Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ההמצאה המוזרה ביותר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7606 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיבה פשוטה ביותר - אם תתן לחברה/אישה לנסוע לסופר ברכב המיוחד שלך (מהלכים הפוכים לדוגמא) -יש סיכוי טוב שהרכב יחזור על גרר מעוך !!!

.

אשתי (שהיא בד"כ גם חברה שלי), נהגה מ-צ-ו-י-ן על הדיאן ועל כל מגוון המכוניות שהיו לנו, כי לא היתה ציפיה שכל מכונית תהיה אותו דבר. היום זה מעצבן אותה אם יש שוני מינימלי שמכריח אותה להתרגל למשהו חדש.

לגופו של הדיון, נזכרתי שבמרצדס היתה אפשרות להשאיר אורות חניה דולקים רק בצד אחד (ימין או שמאל לבחירתך). הרעיון הוא שמטרת האורות לסמן את הצד של האוטו שבולט לכוון התנועה. את הצד שפונה למדרכה אין צורך לסמן וכך חוסכים פריקה של המצבר.

בוולבו 144 היה מין חץ-זחיח בצבע אדום על הספידומטר, אותו היה הנהג אמור להזיז כדי לסמן את המהירות המירבית. חשוב מאוד למי שלא מסוגל לזכור את הספרות "80".

לג'יפים אקס-צבא/מג"ב יש מבטל אור בלם. זה עוזר בעיקר בטסט כשלג'יפ אין אפילו כבל בלם חניה. הטסטר צועק "הנדברקס" ואז עושים תנועת "אני מושך הנדברקס" ולמעשה נותנים נגיעה קטנה בבלמים עם הרגל.. (סליחה עמית, זה לא אני...זה מישהו אחר עשה...מזמן... ותיקנתי את זה אח"כ ).

נמרוד

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היתה לי פעם דיאן 6. את ההילוכים מעבירים שם עם מין מקל-סבא שיוצא מהדש בורד. זה די דומה לרנו 4, אלא שבדיאן ראשון היה שמאלה ואחורה. שמאלה וקדימה (היכן שראשון בד"כ) היה רברס. זה נשמע מכביד אבל למעשה זה הכי הגיוני: ראשון ורברס הם ההילוכים בהם משתמשים בתמרון לחניה, וסידור זה נוח מאוד. אילו היו לה חמישה הילוכים, רביעי היה יוצא מול חמישי וזה גם די נוח.

נמרוד

גם ברנו 4 הראשונות היו שלושה הילוכים באותו סידור שציינת.

אצא לי השוקה / להקת "ברוז"

פורסם
עוד:

סיטרואן DS - הפנסים פונים בכיוון סיבוב ההגה

בשנתיים האחרונות יצרני רכבי היוקרה חוזרים לזה ומתקינים פנסים בשני הצדדים שמופנים לכיוון הפנייה.

אנדרה צדק!

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

לגופו של הדיון, נזכרתי שבמרצדס היתה אפשרות להשאיר אורות חניה דולקים רק בצד אחד (ימין או שמאל לבחירתך). הרעיון הוא שמטרת האורות לסמן את הצד של האוטו שבולט לכוון התנועה. את הצד שפונה למדרכה אין צורך לסמן וכך חוסכים פריקה של המצבר.

נמרוד

אותו סידור בדיוק היה גם באוטו שלי, אבל לא בכל השווקים. בגרמניה ובאנגליה הפנסים הצדדיים הקטנים לא היו כתומים אלא אדומים ולבנים. כשהסוויץ' כבוי, הידית של הווינקר היה מדליק אחד מהם, ששימש כפנס חניה בצד הרחוק מהמדרכה. בשווקים אחרים אותם פנסים היו כתומים ושימשו כווינקרים רגילים.

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם

אצלי בשני הב מ וו (E21ו 1800) יש את הדבר הזה של וינקר שהרכב מכובה מדליק את אור החנייה הרלוונטי לאותו צד.

חוץ מזה , ב1800 ובסדרה 02' הראשונות הוינקרים ממוקמים מימין להגה.

שמוליק.

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

פורסם

קודם כל תודה על הסיפורים המרתקים על שגעונות של היצרניים שונים... אני אתרום קצת:

באלפאסוד הנצחית - הוונטה של החימום הפנימי נדלקת מידית אורות - כשקניתי אותה לא ידעתי על זה - כנראה בטעות נגעתי בידית והתחיל ראש מזעזע! שעה חיפשתי איפה מכבים את זה! :D

ובפורד אסקורט MK2 היה תוספת - רדיו מקורי. לרדיו היו 2 רמקולים - אחד גלוי בצד של נוסע - ואת השני לא יכולתי למצוא כמה ימים עד שהבנתי שהוא תקוע בתוך הדאשבורד בין פיתחי חימום של שמשה קידמית(ממש באמצע) - ומאותם פתחים בדאשבורד יוצא גם אויר חם וגם המוזיקה (רשת א) בעיקר! :D

תנו עוד!

חכמת פורד אסקורט: עדיף 60 סוסים שעובדים בשבילך מאשר 120 שאתה עובד בשבילהם.

חכמת מרצדס W116: אין דבר כזה "شيخ לשעבר".

פורסם

נמרוד

אותו סידור בדיוק היה גם באוטו שלי, אבל לא בכל השווקים. בגרמניה ובאנגליה הפנסים הצדדיים הקטנים לא היו כתומים אלא אדומים ולבנים. כשהסוויץ' כבוי, הידית של הווינקר היה מדליק אחד מהם, ששימש כפנס חניה בצד הרחוק מהמדרכה. בשווקים אחרים אותם פנסים היו כתומים ושימשו כווינקרים רגילים.

ההמצאה הזאת היתה היתה קיימת בהרבה מכוניות מתוצרת גרמניה, וגם באופל אומגה 1988 שהיתה לי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אני ממש נהנה לקרוא את הת'רד הזה. מאוד מעניין לשמוע על כל הרעיונות שיצרני המכוניות העיזו לנסות.

הסאאב הוא רכב מלא מוזרויות והרגע נזכרתי בעוד אחת. החלונות בדלתות הקידמיות יורדים אל תוך הדלת לא בצורה סטנדרטית, אלא על ציר. החלון יושב על ציר בצד הקרוב לקורה A והוא מחליק אל תוך הדלת מהצד המרוחק הקרוב לקורה B. אפקט נחמד שמשעשע את כל מי שנתקל בו בפעם הראשונה.

עוד מוזרות של סאאב: גיר חצי אוטומטי מכאני:

אתה נוגע בידית ההילוכים והקלאץ' נלחץ מאליו...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

שוב אופנועים...

באופנועים הבריטיים ההילוכים היו בצד ימין (ולא בשמאל)

היו אופנועים שהיתה ידית הילוכים (ידנית, לא עם הרגל)

פעם גם היו קפיצי עלים בתוך מבנה של מנופים כמזלג קידמי...

כמו כן, כדי לווסת את השיכוך היה מין בורג שהיה לוחץ דיסקיות אחת אל השניה (ויוצר חיכוך)

וכל היה נוצר "שיכוץ כיווץ, ושיכוך החזרה) :lol:

bsa-m20.jpg

פעם גם לא היו "אופנועי שטח" או "אופנועי כביש"...

כל מה שהיה צריך לעשות כדי "להפוך" את האופנוע מ"כביש" ל"שטח" היה מחלפת צמידים (ואולי גם בולם אחורי, להמדרין)...

עוד משהו מוזר (בתקופתו לפחות) היה לבנות אופנוע עם "שסי"... ונלך טיפה יותר רחוק, לשים את המנוע שלו מאחור (!) ולעטוף אותו שיהיה "מוסתר" (!)(!), ולהציע את האופנוע הזה לנשים(!)(!)(!)... באותה תקופה רק "משוגעים" היו בעלי אופנועים, מי שהחזיק אופנוע היה אדם מאוד מיוחד...

מיסתבר שכדי לתכנן מוצר מהפכני צריך להיות בעל זווית ראיה שונה...

למי שלא הבין עדיין מדובר בצירעה (ווספה). תוכננה ע"י מהנדס (בעברו היה מהנדס מטוסים) שלא עסק בתחום האופנוענות... שוב, רעיון מוזר לאללה, שתפס...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

ZVIT כתב שלסאאב(95-96 עם מנוע V 4 של פורד)היה גיר חצי אוטומטי מכני,שהיה מופעל על ידי נגיעה בידית ההילוכים.לא נכון!המצמד בסאאב היה מופעל אוטומטית ברגע שהייתה מוריד את הרגל מדוושת הגז,ובכל מקרה זינוק בראשון והכנסה לרוורס,דרשו לחיצה על המצמד.היתה להן ידית ליד דוושת המצמד שבה הייתה יכול להעביר לגיר ידני מלא חזרה,אם הייתה רוצה לרדת ירידות ארוכות,למשל,כי בלי גז האוטו היה גולש בניוטרל...

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

טרקטורונים...

כשפולאריס (אם אני לא טועה להם היה את ה"פאטנט" הזה) התחילו לייצר את האופנועי שלג שלהם היה אפשר (ורצוי) לפרק את המנוע כדי לשים אותו בבית (שלא יקפא).

המנוע היה מורכב על מסילה, והיית יוצא מהבית עם מנוע (לא ביית אלא ביקתה)

מיותר לציין שמי שנסע באותה תקופה על האופנועי שלג האילו היו אנשים די גדולים...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
ZVIT כתב שלסאאב(95-96 עם מנוע V 4 של פורד)היה גיר חצי אוטומטי מכני,שהיה מופעל על ידי נגיעה בידית ההילוכים.לא נכון!המצמד בסאאב היה מופעל אוטומטית ברגע שהייתה מוריד את הרגל מדוושת הגז,ובכל מקרה זינוק בראשון והכנסה לרוורס,דרשו לחיצה על המצמד.היתה להן ידית ליד דוושת המצמד שבה הייתה יכול להעביר לגיר ידני מלא חזרה,אם הייתה רוצה לרדת ירידות ארוכות,למשל,כי בלי גז האוטו היה גולש בניוטרל...

בסאאב לא היה מצמד אוטומטי, אלא הילוך חופשי, מה שנקרא "פריילוף" (כמו באופניים). זה היה טוב לשיוט בכביש מהיר ב"גלישה" בלי לבזבז דלק, וזה כמובן מאפשר החלפת הילוך בלי קלאץ', אבל רק למעלה. בהורדת הילוך עדיין היה צריך לתת קלאץ'. הידית פשוט ביטלה את ה"פריילוף" כאשר היה צריך בלימת מנוע.

פורסם

ברגע זה גיליתם לי דבר חשוב שבלעדי זה הייתי שובר את הראש :p

בקפרי שלי כשהייתי מכבה את האוטו הייתי שוכח את ידית הוינקר מופעלת וכשהייתי יוצא מהאוטו אני רואה שהאורות דלוקים מקדימה ואחורה, דבר זה היה משגע אותי וכמה פעמים חשבתי לפרק את מנגנון היונקרים כי אולי הוא מקצר

לא הבנתי מה הקשר של ידית הוינקרים לאורות דרך !!! :oops:

ועכשיו הבנתי שזו לא תקלה אלא פטנט (ופטנט מעצבן) :x

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
בפורשה 914 אין פתח מילוי חיצוני לדלק.

המיכל נמצא בתא המטען הקידמי וכדי לתדלק צריך לפתוח את תא המטען.

האוטו שלי הוא בדיוק כזה, וגם כל החיפושיות והוריאנטים עד שנת 1968.

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

• תוכן חדש...