Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5186 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי אני חדש פה בפורום ואני בקרוב הולך לרכוש רכב חדש

עכשיו שמעתי כמה דברים על האוקטביה כמו גיר שמת אחרי שנתיים החלפה שלו היא 30K לא זול !!

אחריות שנתיים!! יש פה מישהו שיש לו את הרכב או את ה1.2 TSI ויש לו בעיות עם הרכב??

תודה מראש

פורסם

יש דיווחים על הרבה בעיות עם הגיר הזה שמצריכות החלפת מצמדים או "מוח".

לא מומלץ למי שמחפש שקט נפשי, בעיקר סקודה שסובלת גם מירידת ערך גבוהה.

אם כבר DSG חדשה, רק גולף.

פורסם

לשכן שלי יש TSI 1.2 בת שנה וקצת...

הבן אדם מקלל את הרגע, מסתובב עם גלון שמן בתא מטען, הרכב צורך שמן כמו דוכן פלאפל.

הולך הלוך ושוב למוסך והמוסך לא פותר את הבעיה,

פורסם

אני מקוה שהחניה שלך לא גובלת בחניה של השכן, לא נעים ששלולית השמן שלו תלכלך לך את החניה.

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

בורך הבא לפורום!

יש מעט אנשים עם בעיות שעושים רעש כמו הרבה...

בעקרון רכב עם טורבו פחות מומלץ לנסיעה בתוך העיר, ואם הנסועה שלך היא בתוך העיר הייתי מותר על ההרפתקה וקונה רכב בלי טורבו. נסיעה עירונית מרובה ברכב כזה גורמת לצריכת שמן מוגברת ולבלאי מואץ של מגדש הטורבו.

א-ב-ל אם הנסיעה שלך היא בעיקר בינעירונית אתה מאוד תהנה מהרכב הזה - אני מכיר כמה אנשים שעשו כבר קרוב ל-100000 ק"מ ללא בעיות מיוחדות.

בשולי הדברים אציין שאחד מכללי הכתיבה היסודיים בפורום היא לכתוב בפונט בגודל סטנדרטי בלבד.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה רבה על התשובות!!!

מה שהיה חשוב לי ברכב הזה זה התא מטען שלו כי הוא ענק!!! וזה אחד הדברים החושבים לי כרגע!

טוב אז נשאר לי רק לבדוק את הקרוז 1.4LT

פורסם
תודה רבה על התשובות!!!

מה שהיה חשוב לי ברכב הזה זה התא מטען שלו כי הוא ענק!!! וזה אחד הדברים החושבים לי כרגע!

טוב אז נשאר לי רק לבדוק את הקרוז 1.4LT

מחיר הרכב הזה הוא 140k ש"ח והמחיר מוגזם לכל הדעות.

יש לך מאוטו קונצרן את האופל אסטרה טורבו אוטו גרמני מעולה בעולה כרגע 124k ש"ח לגירסא עם אוטו מנוע.החיסרון היחיד הוא שהוא מגיע בצורת 5 דלתות וצורה זו לא מתאימה להרבה אנשים.

http://cars.walla.co.il/?w=/4700/1892444

how it's like to drive :twisted:

פורסם

אכן יש הרבה מאוד בעיות עם גירי הDSG7 אשר עובדים ללא שמן ומזה מכביד על הגיר להעביר את ההילוכים חלק, הייתי ממליץ לך לקחת אופל אסטרה 1.4 טורבו במחיר כזה אם כבר שהיא מוצלחת היום בשוק.

פורסם
לשכן שלי יש TSI 1.2 בת שנה וקצת...

הבן אדם מקלל את הרגע, מסתובב עם גלון שמן בתא מטען, הרכב צורך שמן כמו דוכן פלאפל.

הולך הלוך ושוב למוסך והמוסך לא פותר את הבעיה,

כי אין מה לפתור, ככה המנוע הזה - בולע שמן.

פורסם
וההבדל המנומק הוא?

עידן

עידן, אין לו נימוק, רק זורק הערות מפגרות כמו זו וכמו ירידת ערך גדולה לרכבי סקודה.

נר, אולי כדי שתדליק נר חדש ותפקח עיניים - עם הופעת גרסאות TSI חל שינוי ניכר בהכל קשור בנושא ולביקוש, מאז הן שומרות על ערך גבוה משמעותית מבעבר והפכו לאופציות מאוד מבוקשות בשוק, הן כמשומשות והן כחדשות.

יש מחסור מלאי עולמי מורגש, גם השוק המקומי סובל מכך - זאת אחת הסיבות לכך שבמידה ויש מלאי, יש גם זמני המתנה מאוד ארוכים לרכבים.

אני אישית לא מחובבי / חסידי ה-DSG בגרסת 7 ההילוכים, היא הגרסה הפחות נעימה לשימוש ופחות אמינה / עמידה.

א-ב-ל יש יוצאים מן הכלל, לא כל הרכבים (או התיבות) גוססות בטרם עת. הפכתם את זה למחלה של ממש, בכל רכב שהוא.

לגבי השמן, זה ידוע. ה-TSI (כנראה תודות לשימוש בטורבו) צורך יותר שמן (בעיקר בק"מ הראשונים של חייו).

הפאביה TSI האקסית שלי ועוד פאביה TSI-DSG של חבר לא סבלו ממחלה זו, כך שגם כאן אין לקבוע שזה תופעת קבע, גם כאן יש ויש.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
כי אין מה לפתור, ככה המנוע הזה - בולע שמן.

קבע מהנדס החומרים ומתכנן המנוע.

מיותר לציין ששוב אתה מוסיף הערה ללא שום הסבר, נימוק או ביסוס לקביעת אותה עובדה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

CX25GTI אולי מספיק עם התסכול?

לא אני קבעתי, ככה המנוע הזה, בולע שמן. ואפילו בחברה יודעים את זה ואומרים לך כשאתה בא למוסך ''ככה זה, הכל בסדר''..

מנסיון של 2 חברים, אחד עם לאון ואחד עם אוקטביה.

גם אם היית עוקב אחרי הנושא היית רואה שהמון התלוננו על הקטע הזה כאן בפורום, אבל כולם כרגיל טועים, חסרי נסיון, עם דעות קדומות, ואתה צודק.

פורסם

מזל שאנשים לא מגזימים. "גיר מת אחרי שנתיים", "עולה 30 אלף להחליף אותו" "האוקטביה סובלת מירידת ערך הכי גבוהה". "טוב, נעבור לקרוז", "שוחה בשמן", "מקלל את הרגע" וכו' וכו'. לפי השרשור הזה פולקסווגן העולמית היתה פושטת את הרגל מזמן. בפועל היא משתלטת על שוק הרכב העולמי ותוך שנתיים תהיה חברת הרכב הגדולה בעולם, אבל מה מבינים מיליונים בעולם, אה?! רק מהDSG7 כבר נמכרו קרוב לשני מליון יחידות. אז מה, כל העולם לא מבין ורק כמה פורומיסטים שהצטרפו לכאן באופן מפתיע במקביל להשקה של הקרוז החדשה יודעים שהאוקטביה והDSG הם כל כך גרועים ו"טוב, אז נעבור לקרוז"...?!

אישית יש לי ניסיון עם הDSG6 וזאת התיבה הכי מהנה שנהגתי בה ואני מרשה לעצמי להניח שאני לא מחזיק לבד בדעה כזאת. גם אם יש פה ושם מחלות ילדות לגיר 7, העלו את זה כאן בפורום שהחברה מחליפה ומעדכנת את התוכנות במסגרת האחריות וגם הרבה אחרי זה, אז מאיפה כל הקישקושים של "ל הגירים מתים ועולה 30,000 שקל להחליף אותם"?! רק שלשום עלה פה מישהו בפורום עם מכונית שהחברה מחליפה לו את הגיר בלי להתווכח או לנסות להתחמק, למרות שעבר זמן רב מגמר האחריות ועוד קיבל מכונית חלופית בינתיים. הכי קל להשמיץ ולדקלם כמו תוכים דברים ששמעו מחבר של חבר של חבר של שכן.

אשר לאוקטביה, היא אחת המכוניות שעובדות הכי קשה בארץ תחת התעללות של מוניות וניידות משטרה. מאות אלפי קילומטרים וידיים מתחלפות כל הזמן זה לא פיקניק למכונית. נראה לכם הגיוני שמכונית גרועה כמו שאתם מתארים היתה שורדת בכזו הצלחה את זה?!

פורסם

אין לי ניסיון עם TSI או DSG ואני לא מחובבי ההצהרות המתלהמות כגון הגיר הולך אחרי שנתיים ועולה 30 א' ש"ח, זאת נראית לי הכללה מטומטמת שמאוד מתאימה לישראלים.

הבעיה היותר בסיסית בכל ההתלבטות שלך היא שאתה צריך בגאז' גדול, אך עדיין פונה לצורת המרכב הפחות שימושית שנמכרת (סדאן) אפילו שבמקרה הנ"ל מדובר בבגאז' ענק.

יש לך היום מבחר גירסאות סטיישן, ושלא נדבר עם כל מיני מיני-מיניוואנים או טנדרונים, שיתנו לך חיים נוחים ובטוחים לנסיעות משפחתיות עם יכולת העמסת מטען משופרת וגם במקרה הספיציפי של האוקטביה יהיו מודרניות ובטיחותיות יותר.

אני הייתי מתחיל לבדוק את הפוקוס 2 ליטר סטיישן (שגם תהיה זולה יותר), יש גם אופל אסטרה, יונדאי I30 CW ואם אני לא טועה גם רנו סניק היום לא עולה הרבה מעל 140....

• תוכן חדש...