Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

ברשותי פורד סיירה עם מנוע פינטו 2.0 ליטר בלוק 205.

האוטו הגיע אליי בלי טרמוסטט. שמתי טרמוסטט שנפתח ב87 מעלות צלזיוס. מאז המנוע בונה לחץ מאוד גבוהה ברדיאטור. כתוצאה מהלחץ הזה ניסדק לי מייכל מים ואחרי שהחלפתי את המיכל מיים היתפוצץ לי צינור שהולך מהרדיאטור פנימי (של המזגן) אל הצוק האוטומטי.

תיקנתי את הבעיות וכרגע יש לחץ מאוד גדול ברדיאטור בזמן שהמנוע עובד

אני לא בטוח בזה שזה התחיל מאז ששמתי טרמוסטט. אני משאר.

המנוע לא מיתחמם מעבר למותר. לא מעשן. לא אוכל מיים. ואין טחינה בשמן.

כמה שאלות:

מה הלחץ שצריך ליהיות במערכת?

האים הטרמוסטט 87 מעלות עושה עבודה תקינה או שעדיף להשים 83/85 ?

אלי

Only RWD

פורסם

אלי שלום רב !

אתחיל מהסוף להתחלה:

תרמוסט 87 מעלות תקין ואין להחליפו בנמוך יותר, הבעייה אכן קשורה לתרמוסטט, ונובעת מניקוז לא נכון של מערכת הקירור שגורם לכיס אוויר, ללחץ במערכת.

ברכב זה יש להרים את מיכל העבוי באוויר, כדי לגרום לגרבטיציה ומי קירור שיזרמו בצינור הדק והעבה שמתחברים למיכל העבוי ולרדיאטור, חסימה בשל בוצה באחד הצינורות ,מונעת ניקוז אוויר ומי קירור מתקשים להגיע לתרמוסטט, מה שמונע ממנו להתחמם ולהפתח.

בצע ניקוז תחילה שמיכל העבוי גבוה באוויר והפקק פתוח.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום.

ברשותי פורד סיירה עם מנוע פינטו 2.0 ליטר בלוק 205.

האוטו הגיע אליי בלי טרמוסטט. שמתי טרמוסטט שנפתח ב87 מעלות צלזיוס. מאז המנוע בונה לחץ מאוד גבוהה ברדיאטור. כתוצאה מהלחץ הזה ניסדק לי מייכל מים ואחרי שהחלפתי את המיכל מיים היתפוצץ לי צינור שהולך מהרדיאטור פנימי (של המזגן) אל הצוק האוטומטי.

תיקנתי את הבעיות וכרגע יש לחץ מאוד גדול ברדיאטור בזמן שהמנוע עובד

אני לא בטוח בזה שזה התחיל מאז ששמתי טרמוסטט. אני משאר.

המנוע לא מיתחמם מעבר למותר. לא מעשן. לא אוכל מיים. ואין טחינה בשמן.

כמה שאלות:

מה הלחץ שצריך ליהיות במערכת?

האים הטרמוסטט 87 מעלות עושה עבודה תקינה או שעדיף להשים 83/85 ?

אלי

יש צורך לבדוק לחצים בראש מנוע.

ועדיף להשאר עם ה 87 מעלות.

1234567

פורסם

מערכת הרדיאטור נקיה מאוד! ביצעתי ניקוי של הכל ופירוק של כל הצינורות וניקו יסודי של הצינורות, לא נראלי שי בוצה ברדיאטור,

אני חושש שזה אטם ראש, פשוט עכשיו החלפתי סט שלייף [סט אטמים עליון] שכלל:

מחזיר שמן קאם שאפט, גומיות שסתומים, אטם מכסה שסתומים, אטם סעפת יניקה, אטם בית טרמוסטט, אטמים סעפת פליטה, אטם קרבורטור , אטם משאבת מיים.

בקיצור את כל הסט חוץ מהאטם ראש. עכשיו אם זה האטם ראש אז אני חושב שאני יפתח רק מכסה שסתומים וירים את הראש עם הסעפות כדי לא להרוס את העבודה.

איך אדע אם האטם ראש נפרץ וזה לא בעיה אחרת ברדיאטור?

את הטמפרטורה בחרתי לפי טעמי. פשוט רציתי 87 [היה קשה להשיג] ולא 85 [שהיה בכל מקום] כי למנוע היה ממש קשה להיתחמם. והטמפ עבודה של המנוע היא 92.

צביקה, בקשר לצינור ניקוז אוויר [נמצא הכי גבוהה במערכת] שהולך לראש המיכל מיים, הוא פתוח ויוצא משם אוויר לתוך המייכל בעת מילוי מיים ברדיאטור ככה שהוא לא סתום.

כל המערכת עומדת במפלסים המקוריים והתקינים.

לפי הספר, הלחץ שאמור ליהיות במערכת הוא בין 0.8 באר לבין 1.1 באר.

אני אחפש כלי שמתאים למדידה של זה באחד המוסכים של חברי..

מה שיותר מעניין זה ממה זה נגרם ואיך אוכל לדעת אם זה מהאטם ראש או לא, [אם זה מהאטם ראש אז המנוע היה מעשן\אוכל מיים\המיים היו מלוכלכים\שמן מלוכלך במיים, תקנו אותי אם אני טועה]

Only RWD

פורסם

אלי שלום רב !

אם אטם הראש היה נפרץ, היתה תופעה של בעבוע תמידי במיכל העבוי בעקר במנוע חם.

כשאתה טוען שמאז הרכבת התרמוסטט, קימת תופעה של לחצים במערכת, על סמך מה קבעת זאת, האם הטמפרטורה עולה , האם יש בועות במיכל העבוי, זוהי מערכת סגורה ויתכן ומכסה הרדיאטור שהוא בעל שסתום לשחרור לחצים לא תקין, ויש להחליפו.

נסה לשחרר אותו מעט, בצע נסיעת מבחן ובדוק שוב האם הצינורות מתנפחים, והאם הרשת של הרדיאטור חמה לכל אורכה ורוחבה של הרשת.

בברכה

צביקה

פורסם

אני רשמתי שאני לא בטוח שזה מאז שהרכבתי את הטרמוסטט. בקשר לביעבוע אני יודע שזה התסמין שצריך ליהיות אבל בגלל צורת הצנרת באוטו הזה - אין אפשרות לראות ביעבוע מסיבה פשוטה שיש צינור שמנקז אוויר לתוך ראש מיכל העיבוי. מה שלא מאפשר לדעת האם יוצא ממנו אוויר בזמן פעולת המנוע.

יש עישון קטן לצווח קצר כשמניעים את המנוע בבוקר. צבע לבן.

אני מזכיר. גומיות שסתומים הוחלפו.

הקרבורטור מכוון. הצוק האוטומטי שמוזן מיים בוטל. וההצטה מכוונת.

Only RWD

פורסם

אלי שלום רב !

איך ההתנעה במנוע קר, עם צוק מבוטל?

את העשדן בבוקר הייתי מתיחס לעבוי, כתוצאה מלחות, והבדלי טמפרטורה, בין צינור הפליטה, לגזי הפליטה החמים.

האם המנוע מתחמם, האם קיים איבוד מים כלשהו, במערכת הקירור, האם יש שריפת שמן?

האם פורק גל זיזים עליון לשם החלפת גומיות שסתומים ?

בברכה

צביקה

פורסם

ההנעה בבוקר אני מקדים בשתי לחיצות על הדוושה לפני מתן מתח לסטרטר.

מחכים קצת שהמנוע היתחמם ואז מפסיקים הרעידות.

אני חושב שלא אוכל מיים. שמן לא אוכל אחרי שהחלפתי גומיות שסתומים. בזמן שהחלפתי גומיות שסתומים לא פירקתי את הגל זיזים. אי אפשר להוציא את הגל זיזים בזמן שהמנוע באוטו כי הגל נשלף לכיוון התא נוסעים.

את הנדנדים החזרתי כל אחד למקום שהיה קודם לכן. כדי שלא אצתרך לעשות כיוון שסתומים לאחר מכן.

פורק פולי קאם שאפט לשם החלפת מחזיר שמן עליון. הפולי הוחזר בידיוק למקום שהיה ברצועה.

עשאני מניע בבוקר יוצא טיפה עשן לבן. אחרי שהמנוע מיתחמם העישון מפסיק.

Only RWD

פורסם

עמרי. בקשר למנוע של גיאה זה מנוע אחר לגמרה. המערכת קירור שונה משלי.

בקשר למעברים סתומים בראש. אם היה מעברים סתומים הראש היה מיתחמם לא?

יש באפשרותי לחבר צינור מים בלחץ גבוהה למנוע. יועיל בניסיון לנקות את הראש? (לתת לחץ בבית טרמוסס שמחובר לראש ולתת למיי לצאת מהסעפת יניקה ומהמשאבת מיים)

Only RWD

פורסם

אצלי בנסיעה אגרסיבית גם מיתחמם טיפה, אבל לא מגיע לאדום.

שכחתי לציין שהמאוורר המכאני הורד והותקן מאוורר חשמלי.

במידה וזה האטם ראש, אני יכל להחליף אטם לבד, השאלה אם הראש יצתרך הורדת שטח\ניקיון כלשהו או שאפשרי להחליף אטם בלבד ? [מאחר וזה ראש ברזל]

Only RWD

פורסם

דיברתי עם מישהו שהמליץ לי לבדוק אם הרדיאטור סתום,

אמר לי לחמם את המנוע קצת ולגעת ברדיאטור בחלק העליון ובחלק התחתון, אם יש הפרש טמפרטורות אז זה אומר שהרדיאטור סתום.

נתתי לאוטו לעבוד שחום מנוע יעלה והטרמוסטט יפתח, נגעתי בחלק העליון והוא היה חם מאוד ונגעתי בחלק התחתון ווהא היה קר מאוד.

כמה שאלות:

רדיאטור סתום יגרום ללחץ במערכת ?

הבדיקה אומרת שהרדיאטור אכן סתום?

ואם מישהו מכיר מקום שאוכל למצוא רדיאטורים במחיר סביר באזור חולון\בת-ים\תל אביב . אני אשמח לשמוע.

Only RWD

• תוכן חדש...