Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום הלכתי לראות היום טויטה יאריס שנת 2007.

הכל נראה בסדר סך הכל פרט לנורת אזהרה שדולקת בצבע כתום (דומה לצורה של חצי משושה מלבן עם שני קווים למעלה ובצד שמאל) ברכב בספר הנורה אומרת פנה למוסך מורשה. המוכר טוען שלפני שנתיים נדלקה הנורה וככל הנראה הם תדלקו בתחנה שמהלה דלק.

לאחר פנייה למוסך מורשה הם סידרו את (הכניסו תוסף ניקוי) ולמרות שהנורה לא כבתה הם אמרו לו אין לך מה להתייחס לנורה ואפשר לנסוע.

מישהו יכול לאמת את מה שהוא אומר ?

האם שווה להתרחק ומהרכב הנ"ל או שזה בסדר?

בבדיקה במכון ינתן מענה ודאי לתקינות המנוע?(הוא מתחייב בבדיקה).

או שמא זה מיטה חולה שלא כדאי להיכנס אליה?

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הנורה נמצאת בצד שמאל?

אם כן כדי לדעת מה הבעיה צריך להתחבר לסורק תקלות,לתקלה כזאת יכולים להיות הרבה סיבות,האם אז נסרק הרכב לתקלות? אם כן למורשה צריך להיות תיעוד של זה,במידה וכן אמורה להיות מספר התקלה או השם של התקלה,ככה אפשר יהיה לדעת במה מדובר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לפי דעתי אתה מתכוון למנורת אזהרה הנקראת Malfunction indicator lamp או 'תקלת מנוע' קרי בעיה הקשורה בדרך כלל לתקלה במערכת להורדת פליטת מזהמים לסביבה.

ייתכן שהבעיה בממיר הקטליטי או/גם בחיישן חמצן.

איזה כייף לי :)

פורסם

השאלה היותר חשבוה אם יש מה לדאוג אם לפני שנתיים היה ברכב דלק מהול?

המוסך מורשה אמר שנורה צריכה לכבות , ואין מה לדאוג ממנה (מוסך מורשה)

הנה העלתי תמונה.

באם הנורה מצביעה על תקלה בממיר הקטליטי או חיישן חמצן אני מניח שכל מכון בדיקה אמור לדעת להצביע על תקלה מסוג זה נכון?.ו או מוסך מורשה שיתחבר לסורק תקלות.

הכוונה האם בכלל שווה לקחת את רכב לבדיקה?

כמה בדיקות המנוע במכונים האילו אמינה ויכולה להעיד על תקינות? אני אוכל לקנות בראש שקט?

Untitled.png

פורסם

למה להכניס ראש בריא למיטה חולה ? תמשיך לרכב הבא.

מוסך שאמר שאפשר להמשיך לנסוע ככה זה לא מוסך אלא חאפרים.

בבדיקה במכון ברוב המקרים לא תקבל מידע שעשוי לעזור לך בעניין התקלה ורוב המקרים הם יוסיפו הערה בדו"ח 'יש לטפל במנוע".

פורסם

אל תיקח את הרכב לבדיקה במכון בדיקות. כפי שרשמו קודמיי-קח את הרכב לבדיקה במוסך, שיבצעו סריקת תקלות באמצעות סורק ובאותה הזדמנות יבדקו את הרכב על הליפט לתקלות מכניות. אם הטיפולים בוצעו בזמן והמצב המכני של הרכב טוב, אין שום סיבה שלא תיקח אותו. המחיר של ההתחברות לסורק+בדיקה ע"י מוסכניק לדעתי יתקזז פחות או יותר עם עלות בדיקה במכון בדיקה, ולכן הייתי לוקח את הרכב למוסך.

רק מה-קח בחשבון את הגיר הרובוטי ואם תוכל להסתדר איתו.

שנית, נורית תקלה לא נמצאת שם סתם בשביל להאיר יפה-אלא אומרת לך שיש תקלה במערכת שצריך לסדר. ייתכן שזה חיישן חמצן, ייתכן שזה ממיר קטליטי, ייתכן שזה מלא דברים-ולכן, קח למוסך וסגור עניין. יתכן שעל פי חומרת התקלה תוכל להפחית את מחיר הרכב בהתמקחות.

פורסם

נניח שהרכב נלקח לבדיקה במוסך מורשה והקונה/המוכר קיבלו הצעת מחיר להחלפת הממיר+חיישן חמצן בסה"כ של 6000 שקל. המוכר מתחייב לתקן את הדרוש תיקון על חשבונו לפני מסירת הרכב לקונה, עד כאן הכול דבש.

נניח שאחרי שבוע הנורה חוזרת לדלוק והפעם המוסך טוען שהבעיה היא כנראה במחשב ניהול או במזרקי דלק והעלות היא 5000-1000K. מה עושים ? הולכים לתביעות קטנות ?

תתפלא שברוב המקרים לאחר איבחון ממוחשב תקבל תשובה מיועץ השירות בסיגנון הבא "ייתכן שהבעיה תפתר אבל לא בטוח=כיסוי תחת".

פורסם

ונניח שהרכב יעלה באש יום אחרי מכירתו או יפול עליו גראד?

אי אפשר כל היום לחשוב מה נניח היה קורה ותמיד יש סיכונים שקונים רכב יד שנייה בלי אחריות.

יש לקחת את הרכב לאבחון ממחושב במוסך מורשה ולקבל אינפורמיצה על התקלה ועלות תיקונה ולפי זה להתנהל.

פורסם
ונניח שהרכב יעלה באש יום אחרי מכירתו או יפול עליו גראד?

בשביל זה יש ביטוח.

אי אפשר כל היום לחשוב מה נניח היה קורה ותמיד יש סיכונים שקונים רכב יד שנייה בלי אחריות.

אפשר לצמצם את הסיכונים.

יש לקחת את הרכב לאבחון ממחושב במוסך מורשה ולקבל אינפורמיצה על התקלה ועלות תיקונה ולפי זה להתנהל.

אני מתנהל בצורה שונה ומעדיף להתחיל ברגל ימין ולא להאמין לסיפורים "הוכנס תוסף והבעיה נפתרה".

אף אחד לא ישלם לפותח האשכול על אובדן ימי עבודה במידה ולאחר הרכישה הרכב נתקע במוסך למספר ימים.

פורסם

אני מנסה לציין שאתה סתם מסבך שרשור עם שאלה מאוד פשוטה ובסיסית על "נניח".

צריך לגשת למוסך ולראות מה הקוד תקלה, כי "נניח" שזה חוט קטן מנותק ותו לא ואז לא צריך גם לספק כסת"חים.

פורסם

השאלה שלי אם אחרי כל זה אפשר לסמוך על בדיקה של מכון בדיקה שיבדוק ויתן תמונת מצב אמיתית על המנוע גיר וכו?

מה שאתם אומרים שגם במוסך ראשי התשובות הן על בסיס ניסוי וטעייה והרי המוסך המורשה אמר לו שהוא יכול לנסוע ואין בעיה.

הרכב גם עבר טסט לפני חודש ככה סביר להניח שאין בעיה בממיר.

בקשר לשאר כל רכב יש לו משהו כזה או אחר פה המוכר מספיק ישר להגיד הכל...

פורסם

רוב מכוני הבדיקה מנפיקים טופס אחיד עם מלא כיסוי תחת ואתה לא תדע באמת את מצב הגיר והמנוע.

עדיף לבדוק את הרכב במוסך מורשה או מוסכניק שאתה סומך עליו ויש ברשותו ציוד איבחון מתאים.

כמה קילומטרים עשה הרכב ?

פורסם

אמר לי חשמלאי במוסך מרכזי של חברת פורד שהסורק מצביע על התקלה רק ב 85 אחוז מהמקרים .

בשאר המקרים או שהוא אינו מצביע על תקלה או שהוא מצביע על כיוון מסוים אבל לא על דבר ספציפי .

הסורק אינו כל יכול .

פורסם

מבלי להכיר את הרכב יותר מדי אני יכול להבטיח לך שמנסיון אחד מחיישני החמצן של הרכב גמר את הקריירה.

התקלה בדרך כלל לא בחיישן עצמו אלא בגוף החימום הפנימי שלו שנשרף בטרם עת.

תקלה ידועה, ניתן למשוך איתה המון שנים, אין שום הפרעה או נזק עתידי לממיר קטליטי.

תפקידו של גוף החימום בחיישן החמצן לגרום לתגובה מהירה יותר של החיישן בטמפרטורות קרות וכתוצאה מכך להגיע לדיוקי הזרקה נכונים יותר למניעת זיהום אויר.

מחשב המנוע יודע להזרים זרם מתי שצריך כדי לחמם את החיישן וכאשר הפידבק אינו מתאים נדלקת נורת אזהרה.

כדי ורצוי לרכוש במקרה כזה חיישן מקורי של טויוטה.

בהצלחה בכל מקרה.

***YMM***

DAEWOO LEGANZA

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...