Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב,

אז הפרויקט נעשה כמעט לפני ארבעה חודשים ורק עכשיו מצאתי זמן לעלות אותו, כתרומתי לקהילה על המון פוסטים שאני פותח כשאני צריך עזרה, אז אם אפשר לעזור למה לא. :lol:

אז ככה, הפרויקט הזה בוצע לאחר הרבה קריאה ברשת ועיון בפרויקט שבוצע על ידי בחור בשם גיורא, על לאנטיס משנים קודמות ששם הבית מצערת קצת שונה אבל דומה, בכל אופן ניסתי לצלם כמה שיותר, לא החמרתי ופירקתי את חיישן הTP או את מנוע הצעדים (שעליו עוד נדבר בהמשך.), פירקתי את המצערת מהאוטו, ניקתי היטב הכנסתי ספריי קרבורטורים לכל המקומות האפלים שם וציחצחתי עם מברשת שינים. והרכבתימחדש כמובן עם אטם חדש שהזמנתי שעלה לי בסביבות ה40 שקל אם אני זוכר נכון.

חשוב לציין שאין ממה לחשוש מביצוע של פרויקט כזה, למי שיש שתי ידים טובות ויודע להיזר מוזמן לנסות, פתיחה של 4 אומים שיחרור של שתי צינורות מים מלמטה וזהו זה. דבר נוסף שחשוב לציין הוא, שיש לנתק את המינוס של המצבר לפני הפירוק והעבודה ליתר ביטחון, גם לאחר הניקוי וההרכבה הטורים בסרק עלו לי לסביבות ה1200 אז ניתן לשחק מעט עם בורק כניסת האוויר שנמצא ממש מעל לאיפה שמתחבר הכבל גז כדי להזיז את המצערת, ברח לי השם.

לאחר הניקוי ניתקתי את המצבר ולחצתי עשר שניות על הבלם ולאחר מכן חיברתי את המצבר שוב, כדי לאפס את המחשב של הרכב.

הניקוי בוצע בגלל קפיצות טורים בסרק בעמידה במקום, המצב שהיה לפניכם בסרטון למי שמעונין:

לאחר הניקוי הקפיצות הופסקו כלא היו.

התמונות לפניכם:

המנוע ללא בית המצערת:

wah3wb6sst6rupx15gou_thumb.jpg

בית המעצרת מפורק מהמנוע:

m2bt2oxhcdxtfjm8kjct_thumb.jpg

בית המצערת מעוד זווית, ד"א חיישן TP נמצא ממש מתחת לבוהן שלי ומנוע צעדים נמצא מצד שמאל ליד שלי

zdetlo3m0h8f092abmpg_thumb.jpg

בית המצערת, שימו לב לכל הפיח שנמצא על פרפרית המצערת מלא!!

hsdjoxf0rp8m9h1ozxqs_thumb.jpg

בית המצערת לאחר הניקוי היסודי שעשיתי, תראו את פרפרית המצערת עכשיו,

tz6h43fwt05euwb9oi9d_thumb.jpg

עוד תמונה אחרי הניקוי, חשוב למי שלא מפרק את מנוע הצעדים, להשפריץ הרבה ספריי קרבורטורים בתוך התעלה שנמצאת מצד ימין, ולהפוך את בית המצערת שמנוע הצעדים יהיה כלפי מטה ולהשפריץ במיוחד באזור ליד מנוע הצעדים (איפה שנמצא עכשיו למעלה בתמונה), ולאחר מכן להפוך ולהשפריץ תוך כדישכל הפיח ייצא.

vt08elnalcoscaagy91y_thumb.jpg

הנה התעלה שעליה דיברתי בתמונה הקודמת, חשוב להשפריץ באזור העליון ליד המנוע צעדים כדי לנקות אותו.

udzwxaghllbwwldjidqh_thumb.jpg

גם גם פה חשוב להשפריץ, ועוד דגש, אם יש באפשרותכם להשיג מברשת שינים ישנה מומלץ עוד יותר לשפשפף בכל הפינות לניקוי מירבי :lol:

6evkx3gjv1hhlptz0hv5_thumb.jpg

גם לתוך החור להשפריץ, למה לא :)

klug75y3dnwux1dtv6tm_thumb.jpg

כל הלכלוך והפיח שיצא על קרטון שעליו ניקתי, כדי לא ללכלך את הסביבה :wink:

6jc0jtrvsna3bamu9pyw_thumb.jpg

והתמונה האחרונה של כל הלכלוך, ושל כלי הניקוי :-D תראו את המברשת שינים, היא לא תצחצח יותר שום שינים זה בטוח 8)

4m7yzo05zxyb9585r92z_thumb.jpg

ד"א ניתן להגדיל את התמונות לגודל מלא ע"י לחיצה עליהם.

:idea: עכשיו לגבי המנוע צעדים, בניקוי שבוצע כפי שאמרתי, מנוע הצעדים לא פורק, למיטב הבנתי כדי לפרק אותו צריך לפרק בסה"כ 2 ברגים.

עכשיו הייתי רוצה לבצע שוב ניקיון והפעם לפרק את מנוע הצעדים ולנקות אותו יסודית גם כן, מכיוון שלפעמים בפקק הטורים שלי מתחילים לקפוץ שוב ואחרי עצירה מוחלטת זה מפסיק, השאלה היא האם לאחר פירוק מנוע צעדים ע"י הוצאת 2 הברגים, האם צריך להחליף אטם שם, אם קיים כזה בכלל? לגרז? לעשות משהו בכלל? או פשוט לנקות ולהחזיר עם שתי הברגים ושלום על ישראל?

מקווה שעזרתי למישהו עם התמונות וההסבר,

ותודה על תשובתכם,

עמית גלאם.

פורסם

נ.ב

חשוב לציין שכל המושגים והכל נלמדו פה דרך קריאה שלי מהאינטרנט, מי שחולק על דעתי ובעל ידע תמיד מוזמן לתקן ולהעשיר את הידע שלי ושל אחרים.

פורסם

כל הכבוד. חיפשתי בחור שיזום ויעשה פרויקט ניקוי למצערת כדי שאוכל ללמוד ולעשות בעצמי.

האם החלפת אטם?

צריך לבצע משהו מיוחד לפני פירוק האטם הקודם (לסמן מיקום או משהו) ?

האם דרוש כיוון לאחר ניקוי בית המצערת?

פורסם

אני לא החלפתי אטם.

אין צורך בסימון מיוחד.

אם יש צורך בכיוון, יש כאן הוראות מדוייקות שפרסם יקיר :http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2434141&postcount=18

פורסם

כל הכבוד על הפירוט,גם אני בדרך לטיפול כזה נתת לי ביטחון לעשות זאת בעצמי,סתם שאלה למה לא פירקת את החיישנים?והספריי קרבורטור לא יזיק להם?

פורסם

קצת תשובות...

צריך לפתוח שני ברגים, שמניסיון לא כל כך קל לפתוח: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=305814 .

יש שם אטם דומה לאטם בית המצערת (שני האטמים ממתכת). אני לא חושב שיש צורך בהחלפה שלהם אם מצבם טוב.

תודה רבה, הברגים אכן בעייתים וקשה מאוד לפתוח אותם! עקס חוסר בכלים הנכונים לפתיחה פשוט ויתרתי על זה אבל כן הכנסתי

את הספריי קרבורטור עם קשית עמוק לתוך כל החורי בבית מצערת ואיפסתי מחדש את המחשב וכיוונתי את הטורים עכשיו הם עומדים יפה מאוד!! יותר טוב מהניקוי הקודם!

כל הכבוד. חיפשתי בחור שיזום ויעשה פרויקט ניקוי למצערת כדי שאוכל ללמוד ולעשות בעצמי.

האם החלפת אטם?

צריך לבצע משהו מיוחד לפני פירוק האטם הקודם (לסמן מיקום או משהו) ?

האם דרוש כיוון לאחר ניקוי בית המצערת?

כן, החלפתי אטם, קניתי חדש בעלות של איזה 40 -50 שקל אם אני זוכר נכון.

לא צריך לעשות כלום מיוחד לפני פירוק האטם ברגע שהבית מצערת מפורק את פשוט תראה אותו ותוציא אותו ללא בעיה.

כעיקרון כדאי ומומלץ לכוון, להלן השלבים שאני עשיתי:

1) המצבר כבר מנותק מתהליך הניקוי, לכן נכנסתי לאוטו ולחצתי על הבלם 10 שניות ולאחר מכן חיברתי את המצבר שוב.

2) התנעתי את הרכב ונתתי לו לעבוד 10 דקות בסרק שהמחב יתאזן והרכב יתחמם,כמובן עם אורות דולקים.

3) גישרתי עם חוט חשמל בין GND וTEN בשקע דיאגנוסטיקה ברכב, הטורים עלו ב200 סל"ד, דאגתי לסגור את בורג הכיוון שהזכרתי בשירשור ככה שהטורים יעמדו בדיוק על 1000 סל"ד ולאחר מכן ניתקתי את הגישור, נתתי לרכב לעבוד שוב על סרקבלי לגעת בגז ובכלום כ10 -15 דקות, ולאחר מכן כיבתי את הרכב הדלקתי שוב ויצאתי לנסיעה להרגיש את הטורים לאחר בלימה פיתאומים ועמידה ברמזור וכו' תוצאות מעולות!

כל הכבוד על הפירוט,גם אני בדרך לטיפול כזה נתת לי ביטחון לעשות זאת בעצמי,סתם שאלה למה לא פירקת את החיישנים?והספריי קרבורטור לא יזיק להם?

לא פירקתי את חיישן הTP כי כל כיוון קטן משפיע ישר על תגובת המנוע וצריכת הדלק, וגם לא היה לי ממני שום צרות, אז אמרתי אין שום טעם לפרק ולקחת סיכון להזיק, ולגבי המנוע צעדים באמת לא פירקתי, כי לא חשבתי על זה, אבל שלשום פירקתי שוב את בית המצערת כדי לנקות את המנוע צעדים גם כן ואת בית המצערת שוב, אבל לאחר ניסיונות לפתוח את מנוע הצעדים והבחנה בשתי ברגים סוררים אז פשוט ויתרתי אבל כן דחפתי לשם טונות ספריי קרבורטור עם קשית דרך החור המוביל לשם, בסופו של דבר לאחר הרכבה התברר שזה אכן עזר והבעיה נפתרה.

לגבי שאלתך, ספריי קרבורטור לא מזיק להם הוא רק מנקה אותם, כפי שהזכרתי לניקוי השתמשתי בטונה ספריי מברשת שינים ומטלית לנקות את כל הפיח.

ממליץ בחום על הביצוע!! רק יעזור, תפרק ותרכיב לאט לאט ובזיהרות לפי ההוראות ולא יקרה שום נזק, אם אתה רואה איזה שהוא בעיה עם בורקשלא נפתח, תעשה בזיהרות ותנסה לא לטחון אותו.

אני מקווה שיום אחד אני יקבל אומץ לעשות את זה לבלאנו שליי...

גדול אתה !!

תודה רבה!! ראיתי גם כמה ביצועים כאלו על בלאנו ממש, ממליץ בחום שוב! התגובה וההתנהגות שונות!

תודה לכולם!

פורסם

איזה כלים צריך חוץ מסט בוקסות איכותי בכדי לפרק את הברגים הסוררים?

למה צריך ללחוץ על הבלמים?

איפה נמצא שקע הדיאגנוזה?

כבר קניתי אטם במוסך מורשה וספריי קרבורטור,יש כלים יש ידיים טובות אך מזג האויר :x

פורסם
איזה כלים צריך חוץ מסט בוקסות איכותי בכדי לפרק את הברגים הסוררים?

למה צריך ללחוץ על הבלמים?

איפה נמצא שקע הדיאגנוזה?

כבר קניתי אטם במוסך מורשה וספריי קרבורטור,יש כלים יש ידיים טובות אך מזג האויר :x

חח ה4 אומים שמחזיקים את הבית מצערת הם לא כלכך סוררים אבל בהחלט צריך סט בוקסות איכותי כדי לא לטחון אותם..

בנוסף הייתי ממליץ על פלייר שפיץ או לחילופין ואף לפי דעתי נוח יותר זה הפלאייר הזה שיכול להינעל ברח לי השם.. ג'פקה אני חושב, בשביל 2 צינורות המים שמתחברים לבית מצערת עם קליפסים שכדי לנתק אותם יש צורך לתפוס בקליפס ולהוריד אותו למטה.

בנוסף צריך מברק פיליפס כדי לפתוח את 2 הברגים במנוע הצעדים שהם בהחלט סוררים ואני פשוט וויתרתי על התענוג להרוס את הראש שלהם.

שקע הדיאגנוסטיקה נמצא מאחורי המצבר טיפה למעלה, אתה תראה אותו הוא ממש בפינה של המכסה מנוע, צד נהג, הוא אפור ומלבני וכתוב עליו באנגלית דיאגנוסטיק.

ובנוגע למזג האוויר, ספר לי על זה, אני עשיתי שוב ניקיון לפני יומיים ברוחות החזקות, לא היה לי אפשרות לחכות לפעם אחרת, עד שיש יום חופש פנוי :lol:

פורסם
חח ה4 אומים שמחזיקים את הבית מצערת הם לא כלכך סוררים אבל בהחלט צריך סט בוקסות איכותי כדי לא לטחון אותם..

בנוסף הייתי ממליץ על פלייר שפיץ או לחילופין ואף לפי דעתי נוח יותר זה הפלאייר הזה שיכול להינעל ברח לי השם.. ג'פקה אני חושב, בשביל 2 צינורות המים שמתחברים לבית מצערת עם קליפסים שכדי לנתק אותם יש צורך לתפוס בקליפס ולהוריד אותו למטה.

בנוסף צריך מברק פיליפס כדי לפתוח את 2 הברגים במנוע הצעדים שהם בהחלט סוררים ואני פשוט וויתרתי על התענוג להרוס את הראש שלהם.

שקע הדיאגנוסטיקה נמצא מאחורי המצבר טיפה למעלה, אתה תראה אותו הוא ממש בפינה של המכסה מנוע, צד נהג, הוא אפור ומלבני וכתוב עליו באנגלית דיאגנוסטיק.

ובנוגע למזג האוויר, ספר לי על זה, אני עשיתי שוב ניקיון לפני יומיים ברוחות החזקות, לא היה לי אפשרות לחכות לפעם אחרת, עד שיש יום חופש פנוי :lol:

עוד לא הבנתי למה צריך ללחוץ על הבלמים,ומה נותן הגישור בשקע הדיאגנוזה?

פורסם
עוד לא הבנתי למה צריך ללחוץ על הבלמים,ומה נותן הגישור בשקע הדיאגנוזה?

ללחוץ על הבלמים שמצבר מנותק זה מאפס את המחשב של הרכב, את הסיבה לא יודע מה קורה שם בדיוק, אבל זה מה שאמרו אז אני עשיתי ואכן עבד.

בנוסף הגישור בשקע הדיאגנוסטיקה, מעלה את הטורים ב200 סל"ד בערך, ומכניס את מחשב הרכב למצב של למידה מחדש, אחרי שאתה מכוונן את התורים כשההילוך במצב P והאורות דלוקים לבערך 1000 סל"ד אתה יכול להסיר את הגישור, הטורים ירדו בכ-200 סל"ד ואתה ממתין בלי לגעתבכלום,בגז או בבלם בכלל, בערך10 דקות שהמנוע דולק, תראה המחוג של הטורים יעלה וירד קצת ואז באיזה שהוא שלב הוא יתייצב.

מקווה שהבנת,

עמית

פורסם

תוכל לשרטט איפה לעשות גישור בשקע דיאגנוזה,כי לא הצלחתי להבין בין מה למה מגשרים.

פורסם

כל הכבוד!

יש לך מושג כמה העלות של כל העניין הזה במוסך? אצלי האוטו בסרק עומד על 800 סל"ד אבל בהתנעה הוא עולה ל1 וקצת ואחרי כמה שניות יורד, ואם הוא הרבה זמן בסרק הוא רועד כזה ומעלה את הטורים ל1 ומשהו גם כן, ניקוי של בית הצערת וכיוון של המנוע צעדים יפתור את זה?

• תוכן חדש...