Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5316 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומי

הטענה המדעית היא שקבל הוא רכיב מטומטם ופשוט שעושה פעולה פשוטה - אגירה עד אי יכולת קיבול

ואז מתרחשת פעולה נוספת - פריקה.

זה מה שהופך קבל לפילטר בחיבור טורי במעגל חשמלי - הוא מעביר את המטען החשמלי דרכו רק מתדירות מסויימת.

עכשיו - בהנחה שמה שעובר דרך הקבל זה רק אלקטרונים שאין להם שום קשר לסאונד -

לקבל לא אמורה להיות שום השפעה על אופי הצליל שמתקבל ברכיב שבא אחריו - הרמקול.

------------------------------

אם מה שרשום למעלה הוא במאה אחוז נכון אז שימוש בקבלים יקרים הוא דבר מטומטם וחסר הגיון - אכן אני תוהה על קנקני לאחר מבט על רכיבים פנימיים של מגבר כמו ג'נסיס שהרכיבים בו הם פשוטים מאוד והתוצאה נהדרת אבל כמובן - לא מדובר שם בקבל אלא בבליל רכיבים שהיחסים ביניהם גם מאוד תלוי בתכנון המוצר עצמו.

------------------------------

ובכל זאת אנחנו רואים שחברות כן משתמשות בסוגים שונים של קבלים בין סדרות של מוצרים ובין חברה לחברה אז כנראה שזה לא במאה אחוז נכון.

אני מתאר לעצמי שיש משתנים מאוד מאוד קטנים כמו התנגדות, דיוק, מהירות פריקה ואולי עוד שגורמים לקבל כן לתת השפעות מינוריות על אופן החיתוך שמתבצע בו ואז בסופו של דבר מקבלים הבדלים.

תשים לב - שאני מדבר על כך ששמעתי הבדלים בחיתוך HPF למידבאס מלמטה - אני לא מדבר על מיד ולא על טוויטר

יכול להיות שבחיתוך של גלי קול ארוכים יותר יש גם יותר רגישות לביצוע החיתוך? - אני באמת לא יודע...

יכול להיות שזה הכל שטויות ומה שניסיתי היה פסיכוסומטי? שוב - לא ידוע, לא נראה לי - ההבדל לפי מה שאני זוכר היה מאוד מורגש.

יכול להיות שבעבור חיתוך של טוויטר לא ניתן יהיה להבדיל בכלל? יתכן - לא יודע, לא ניסיתי.

בגדול - כשאני בוחר קבל אני לא מייחס לזה באמת חשיבות לאופי הצליל אלא אני פשוט בוחר קבל שמבחינתי יעמוד בכל הדרישות של הספקים, מתחים, חום עבודה שאני צריך לתנאים שאני שם אותו בהם.

בפעם האחרונה שהעליתי שרשיר על פרוייקט של קרוס פסיבי התברר לי עד כמה האובר קיל היה מטורף - אבל אם קבל כזה עלה לי פחות מ10 דולר - לא כל כך איכפת לי שזה עובר קיל, כל עוד שזה לא פחות ממה שאני צריך - הכל בסדר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני משתמש בבניק לחיתוך LPF למידבאס, ואני לא מרגיש מריחות בבאס, כנראה כי רובו גם ככה מגיע מהסאב.

האלמנט השולחני שיש לי מנגן מ80 ומעלה בכל מקרה אז הוא בקושי זז. הוא יותר מיד מ-באס. והטוויטר כמ ושאתה יודע חתוך עם סליל 0.2. הקרוס הוא 6DB, שום דבר מיוחד. והכל מנגן יופי.

אל תשכח שיצרנים שונים עושים קבלים שעשויים מחומרים שונים באיכויות שונות, אני בטוח שזה גם משפיע.

לא הכל חד גוני. קבל בי-פולארי זה קבל בי-פולארי וכולם אותו דבר.

אני בטוח שבאיזשהו מקום יש השפעה למשתנים האלו. כנראה בבניק ההשפעה יותר שמיעה מאחרים.

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

ההנחה שלי היא שהאיכות של הבניקים ירודה והם ממש לא מדייקים בערכים שלהם מצד שני רב מודד יכול בקלות להפריח את הטענה הזו.

אפרופו - אתה משתמש בבניקים בשביל לעשות LPF למידבאסים? אם ככה אני מבין שהם חלק מקרוס בסדר שני לפחות אחרת, החיתוך היחידי שאתה יכול לעשות עם קבל הוא HPF.

תסביר את עצמך בקשר לזה?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

סליחה, טעות שלי, זה יצא הפוך.

הבניק היה מחובר באותו קרוס ב12DB למידבאס. זה לא קיים יותר. ניתקתי אותו וחיברתי אותו לטוויטרים במקום הקבל המקורי של מורל. היום הוא עובד על הטוויטרים. כי הקבל של מורל היה בערך נמוך מידי.

סליחה על הבלבול הקל. התכוונתי לכתוב את זה כך.

ואיך בדיוק אפשר למדוד קבל עם רב מודד?

יש לי רב מודד אבל אין לי אפשרות למדוד פראדים.

Volvo S40 T4 MT

פורסם

אני צריך לבדוק לגבי שיטת המדידה באמת :?

אבל לא הבנתי איזה סלט נעשה לך בקרוס - הקבל שהעברת מהמידים לטוויטרים - מה הערך שלו? 12MFD?

והסליל שעכשיו נשאר בודד למידבאסים - מה הערך שלו? אם הוא היה מחובר בסלופ 12 דציבל ועכשיו זה 6 דציבל רק תוודא שלא עשית שם טעות ושהסליל מחובר עכשיו בטור.

Pioneer TS-X150

פורסם
אני לא רוצה לבנות קרוס מדרגה שניה. הסיבה לקבלים וסלילים נוספים היא למקרה שמשהו לא יילך טוב ואחד ייהרס. בכל אופן הרוב משלמים על המשלוח.

בכל אופן 3 קבלים ו3 סלילים יוצא 172 ש"ח. שלדעתי זה עדיין די יקר.

הזמנת כבר את הרכיבים? אני גם הזמנתי 4 קבלים משם ואמרו לי פה בפורום לדבר איתם לגבי עלות המשלוח, בסופו של דבר האנשים ממדיסאונד אמרו לי שכשאני מזמין להוסיף בהערות regular flat mail משהו כזה... המשלוח יצא 13 דולר במקום איזה 30 דולר אם אני זוכר נכון..

תבדוק את זה אם עוד לא הזמנת/ הם עוד לא שלחו.

פורסם

הקרוס של הדוטק הוא 6DB למידבאס ו12DB לטוויטר.

מאחר ועברתי לאקטיבי חשבתי להפוך את הקרוס לסדר שני מלא. אז הוספתי קבל לסליל של המידבאס.

הבעיה שהקבל של הטוויטר היה בערך נמוך מידי בשביל לבבצע חיתוך חופף אז פשוט העפתי אותו ואת הסליל שהיה איתו, המקוריים של מורל, והעברתי את הקבל לערוץ של הטוויטר ואז נשארו לי מלא חלקים פה.

4 סלילים של 0.4, 2 סלילים של 0.2, 2 קבלים של 4MFD ו2 של 12MFD.

בקיצור הרבה דברים. היה בסה"כ חסרים לי עוד שני קבלים של 12 כדי לעשות קרוס מסדר שני, אבל בגלל שאין ש"ח על האשך... ככה זה כשאתה בצבא. הכל בצמצום. אז ירדתי לקרוס מסדר ראשון וזהו.

Volvo S40 T4 MT

פורסם

שלומי בחיי לא ברור לי מה קורה לך שם עם הקרוס (נראה לי שאני כבר מבין מה עשית אבל בזמן האחרון קשה לי להתרכז ואני מאוד מסטול

:) )

אתה מודע לזה שהערכים לקבל ולסליל משתנים לגמרי כאשר אתה קופץ מסלופ 6 לסלופ 12?

אתה לא יכול פשוט לקחת רכיב שחותך אלמנט אחד, להעביר אותו לאלמנט שני ולקבל את אותו אזור של נקודת חיתוך.

בקרוס מסדר שני ומעלה יש גם חשיבות לאיזה רכיב אתה שם במקביל ואיזה בטור ומי בא קודם.

מעבר לכך כל עוד אתה נשאר באלגוריתם של באטרסוורט' הערכים בין LPF לHPF לסלילים ולקבלים נשארים זהים רק סדר החיבור הוא הפוך.

אבל ברגע שאתה תנסה לקפוץ לשיטות אחרות כמו לינקוויץ' או בסל (את הרביעי והחמישי אני לא זוכר אף פעם את השמות שלהם אבל גם ככה אלו הן שיטות מאוד ביזאריות שגם לוקחים בהם עוד משתנים בחשבון) אז אתה כבר תתחיל ללכת לאיבוד.

קרוסים פסיביים אני באופן אישי ממליץ לבנות רק באטרסוורט' רק שאתה צריך לדעת שיש לך בור של 3 דציבל באזור נקודת החיתוך אז אם אתה חותך בסלופ של 6 דציבל הייתי מציע לבחור את נקודות החיתוך קצת מתחת לאזורי הרול אוף של הרכיבים כאשר מדובר בתחום הגבוה - ככה הבור פחות יורגש אבל תחום החיתוך שלך יכול להיות צר יותר כלפי אלמנט אחד אבל רחב יותר על חשבון האלמנט השני.

מה שזה אומר שאתה צריך לבחור ברכיבים שגם ישמעו טוב בנקודה בהם אתה תבחר לחתוך אותם וגם שאחד מהם יוכל להכנס קצת מתחת לאזור הרול אוף של האלמנט שאליו הוא מתחבר בכדי לפצות על בור התדרים שיווצר לך.

או לעלות בסלופ ולעשות אזור חפיפה קטן יותר אבל בנקודה בה שני האלמנטים מסוגלים לנגן טוב.

לינקוויץ לעומת זאת יוצרים חיבור שטוח יותר ולכן החיתוך יכול להתבצע באזור שיש בו חפיפה טובה בין הרכיבים, אבל החישוב של הערכים הוא קצת שונה ואתה תיאלץ לקנות, אמנם את אותו מספר רכיבים, אבל מספר הערכים השונה יהיה גדול יותר - זה קצת מבלגן את העניין בעיניי.

בקיצור כשאתה בונה קרוס תשתדל לקחת את הנקודות הבאות בחשבון:

מה טווח התדרים אותו כל אלמנט יכול לנגן היטב.

מה טווח התדרים המומלץ ע"י היצרן ונקודות החיתוך המומלצות ע"י היצרן ובאיזה סלופ.

מה ההספק של ערוץ ההגברה שאתה הולך לשדך לאלמנטים (בכדי לדעת באיזה רמת עמידות של רכיבים אתה תיאלץ להשתמש).

האם אתה רוצה לחבר את הרכיבים בעזרת חיתוך פחות תלול בכדי לפצות על בור קיים או לחליפין בכדי ליצור תחום חפיפה (במצב כזה רצוי שהאלמנטים יהיו פחות מ30 ס"מ אחד מהשני בכדי שתישאר בתחושה שהסט שלך מנגן כמו סורס פוינט).

האם אתה רוצה לחבר בין האלמנטים ע"י תחום חפיפה קטן יותר בעזרת סלופים תלולים אבל באזור שכמעט ואין בו או שאין בו בור.

תבדוק מה המתחים שבהם צפוי המגבר שלך יעבוד ותדאג שהרכיבים שאתה בוחר לקרוס יוכלו לעמוד ב:

מתחים.

הספקים.

טמפרטורות.

זה נשמע כמו סיפור לא נורמלי לעשות את זה אבל זה הרבה יותר פשוט ממה שאתה חושב.

Pioneer TS-X150

פורסם

אל תדאג, חישבתי הכל כמו שצריך.

רציתי נקודת חיתוך נמוכה מאוד כי היה לי אלמנט 2" (אתה זוכר בטח לא?) במקום טוויטר שהיה מנגן יפה עד 12-13K. שם מתחילה רכבת הרים שנגמרת ברול אוף חד באזור ה15-16K. בקיצור האלמנט נחנק ולא היו לי צרימות. זה היה נחמד לאיזו תקופה, ואז השתעממתי יום אחד וחיברתי במקומו טוויטר סופט דום רגיל והחלפתי את כל הרכיבים בקרוס שיתאימו לאלמנט הזה כי הוא לא יכול היה לנגן מ2.2-2.3K.

אחרי הכל זה סופט דום 1" די פשוט. Nothing fancy.

הם נשמעים נחמד מאוד ומספיקים לי פחות או יותר בחדר לצורכי מחשב\מוזיקה\סרטים\משחקים וכו'.

ואז מקרוס שני עברתי לראשון. זהו! אין מה להבין פה יותר מדי.

Volvo S40 T4 MT

פורסם

מה אהבת יותר סלופ 6 או 12 - מה היה נשמע לך טוב יותר? סתם לנסות להבין מה הרשמים שלך.

Pioneer TS-X150

פורסם

קשה להגיד, כי היה בור קטן בין המידבאס לטוויטר.

ועכשיו אין כי החלפתי טוויטר. קשה להשוות.

הסאונד קיבל אופי אחר לגמרי עכשיו, הגבוהים הרבה יותר נקיים הרבה יותר חדים.

זה משהו שלא כל כך אהבתי, היום אני יותר מתחבר לזה.

שמתי לב להבדל, אבל לא משהו מאוד קריטי שמשך את תשומת ליבי אליו במיוחד. :|

בכל מקרה, אני לא מחפש פה SQ ברמה אודיופילית מפגרת, בסה"כ שולחניים לעבודת מחשב יומיומית. נשמעים נחמד מאוד ואני מרוצה מהם. לא ממש עניין אותי איזה סלופ יחתוך לי אותם, העיקר שינגנו טוב, זה הכל.

מוגברים ע"י מגבר וינטג' של JVC, הA-S3. מצאתי אחד שמור מאוד. ממש ממש נקי. בן 30 נראה חדש דנדש. :)

יש לו אופי מאוד "קר". מניסיונך זה משהו אופייני לJVC? או שלא התעסקת איתם יותר מדי אף פעם?

Volvo S40 T4 MT

• תוכן חדש...