Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5315 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

זהו למעשה אחד הסטים שהכי ממליצים עליהם בפורום, שטוענים שנותן את התמורה הכי טובה למחיר, ויחד עם זאת הוא מגיע עם קרוס אובר שמסרסר ומוריד הרבה מהאיכות. אף על פי שראיתי הרבה שירשורים ופרוייקטים על כאלה שניסו כל השירשורים מלאים בויכוחים וכל אחד זורק דעה כך שבסופו של דבר מי שבאמת רוצה לבצע את התהליך לא מבין כלום.

אני פונה בבקשה לכל מי שניסה לשפר בדק וזה עובד, (הדברים נבדקו לארוך זמן ללא שום נזק) שירשום פה בדיוק מה הוא עשה בצורה מפורטת כך שכל מי שקורא יוכל לחזור על התהליך (כמובן סוגי נגדים וסלילים חברות ערכים, הכל).

אם יש כמה אופציות אז כמובן לפרט, אם אפשר מה היתרונות ומה החסרונות.

בואו נעשה את זה פעם אחת מסודר כדי שלא יהיו יותר שאלות.:-)

תודה לכל העוזרים.

פורסם

כ"כ הרבה פעמים בזמן האחרון יצא לי להסביר על הקרוס הזה.

הנה המידע שאני אספתי:

קבל של 3.3MFD + מידבאס 4 אום = חיתוך ב1.6KHZ, נמוך מידי!

סליל זול ביותר עם ערך של 0.4mH + טוויטר 4 אום = חיתוך ב12KHZ גבוה מידי!

גם אם לשני האלמנטים יהיו עליות התנגדות עד 10 אום זה לא יצדיק כזה פער.

אני אישית ממליץ:

להחליף קבל ל12MFD יתן חיתוך ב3.2KHZ לטוויטר.

להחליף סליל לסליל 0.2mH יתן חיתוך ב3.2KHZ למידבאס. (מי שלא רוצה להחליף סליל לא חייב, זה בגדר המלצה!)

ובכך אתה בעצם משלב ביניהם יפה עם מינימום עלויות.

אחרי שתעשה את זה אתה תשים לב שהטוויטרים האלה הם רוצחים לא שקטים בכלל.

אני ממליץ להוסיף אדי-פאד (או Lpad). :lol:

בהצלחה.

*סוג הסליל שמשמש לקרוס של הטמפולס נקרא Iron Core, זה סוג הסליל הכי גרוע שאפשר להשתמש בקרוסאובר לצורכי אודיו.

למה? כי ליבת הברזל שלו מכניסה המון המון השראות לרכיב טיפשי שגם ככה בעצמו הסליל מכניס המון השראות גם בלי ליבת הברזל, אז מי אמר להוסיף שמן למדורה??

iron_core_audio_inductor.jpg

אפשר לראות את הברזלים בתמונה במרכז הסליל, זה נקרא ליבה.

*אם כבר לשים סליל, עדיף לשים סוג של סליל שנקרא Air Core, זה סוג הסליל המומלץ לשימוש לצורכי אודיו.

למה? כי הסליל שכמו שאמרנו, גם ככה מכניס המון השראות והשראות = רעשים, אז עדיף להשתמש בסוג הזה כי אין לו ליבה וזה מכניס פחות רעשים מהסוג הקודם. מכאן גם השם ליבת אויר, כי אין לו ליבה בעצם.

31TE1TzzaWL.jpg

הסליל הזה, אפשר לראות שהוא בלי ליבה בכלל, מכאן השם ליבת אויר!

בהצלחה!!!

ניתן לרכוש את הרכיבים באחד האתרים המומלצים ביותר: Madisound.

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

ההמלצה שמעליי היא המלצה טובה מאוד עם הסט הזה - אני אוהב להשתמש בקבלים של קארלי מיילר - הם יחסית זולים והתוצאות שאני מקבל איתם בקרוסים שאני בונה הן טובות מאוד.

מוראל לרוב עובדים עם קבלים של BENNIC - אני חייב לציין שהתאכזבתי מהעבודה איתם ואיכשהו, למרות שיש הרבה שטוענים שקבל עושה פעולה מאוד פשוטה - כנראה שיש שם סטיות שיוצרות הבדלים בסאונד.

להוסיף LPAD כאשר מגבירים פסיבית וגם אין EQ מספיק מפורט - בעיניי, חובה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

VinyX ראיתי באחד השרשורים שגם המלצת לנתק את הנגד שמורל שמו שם.

למה פתאום לא?

ועוד שאלה,אחרי שינוי הקרוס בתצורה הזו, יש הצדקה לתוספת מחיר נגיד על הדוטק?

פורסם

טוב, בדקתי טיפה והאמת שהזמנה מMADISOUND + משלוח ל4 קבלים +4 סלילים עולה בסביבות ה 200 ש"ח +. אלא אם כן יש אופצייה יותר הגיונית לדעתי זה לא הכי משתלם.:|

פורסם

אבל אתה צריך שני קבלים ושני סלילים אחד מכל אחד לכל קרוס, בשביל קרוס מדרגה ראשונה.

מתחדשת*

פורסם
VinyX ראיתי באחד השרשורים שגם המלצת לנתק את הנגד שמורל שמו שם.

למה פתאום לא?

ועוד שאלה,אחרי שינוי הקרוס בתצורה הזו, יש הצדקה לתוספת מחיר נגיד על הדוטק?

זה רק בונוס, אתה לא חייב להוריד אותו.

אני הורדתי כי פשוט חשבתי שהוא מכוער. :lol:

אבל בעיקרון, אתה לא חייב. רק תדאג שהג'אמפר מחובר ל3+, גם את זה הסברתי.

למה הזמנת 4 קבלים ו4סלילים??? אתה רוצה קרוס מדרגה שניה? אז תגיד!

הערכים משתנים אם כך. אבל אני לא חושב שאתה צריך סלופ גבוה יותר מדרגה ראשונה.

זה לא אמור להגיע ל200 ש"ח בכל מקרה!:shock:

בהצלחה! :wink:

נ.ב

הנה תמונות של מה שעשיתי לקרוסים של הדוטק. כיום הם מחוברים לרמקולים שולחניים שבניתי.

20111128004320.jpg

20111128004250.jpg

זה הקבלים שאדי כל כך לא אוהב! הבניק היקרים שלו האלה. :lol:

Volvo S40 T4 MT

פורסם

וואו , אנשים מתקשים להוכיח חד משמעית עד היום שאפשר לשמוע קבלים ואתה יודע לעשות את זה בסביבת רכב !? אתב בטח סוג של פנומן ... א

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

אני לא רוצה לבנות קרוס מדרגה שניה. הסיבה לקבלים וסלילים נוספים היא למקרה שמשהו לא יילך טוב ואחד ייהרס. בכל אופן הרוב משלמים על המשלוח.

בכל אופן 3 קבלים ו3 סלילים יוצא 172 ש"ח. שלדעתי זה עדיין די יקר.

פורסם
וואו , אנשים מתקשים להוכיח חד משמעית עד היום שאפשר לשמוע קבלים ואתה יודע לעשות את זה בסביבת רכב !? אתב בטח סוג של פנומן ... א

"בניתי" פעם קרוס מדרגה ראשונה שיחסום לי את הרמקול בתדר X (לא זוכר את הערכים ואת תדר החסימה שרציתי) בכדי להוציא ממידבאס מסויים את תחום הבאס התחתון.

קבל של BENNIC נתן לי תוצאה מאוד מרוחה, אפשר לאמר עמומה - הרמקול עדיין ניגן יותר מידי באס שהוא כנראה לא מנגן טוב והיה מרוח.

החלפתי את זה בקבל באותו הערך, קבל אלקטרוליטי קוטבי (לא בי-פולארי) וקיבלתי תוצאה הרבה יותר טובה רק שהקבל כנראה לא היה מיועד למתחים האלה ופרק לתוך הרמקול.

החלפתי את זה לקבל באותו הערך של סולן וקיבלתי תוצאה דומה אולי אפילו זהה לזה של הקבל הרגיל.

------

יותר מאוחר באותה תקופה מוראל הוציאו לשוק את הקרוס הפסיבי של הסופרימו (הסופרימו התחילו כסט להגברה אקטיבית ולחיתוך אקטיבי בלבד אלא אם כן אתה בונה קרוס פסיבי בבניה אישית כמובן)

והפלא ופלא הם עברו להשתמש פתאום בקבלים של מאנדורף שהם ה-ר-ב-ה יותר יקרים מהבניקים - כנראה שיש להם סיבה, הם יכלו למתג את המוצר באותה רמה ולקחת את אותו הכסף.

להגיד לך אם זה היה משהו פסיכוסומטי - לא יודע.

הרמקול התנהג אחרת לגמרי על החלפת קבל, מאז לא ניסיתי או בדקתי את זה שוב פשוט החלטתי לא להשתמש בקבלים האלה יותר בשביל לחתוך מידבאסים (חיתוך HPF של מידבאס - לא טוויטר, אולי כאן יש יותר רגישות לנושא, באמת לא יודע לאמר מעבר לזה).

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לא! כי בטח אתה סוג של פנומן!!

איך טל?! איך אתה מצליח להסתדר יום יום בלי התרופות שלך:?::?: :x

מי אמר שהם נמצאים בסביבת רכב?

אצלי הם בבית.

ולאדי יש רמקולים בבית שהוא יכול לבדוק את הדברים האלה עליהם.

אף אחד לא אמר רכב.

Volvo S40 T4 MT

• תוכן חדש...