Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ההמצאה המוזרה ביותר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7606 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נזכרתי שבווספות בלי מצבר, דימום המנוע נעשה ע"י כפתור לחיץ קפיצי שמפסיק את הזרם לפלטינה. צריך להחזיק את זה לחוץ לכמה שניות כדי שהמנוע יכבה, ואם משחררים לפני שהוא כבה לחלוטין, המנוע נעור לחיים חזרה. למה הסידור הזה במקום מתג רגיל? אין לי מושג.

במרצדס גוף 116 הראשונות (ואולי גם דגמים אחרים), שיחרור מכסה הדלק ונעילת הדלתות היה ע"י מנגנון ואקום. אם היתה דליפה של אויר, ה default של הדלתות היה "פתוח", אבל של מכסה הדלק היה "סגור", מה שנתן לך טווח של תכולת המיכל לתקן את זה...

חיכיתי שאבי נ. יספר, אבל הוא נרדם בשמירה, אז אני אגלה שבמרצדס פונטון יש חישוק פנימי מניקל בתוך גלגל ההגה. כל אחד מיד מבין שזה הצופר - וזה נכון - אבל מעטים יודעים שהוא משמש גם...כמתג האיתות. לוחצים על החישוק וזה מצפצף, מסובבים אותו וזה מאותת. את הסיפור על איך הוא גילה והשמיש את זה, אני אשאיר לו.

נמרוד

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הווספות הראשונות בלי מצבר צויידו במגנטו ולא בפלטינה,כך שלחיצה על הכפתור היתה מנתקת את המגנטו,כמו במכסחת דשא.איתותים על גבי גלגל ההגה היה גם בפורד פרפקט מסוף שנות ה 50,בצורת זיז שיכולת להזיז ימינה או שמאלה.אגב,גם לזודיאק הגדולה היה מתקן דומה.ואם כבר נגענו בפרפקט,מישהו אולי יודע מה עלה בגורלה של הפרפקט 59 שהיתה שייכת לי במשך שנה(86-87)מספר הרישוי שלה היה 46-209,וקיבלתי אותה במתנה מאבי כשהוצאתי רישיון.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
מהפעלת ידית ההילוכים במוט ההגה,טוב שנפטרנו...

חן, אני מתפלא עליך... כאינציקלופדיה מהלכת אתה אמור לדעת שממש לא נפטרנו מהפעלת ההילוכים מההגה. מיטב יצרני מכוניות-העל (כולל פרארי) וגם כמה יצרנים של דגמים צנועים יותר (דיהטסו סיריון לדוגמה) מאפשרים החלפת הילוכים מההגה. אומנם, זה נעשה באמצעות כפתורים ולא באמצעות ידית, אבל הרעיון עדיין קיים :)

יניב מיכאלי

-----------

קלאסיקה: סאאב 96V4 - שנת 1969

פורסם

טוב,כמובן שהכוונה היתה להחלפת הילוכים ידנית מלאה,ולא לתפעול טיפטרוניקס' למיניהן.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אם כבר דה שבו ופטנטים מוזרים/גאוניים:

לאוטו לא היה מפוח לטובת אוורור/חימום.

אוורור - נעשה ע"י פתיחת תריס מעל מכסה המנוע באמצעות בורג וידית דמויי ברז (פטנט זהה היה ברנו 4 , אבל על גבי מסילה).

חימום - על האגזוזים (2 ראשים , בוקסר) היו מורכבים קופסאות פח , והאוויר היה מובל באמצעות תעלה מכנפי המכונית , אל הקופסאות , מתחמם מאגזוז , וממשיך בתעלות אל תא הנוסעים. ניתן היה לווסת את זרימת האוויר מהכנפיים ישירות אל תא הנוסעים (אוויר טרי יעני , לטובת אוורור נוסף בקיץ) או דרך הקופסאות (חימום בחורף) באמצעות דלתית שהייתה מורכבת על כל אחת מהכנפיים.

כיוון גובה פנסים - בגלל המתלים הרכים של הדה-שבו - שוב ,באמצעות בורג וידית דמויי ברז.

כיוון הצתה - אין מפלג , אלא הניצוץ נזרק כל הזמן אל שני הצילינדרים , ורק בצילנדר הנמצא בנמ"ע והתערובת בו מוכנה לפיצוץ , יש פעימת עבודה. השני עובד "על ריק".

כיוון נק' הניתוק/חיבור של הפלטינה לא מתבצע בעזרת אקדח הצתה על המתח הגבוה (כמו ברוב המכוניות) אלא בעזרת נורת ביקורת על ה-12V.

כסאות - הכסאות המקוריים לא הכילו ריפוד ,אלא היו מעין ערסלים , כאשר יריעות ברזנט נמתחו על מסגרת המתכת.

סטרטר - בדגמים המוקדמים לא היה סטרטר רגיל אלא ידית שאותה היו מושכים והיא הייתה משחררת קפיץ שהיה מסובב את המנוע.

גג מתקפל - לא מכיל קונסטרוקציה כמו רוב הגגות המתקפלים . למעשה מדובר במעין גג "טארגה" , כאשר הברזנט תפוס על שתי גומיות , ונפתח כמו קופסאות הסרדינים של פעם :

bw2cv.jpg

בדגם ההנעה הכפולה (למעשה שני מנועים ,כ"א על ציר , שמה שחיבר ביניהם היה הגיר) - היו שני מיכלי דלק.

מכיוון שלא היה מקום לשים מיכל דלק מאחור (המנוע כבר שכן שם) מיקמו שני מיכלים מתחת לכסא הנהג והנוסע :shock: . בדלתות הקדמיות היו שני פתחי מילוי , אחד עבור כל מיכל.

הכסא האחורי חוזק למקומו באמצעות ידית מסתובבת. אם רצית בגאז' מוגדל תוך 13 שניות בדיוק היה ניתן לקבל רכב דו מושבי עם בגאז' ענק.

הטיפול במנוע היה קל ופשוט. 3 ברגים לפירוק הכנף הקטנה , ועוד 3 לפירוק הכנף כולה , ואפשר לשבת על הגלגל ולטפל במנוע.

הבלמים נמצאים על הצירייה , ביציאה מהדיפרנציאל (כמו באלפא סוד ,אבל בדה שבו ,לפחות בישנות - מדובר על בלמי תוף) ולא על הנאבה.

דוושת הגז התחברה למוט אשר היה מזיז את המגופה בקרב' באופן ישיר , ולא באמצעות כבל.

המחוג בלוח השעונים , מכיוון שהסקאלה הייתה אופקית ולא בצורת עיגול , היה שקוף בחלקו , וכך ניתן היה לראות את המהירות גם כאשר המחוג היה על ספרות מסויימות (זה המקום להזכיר את "עיני הקיקלופ" של סיטרואן , כמו ב-GS , GSA , CX , BX עד 86' וכולל , ועוד).

עוד 2CV מוזרות , אבל ייחודיות :

2cv-01-43.jpg

2CV%20moto.JPG

seaplane%202cv.jpg

UMP%202CV.jpg

2CV-motorfiets-taxiChevetogne.JPG

rups-2cv.jpg

:lol: :lol:

פורסם

סטרטר - בדגמים המוקדמים לא היה סטרטר רגיל אלא ידית שאותה היו מושכים והיא הייתה משחררת קפיץ שהיה מסובב את המנוע.

bw2cv.jpg

2cv-01-43.jpg

2CV%20moto.JPG

seaplane%202cv.jpg

UMP%202CV.jpg

2CV-motorfiets-taxiChevetogne.JPG

rups-2cv.jpg

:lol: :lol:

לפי הידוע לי, הידית שימשה בעצם כסוגרת מעגל (בשביל לחסוך את עליות התקנת הסוויץ') - דהינו - היה סטרטר.

זאת ועוד - המגבים היו מחוברים לכבל הספידומטר (הייתה ידית לגיבוי והפעלה עצמאית), לא היה שעון דלק:היה מעין מדיד ברזל שנכנס למיכל (למי שזוכר - אותו פטנט כמו בפיאג'ו C הזכור לטוב).

שמוליק.

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

פורסם

לצערי ראיתי את השירשור רק היום ולא לכל אורך זמן קיומו.

במרצדס שלי מחליפים אורות גבוה/נמוך על ידי לחיצה רגלית - להבדיל מידית שיש כיום לצד ההגה.

כמו"כ, אין סטרטר על ידי המפתח אלא על ידי לחצן מיוחד שלוחצים עליו רק לאחר שמסובבים את המפתח.

האיתות מופעל בצורה נוחה מאוד, מאחר והוא מותקן על טבעת הניקל שבתוך ההגה שמשמשת גם להפעלת הצופר (כך שהיד נשארת על ההגה בכל מקום בו היא נמצאת עליו ועם הבוהן מסובבים את הטבעת) אבל על זה כבר סיפר נמרוד.

ראו תמונה מצורפת:

Picture 044.jpg

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

פטנטים שהיו סטנדרד ונכחדו ,לשמחתנו

ויסות ידני של שמן למנוע. היה צריך להתאים בעזרת ברז את קצב טפטוף השמן לפי מהירות המנוע.

פנסי דרך שעובדים על אצטילן

הפטנט הבא, אני לא בטוח אם היה או שהוא פרי דימיוני. נדמה לי שבפיאט 131 של השכן היה שעון "חסכון בדלק ". כשזרם מעט דלק למנוע, המחוג או האורות היו בטווח הירוק, כשזרם יותר השעון הראה אדום. בחיפה, כל עליה קטנה הקפיצה את השעון לאדום. יכולת לחשוב כמה דלק מתבזבז

בוספה הראשונה, 1946, להקטנת העלות, לא היתה רגלית צד, היה בלוק מתכת צמוד לחלק התחתון של משטח הרגליים עליו נשען הקטנוע כשלא נסע

File0001.JPG

פורסם

שעון החסכון בדלק היה פטנט מועדף של פורד וכיכב בפיאסטה עד שנות ה 80. היה גם באופלים שונים.

דא"ג פטנט מגניב ובאמת חוסך דלק!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
שעון החסכון בדלק היה פטנט מועדף של פורד וכיכב בפיאסטה עד שנות ה 80. היה גם באופלים שונים.

דא"ג פטנט מגניב ובאמת חוסך דלק!

זה למעשה היה מד ואקום בסעפת היניקה.

פורסם

העסק הזה עם מד החסכון בדלק היה בכמה וכמה רכבים של אחרי משבר הדלק בשנות השבעים.

האוטו של ילדותי (ונערותי) היה אאודי 80 עם מנוע 1300 (כן , כן) שהתהדר במחוון המיותר הזה גם כן.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

בהונדה סיוויק החדשות (5 דלתות) ידית ההילוכים יוצאת ממרכז הדשבורד דבר שונה אבל לאחר נהיגה של כמה דקות (בדגם הספורט עים מנוע 2000 סמ"ק) הרעיון ניראה הרבה יותר נוח מאשר בין המושבים.

קיים גם בפיאט מולטיפליה .

מזכיר קצת את הידית הילוכים באלפא ספיידר ובפיאר ספיידר אבל שונה.

בפיאט מולטיפליה, דוקאטו וגם בפיג'ו טנדר ידית הבלם יד (הנד-ברקס) נימצאת בצד שמאל של מושב הנהג. קיים בעוד מספר דגמים דבר שאוסר על רכבים אלו לשמש כרכבים ללימוד נהיגה עלפי חוק (מעניין לילמוד נהיג על פיג'ו טנדר...מעזה?...)

סליחה אסף...

עוד דבר מוזר שקיים רק בישראל פסים זוהרי בהתחלה אדומים וכיום באדום ולבן עד לרכבים משנת ייצור 1996 כניראה שרק אז מישהוא היתעורר והבין שהם מיותרים!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם

נזכרתי שברכב שלי, ובעוד רכבים ישנים שראיתי יש שני גלגלים רזרביים. לא שמישהו סתם שם עוד גלגל, אלא יש שני מקומות מיוחדים עבור שני הגלגלים.

האם לא היו מספיק פנצ'רמאכרים לפני 50-60 שנה, כך שליתר בטחון שווקו את הרכב עם שני רזרביים?

היש לדעתכם סיבה אחרת?

אשמח לשמוע - אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

• תוכן חדש...