לי מושג אם זה מתקשר לגלגל הרזרבי) אבל כאשר רוצים לשטוף את השמשה ישנו מעין 'מפוח' כזה ליד הדוושות, לוחצים עליו - ויצאו מים מן הסלע.

גם אצלי במרצדס יש את זה, איך שכחתי :shock:

מנגנון ממש מטופש, יוחלף כשיגיע זמנו...

גילי

פורסם

ווישרים של דה שוו - מכבל הספידומטר......

מדיד דלק של דה שוו - מדיד ברזל (בדומה למדיד שמן)......

דה שוו בכלל היא המצאה מוזרה..............

שמוליק.

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

פורסם

הגיר של הדה שוו

יכול הנסיעה של הדי אס עם 3 גלגלים ואף 2

בכלל כל הסיטרואנים הישנות מאוד מ וזרות!!

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם

אם אני זוכר נכון גם בפיאט 600 של אמא שלי התזת המים על השימשה הקדמית "עבדה" באמצעות ניפוח ולחץ אוויר.

יניב מיכאלי

-----------

קלאסיקה: סאאב 96V4 - שנת 1969

פורסם

אחלה רעיון בבסיסו: אין אפשרות להוציא את מפתחות הרכב מהסוויץ' אם הרכב לא נמצא בהילוך אחורי. הוצאת המפתח נועלת את הגיר במצב הזה (דומה לנעילת הגה, אבל יותר יעיל). פטנט נחמד נגד גניבה ומונע ממך להשאיר את הרכב בירידה בניוטרל.

אליה וקוץ בה... מעטים המוסכניקים שמכירים את העניין. רבים מהם ישאירו את הרכב בראשון או בניוטרל, כמו שהם רגילים, וינסו להוציא את המפתח. וכידוע מה שלא הולך בכוח הולך ביותר כוח. התוצאה: שבירת מפתחות בתוך הסוויץ'.

יניב מיכאלי

-----------

קלאסיקה: סאאב 96V4 - שנת 1969

פורסם
הגיר של הדה שוו

יכול הנסיעה של הדי אס עם 3 גלגלים ואף 2

בכלל כל הסיטרואנים הישנות מאוד מ וזרות!!

דה-שוו עם שני מנועים אחד מקדימה ואחד מאחורה.

סהרה אם אני לא טועה...

היה אפשר לנסוע עם כל אחד מהמנועים...

גילי

פורסם

זה אכן דומה, אבל זה נשמע כאלו הלחץ נוצר ע"י לחיצה על המפוח. ב-VW זה יותר "משוכלל", אחרי שממלאים את בקבוק המים, מנפחים אותו ללחץ של 37 PSI דרך שסתום כמו של צמיג. בתוך המתג של הוישרים יש עוד שסתום, וכשלוחצים על הכפתור השסתום נפתח והמים מושפרצים.

החיסרון הוא שכאשר הבקבוק הולך ומתרוקן הלחץ יורד, וכך גם חוזק השפריץ. חסרון אחר הוא שאם יש דליפה במתג, אז תיבת הפיוזים שלך מקבל אמבטיה :shock:

mini-washer bottle.JPG

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם
אחלה רעיון בבסיסו: אין אפשרות להוציא את מפתחות הרכב מהסוויץ' אם הרכב לא נמצא בהילוך אחורי. הוצאת המפתח נועלת את הגיר במצב הזה (דומה לנעילת הגה, אבל יותר יעיל). פטנט נחמד נגד גניבה ומונע ממך להשאיר את הרכב בירידה בניוטרל.

אליה וקוץ בה... מעטים המוסכניקים שמכירים את העניין. רבים מהם ישאירו את הרכב בראשון או בניוטרל, כמו שהם רגילים, וינסו להוציא את המפתח. וכידוע מה שלא הולך בכוח הולך ביותר כוח. התוצאה: שבירת מפתחות בתוך הסוויץ'.

איך שכחתי זאת :shock:

יש גם את ההילוך פריילוף

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם

ראיתי פעם (בוולו אם אני לא טועה) מיתקן להפשרת אדים מהחלון האחורי שמופעל ע"י חשמל (ממש מפוח עם גוף חימום)...

איתותים ישנים. פעם היו מאותתים ע"י מקל שהיה נישלפף מצד הרכב... מעניין אם זה היה עובר טסט היום...

פעם ניסו לייצר אונוע עם הנעה קידמית ע"י זה שבנו מנוע בתוך החישור הקידמי.

המנוע היה מנוע כוכב 5 צילינדרים (משהו בסביבות 640 CC אם אני לא טועה).

אי אפשר היה לעצור את האופנוע לגמרי היות והמנוע היה מחובר ישירות לגלגל ( :!: )

בספר רכב שלו היה כתוב "אם הרוכב ניתקל ברמזור אדום ( בסביבות בשנים 1920 התחילה "תופעה" שכיום ידוע בשם "רימזור צמתים") יש להקיף את הרמזור עד שניתן לחצות"... מעניין היה לראות את ת"א כיום מלאה באופנועים כאילו שמקיפים את הרמזורים :lol:

לאופנוע קראו מגולה (megola )

אם מחפשים משהו מוזר אז "זה זה"!

לאופנוע היה מיכל דלק שני, ליד הגלגל (והמנוע) שממנו היה מוזרם דלק למנוע, על הרוכב היה למלא את המיכל השני ע"י "פימפום" בידית שיועדה לכך...

היו עוד מלא "פאטנטים" כאילו באופנוע...

הוא בא לפתור את הבעיה שהיתה אז לשילדות (השילדות ניבנו ע"י טכנולוגיה של שילדות אופניים, ע"י השחלות והלחמות כסף), השילדות החלו מיתעוותות תחת העומסים "הכבדים" שהציבו המנועים באותה תקופה. גם הצמיגים לא היו "משהו"...

האופנוע ניסה לתת פיתרון יצירתי לבעיה, אולם יצר סבך של בעיות אחרות...

האופנוע יוצר בין השנים 1921 - 1925. לשאלה הישראלית ביותר: "כמה סוגר?" 140 קמ"ש בערך (השאלה היא האם יש מישהו מכם שהיה מוכן לנסות את זה?!)

ו"כמה מוכר?", הרבה... (אם בשביל סוסיתא רוצים 50K$, כמה לדעתכם יבקשו על כזה דבר :lol: )

אילו היו 60 שניות (פחות או יותר) על מוזרויות בתחום האופנועים...

גילי

פורסם

איך אפשר לשכוח את האוסטין אלגרו האגדית(...)הוצגה בשנת 73 עם גלגל הגה מרובע!מטרת צורתו המקורית היתה לא להסתיר את לוח המחוונים(לא שהיה בו הרבה),אבל מאחר והוא היה כל כך נוח לנהיגה,הוא הוחלף לאחר שנה בלבד בהגה עגול...

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
איתותים ישנים. פעם היו מאותתים ע"י מקל שהיה נישלפף מצד הרכב... מעניין אם זה היה עובר טסט היום...

אגב, השיטה הזו הייתה יותר מתקדמת לעומת מה שאני ראיתי.

רכב צבאי גרמני שבו יושבים קצינים נאצים ימ"ש, במושב הקדמי יושב ליד הנהג חייל נאצי ומוציא מן הרכב קרש דמוי חץ צבוע בצבע כהה (ככול הנראה אדום, לא ראיתי במדויק כי זה היה בשחור לבן)

אם תרצה להרגיש את האוטנתיות של הידית שהזכרת הנ"ל - מוזיאון הרכב ההיסטורי.

בפעם הראשונה שעליתי על הדודג' האפורה (אם אני לא טועה), שברתי את הראש בניסיון להבין מהי הידית המוזרה הזו שלא יכולה לעשות סיבוב שלם.

באיזשהו שלב שיערתי שזה שייך לפתיחת דלת כלשהי וכאשר ראיתי שזה לא מגיב - חשבתי ששברתי משהו.

דחקתי בהורים שלי לחזור הביתה כמה שיותר מהר לפני ש'יעלו עלי' :twisted:

נ.ב

מישהו יודע מתי המוזיאון הזה פתוח? אני רוצה לקחת את אחי הקטן לשם .

(נא לפנות בהודעה פרטית. תודה)

• תוכן חדש...