Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5220 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז לאחר שקראתי והבנתי,פירקתי גם אצלי את בית המצערת הכל לפי ההוראות של עמית,הנעתי בסרק,לא גישרתי בשקע כי אין לי מושג בין מה לגשר,אך הטורים יציבים ב-D 800 סל"ד,אבל כשיצאתי לנסיעה האוטו פשוט נחנק ולא סחב:evil:,ניתקתי את חיישן האויר והפלא ופלא האוטו נוסע כמו שד,ניקיתי בעזרת ספריי מגעים את החיישן אך זה לא ממש עזר:x,צריך אולי לאפס את המחשב?

במה טעיתי כאן?לפני כן לא הייתה בעיית סחיבה.

פורסם

אז גם לאחר איפוס הרכב מקרטע כאשר חיישן אויר מחובר,יכול להיות שזה צירוף מקרים?בכל מקרה כרגע הוא מנותק,יכול להיות נזק מזה שהוא מנותק?

פורסם

לא היה לי זמן כמה ימים אז לא נכנסתי, אבל כמה תשובות,

תוכל לשרטט איפה לעשות גישור בשקע דיאגנוזה,כי לא הצלחתי להבין בין מה למה מגשרים.

בנוגע לגישור הנה התמונה של שקע הדיאגנוסטיקה פלוס מה צריך לגשר, בחוט חשמל דק לכוון את הטורים ל1000 בערך ולהסיר את הגישור, כמובן זה אחרי שאיפסת את המחשב עם המצבר והבלם ולאחר הנעה ועמידה בסרק של 10 דקות בלי לגעת בכלום רק אחר כך לגשר ואחרי הגישור לתת לו עוד 10 דקות בסרק שמחשב הרכב ילמד את הכיוון מחדש. התמונה:

42129986.gif

כל הכבוד!

יש לך מושג כמה העלות של כל העניין הזה במוסך? אצלי האוטו בסרק עומד על 800 סל"ד אבל בהתנעה הוא עולה ל1 וקצת ואחרי כמה שניות יורד, ואם הוא הרבה זמן בסרק הוא רועד כזה ומעלה את הטורים ל1 ומשהו גם כן, ניקוי של בית הצערת וכיוון של המנוע צעדים יפתור את זה?

אצל משה זר בפ"ת שמומלץ המון, ניקוי כזה פלוס כיוון וניקוי מזרקים לפי מה שנאמר לי עולה 500 ש"ח לפני מע"מ זה מה שאני זוכר ואני מצטער אם אני טועה ומטעה.

בנוגע להנעה זה מעלה את הטורים כדי לחמם את האוטו ויורד אחרי כמה שניות ל800 זה תקין לגבי התופעה השניה לא הבנתי מה בעצם קורה, אשמח אם תוכל להיות ברור יותר, מתי זה קורה בדיוק? אחרי כמה זמן זה חוזר לנורמל? מה בעצם קורה?

ד"א את המנוע צעדים לא מכוונים אלא מנקים, את הסל"ד מכוונים כפי שהסברתי.

אז לאחר שקראתי והבנתי,פירקתי גם אצלי את בית המצערת הכל לפי ההוראות של עמית,הנעתי בסרק,לא גישרתי בשקע כי אין לי מושג בין מה לגשר,אך הטורים יציבים ב-D 800 סל"ד,אבל כשיצאתי לנסיעה האוטו פשוט נחנק ולא סחב:evil:,ניתקתי את חיישן האויר והפלא ופלא האוטו נוסע כמו שד,ניקיתי בעזרת ספריי מגעים את החיישן אך זה לא ממש עזר:x,צריך אולי לאפס את המחשב?

במה טעיתי כאן?לפני כן לא הייתה בעיית סחיבה.

כמה דברים, החלפת אטם אחרי שניקת את בית המצערת? כי יכול להיות שהאטם דפוק ויש משיכת אוויר מהחיבור שם.

אפשרות נוספת יכול להיות שהסגירה לא טובה של בית המצערת לסעפת היניקה (איפה שהוא מתחבר עם ה4 אומים) להסתכל שחיזקת טוב אך שוב לא חזק מדי שלא תטחן את האומים. להסתכל על חיבורי הצינור המוביל מהבית פילטר אוויר לבית המצערת הוא מוחזק עם בנדים מכל צד, לוודא שהם סגורים ומחוזקים כמו שצריך.

כמובן שאפשרות נוספת אחרי ההתעסקות עם החישן כמות אוויר, לוודא שבאמת סגרת את שתי הברגים שלו כראוי,

את הבדיקות תוכל לבצע עלידי שפיכת טיפה מים על החיבורים כשהאוטו מונע ולראות אם האוטו נחנק בעת שפיחת המים, זאת אומרת שיש משיכת אוויר מאותו אזור.

כמו כן כמה פוסטים לפני טענת שיש לך בעיה בחיישן כמות אוויר גם ככה וניקת אותו עם ספריי מגעים ואני אפילו המלצתי לך לקנות חדש ושהתחושה שונה לגמרי, יכול להיות גם שבמקרה החיישן סיים את חייו, וברגע שהוא מנותק מהמחשב המחשב עובד לפי הגדרות קבועות מראש שהמחשב מגדיר לעצמו, המצב הוא לא טוב מכיוון שהחיישן לא רק מודד את כמות האוויר הנכנסת למנוע ומורה למחשב כמה דלק להזריק בהתאם לכמות האוויר הוא גם מודד את טמפרטורת האוויר הנכנס וככה יודע מתי לכוון את הדלק כדי שהמנוע ישרוף יותר טוב, במצב השחיישן מנותק הזרקת הדלק לא עובדת כראוי. לא כדאי ולא מומלץ, ממליץ לך שוב בחום לנסות לבדוק כל מה שאמרתי, לבצע ניקוי לחיישן טוב עם ספריי יעודי לניקוי חיישן במידה ולא להחליף אותו בהקדם.

אז גם לאחר איפוס הרכב מקרטע כאשר חיישן אויר מחובר,יכול להיות שזה צירוף מקרים?בכל מקרה כרגע הוא מנותק,יכול להיות נזק מזה שהוא מנותק?

כל התשובות נענו כמה שורות למעלה.

בדוק הכל וחזור לעדכן,

מקווה שעזרתי.

עמית.

פורסם

עמית- הרכב בסרק היה עומד וכל כמה זמן הייתה מרגיש רעידה כזאת והטור היה עולה לסביבות ה1000 סל״ד.

הלכתי למוסך ועשיתי כיוון שסתומים וניקוי של בית המצערת- זה אכן העמיד את מחט הסלד על 800 אבל עדיין בעמידה ממושכת טיפה עולה ל900 בערך ויורד חזרה ל800, זה תקין?

פורסם

לא היה לי זמן כמה ימים אז לא נכנסתי, אבל כמה תשובות,

בנוגע לגישור הנה התמונה של שקע הדיאגנוסטיקה פלוס מה צריך לגשר, בחוט חשמל דק לכוון את הטורים ל1000 בערך ולהסיר את הגישור, כמובן זה אחרי שאיפסת את המחשב עם המצבר והבלם ולאחר הנעה ועמידה בסרק של 10 דקות בלי לגעת בכלום רק אחר כך לגשר ואחרי הגישור לתת לו עוד 10 דקות בסרק שמחשב הרכב ילמד את הכיוון מחדש. התמונה:

42129986.gif

אצל משה זר בפ"ת שמומלץ המון, ניקוי כזה פלוס כיוון וניקוי מזרקים לפי מה שנאמר לי עולה 500 ש"ח לפני מע"מ זה מה שאני זוכר ואני מצטער אם אני טועה ומטעה.

בנוגע להנעה זה מעלה את הטורים כדי לחמם את האוטו ויורד אחרי כמה שניות ל800 זה תקין לגבי התופעה השניה לא הבנתי מה בעצם קורה, אשמח אם תוכל להיות ברור יותר, מתי זה קורה בדיוק? אחרי כמה זמן זה חוזר לנורמל? מה בעצם קורה?

ד"א את המנוע צעדים לא מכוונים אלא מנקים, את הסל"ד מכוונים כפי שהסברתי.

כמה דברים, החלפת אטם אחרי שניקת את בית המצערת? כי יכול להיות שהאטם דפוק ויש משיכת אוויר מהחיבור שם.

אפשרות נוספת יכול להיות שהסגירה לא טובה של בית המצערת לסעפת היניקה (איפה שהוא מתחבר עם ה4 אומים) להסתכל שחיזקת טוב אך שוב לא חזק מדי שלא תטחן את האומים. להסתכל על חיבורי הצינור המוביל מהבית פילטר אוויר לבית המצערת הוא מוחזק עם בנדים מכל צד, לוודא שהם סגורים ומחוזקים כמו שצריך.

כמובן שאפשרות נוספת אחרי ההתעסקות עם החישן כמות אוויר, לוודא שבאמת סגרת את שתי הברגים שלו כראוי,

את הבדיקות תוכל לבצע עלידי שפיכת טיפה מים על החיבורים כשהאוטו מונע ולראות אם האוטו נחנק בעת שפיחת המים, זאת אומרת שיש משיכת אוויר מאותו אזור.

כמו כן כמה פוסטים לפני טענת שיש לך בעיה בחיישן כמות אוויר גם ככה וניקת אותו עם ספריי מגעים ואני אפילו המלצתי לך לקנות חדש ושהתחושה שונה לגמרי, יכול להיות גם שבמקרה החיישן סיים את חייו, וברגע שהוא מנותק מהמחשב המחשב עובד לפי הגדרות קבועות מראש שהמחשב מגדיר לעצמו, המצב הוא לא טוב מכיוון שהחיישן לא רק מודד את כמות האוויר הנכנסת למנוע ומורה למחשב כמה דלק להזריק בהתאם לכמות האוויר הוא גם מודד את טמפרטורת האוויר הנכנס וככה יודע מתי לכוון את הדלק כדי שהמנוע ישרוף יותר טוב, במצב השחיישן מנותק הזרקת הדלק לא עובדת כראוי. לא כדאי ולא מומלץ, ממליץ לך שוב בחום לנסות לבדוק כל מה שאמרתי, לבצע ניקוי לחיישן טוב עם ספריי יעודי לניקוי חיישן במידה ולא להחליף אותו בהקדם.

כל התשובות נענו כמה שורות למעלה.

בדוק הכל וחזור לעדכן,

מקווה שעזרתי.

עמית.

תודה על התשובות,אך לאחר ניקוי נוסף של החיישן אויר והמתנה של כמה שעות האוטו קם לתחיה טפו טפו טפו:-) נוסע כמו חדש:-) ויש לי סיפוק מזה שהצלחתי כך אני מקווה:wink:

פורסם

כל הכבוד! גם לי זה קרה במאזדה שלי, ובמוסך מורשה ניקו לי בית מצערת תמורת 250 שקל (המחיר כולל חיבור למחשב).מצד שני, לא בטוח שהייתי לוקח את הסיכון ומנסה לבצע את מה שעשית לבד, אין לי זמן ורצון להשבית את הרכב ליותר מדי זמן עד שאמצע תשובות לשאלותיי...

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

זה לא הענין הכספי כאן,אני כזה שאוהב אתגרים יש לי רקע יותר מטכני,גם בבית גם אינסטלציה גם נגרות גם חשמל,אצלי בבית בעלי מקצוע לא נכנסים:-).

האמת שקצת נלחצתי בהתחלה

פורסם

עכשיו חבר שיש לו מיצובישי כריזמה שנת 98 רוצה שאעזור לו בניקוי מצערת,האם תהליך הפירוק זהה לפירוק של הלנטיס?

האם זאת מצערת שונה?אלקטרונית?

• תוכן חדש...