Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני רוצה להבדיל בין שני מושגים שהם "שמירת מרחק" ו"היצמדות". אלה שני מושגים שונים. אפשר לשמור מרחק, אפשר יותר, אפשר פחות וזה תלוי בהערכת מרחקים ושיקול דעת נכון וגם רצון. היצמדות היא פעולה של אי שמירת מרחק טוטאלית, לרוב מכוונת, וגובלת בברבריות ונהיגה רשלנית.

זה בפירוש לא נכון! מי שלא שומר מרחק מלא, יכול באותה מידה לשבת לנהג ממול על הזנב! דווקא כאשר צמודים, הסיכוי לתאונה גדול אך פער המהירויות בעת ההתנגשות נוטה להיות קטן יותר. אני מציע שתעשה לעצמך בדק בית, ורצוי כמה פעמים ובכל נסיעה.

ותתפלא עד כמה גרועה יכולת אמדן המרחקים האנושית. נהג לא מתורגל אינו מסוגל להעריך מרחקי עצירה בבלימת חירום כראוי, ואני עוד מדבר על נהג משאית (שלהזכירך צריכה מרחק רב יותר) מנוסה וזהיר, שפשוט היה יכול להישבע שגם אם הנהג ממול ישב על הבלמים - הוא גם יצליח לעצור בזמן. נו, אז אמר...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 108
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אורות ערפל בדרך כלל עוזרות, אחרת אין שום בררה, אלא להמשיך לנסוע עד לקטע שיש אפשרול לתת לו לעקוף

מחפש תקליטים ויניל של רוק כבד.

פורסם
RK-

אתה ממשיך לדבר על מי מסכן את מי ולא על איך להוריד אותו מהזנב!

אני עם צמיג שמוגבל ל80 קמ"ש, להאיץ?

אני לא בטוח במגבלות של הרכב, להאיץ?

השוליים מלאים אבנים, מסמרים, וחצץ, לנסוע על השול?

כשמתאפשר - אני נותן למי שמאחורי לעקוף, כשלא - אני מתעלם.

למען הסר הספק, אני מאלה שלא נצמדים, אבל אם נרדמת בשמאלי - מרחוק אהבהב לך ואם לא תבין את הרמז, פשוט אעקוף (בצורה לא חוקית כמובן, כי אתה נוסע לפי החוק - לאט, ובשמאלי)

אני לא חולק עליך, אלא בנקודה אחת - אין לך באמת פתרון מעשי, סמכות או יכולת להוריד אותו מהזנב. אין לך פטנטים כמו באוטו של ג'יימס בונד ואין לך צ'קלקה וסמכות לעצור אותו.

לכן, בדיוק כמו שאמרת, רק בהדגשה - אם יש אפשרות (קרי - שול סביר ולא מסוכן) - זזים ונותנים לעקוף. אם אין - ממתינים להזדמנות ובינתיים נמנעים מכל פעולה חריפה שעלולה להגדיל את הסיכוי להתרחשות תאונה. זה הכל.

אשר למקרים שהבאת:

אם אתה עם צמיג חלופי מוגבל (שאגב אני מקווה שאתה שם אותו מאחור בהתאם להוראות היצרן ולא מלפנים כמו רוב עם ישראל) - ברור שלא תאיץ. אבל זהו מקרה קיצון, שאינו מצביע על הכלל.

אם אינך בטוח במגבלות הרכב - כדאי שתלמד.

אם השוליים לא מתאימים - לזה כבר התייחסתי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
זה בפירוש לא נכון! מי שלא שומר מרחק מלא, יכול באותה מידה לשבת לנהג ממול על הזנב! דווקא כאשר צמודים, הסיכוי לתאונה גדול אך פער המהירויות בעת ההתנגשות נוטה להיות קטן יותר. אני מציע שתעשה לעצמך בדק בית, ורצוי כמה פעמים ובכל נסיעה.

ותתפלא עד כמה גרועה יכולת אמדן המרחקים האנושית. נהג לא מתורגל אינו מסוגל להעריך מרחקי עצירה בבלימת חירום כראוי, ואני עוד מדבר על נהג משאית (שלהזכירך צריכה מרחק רב יותר) מנוסה וזהיר, שפשוט היה יכול להישבע שגם אם הנהג ממול ישב על הבלמים - הוא גם יצליח לעצור בזמן. נו, אז אמר...

יש אנשים עם יכולת אומדן טובה ויש אנשים עם יכולת אומדן לא טובה ובדיוק בשבילם המציאו את שיטת "שתי השניות". למרות שנראה לי שנהג צריך להרגיש כמה מרחק צריך לצורך בלימת חירום בטוחה.

• תוכן חדש...