Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4881 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אצלי החום לא היה עולה התקנתי טרמוסטט מקורי ועכשיו החום קבוע על הרבע במאמץ מגיע לחצי .

איזה שנה הונדורה שלך? שלי 84' אבל זה נכון לכל הדגמים.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

הונדורה שלי שנת 93 ... אז אם אני מבין נכון ... אם היה טרמוסטט מקורי חום המנוע היה נמצא על רבע בד"כ

תודה שענית .. אולי תוכל להגיד לי גם למה היא אוכלת מים ? האם זה בגלל בעיה לא פתירה ברכב ישן ? או קשור למערכת קירור שהיא אובר עובדת ? אחי שפוך מידע מה שאתה יודע יכול לתרום

פורסם

התרמוסטט שלך נתפס על מצב פתוח כלומר המים כול הזמן עושים סירקולציה ולכן המנוע לא יכול להתחמם בצורה תקינה.

לגבי איבוד מים,תבדוק צינורות,תבדוק שאין רטיבות באזור הרגליים של הנוסע\נהג,האם יש יובש של נוזל קירור בפקק מיכל עיבוי? יכול להיות גם שהאטימות של הפקקים לא טובה ומשם בורח,תבדוק שאין סדק במיכל עיבוי.

תפתח מכסה שמן מנוע,האם שמן תקין או שיש כמו טחינה עליו?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מה מצב הצנרת? הרדיאטור?

שאתה נוגע בצינור מים כאשר המנוע חם הצינור קשיח או רך?(אתה יכול ללחוץ עליו?) תבדוק שהפקק מים ברדיאטור תקין והגומי שלם.

מים רגילים או פרסטון?

תרמוסטט שמתי מקורי של ספארי V6 עלה 85 שקל.

שים פרסטון כי יש לו צבע זרחני ואם יש נזילה את ישר רואה גם מאיפה היא ויכול לטפל בה.

חיפושיות 73-74

פורסם

קודם כל תודה לכל מי שניסה לעזור וענה תשובות

אז ככה

טרמוסטט לא מבוטל כי הייתי מזהה אם הוא היה מבוטל כי אני בעצמי עשיתי ביטול טרמוסטט באיזה הונדה שהיתה לי וסבלה מבעיות התחממות קשות

צינורות מים רכים זה כן לא יודע למה

מים באיזור רצפת הנהג והנוסע כן

צינורות רדיאטור חדשים כן רדיאטור לא חדש

אטימות פקק רדיאטור טובה

של מיכל מים לא טובה

תודה לכל מי שימשיך את השירשור

פורסם

המצב לא טוב!

יש לך נזילה מהרדיאטור חימום בצד נוסע שמשם נעלמים לך מים.

הצינורות אמורים להיות קשים כי יש שם לחץ של 0.9 באר כשהפקק תקין.

קנה פקק עולה 20-40 שקל בכל חנות חלפים.

אתה צריך לבדוק שהיוניט תקינה , ולפתוח את הפלאנג ולבדוק אם תרמוסטט ומה שלומו.

חיפושיות 73-74

פורסם

ה' ירחם על נשמתו של הרכב הזה. מי ברז?! סביר להניח שכל מערכת הקירור שלך מלאה באבנית.

הדליפה מרדיאטור החימום הפנימי כנראה נובעת מסתימה ביציאה שלו, ולכן הוא התפוצץ ופולט מים לרצפת הרכב.

לדעתי כדאי לך לפנות למוסך רדיאטורים, שיבצעו ניקוי למערכת, יחליפו רדיאטור וצנרת ורדיאטור חימום פנימי (ושישימו על הדרך מים ירוקים ייעודיים לקירור המנוע).

לידיעה: מים רגילים מגיעים לרתיחה ב-100 מעלות צלזיוס, בעוד שמים ירוקים מגיעים לרתיחה בין 140 ל-160 מעלות צלזיוס (הודות לכמה כימיכלים חזקים שם.)

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

מים רגילים בגובה פני הים ירתחו ב-100 מעלות צלזיוס. שנה את הגובה הטופוגרפי או לחילופין שים את המים במערכת אטומה כדוגמת מערכת קירור של רכב, ותגלה שטמפרטורת הרתיחה השתנתה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בשורות טובות !!!

ברדיאטור של הונדורה יש פקק גומי מאחורי פתח המים במרחק 10 ס"מ כלפי מטה

אבל אצלי הוא היה חסר ומשמה ברחו המים

אז הבאתי פקק ממשומשים סגרתי עם בנד ומילאתי מים אדומים בריכוז גבוה שניתן לערבב

עם המים שהיו אז עכשיו המערכת מקררת עם מים ייעודיים ללא בריחות

מה שכן המאוורר כל הזמן עובד .... אז מה אתם אומרים ...

זהה חיפוי על ראש מנוע לא תקין ? אין שמן במים וההיפך גם לא

או סתם טרמוסטט לא תקין שביטלו ? הייתם מתקנים או משאירים ככה ?..האוטו נוסע בן זונה רק שים דלק וסע

חן חן לעונים

שבת שלום

פורסם

לא הבנתי אותך בכלל...

החלפת את הפקק הגדול שיושב על הרדיאטור?

נוזל יכלת לשים פרסטון ירוק אבל מה ששמת עוד יותר טוב.

בקשר למאוורר אם הוא מכאני ומורכב על הפולי אז יש לו קלאץ פאן שעובד לבד לפי הטמפ של המנוע, חלק אמין מאוד אצלי הוא עדיין מקורי ועובד פיקס.

פקק רדיאטור עולה 30שקל חדש סתם שתדע.. בדברים האלה עדיף תמיד חדש.

מה לגבי הטרמוסטט עשית את הבדיקה של החום בין הצינור העליון לתחתון?

חיפושיות 73-74

פורסם

לא הבנת...

מאחורי פקק הרדיאטור.. 10 ס"מ כלפי מטה מאחורה .. יש פתח נוסף שם נפל הפקק ( עגול בקורט 1.5 ס"מ)

לגבי המאוורר לא יודע אם יש טרמוסטאט או לא אבל אצלי המאוורר עובד כל הזמן כל עוד המנוע פועל .. זה תקין בונדורה או לא ?

תודה לעונים

פורסם

המאורר חשמלי או מכאני? אצלי אומנם המנוע ישן יותר ,אבל על אותו עיקרון.

יש קלאץ' פאן שמווסת את המהירות בהתאם לחום מנוע בצורה מכאנית ואמינה.

אתה צריך טרמוסטט בטוח אין לך.

בארץ לא אוהבים טרמוסטט גם אצלי לא היה.

מאיפה אתה בארץ? בכל מקרה תקנה ותתקין זה משחק ילדים לפרק את הפלנג',להוציא את הקומבינה שכנראה שמו בעבר ,להרכיב טרמוסטט חדש מקורי, לשים אטם ולסגור עם קצת סיליקון למנועים.

אחר כך השעון יעמוד על הרבע כמו אצלי.

חיפושיות 73-74

• תוכן חדש...