Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5369 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני צריך יעוץ לגביי בעיה שהתגלתה אתמול ברכב.

אתמול נדלקה נורת ה"בדוק מנוע" לקחתי את הרכב למוסך מורשה של מזדה(מאזדה לאנטיס) הם בדקו את הרכב ואמרו שהתקלה היא בממיר הקטליטי ושממיר חדש יעלה לי בסביבות 4 אלף שקל.

לפי ההסבר במקום ושימוש בויקפדיה אני מבין שהממיר הקטליטי משמש בעיקר להגנת הסביבה.

כאשר התחלתי לשאול עד כמה בכלל החלק הזה קריטי ועד כמה הוא יכול לפגוע באוטו קיבלתי תשובה שלא באמת יגרם נזק אבל נצילות הדלק תרד ושעדיף לי להחליף את החלק בהקדם.

החלטתי לנסות מוסך אחר(אני מכיר את המוסכניק שם) והריי השאלות.

האם 4K זה מחיר סביר בשביל חלק כזה?

עד כמה החלק בכלל יכול לפגוע בתקפוד תקין של הרכב?

*הסיבה שאני שואל היא כי אני רוצה לקחת את הרכב מחר למוסך אחר שמרוחק ממני כשעה ורבע נסיעה.

בחזרה מה מוסך נורית ה"בדוק מנוע" התחילה להבהב מה שמרמז שהבעיה החמירה?

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

המנורה שמהבהבת היא התקלה שהתוצאה היא לרוב תקלת ממיר למרות שהיא הופיע ראשונה (אך היא תוצאתית).

המנורה שמהבהבת אומרת למעשה שקיימת תקלה חמורה ( החטאות בעירה במקרה זה) הגורמת לעליית ערכי זיהום האוויר אם סכנה חמורה לממיר.

אני מאמין שאחד הכוהילים כשל אצלך ,(מכאן הכל התחיל), לא בטוח שיחידת הבקרה זיהתה איזה מן השניים אך בעל מקצוע יזהה זאת במהרה.

החלף ראשית את הסליל הפגום בדגש על מקורי ומצתים מתאימים ע"פ הוראות הייצרן.

רק לאחר מכן תוכל להחליט איזה ממיר להתקין והיכן אם בכלל - אני ההיתי מאפס את התקלה לאחר התיקון ומחכה לאימות נוסף של יחידת הבקרה על ממיר לא תקין\יעיל ,במידה והוא לא סתום שום נזק לא יקרה למנוע ולמערכת.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

בהנחה שהממיר הקטליטי הוא הבעייתי (וכדאי שתבדוק טוב טוב כי חבל סתם להוציא עליו כסף) 4K זה המון כסף!

תלך לאביפארטס ותקנה ממיר כולל התקנה ב1000 ש"ח של חברה מעולה.

פורסם

לא ציינתי את העובדה שזה הרכב הראשון שאני מטפל.אומנם לא חסר לי ידע טכני במגוון נושאים רכב הוא לא אחד מהם.

מה הכוונה ב"אחד ההכוהילים כשל"?

ואיך אני בודק "טוב טוב" שהממיר הוא הבעיה?

*סך הכל הייתי במוסך וזו הייתה המסקנה שלהם(הממיר) לאחר חיבור למחשב.

אפשר קצת פרטים על "אביפארטס".

תודה.

פורסם

כמו שחיים ענה לך התקלה שמופיעה על יעילות ממיר אינה מחייבת שהממיר עצמו פגום, יתכן והוא תקין, אך מה שגורם לתקלה הוא דלק חי שלא נשרף מגיע לממיר(מצב לא תקין), החיישן שמבקר את פעולת הממיר מזהה יעילות ממיר נמוכה, אך זו התוצאה.

במצב תקין לממיר צריך להגיע אך ורק גזים שרופים, והחיישן שמבקר את פעולת הממיר מזהה את יעילותו, במצב לא תקין שמגיע דלק לא שרוף לממיר זה משבש את פעולת הממיר והחיישן שמבקר אותו מתריע על כך.

המחשב ברכב הזה נדיר מאוד עד כדי לא קיים בכלל מצב שהוא יזהה החטאת בעירה( MISSFIRE) קוד תקלה ברור לחלוטין אלא יציג יותר קוד תקלה "עקיף" כמו יעילות ממיר נמוכה.

יתכן או מפלאגים שזמנם הגיע, או סליל הצתה פגום כמו שחיים ענה לך.

יכול להיות שאם תאפס את התקלה ע"י מחשב, היא תופיע אחרי מספר דקות ויכול להיות שהיא תחזור הרבה יותר מאוחר(כמה ימים אחרי) וזאת משום שהכל תלוי מתי ההחטאת בעירה הבאה תגיע מספיק פעם אחת כדי שהסליל הצתה לא יעביר ניצוץ לאחד המצתים והדלק הטרי יגיע לממיר מה שיגרום לחיישן המבקר את פעולת הממיר להתריע על "יעילות ממיר נמוכה"

אם הבעיה בהחטאת בעירה, במצב זה אם תמשיך ליסוע כך עם הבעיה הדלק הטרי שיגיע לממיר יהרוס אותו, ויש מצבים בהם סליל ההצתה שבק לחלוטין והדלק מגיע חי לממיר ניתן לראות את הממיר אדום מלהט.

פורסם

תודה רבה,ממש לא חשבתי על הכיוון שבו מגיעה דלק לא שרוף לממיר זו נקודה מאוד טובה(ותיקון הרבה יותר זול) אני בהחלט אבדוק זאת מחר.

• תוכן חדש...