Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5423 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי רכב מסוג סוזקי בלנו 1997. חשוב לי לומר שזה הקנייה הראשונה שלי של רכב ולכן חוסר הניסיון-נעזרתי בחבר אך עדיין אני הייתי חסר ניסיון ולא מבין כל כך ולכן יש לי את התחושה שעבדו עליי

האוטו עלה 10500 שח ועבר טסט לפני חודש

יש לאוטו כמה בעיות שאותם אני רוצה לתקן:

הברקס רועד שאני לוחץ עליו .( המוכר אמר שזה בעיה בספיד טסט ושהבלמים והברקס הם בסדר גמור )

אבל אם עבר טסט אז מן הסתם הבלמים בסדר מבחינה בטיחותית

אין לאוטו מפתח רזרזבי- זה נאמר לי רק אחרי שביצענו העברת בעלות? כמה עולה שכפול מפתח?

אם היה אומר לי לפני היה מוריד לו מהמחיר

האגזוז מרעיש בהתחלה ולפי בדיקה אחרונה פולט גז וחום רב לתוך הקבינה (הבפנים של האוטו )של האוטו יכול להיות שזה חור שם .

שבדקתי את האוטו והאגזוז היה מרעיש המוכר אמר לי שזה כלום וצריך תיקון של 100 שח- זה הכי מדאיג אותי

יש כמה קילופים על האוטו לא גדולים מצד אחד אבל רוצה לתקן אצל מוסך כמה זה יעלה תיקון של כמה קילופים?

פורסם

אתה יכול להיות רגוע. קנית רכב סה"כ בסדר גמור עם קצת ריג'קטים סטנדרטים.

לגבי הבלמים זה משהו שדורש בדיקה יותר מעמיקה אך ללא כל קשר, ולא משנה מה תהיה הסיבה לרעידות בלחיצה על דוושת הבלם, העלויות לא יהיו גבוהות.

לגבי האגזוז - מאוד יכול להיות שבסך הכל חור הוא שגורם לפליטת החום ולרעש, אך אם החור הוא בדוד ולא בצנרת אזי לא יהיה מנוס מלהחליף את כל האגזוז קומפלט. גם לא דבר יקר במיוחד.

לגבי קילופי הצבע - שטויות. סך הכל רכב בן 14 שהתבשל בשמש הישראלית.

הייתי ממליץ לך לגשת למוסך שמתמחה בסוזוקי (לא מחייב להיות מורשה) ומבצע טיפול הכולל החלפת רצועת טיימינג, החלפת כל הפילטרים, החלפת שמן מנוע (לא הייתי נוגע בשמן גיר), החלפת פלאגים, שטיפת מערכת הקרור ומילוי נוזל מקורי.

פורסם

האגזוז פולט גזים לתוך הקבינה? אם כן - וזה קצת מוזר - מדובר בבעיה בטיחותית המחייבת טיפול כיון שגזי הפליטה יכולים להרעיל אותך בלי שתרגיש. בדוק את העניין בדחיפות, ועד אז סע עם חלונות פתוחים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נשמע כאילו קצת מרחו אותך.. אבל לא יותר מדי סך הכל לא נורא בשביל קנייה ראשונה.

האגזוז כנראה מצריך החלפה. והרעידות מהברקס יכולות להגיע מדיסק עקום. אפשר היה להוריד קצת מחיר לפי דעתי.

סך הכל על פניו לא נשמע נורא במיוחד מחיר זול בשביל שיעור לחיים.

------------------------------

Nissan Almera Perfect 1.6 2001 

פורסם

לפי כל התנותנים שהבאתי של הרכב :

1997

יד 7

175000 אלף קילומטראז

אין מפתח רזרבי. יש קילופים על האוטו על המכסה מנוע ובצדדים. לא הכי רציני אבל עדיין מפריע לי

אגזוז מרעיש . חום שנפלט לקבינה מתוך האגזוז

שלוחצים על הברקס יש רעידה

אני קניתי ב10500

אומרים לי פה בפורום וגם חברים שהפסדתי ושהמוכר עבד עליי. לפי דעתכם כמה הייתי אמור לשלם עלייה לפי הנתונים והפגמים שיש בה?

ודבר שני כמה עולה לתקן /לצבוע ספיצפית את הקילופים שיש על המכסה מנוע ובצד של הנהג? מתשלם לצבוע?

לא קילופים רציניים אבל אני רוצה לראות אוטו יפה ולא עם קילופים. נחמד לעין

פורסם

קודם כל תתחדש אחלה רכב היה לי אחד כזה

בקשר לאגזוז זה לא אמור להיות תיקון יקר בכלל בסביבות ה 100 שח בערך .

בנוגע לקילופים בצבע לא שווה להשקיע כסף בצביעה חוזרת של הרכב לדעתי , אין מה לעשות ככה זה עם רכבים עם יור מ 10 שנים על כבישי ישראל .

דבר ראשון שאני ממליץ הוא לעשות לו טיפול יסודי למנוע עם החלפת כל הפילטרים ובירור במוסך לגבי מצב הבלמים .

לגבי המפח אפשר לשכפל בכל מיני מקומות נדמה לי שזה לא אמור לעלות יקר ...... זו נקודה שצריך לברר לעומק יותר

ושיהיה בהצלחה

Suzuki Baleno 1998

Suzuki Liana 2005

Mes Que UN Club

פורסם
לפי כל התנותנים שהבאתי של הרכב :

1997

יד 7

175000 אלף קילומטראז

אין מפתח רזרבי. יש קילופים על האוטו על המכסה מנוע ובצדדים. לא הכי רציני אבל עדיין מפריע לי

אגזוז מרעיש . חום שנפלט לקבינה מתוך האגזוז

שלוחצים על הברקס יש רעידה

אני קניתי ב10500

אומרים לי פה בפורום וגם חברים שהפסדתי ושהמוכר עבד עליי. לפי דעתכם כמה הייתי אמור לשלם עלייה לפי הנתונים והפגמים שיש בה?

ודבר שני כמה עולה לתקן /לצבוע ספיצפית את הקילופים שיש על המכסה מנוע ובצד של הנהג? מתשלם לצבוע?

לא קילופים רציניים אבל אני רוצה לראות אוטו יפה ולא עם קילופים. נחמד לעין

תתחדש. את השאלות היית צריך לשאול לפני הקניה ולא אחריה.

בסה"כ מדובר ברכב זול לאחזקה וכל מה שציינת ניתן לתיקון בעלויות נמוכות.

צביעה של כל הרכב תעלה לך בסביבות ה- 4000 ש"ח. אם אתה שואל אותי- מיותר.

פורסם

וזה בהמשך לאיזה דיון על סוזוקי באלנו מול קיה ריו - כמות הריג'קטים הנ"ל + הצבע המקולף, זה משהו שרוב הסיכויים שלא היית רואה על קיה ריו 2003, שעולה בדיוק אותו דבר (וגם לא תהייה יד 7).

לגבי הרכב הספציפי הזה - אני לא חושב שיש לך כמות ריג'קטים מטורפת כאן, את האגזוז הייתי מתקן ואם אי אפשר לתקן ממליץ להתקין חלק משומש מפירוק ולא להשקיע שקל מיותר באגזוז חדש.

פורסם

לא רוצה לבאס אחרי רכישה אבל לדעתי שילמת קצת יקר, לא יודע עד כמה זה משמעותי הקילופי צבע אבל יד שביעית זה הרבה ידיים.. קח את מה שיאמרו לך פה בתור שיעורי בית, סה"כ סוזוקי באלנו זה רכב טוב אם אתה לא מתכנן למכור בשנים הקרובות אז עיניין היד הגבוהה לא יפריע...

לגבי האגזוז בדוק מהר שזה לא חור בדוד, האוטו שותה בינתיים יותר דלק... מקווה בשבילך שזה באמת רק חור ואז זה סיפור של 100 ש"ח גג 200, אם זה להחליף את כל האגזוז קומפלט עם הדוד יעלה לך בסביבות ה-600-700 ש"ח.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

• תוכן חדש...