Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ההמצאה המוזרה ביותר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7612 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מד חסכון בדלק שהיה למעשה אורגן אורות עם 3 צבעים היה גם בחלק מדגמי הפ'יזו 104.

מקום יעודי לשני גלגלי ספר, למרות שהרכב הגיע כסטנדרט עם אחד, היה גם בוולוו 144 ואני חושב שגם בסדרה 120.

אני מניח שהסיבה היתה תשתית כבישים שונה מהיום וגם הצמיגים לא היו משהו...

השירוקו נמכרה...עצוב, אבל נכון...

הגיע הזמן לעבוד על החיפושית!

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מערכת נוזל קירור מנוע שצריך לנקז ממנה אויר (בצרפתיות)

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

במכונית קונטסה 900 היה מנוע חשמלי נפרד לרברס, המכונית הזאת היתה בין היפניות הראשונות שיובאו לארץ בסוף שנות השישים, מיותר לצין שלא שרדה הרבה זמן בארץ ובכלל לעולם.

אין לי מושג מה חשבו המהנדסים היפנים שתיכננו מכונית עם מנוע נפרד לרברס.

ניסיתי לברר קצת על המכונית הזאת באינטרנט אבל אין שום זכר או הזכור על הגורטאה הזאת.

אבא שלי אמר שהיה לו בצעירותו כזאת מכונית.

יש כתבה נהדרת ב Ynet על כל המכוניות המוזרות שיובאו והורכבו בארץ.

http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2907671,00.html

פורסם

מנוע חשמלי לרוורס?אולי יסביר לנו כבודו איך הוא בדיוק פעל,או שזו היתה המכונית ההיברידית הראשונה בעולם...האמת היתה קצת יותר פשוטה,כמובן.לקונטסה 900,וגם ל 1300(שמוט ההילוכים מוקם על מוט ההגה,אלו עם הגיר ב "רצפה" היו בעלות 4 הילוכים)היה מנגנון עזר חשמלי שסייע לשילוב ההילוך האחורי.ההלוך האחורי מוקם במקומו של הראשון,כשהראשון מוקם למטה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן שלום!

אין לי מושג על המנוע החשמלי של הקונטסה אבל בהונדה גולד ווינג, מפאת משקלו הכבד וזה שהוא כ"כ מגושם, יש מנוע חשמלי לרוורס.

אופנוע עם רוורס, ועוד חשמלי!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

...אופנוע עם רוורס...

אם אני לא טועה, כבר היו אופנועים עם רוורס עוד במלחהע ה-2.

נראה לי שלהרלי דווידסון בדגם הצבאי אבל זה בכלל לא טפשי.

מאוד יעיל כאשר אופנוע כ"כ כבד נופל עם הגלגל הקדמי לתוך בור...

אפילו בתחילת המאה(הקודמת):

http://www.antiquemotorcycle.org/TheClub/museum/mus_stats_images.html

ולאחר חיפש קטן שעשיתי, גם מוכרים קיטים של רוורס להרלי:

http://www.championsidecars.com/reverse/

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם
מנוע חשמלי לרוורס?אולי יסביר לנו כבודו איך הוא בדיוק פעל,או שזו היתה המכונית ההיברידית הראשונה בעולם...האמת היתה קצת יותר פשוטה,כמובן.לקונטסה 900,וגם ל 1300(שמוט ההילוכים מוקם על מוט ההגה,אלו עם הגיר ב "רצפה" היו בעלות 4 הילוכים)היה מנגנון עזר חשמלי שסייע לשילוב ההילוך האחורי.ההלוך האחורי מוקם במקומו של הראשון,כשהראשון מוקם למטה.
חן ידידי צודק כמו תמיד, אבל אפשר להרחיב קצת את הסיפור.

במכוניות עם ידית הילוכים ליד ההגה, מבצעת הידית שתי פעולות:

1. תנועה מעלה-מטה כאשר במקרה של הקונטסה זה בין ההילוכים 2-3 או 1-R (למכונית היו רק 3 הילוכים).
  2. תנועה אל ההגה וממנו, (כמו במחליף האורות הגבוהים) ששימשה להחלפה בין הקו של הילוכים 2-3 לקו של 1-R. זו למעשה התנועה על הקו הקצר של מסלול ה-H של ההילוכים (במכוניות עם ידית על הרצפה זו התנועה ימינה ושמאלה).

במכוניות עם מנוע וגיר קדמיים, אין בעיה לתכנן שתי שטנגות בין ההגה לגיר, שיעבירו את שתי התנועות. בקונטסה לעומת זאת היו מנוע וגיר אחוריים, והיצרן רצה לחסוך את העלות והסיבוך של לפחות אחת משתי השטנגות, שצריכות לעבור מההגה עד לישבנה של המכונית. למיטב ידיעתי הקונטסה היתה המכונית היחידה אי-פעם עם מנוע אחורי וידית ליד ההגה (אולי גם השברולט קורבייר).

בקונטסה, תנועת הידית אל ההגה וממנו לא מפעילה שטנגה, אלא מתג חשמלי, שמעביר זרם דרך חוט לסולנואיד שנמצא על הגיר ומבצע את הבחירה בין ה"קו" של הילוכים 2-3 להילוכים 1-R. התנועה מעלה-מטה מפעילה שטנגה כרגיל, כדי לבחור בין ההילוכים על ה"קו". נשמע מסובך אבל דווקא עבד יפה מאד, למעט בעיה אחת:

בימים עברו, הנהגים של מכוניות עם ידית ליד ההגה אהבו לעמוד ברמזור כשהידית משוכה אליהם בקצות האצבעות, ב"היכון" לשלב להילוך ראשון כשהרמזור יתחלף. בקונטסה זה היה יכול לגרום להתחממותו של הסולנואיד, ולשריפתו בדמי-ימיו.

כאשר האירוע המצער היה קורה, המכונית היתה נשארת רק עם הילוכים 2-3, אבל אפשר עדיין היה לנסוע: ניתן לזנק בהילוך שני (עם קצת החלקת קלאץ'), ולגבי נסיעה אחורה - אפשר תמיד לדחוף. נו טוב, הקונטסה לא היתה כבדה במיוחד... עבדכם הנאמן חילץ ככה למוסך קונטסה של חבר תפרן, דקה לפני שהבחור הזמין גרר מתוך ייאוש.

אגב - לחבר במועדון החמש יש קונטסה 900 משופצת למשעי. בהחלט חתיכת היסטוריה מוטורית עיברית. מצורפת תמונה לדוגמא עבור הנוער.

contessa 900.jpg

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

לשכנים שלי יש קונטסה בשיפוץ מתמשך+אחת לחלפים אשמח לשמוע על עוד כאלה

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

חן ,אם אתה ממש מתעקש , בגולד ווינג זה אכן מנוע חשמלי לרוורס.

רק שהיפנים ניצלו מנוע חשמלי שכבר קיים באופנוע ,הלא הוא הסטרטר , וע"י מתח הפוך אתה מקבל רוורס...

פורסם

אם כבר מדברים על המצאות משונות - בקרמן גיאה שלי אפשר להבהב את הפנסים הגבוהים כשהסוויץ' כבוי. לא נתקלתי בעוד מכונית שבה זה אפשרי, ואני גם לא יודע באילו נסיבות הייתי רוצה לנצל את היכולת הזו.

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם

אם כבר מדברים על המצאות משונות - בקרמן גיאה שלי אפשר להבהב את הפנסים הגבוהים כשהסוויץ' כבוי. לא נתקלתי בעוד מכונית שבה זה אפשרי, ואני גם לא יודע באילו נסיבות הייתי רוצה לנצל את היכולת הזו.

נתקלתיבזה בעוד מספר מכוניות,אגב,בברלינגו\פרטנר מהדור הקודם כאשר אתה נותן משיכה ארוכה של האור הגבוה(של מספר שניות) הוא נשאר דלוק לדקה בערך כדי שתוכל להיכנס הביתה אם הכניסה לא מוארת.

אגב אם עוסקים בענייני תאורה ללנצ'יה בטא היתה מערכת לאיזון גובה הפנסים הקדמיים שהיתה בנויה על איזשהו עיקרון הידראולי ,אצלי אף פעם לא הרגשתי שזה פועל.

פורסם
אגב אם עוסקים בענייני תאורה ללנצ'יה בטא היתה מערכת לאיזון גובה הפנסים הקדמיים שהיתה בנויה על איזשהו עיקרון הידראולי ,אצלי אף פעם לא הרגשתי שזה פועל.

אכן, יש מערכת כזו. ואכן, מעולם לא ראיתי אחת כזו פועלת.

אצלי בבטא כל החלק הזה בכלל מפורק...

פורסם

כנ"ל בגולף MK1.

מקס הזכיר כאן את הקומבינשן סוויץ' של האלפאסוד בקצרה, ואני ארחיב טיפה למה

כל בוקר שאני מפעיל את המאוורר של החימום, נהגים אחרים לא מבינים למה אני צופר להם.

הידית השמאלית של הוינקרים היא יחסית פשוטה, שזה אומר שע"י סיבוב אחד מפעילים אורות חנייה, ועם עוד סיבוב את האורות דרך. ע"י לחיצה על כפתור שנמצא בסוף הידית מפעילים אור גבוה,

וע"י תנועה של הידית למעלה-למטה מפעילים את האיתותים. עד לכאן די נורמלי.

עכשיו שימו לב לפעולה של הידית הימנית - ע"י סיבובה קובעים את קצב המגבים (אפשרות לשלושה סיבובים),

וישנו כפתור בסוף הידית שמפעיל את השפריצרים. עכשיו העסק מתחיל להסתבך:

הידית הזאת משמשת גם כצופר, וזה מבוצע ע"י משיכתה. אבל זה עוד כלום,

כי ע"י הזזת הידית למטה פעם/פעמיים מפעילים וקובעים את עוצמת המאוורר הפנימי !!!

וזה שהכל עובד... :wink:

No worries 8)

פורסם

נראה לי שזה משותף לכמה וכמה גרמניות ישנות, גם באאודי 80 הזכורה לטוב שסיפרתי עליה היה את הפטנט המשונה הזה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אם מדברים על סוויצ'ים ורוורסים מוזרים חייבים להזכיר את המסרשמידט, שלא היה לה הילוך רוורס - דימום של המנוע וסיבוב הסוויץ' לצד ההפוך סובב את הסטרטר לכיוון ההפוך והניע את המנוע בכיוון סיבוב הפוך! (דו פעימתי) וכל ההילוכים קדימה (שניים, שלושה?) הפכו להילוכי רוורס...

• תוכן חדש...