Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5319 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בזמן האחרון צצה לנו בעיה ברכב ( פאסאט 2007, כמעט 90K ק"מ ), העברת הילוכים מ 1ל 2 ו 2 ל 3 נהיית גסה מאוד.

הרכב קופץ אחרי העברה. שמתי לב שזה קורה בעיקר אחרי כמה דקות של נסיעה, לרוב כשמתחילים את הנסיעה אין את הדפיקות האלו.

אני גם אציין כי בשאר ההילוכים אין שום בעיה.

אני מודע לזה שאין מנוס מלקחת למוסך, אבל כרגע חג וכניראה ששבוע הבא אני אקח את הרכב למוסך, אבל אם יש כאן מישהו מנוסה שיודע מה יהיה שיעור הנזק בג'ובות ועד כמה הבעיה חמורה ( אם בכלל ), זה יכול לעזור.

תודה וחג שמח!

פורסם

שלום,

ייתכן מאוד שכמו שציינו מעליי, יש בעיה במוח הגיר. העסק לא זול, לכן אני מציע לך בחום לא לפנות למוסך מורשה יבואן כי שם לא בהכרח ידעו לאתר את התקלה ואם ידעו, יאמרו לך שיש להחליף מוח גיר בעלות בת 5 ספרות.

לפיכך, או שתפנה למוסך רון ברח' המסגר בת"א, או לחילופין למוסך אדמונד בחולון המתמחה בתיבות VAG. עלות שיפוץ מוח, אם צריך, היא משהו כמו 3-4K אולם זולה משמעותית מהחלפת המוח.

חזור לעדכן

פורסם

רק שאלה...וסליחה.

גם אני סובל מאותה בעיה במרצדס אבל אצלי זה קורה גם בהורדת הילוך וגם בהעלאת הילוך וגם רק בהילוכים 1.2.3 ולהיפך..

במוסך לא עלה שום תקלה במחשב.

יכול להיות שהם היו צריכים לסרוק את הגיר בנפרד? או שסריקה סטנדרטית גם אמורה להספיק?

ידוע לי שמוסך רון המדובר מתעסק בגרמניות ..האם הוא מתעסק גם במרצדס?

• ספונסר פורום
פורסם

אם הדפיקה הזאת בשילוב ההילוכים מתחילה רק לאחר שהמנוע חם

אז בדרך כלל הבעיה היא בתיבת ההילוכים .

אתה מוזמן להגיע אלינו לבדיקה של העיניין ללא תשלום .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

אין בעיה בדרך כלל בגירים עצמם למרות שבבדיקה ממוחשבת ירשם קוד תקלה של בעיה מכאנית בגיר הבעיה היא במוח של הגיר וחוץ ממוסך אדמונד או מוסך מורשה. אין אף מוסך לשיפוץ גירים שמסוגל לשפץ את המוח.בדוק.

פורסם

לא הבנתי אם כתבת בדוק בחולם או בדוק בשורוק. אם זה בחולם - בדקתי, ואם זה בשורוק.. :shock:

בכל אופן זה מעניין מאוד. אני ראיתי כמה (וכמה) מכוניות כאלו (חלק גם ממוסכים מורשים) שנכנסו (אלינו למוסך) עם בעיה כמו זו המתוארת, ויצאו כשהן נוסעות באופן חלק למישעי.

לגבי האבחנה המדויקת שהבעיה היא בשכל (של הגיר), הבעיה נובעת מהיווצרות שחיקה בבבלוק השסתומים כתוצאה משחיקה שנוצרת בגיר עצמו. בד"כ ניתן לפתור את הבעיה על-ידי שיפוץ בלוק השסתומים עצמו, אך אם השחיקה בגיר גבוהה, התקלות (בסבירות גבוהה) יחזרו תוך זמן (בדר"כ) קצר.

ושוב, חשוב לדעת אם הגיר הוא DSG או 09G, כי אלו שתי חיות שונות לגמרי, והטיפול שונה לגמרי.

דרך אגב, אני מכיר את יורם ממוסך אדמונד, ויודע שגם הוא פותר את הבעיות האלו, בעוד שבמוסכים מורשים בד"כ (ואל תיתפסו אותי במילה על זה) מחליפים לבלוק שסתומים\מח\שכל חדש, שהוא (איך לאמר - טיפ-טיפה, אבל ממש ממש קצת) יותר יקר מלשפץ.

פורסם
אין בעיה בדרך כלל בגירים עצמם למרות שבבדיקה ממוחשבת ירשם קוד תקלה של בעיה מכאנית בגיר הבעיה היא במוח של הגיר וחוץ ממוסך אדמונד או מוסך מורשה. אין אף מוסך לשיפוץ גירים שמסוגל לשפץ את המוח.בדוק.

ספר לי בבקשה כיצד מתבצע שיפוץ מוח במוסך אדמונד.

איזה כייף לי :)

פורסם

ספי,

אני לא חושב שבשנותן המדובר, שודכו הרכבים (לפחות אלה שהגיעו לארץ) לתיבת ה-dsg, כך שמדובר בתיבת 6 היל' פלנטארית, סביר להניח :-)

פורסם
האם רשום לך על הידית DSG? זה משנה את האבחנה אם הגיר הוא DSG או 09G.

כמו שציינו וממה שידוע לי, בשנתון הזה לא שידכו את הרכב לגיר DSG.

מכיוון שזכות הבחירה בבית היא לא שלי, אני אעביר לאבא שלי את המסר ונחליט לאן לקחת את הרכב כדי לטפל בבעיה.

תודה לכולם על העזרה!

פורסם

עדכון קל...

מכיוון שאבא שלי קצת פרה-היסטורי, הוא אמר לי ללכת למוסך הראשי.

הלכתי. יבשו אותי שעה עד ש"יועץ שירות" ראה את הרכב שלי, נסע טיפה הרגיש מה קורה. אחלה.

אחרי זה ייבשו אותי יותר משעתיים וחצי עד שהרכב נכנס לבדיקה במוסך ( או מה שזה לא יהיה ).

לבסוף יצאתי אחרי 4 שעות וחצי בערך ( הגעתי ב 20 ל 10, יצאתי ב 14:20 ) והתוצאות?

"יש להחליף גומיה לציריה פנימית שמאל

בדיקת גלגל הינע

החלפת שמן גיר

עלות משוערת: 2200"

ניראה לי קצת מוגזם, מה גם שבחיפוש קל בפורום ראיתי שלא בדיוק מרבים להחליף שמן גיר, הרכב עבר 95 אלף, מטופל בזמנים, שמור.

שאלתי לגבי המוח גיר, הוא אמר שהמחשב לא הראה שום בעיה במוח גיר ( או משהו כזה, היועץ שירות לא היה הכי נחמד וחוץ מלדבר לעצמו כשהוא רשם במחשב הוא לא דיבר איתי הרבה ).

לדעתי אני מחר אקפוץ גם למוסך רון, יהיה לי פשוט רע לחזור שוב פעם למוסך של צ'מפיון.

• תוכן חדש...