Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5300 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברי אוהבי המכוניות, הפעם נושא מעניין וחשוב מאד שרבים לא מכירים והוא ממש מקומם!

מתי קרה שבפעם האחרונה בדקתם את רשיונות הרכב שלכם? שאלתם פעם את עצמכם מהו מחיר האגרה השנתית שאתם נאלצים לשלם? ממה מורכבת האגרה? אז אני ינסה לענות על השאלות לפי התחקיר שערכתי.

הוצאתי תופס רישוי שנתי חדש במשרד הרישוי בסניף באר שבע, ברישיון של הרכב הופיעו הספרות 1014 ש"ח לתשלום. ישר שאלתי את עצמי,על הרכב הכי בסיסי (על פי הרשיון) אני אמור לשלם סכום כזה? ואז ניגשתי שוב לפקידה " תגידי אולי טעית, הסכום לא הגיוני! ההיתכן שעל רכב שנת 1994 אחרי צבא ללא מזגן והגה כוח, גיר רגיל ומנוע צנום בנפח 1360 סמ"ק, אני אמור לשלם מחיר המשתווה למחיר האגרה של מכוניות חדישות משוכללות וחזקות יותר?" התשובה " זה מה שהוציאה המחשב, לא נראה לך, לך לרב בוחנים דדוש." ניגשתי לדדוש ושאלתי אותו את אותה השאלה והוא " אני לא מתעסק עם תשלומים רק שאלות טכניות, אבל כך מספר ותתקשר לירושלים שם יתנו לך תשובה."

אחרי שיחה קצרה עם קאטי מאגף הרישוי ירושלים (רק היום גיליתי כי זה נציב פניות הציבור במשרד שר התחבורה), היא ביקשה שאני ישלח פקס מסודר, נבחן את השאלה שלך ונשלח לך תשובה.

לפני שכתבתי את תוכן המכתב כמובן התייעצתי בפורום פהופורום PSI ועוד עם כמה אנשים והבירור העלה דברים מעניינים מאד.

שימו לב, חבר פורום פה על רכב דומה רק שנת יצור 1999 רמת איבזור שנחשבת ליותר גבוה משלי משלם כ750 ש"ח.

בעלי הראלי למיניהם מדוחים על איזור ה800 900 ש"ח.

בבדיקה מול רשיון של 205 אוטומטית שנת 1997 980 ש"ח.

שמתי רשיון מול רשיון בין עוד 205 רגילה של שכן סביבות ה850 ש"ח.

הממצאים ממש מקוממים, ולא כי זה אני וזה שלי, אלה שימו לב למסכנות של הראש הקרימנולוגי שלי כאשר שלחתי פקס הייתה גם איזה קורסה של מזכירת בית הספר שאני עובד בו שנת 1994 במחיר 988 ש"ח לשנת רישוי. ואז אמרתי לעצמי לא היתכן מצב שכל בעלי הרכבים (אותם הרכבים) ישלמו סכומים שונים, ובנוסף אך היתכן כי רכב קטן ישן וחסכוני יעלה רשיונו כמו אחיו החורג משפחטומת יותר רענן?

אני יודע אך, רובינו פשוט לא בודקים את ניירת משלמים וזהו, אני מבין שעוד 30 50 או 80 ש"ח לא עושים אותנו עשירים או שמחים ( טוב אצלי זה כיוון אחד בשביל להגיע למפגש), אבל במדינה שמשאירה לך תחושה שעושקים אותך זה חשוב, כיוון שכל דבר אסור פה ומסורבל, הכבישים על הפנים ואין להשיג חלקים ואם כן אז המחירים בשמים. למדינה הזאת אני יתן שתעשוק אותי בעוד כמה גרושים? לא!

אני אומר לכם תבדקו טוב רשיונות ואגרות רישוי, כיוון שבעל פגיו ישנה לא אמורה לעלות אגרת הרישוי המשתווה לאגרה של מאזדה 3 נגיד 2008.

אז ככה: טלפון מקוצר לאגף הרישוי *5678. ויש גם אתר עדיף אבל להתקשר ולשאול.

יש את המספר של הנציב לתלונות הציבור בלשכת שר התחבורה: 026663065 לבקש את יפה.

פקס לשליחת פניות עדיף בתאום מראש 026663055.

מעכשיו תבדקו אם מחיר האגרה הגיוני ביחס לרכב שלכם והמרכיבים והתוספות שלו בכדי לשלם סכום ההגיוני והתואם את הרכב ולא סתם לתת לכיס המדינה עוד משכורת לאיזה עלוקה שם למעלה.

כי אני הבנתי שאין הגיון לחלוקה של משרד הרישוי אם אכן שני רכבים זהים משלמים סכומים שונים.

אני שלחתי פקס עם בקשה לבדוק את עניין המחיר המקומם, ולשנות אותו כמו שאמר לי הפקיד שאנתוני הרכב מצביעים על חריגה בין 100 ל150 ש"ח במחיר אגרת הרישוי השנתית.

היום קיבלתי תשובה.

חברים הסאגה מתחילה שנית, מי שעומד שישב כי אחרת הוא נופל!!

אז ככה אני היום קיבלתי שיחה עצבנית ביותר מיפה ומי זאת יפה? היא האחראית במשרד הרישוי על האגרות (לא מבינה כלום ברכב, תותחית בניירת וכל המסביב)

דיברה איתי מאד יפה והקשיבה לכל הטענות שלי ואז אמרה "מה מספר הרכב, אני יעלה נתונם על המחשב כך שאני ידע על מה אנחנו מדברים".

טוב נו הנתונים עלו והיא אמרה לי "מה אתה רוצה אתה אגרת רישוי 2 אתה אמור לקבל 880 ש" אגרה, כמה קיבלתה?"

אני אומר "1014, למה אני קיבלתי סכום כזה על רכב ישן מאד עם מנוע 1400 ידני ללא מזגן חלונות חשמל או הגה כוח?"

תשובה "כל רכב מתחת לשנת 200 בקבוצה 2 שווה 880 ש"ח ועוד תוספת אגרה לרשות השידור"

ואני "מה אני יכול לעשות אולי תחלקי לי את זה כך שאני ישלם את הרשיון ואגרה בעוד חודש אולי, אני סטודנט וקשה לי והרכב זול ופשוט, לא ביקשתי הנחה על פורשה או מרצדס"

היא "קשה לך אל תחזיק רכב" אני "אני יכול לקבל את זה בכתב?" היא "בהחלט אתה תקבל את זה בהקדם" אני "תודה אני יעבוד על זה ויעביר אתזה העלה"

חברים דבר מקוממם שכמותו לא היה על מנת לקבל רשיון רכב שנתי צריך לשלם כ150 שקלים לרשות השידור ובלי זה אין רשיון.

אני מציע מחאה המונית, כמו מחאת הקוטג, מול הכנסת האם משהו מעוניין?

אני ממשיך עם זה בינתיים לרשות השידור עד לביטול המוחלט של האגרה, אני ישלם בסוף את ה880 ש"ח חקוק בסלע.

חברים הרימו דגל נגד נזילה עצבנית ביותר כ150 שקלים גם למי שאין רדיו או רמקולים.

מאתה גם רכב ישן מיושן משלם כמו רכב מפואר חדש!! די נמאס הכל לשלם, הכל אסור.

מי איתי.

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איך רישיון קשור לרשות השידור?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

84. תוספת לאגרה עבור רשות השידור

אגרת רשיון לרכב מנועי, למעט לתלת אופנוע ולאופנוע עם רכב צדי או עם גרור או בלעדיהם, או חידושו, שסכומה נקבע בתקנות לפי פקודה זו (להלן - אגרת רשיון), תוגדל, החל ביום י' בניסן התשנ"ד (1 באפריל 2005), בסכום של 117 שקלים חדשים (להלן - הסכום הנוסף).

כל סכום נוסף ייגבה עבור רשות השידור ויועבר אליה.

וגם בג"ץ דן כבר בסוגיה בשנת 1997 וברוב של ששה שופטים נגד אחד נפסק כי הגבייה חוקית.

אביא את דבריו של השופט המתנגד מישאל חשין כפי שנוסחו בפסק הדין לסיכום עמדתו.

אפילוג

תם הדיון. נסתיימו השקלא-וטריא. כל דברים שיכולים וראויים היו להיאמר, נאמרו. כל דברים שיכולים וראויים היו להיכתב, נכתבו. כמעט-קט ותיפול הכרעה. ואני, מחנה קטן, אמרתי אל-ליבי לעת זו שבין-הערביים: הבה אתכנס אל-תוכי, אשוב ואהרהר שוב ביני-לבין-עצמי, שמא נוקשתי ונפלתי. חזרתי איפוא אל ראשית והחילותי מהלך אט-אט, שולח רגלי לפנים ומגשש בזהירות שמא אֶכְשַל ואַכְשִיל. כך הלכתי והלכתי, ובדרכי הפכתי והיפכתי, התבוננתי סביב לי, שקלתי והוספתי. לסופה של דרך מצאתי עצמי במקום שהיכרתיו בראשונה: על עומדי במקומי. משנמצא לי כך, נתחזקתי ונתייצבתי בזכותו של היחיד. אזדקף איפוא אֵיתָן על רגליי, וכך אומר: אני מתקשה לקבל כי אדם יחוייב באגרת-רדיו עבור אין-רדיו; ובקצרה : כי אדם יחוייב באגרת אין-רדיו. ולאומרים כי במס ענייננו, ולא באגרה, אומר: אני מתקשה לקבל כי אדם יחוייב במס-רדיו עבור אין-רדיו. ובקצרה: כי אדם יחוייב במס אין-רדיו.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תודה ישה,עכשיו מובן הקשר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ובשורה התחתונה, האם זה לא מקומם שבעלי רכבים קטנים וזולים ללא שום תוספות ישלמו כמו גדולים?

בעצם אם בא לי להחזיק רכב שמחירו זול חלקיו זולים והוא שותה טיפה דלק, אז אני ישלם אותו הסכום כמו רכב שהוא מעל הרכב שלי בהכל ויותר רענן.

ברור שהדיון כאן הוא לא כמה אני רוצה לשלם או לא רוצה לשלם, אבל תסכימו שבהפרש של 10 שנים נוספו כריות אוויר כוכבי בטיחות, מזגן הגה כוח ואוטומט שמוסיף לרמה ולכן כאן מובנת הסיבה לתשלום של נגיד 1000 באותו סיגמנט, ביחס לרכב באותו סיגמנט בלי כל זה ו10 שנים יותר זקן. אז מדוע?

אם העם ישתוק זאת אומרת הוא הסכים?!

כלומר האגרה לא מספיק יקרה? ומה אתה מקבל בתמורה? כבישים שבורים? חלקים יקרים? אין תחלופו? מה? הרי האגרה עצמה היא מאין מס כי הבדיקה מתבצעת במכון רישוי שגם כך גובה על זה כסף!

אז הם עוד מוסיפים לנו אגרות אחרות? אולי בעתיד יהיה בלו גם לאגרת הרישוי הרי רכב אמור להשתמש בדלק/סולר?

חברים עד מתי הדבר הלא הגיוני הזה?

לפי מה שאנחנו משלמים אנו אמורים לקבל יותר או לא לשלם כך, זו היא גזילה, אני ינסה לעשות משהו אבל עד שלא תהיה "מחאת אגרת רישוי" באמת הדברים לא יזוזו.

קוטלים אותנו דורסים אותנו ואנו ממשיכים לרקוד לצלילי החליל שלהם? נמאס באמת.

על וולוו 850 T5 הייתי משלם 1200 ש"ח וידעתי למה אבל בין זה לבין מה שאני אמור לשלם עכשיו יש הבדל ענק!

פורסם

לי יש XSI 94. עם רמת אבזור של XSI. חלונות ומראות חשמליים ומזגן.

אני קיבלתי אגרה של 980 שקלים.

איתך לאורך כל הדרך, אומר זאת תמיד. 30 אולי בשביל בנאדם זה כלום,

אבל מיליון מכוניות שעל הכביש מכניסות למשרד התחבורה עוד 30 מליון שקל בשנה.

פורסם

אז בסופו של דבר לא הורידו כלום?

ידוע שזה כולל אגרת רדיו. אפשר להגיד שזה כמו אגרת רשות השידור, לא שואלים, לוקחים :-)

פורסם

ככל שגיל הרכב יורד , האגרה יורדת.

ככל שהרכב יותר מפואר ( עלה יותר) הוא משלם יותר

http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=1069:agrot-rechev-risayon&catid=122:agorot-rechev-c&Itemid=182

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אתה סטודנט? עשה הגהה על הטקסט לפני שאתה משחרר פה הודעות. יכולת לכתוב את אותו הדבר בשליש מילים.

פורסם
ככל שגיל הרכב יורד , האגרה יורדת.

ככל שהרכב יותר מפואר ( עלה יותר) הוא משלם יותר

http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=1069:agrot-rechev-risayon&catid=122:agorot-rechev-c&Itemid=182

אבל זה לא הגיוני עם רכב כמו שלי עם הנתונים שלו לשלם 1014 ? אחרי הכל כמובן.

פורסם
יאללה אני בעד מחאה חברתית. רק ככה אפשר

תודה באמת תודה, צריך לרשום מכתב מסודר שמסביר מה הסיבה לפניה ומה הדרישות, לערב תקשורת שידעו שפורומים כמו שלנו תורמים לכל אחד ולא פועלים מחתרתית לסידור פעילות בלתי חוקית, ואז לארגן מפגש ענק במשכן הכנסת!

שיירה למשכן.

פורסם
84. תוספת לאגרה עבור רשות השידור

אגרת רשיון לרכב מנועי, למעט לתלת אופנוע ולאופנוע עם רכב צדי או עם גרור או בלעדיהם, או חידושו, שסכומה נקבע בתקנות לפי פקודה זו (להלן - אגרת רשיון), תוגדל, החל ביום י' בניסן התשנ"ד (1 באפריל 2005), בסכום של 117 שקלים חדשים (להלן - הסכום הנוסף).

כל סכום נוסף ייגבה עבור רשות השידור ויועבר אליה.

כנראה שבאמת עבדו עליך

"גם בעיטה בתחת נגמרת בצעד קדימה"
פורסם

[quote=ישה;3212725

תם הדיון. נסתיימו השקלא-וטריא. כל דברים שיכולים וראויים היו להיאמר, נאמרו. כל דברים שיכולים וראויים היו להיכתב, נכתבו. כמעט-קט ותיפול הכרעה. ואני, מחנה קטן, אמרתי אל-ליבי לעת זו שבין-הערביים: הבה אתכנס אל-תוכי, אשוב ואהרהר שוב ביני-לבין-עצמי, שמא נוקשתי ונפלתי. חזרתי איפוא אל ראשית והחילותי מהלך אט-אט, שולח רגלי לפנים ומגשש בזהירות שמא אֶכְשַל ואַכְשִיל. כך הלכתי והלכתי, ובדרכי הפכתי והיפכתי, התבוננתי סביב לי, שקלתי והוספתי. לסופה של דרך מצאתי עצמי במקום שהיכרתיו בראשונה: על עומדי במקומי. משנמצא לי כך, נתחזקתי ונתייצבתי בזכותו של היחיד. אזדקף איפוא אֵיתָן על רגליי, וכך אומר: אני מתקשה לקבל כי אדם יחוייב באגרת-רדיו עבור אין-רדיו; ובקצרה : כי אדם יחוייב באגרת אין-רדיו. ולאומרים כי במס ענייננו, ולא באגרה, אומר: אני מתקשה לקבל כי אדם יחוייב במס-רדיו עבור אין-רדיו. ובקצרה: כי אדם יחוייב במס אין-רדיו.

רק לנסות לקרוא ולהבין מה שהוא אמר עשה לי כאב ראש

פורסם

אני משלם על לגאסי מודל 1991 583.5 ש"ח ,חצי שנתי ,דהיינו ,1167 שנתי + פעמיים בשנה בעבור בדיקה במוסך על אישור רכב מיושן שזה עוד 300 ש"ח +פעמיים על אותה בדיקה במכון הטסט שזה יוצא 73 ש"ח כפול 2 = 146 ש"ח.

סה"כ : 1613 ש"ח .

ולא לשכוח את קומפיוטסט ראשל"צ ,שלקח לי שבוע שעבר 25 שקל בעבור 2 מחזירי אור מ"הדור החדש" (אדום צהוב) כשמחזירי האור שכל השנים היו תקניים (אדום לבן) ,ופתאום הם לא , וספציפית ברכבי היו במצב חדש.

וכל זה על רכב במצב תקני ומטופל כהלכה.:evil:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5300 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...