Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5330 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדקתי מכונית חדשה מבית טוב , המכונית עוד באחריות יבואן. בדיקה שביצעתי נמצאה נזילה מחיבור צינור מבוא שמן למשאבת ההגה בחיבור למיכל השמן , השמן טיפטף על הגיר האוטומטי ועם הרוח בנסיעה השמן עף והרטיב את מסרק ההגה הרחק מאזור האטמים והצינורות של ההגה עצמו כך שאין חשד שיש גם נזילה מההגה.

קראתי לקונה והראתי לו את טיפטוף השמן , נעזרתי במוט ארוך ובפנס כדי שהלקוח יראה בעיניו את הנזילה מהצינור.זה היה הפגם היחידי שמצאתי ברכב הנ"ל.

הרכב נרכש ולאחר יום הלקוח הכניס את המכונית למוסך השירות של הפירמה.

כעבור שלושה ימים חזר אלי הלקוח ובפיו תלונה : "שמע דוד" אמר בכעס והמשיך בדיבורו המתנשא "הנזילה שאמרת לי הי א מההגה ולא מהצינור ולכן החליפו הגה , אומנם לא שלמתי על כך כי הרכב באחריות . אבל אם ידעתי שיש להחליף הגה לא הייתי רוכש את המכונית ! , אדון דוד אני רוצה שתחזיר לי את הכסף ששילמתי לך עבור הבדיקה הלקוייה" . אנוכי סירבתי החזיר את הכסף כי אני בטוח באיבחון שלי. הלקוח החד פעמי הזה הלך והבטיח לי שנפגש בבית המשפט.

לאחר שהלקוח הלך נסעתי למוסך המורשה של הפירמה ושאלתי את בעל המוסך "מדוע הוא החליף הגה כאשר הנזילה הייתה רק מצינור מבוא השמן המתחבר למיכל השמן בצידו האחד" , המוסכניק ענה לי "מה העניין הלקוח לא שילם עבור ההגה והוא היה מרוצה שהוחלף הגה חדש על חשבון היבואן !" . שוב שאלתי אותו למה הוא החליף את ההגה שהיה תקין ? , והוא פשוט התחמק ממתן תשובה מקצועית.

עברו חודשים והגעתי אל מול שופט , השופט אמר בדיון " מוסך מורשה קבע שההגה לא היה תקין והוא החליף אותו ! אתה הייתה צריך לבדוק הייטב וכנראה התרשלת בעבודה שלך ....לכן תשלם לתובע סך 1500 ש"ח.

אני בדילמה ..."קולגה אכל בוסר ושני דוד תקהנה"

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

לצלם , ושוב לצלם - תמונה של איזור הנזילה , ומראה טיפות הנוזל בסביבה .

המוסך המורשה , החליף מכלול מלא באחריות , משיקול שלהם ..

אתה יכול לנסות לאבטח את הבדיקה שלך , ע"י צילום איזורי הבעיות אשר נמצאו בבדיקה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

פעם הבאה כאשר אתה בודק רכב תכסה את עצמך מכל הכיוונים והאפשרויות .

כאשר תראה נזילה כזו , תרשום שהנזילה מההגה .

ברומא התנהג כרומאי - חבל שזה כך אבל עדיף מאשר תפגע שוב .

פורסם

דוד, אישית אני יודע שאתה אדם ישר, יש אנשים שמנצלים לרעה את היותך אדם ישר.

אל תרים ידיים , הרבה אחרים מערכים את היושרה המקצועית שלך.

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

כנראה השלב הבא בבדיקות רכב כאלו, היא לצלם כל איזור שנבדק.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

האם החלפת הגה גוררת ירידת ערך?

אם הלקוח תבע חזרה את סכום הבדיקה, מדוע נפסק פיצוי של 1500 שגבוה משמעותית מסכום הבדיקה?

האם המוסך (ולא הלקוח) אכן טען שיש פגם בהגה? אולי הוא "הלך על בטוח" למרות שלא היה ברור אם יש תקלה?

בכל מקרה, חבל לשמוע על מקרים כאלו.

מצד אחד, אפשר להבין לקוח (שכנראה גם לא בדיוק מבין ברכבים) שיעדיף פסיקה של מוסך מורשה על "סתם בודק".

ומצד שני, חבל שבכזו קלות ניתן לגרום נזק לבעלי מקצוע ישרים והוגנים.

לדעתי, כדאי לציין בדף הבדיקה כל ליקוי שמתגלה. גם אם זה משהו פעוט ולא מדובר בתקלה.

לאחר שהכול כתוב, אין בעיה להסביר ללקוח (בע"פ) מה מצב הרכב באמת.

מצד אחד תיהיה מכוסה משפטית ומצד שני הלקוח לא יבהל ממגילה של "תקלות" וידע בדיוק מה שם משמעותי.

לצערי, רבים מהבודקים היום בחרו בשיטת "דף כסת"ח" שמפרט אינסוף תקלות אך בפועל אין הסבר מלא על כולן ונוצר רושם שכל רכב, גם אם הרגע יצא מהסוכנות, הולך להתפרק תוך שבוע.

מקווה שהמקרה לא ישפיע עליך ושתמשיך לתת שירות טוב והוגן.

פורסם
בדקתי מכונית חדשה מבית טוב , המכונית עוד באחריות יבואן. בדיקה שביצעתי נמצאה נזילה מחיבור צינור מבוא שמן למשאבת ההגה בחיבור למיכל השמן , השמן טיפטף על הגיר האוטומטי ועם הרוח בנסיעה השמן עף והרטיב את מסרק ההגה הרחק מאזור האטמים והצינורות של ההגה עצמו כך שאין חשד שיש גם נזילה מההגה.

קראתי לקונה והראתי לו את טיפטוף השמן , נעזרתי במוט ארוך ובפנס כדי שהלקוח יראה בעיניו את הנזילה מהצינור.זה היה הפגם היחידי שמצאתי ברכב הנ"ל.

הרכב נרכש ולאחר יום הלקוח הכניס את המכונית למוסך השירות של הפירמה.

כעבור שלושה ימים חזר אלי הלקוח ובפיו תלונה : "שמע דוד" אמר בכעס והמשיך בדיבורו המתנשא "הנזילה שאמרת לי הי א מההגה ולא מהצינור ולכן החליפו הגה , אומנם לא שלמתי על כך כי הרכב באחריות . אבל אם ידעתי שיש להחליף הגה לא הייתי רוכש את המכונית ! , אדון דוד אני רוצה שתחזיר לי את הכסף ששילמתי לך עבור הבדיקה הלקוייה" . אנוכי סירבתי החזיר את הכסף כי אני בטוח באיבחון שלי. הלקוח החד פעמי הזה הלך והבטיח לי שנפגש בבית המשפט.

לאחר שהלקוח הלך נסעתי למוסך המורשה של הפירמה ושאלתי את בעל המוסך "מדוע הוא החליף הגה כאשר הנזילה הייתה רק מצינור מבוא השמן המתחבר למיכל השמן בצידו האחד" , המוסכניק ענה לי "מה העניין הלקוח לא שילם עבור ההגה והוא היה מרוצה שהוחלף הגה חדש על חשבון היבואן !" . שוב שאלתי אותו למה הוא החליף את ההגה שהיה תקין ? , והוא פשוט התחמק ממתן תשובה מקצועית.

עברו חודשים והגעתי אל מול שופט , השופט אמר בדיון " מוסך מורשה קבע שההגה לא היה תקין והוא החליף אותו ! אתה הייתה צריך לבדוק הייטב וכנראה התרשלת בעבודה שלך ....לכן תשלם לתובע סך 1500 ש"ח.

אני בדילמה ..."קולגה אכל בוסר ושני דוד תקהנה"

סיימתי לקרוא ,שמע ,זה מה זה מעצבן ...אבל למי יש כוח להתמודד מול לקוח או שופט כזה ?

אין לי צל של ספק שכל יום מתבצעות החלפות כאלו בעשרות מוסכים ללא קשר לבדיקת מכון ,,עשרות אמרתי ? מאות החלפות של חלקים תקינים לחלוטין .

תמשיך הלאה ,שמעתי עליך רק דברים טובים באזורך !!! תרגיע ואל תתרגז ,השם ישלח לך ברכה ופרנסה .

פורסם

הכי דפוק זה שהמוסכניק אמר שהלקוח היה מרוצה מכך שהוא מקבל הגה חדש ע"ח היבואן אך עדיין הוא שב לתבוע.

זו חזירות לשמה,לא ייאמן שיש אנשים כאלו -הוא לא הוציא שקל מהכיס והוא עדיין לא מרוצה.

הוא בטח מהחארות שמתפרנסים מתביעות .

לא נורא דוד המשך להיות צדיק בסוף זה משתלם ,אני מאחל לאותו אדם שרכבו ישפוך מנוע יום לאחר סיום אחריות היבואן.

Gn'f'R

פורסם

כמי שמכיר את דוד טוב מאוד יודע שדוד אדם משכמו ומעלה.

תמיד אוהב לעזור לחברים,

ותמיד עם רצון לעזור .

כאשר דוד סיפר לי את הסיפור ראו את הכעס על פניו, לא על הלקוח המתלונן ,

אלא על הקולגה של אותו מנהל מוסך שהחליף את מסרק ההגה ללא צורך. (כי הלקוח לא משלם על כך).

יעצתי לדוד שיפנה את אותו קולגה ויבקש ממנו לפחות את מחצית הסכום של הקנס.

דוד כהרגלו עם טוב ליבו אינו מוכן , ואינו מתכוון אפילו לעדכן את אותו מנהל מוסך על סוף הסיפור.

ירון מאיר

פורסם

אפשר לקבל יותר פרטים ?

האם המוסך שהחליף את ההגה הציג ראיות או פירוט הבדיקות שבוצעו ?

האם למישהו יש תמונות של ה"נזק" ?

לא סביר שסתם ככה שופט יחליט שהמוסך המורשה קבע משהו וילך עם זה עד הסוף...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כשמכוני הבדיקה ממלאים את טופס בכסתחים,יש פה בוחן שבאמת מנסה לתת סיכום אמיתי לגבי הרכב,ואז צריך לחשוב פעמים אם לא היה שווה לרשום משהו כללי.

חבל.ומקומם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בס"ד,

דוד, אני תמיד נהנה לקרוא את ההודעות שלך ! ממש פה מפיק מרגליות.

אבל ראבאק, למה אתה פותח פעם בחודש שירשור ונעלם ?

פגשתי אדם עם דולר, החלפנו דולרים ועדיין לכל אחד מאיתנו יש דולר אחד. פגשתי אדם עם רעיון, החלפנו רעיונות ועכשיו לכל אחד מאיתנו יש 2 רעיונות.

פורסם
פעם הבאה כאשר אתה בודק רכב תכסה את עצמך מכל הכיוונים והאפשרויות .

כאשר תראה נזילה כזו , תרשום שהנזילה מההגה .

ברומא התנהג כרומאי - חבל שזה כך אבל עדיף מאשר תפגע שוב .

אני לא יודע מה השיקולים של המוסך שהחליף את ההגה. אולי על תיקון נזילה מחיבור הוא לא ירוויח כלום או מספיק.

בכל מקרה, לא סתם מכוני הרישוי הגיעו למצב שהגיעו אליו ב" כסתח"ים"

במקרה כזה יש לרשום "מע' הגה לא תקינה, סימני נזילת שמן" . יש לגשת למוסך מורשה לקבל הצעת מחיר.

בע"פ, אתה יכול לומר שע,פ הסימנים, נראה לך שזה מחיבור או מצינור, ושוב, מבלי להתחייב.

בכתב תמלא כסתח"ים, בעפ אמור את מה שנראה לך, תוך שאינך מתחייב , ומסביר שרק מוסך מורשה יקבע.

כנראה שאין ברירה.

ועוד, לא ברור לי על מה פסקו לו 1500 שח, כאשר הבדיקה עלתה הרבה פחות מחד, ומאידך, ללקוח לא נגרם נזק כספי כלל ועיקר.

האם היתה התייחסות לכך ?

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...