Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5097 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אבל המשטרה כן רקובה ומסריחה (לדעתי האישית כמובן).

אם לא היו קוראים לה מרגלית צנעני שכולם מכירים, אלא גב' כהן שאיש איננו מכיר - אתה בטוח שגם אז היו עושים את אותו הרעש והטררם שאינני יודע כמה ממנו אמיתי - וכמה הם רק יחסי ציבור עלובים של המשטרע?

מסכים. ומי עשה את המשטרה לכזאת רקובה ומסריחה שלא מסוגלת למלא את התפקיד שלה?

גם גב' כהן האנונימית לא אמורה לשכור עבריינים שיטפלו לה בחשבונות האישיים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 176
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מסכים. ומי עשה את המשטרה לכזאת רקובה ומסריחה שלא מסוגלת למלא את התפקיד שלה?

גם גב' כהן האנונימית לא אמורה לשכור עבריינים שיטפלו לה בחשבונות האישיים.

ברור שאתה צודק, אבל בוא ואספר לך סיפור ששמעתי ממקור ראשון:

לגמלאי הייתה דירה להשכרה לצורך השלמת הכנסה, השוכר סירב לשלם שכ"ד, צבר חובות לרשויות וכמובן שסירב להתפנות מהבית.

האיש ניסה לפנות את השוכר בדרכים חוקיות וכמובן שניתקל במיכשולים חוקיים ובבירוקרטיה בלתי נסבלת.

בצר לו הוא פנה לאחד מחבריו למקצוע של מולנר, האיש הגיע לדירה מלווה ברב. הבריון אמר לרב - "תרשום - עד סוף השבוע הוא יוצא מהדירה או שמהשמים יקבל את עונשו" ואז הוא אמר לשוכר הבנת?

מה אתה חושב שקרה? הדירה פונתה בדיוק לפי ההוראה - זה עלה לאיש כמה אלפי ש"ח אבל היה יעיל להפליא.

האם אני מצדיק את התופעה? ממש לא, מבין? בהחלט כן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אפשר להבין את אותו גימלאי, אבל בסופו של דבר מה שהוא עשה גורם לעידוד "המקצוע" וזה לא מה שאנחנו צריכים כאן.

גם אני הכרתי כזה אדם, ועוד עיוור (!) שהדייר שלו עשה לו את המוות. אני חושב שעד היום הוא לא הצליח להסתדר איתו.

זאת הבעיה שלנו היום וצריך להלחם בה. בגלל שאין כח למשטרה אנשים מרשים לעצמם לזלזל בחוקים. זה אבסורד שצריך לשכור עבריין כדי להשיג מה שמגיע לך כחוק. זה כמו ללכת לשדוד את הבנק עם שוטר.

פורסם
אפשר להבין את אותו גימלאי, אבל בסופו של דבר מה שהוא עשה גורם לעידוד "המקצוע" וזה לא מה שאנחנו צריכים כאן.

לא מסכים איתך, הגורם לשיגשוג אצל "הבחורים הטובים" הוא רפיון הידיים של המשטרע, בתי המשפט והוצל"פ.

אם אלה היו מתפקדים, איש לא היה פונה לטיפול אלטרנטיבי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בזה שאתה שוכר אותם אתה מצדיק את קיומם. כמובן שלמדינה המקסימה שלנו יש יד ורגל בעניין כמו שאמרת, אבל בסופו של דבר האנשים האלה חיים על חשבון האזרח הנורמטיבי, למה שניתן להם יד?!

זה ממש לא כמו ב"צוות לעניין" למשל ששוכרים אותם כדי להגן על חפים מפשע:lol:

פורסם
כשאין חוק של ממש להגן על האזרח הקטן, ופשע היא לא מילה גסה אז באמצעותו מטפלים בבעיות.

ניסוח ממצה ומדוייק. באמת שכל מילה נוספת מיותרת. :king:

פורסם

ואגב - הסיכוי היחידי שלך היום לשפר דיור הוא רק אם יש לך דירה בבעלותך, שקנית שהמחירים היו שפויים, שאתה יכול למכור. תגיד את זה למי שאין לו דירה.

זה בכלל לא קשור. הדבר היחיד שמשתנה כשאתה קונה דירה זה שאתה מתנתק מטלטלות השוק. אם תקנה יקר תמכור יקר ואם תקנה בזול אז גם תמכור בזול.

הבעייה היא לא רק המחירים אלא ההון העצמי הדרוש היום.

גם זוג צעיר עם ילד שמרויח 20K נטו ומשלם שכר דירה יצטרך הרבה מאוד שנים כדי לחסוך 200K (הון עצמי כדי לקנות דירה ב 600K שלכל הדיעות תהיה במקום זול בפריפריה שמחוץ לגוש דן רבתי ורחוקה מלהיות גדולה, חדשה או עם מעלית).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

גם זוג צעיר עם ילד שמרויח 20K נטו ומשלם שכר דירה יצטרך הרבה מאוד שנים כדי לחסוך 200K (הון עצמי כדי לקנות דירה ב 600K שלכל הדיעות תהיה במקום זול בפריפריה שמחוץ לגוש דן רבתי ורחוקה מלהיות גדולה, חדשה או עם מעלית).

דיי לבכינות.

אם אותו "זוג צעיר" היה מכלכל צעדיו בתבונה, נשאר עוד שנתיים - שלוש אצל ההורים ולא שוכר דירה עם קבלת המשכורת הראשונה, חוסך קצת ולא מבזבז הכל על נסיעות לחו"ל, בגדי מעצבים מסעדות ובתי קפה - אז היום אחרי מיסוד הקשר היה להם כבר הון עצמי ראשוני הנחוץ לרכישת דירה.

איך אני יודע את כל זה? - אתה מוזמן לשאול את הבן הבכור שלי... :evil:

פורסם

אתה יוצא מנקודת הנחה שלכל זוג צעיר יש הורים עם בית שיכול להכיל עוד זוג, נוסע לחו"ל וחי חיי נהנתנות.

אני מכיר לא מעט שהצליחו לחסוך אבל זה היה במחירים של לפני 10 שנים ובתקופה שהספיק הון עצמי של 15-20% כדי לקחת משכנתא. היום המצב שונה לחלוטין.

אני קניתי את הבית שלי עם הון עצמי של 70K שנחסך בעבודה (לא הסכמתי לקחת מההורים מתוך עיקרון. אני חושב שהם עובדים מספיק קשה וחשוב שיהיה להם ביטחון כלכלי ואפשרות להנות מהחיים כל עוד הם יכולים. הם לא צריכים לממן אותי) כשהיתרה במשכנתא שחיסלתי בהזדמנות הראשונה אבל אם היום הייתי צריך לעשות את המהלך הזה לא הייתי יכול בגלל דרישות ההון העצמי.

אני רואה גם אנשים סביבי עם משכורות של 7000-8000 ש"ח לחודגש ועם ילדיפם שיכולים לחלום להגיע להון העצמי הדרוש כדי לקחת בכלל משכנתא ואני מדבר על דירות של 700K.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
דיי לבכינות.

אם אותו "זוג צעיר" היה מכלכל צעדיו בתבונה, נשאר עוד שנתיים - שלוש אצל ההורים ולא שוכר דירה עם קבלת המשכורת הראשונה, חוסך קצת ולא מבזבז הכל על נסיעות לחו"ל, בגדי מעצבים מסעדות ובתי קפה - אז היום אחרי מיסוד הקשר היה להם כבר הון עצמי ראשוני הנחוץ לרכישת דירה.

איך אני יודע את כל זה? - אתה מוזמן לשאול את הבן הבכור שלי... :evil:

תשאל את הבן הבכור שלך אם הוא בקטע של לגור אם אבא ואמא יחד עם חברה שלו\אישתו בדירת 3 חדרים "2-3" שנים? באותו החדר שהרגיש לו קטן כבר כשהיה בן 16.

וגם אם הבן שלך מזוכיסט זה עדיין לא יספיק לו לדירה, אישית אני משלם כרגע 2500 ש"ח כולל הכל על דירת 2 חדרים קטנים בנתניה ועוד כ1500 על מזון (בהגזמה), סה"כ 4000 שקל שאני "זורק" לפח כבר כמה שנים במקום לגור עם ההורים.

4000 * 12 (שנה) = 480000 ש"ח, הון עצמי לרכישת דירה שעולה מיליון (וזה עוד זול בימינו) כ400000 ש"ח, 400000 \ 48000 = 8.3 שנים.

כלומר אותו בן צריך להיות תקוע עם אבא ואמא בדירת 3 חדרים ששטחה אינו עולה על 75 מ"ר 8 וקצת שנים בשביל שיוכל להרשות לעצמו משכנתא, הגיוני.

גם כשמדובר בדירה גדולה והזוג הצעיר לא מסתבוב להורים בין הרגליים (או הפוך) וחוסך בנוסף עוד קצת מהצד, אנחנו עדיין מדברים על 4-5 שנים עם ההורים וזאת רק כדי שיוכל לקחת משכנתא ולא לקנות דירה באופן מידי.

אני בכלל לא מכניס ילדים למשוואה ולא מזכיר את העובדה שרוב הזוגות הצעירים סטודנטים ו\או לא משתכרים במעל 12000 ש"ח בחודש.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

כ"כ מרתיח אותי כשאנשים מדברים שעתודות הקרקע מצטמצמות, זה קשקוש אחד גדול, יש שטחים עצומים לבנייה בכל הארץ כולל כל איזור המרכז!

אולי בת"א בצנטרום של הצלחת ברוטשילד אין מקום לבנות, אבל מכאן ועד לזה שאומרים שאין איפה לבנות זה קשקוש עצום יש שטחים פשוט עצומים במרחק של 10-20 ק"מ אווירי מת"א שיכולים להכיל את כל אותם 300 אלף מפגינים בקלות, הבעייה היא אחרת לחלוטין, לבנות כמו מטורפים זה לא באמת פתרון, צריך תשתיות עבור הדברים האלה, דברים שוליים כמו בתי ספר גנים כבישים וכד'.

הבעייה העיקרית שאני רואה היא שהמדינה פשוט לא השקיעה בעשור האחרון מספיק בתשתיות, דבר שבין השאר האט את הבנייה וגרם לעליית מחירים, ולא מעניין אותי לא השמאל לא הימין ובטח לא ביבי, סה"כ רוצה לחיות כמו בנאדם.

אבי.

פורסם
בלש גשש...(אני).

אייל, ננסה אחרת :roll:. אולי 'הזמרת' מרגלית הריחה בעזרת הנחיריים שלה לפני שבועיים שחבל התלייה מתקרב אליה מכיוון משטרת ישראל לכן החליטה לפני שבוע ימים למשוך תשומת לב מכוונת, בכדי שבעתיד שוב פעם תוכל להאחז בקרנות המזבח ולשיר "האשכנזים שוב פעם מתנכלים לה" ?

זו אופציה לא פחות טובה ממה שאני הצעתי...

אני סה"כ טוען שכמעט ויד המקרה לא מתקיימת בתזמונים של דברים כאלה.

אמנם בגירה ורוני תמימים ורכים ולא מאמינים שיכולות להיות בחישות מאחורי הקלעים אבל לא צריך לעשות מזה יותר ממה זה.

תגידו, חוץ מלהתווכח אם היא נעצרה בשל פתיחת הפה שלה (היא לא) ועל תוכן הדברים שאמרה (צודקת ברובם), מישהו בכלל חשב איך זה קורה במדינה מתוקנת כשחייבים לך כסף, בלי עזרת העולם התחתון אי אפשר לקבל אותו - כי הרשויות (בית משפט, הוצל"פ) פשטו את הרגל?

כי אני חושש לשלומו של אשכנזי כמוך אם יאלץ לגבות חוב שלא משלמים לו ולא הייתי רוצה שתפנה לאמיר מולנר ותעצר - כי תחסר לפורום.

אם אחת עם פה ג'ורה כמו הגב' הזו נאלצת לפנות ל"סעד" חיצוני - מה יגידו האנשים הנורמטיביים?

:mm_yeah:

אני מחזק, אבל עם זאת מניח שכל הכסף הזה שרץ בין האמרגנים הוא בחלקו שחור ולכן יש להם אינטרס לא קטן - לא לערב את מוסדות המדינה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אתה יוצא מנקודת הנחה שלכל זוג צעיר יש הורים עם בית שיכול להכיל עוד זוג, נוסע לחו"ל וחי חיי נהנתנות.

אני מכיר לא מעט שהצליחו לחסוך אבל זה היה במחירים של לפני 10 שנים ובתקופה שהספיק הון עצמי של 15-20% כדי לקחת משכנתא. היום המצב שונה לחלוטין.

אני רואה גם אנשים סביבי עם משכורות של 7000-8000 ש"ח לחודגש ועם ילדיפם שיכולים לחלום להגיע להון העצמי הדרוש כדי לקחת בכלל משכנתא ואני מדבר על דירות של 700K.

תשאל את הבן הבכור שלך אם הוא בקטע של לגור אם אבא ואמא יחד עם חברה שלו\אישתו בדירת 3 חדרים "2-3" שנים? באותו החדר שהרגיש לו קטן כבר כשהיה בן 16.

וגם אם הבן שלך מזוכיסט זה עדיין לא יספיק לו לדירה, אישית אני משלם כרגע 2500 ש"ח כולל הכל על דירת 2 חדרים קטנים בנתניה ועוד כ1500 על מזון (בהגזמה), סה"כ 4000 שקל שאני "זורק" לפח כבר כמה שנים במקום לגור עם ההורים.

4000 * 12 (שנה) = 480000 ש"ח, הון עצמי לרכישת דירה שעולה מיליון (וזה עוד זול בימינו) כ400000 ש"ח, 400000 \ 48000 = 8.3 שנים.

כלומר אותו בן צריך להיות תקוע עם אבא ואמא בדירת 3 חדרים ששטחה אינו עולה על 75 מ"ר 8 וקצת שנים בשביל שיוכל להרשות לעצמו משכנתא, הגיוני.

גם כשמדובר בדירה גדולה והזוג הצעיר לא מסתבוב להורים בין הרגליים (או הפוך) וחוסך בנוסף עוד קצת מהצד, אנחנו עדיין מדברים על 4-5 שנים עם ההורים וזאת רק כדי שיוכל לקחת משכנתא ולא לקנות דירה באופן מידי.

אני בכלל לא מכניס ילדים למשוואה ולא מזכיר את העובדה שרוב הזוגות הצעירים סטודנטים ו\או לא משתכרים במעל 12000 ש"ח בחודש.

תגידו, למה חייל משוחרר שחי 3 שנים באוהל עם חברים, לא יכול אחרי השחרור לחיות אצל ההורים, לעבוד ולחסוך כסף כדי להתקדם?

אם הוא יהיה בחדר הישן שלו עוד שנתיים שלוש, הוא יחסוך שכ"ד, ארנונה, מזון, חשמל, מים וכו'.

לשיטתכם זה לא טרנדי, הוא חייב להתחיל בדירת 4 ח' בת"א, אז זו טעות - הוא לא חייב ואם הוא רוצה להתקדם שייתאמץ ויזיע יתחיל לטפס מלמטה למעלה כדי להגשים את חלומותיו - בדיוק כפי שאני ועוד רבים אחרים עשו בלי להרגיש שמישהו חייב להם משהו.

פורסם

חיי שנתיים, שלוש, ו...?

כבר חישבתי ששנתיים שלוש אצל ההורים לא מספיק להרבה בימינו.

האם החייל המשחורר לא ירצה לצאת לבלות אחרי 3 שנים בצה"ל, לא ירצה לרכוש איזה רכב קטן (כשמעל 160 ימים בשנה ללא תחבורה ציבורית אפשר להבין אותו)?

אני אפילו לא מזכיר את הטיול אחרי צבא שהפך להיות לחובה, אישית לא עשיתי טיול כזה משיקולים כלכליים (יכולתי, העדפתי להשקיע בדברים אחרים) ואני עדיין עם רגשות מעורבים בנושא.

אז הגענו לגיל 25, לא טסנו לחו"ל, עבדנו בעבודה סבירה, יצאנו לבלות בסופ"שים, קנינו רכב קטן וזול וחסכנו "שכ"ד, ארנונה, מזון, חשמל, מים וכו'" במקרה הטוב נשארנו עם 125,000 ש"ח.

מה אפשר לעשות עם 125000 ש"ח בימינו? כלום!

מה עכשיו? לגור אצל אמא ואבא אחרי גיל 25 זה פשוט לא מכובד.

במיוחד כשמדובר בבית קטן כמו לרוב האוכלוסיה בארץ ולא בווילה עם יחידת דיור נפרדת.

בטח גם נרצה להתחיל ללמוד לתואר במידה ועדיין לא התחלנו, גם זה עולה כסף.

נשמע הזוי נכון?

זה תמיד נשמע בלתי נתפס בעייני מי שלא עובר את זה על בשרו בתקופה זו ממש, איך זה שלא מסתדרים עם משכורת ממוצעת?

עכשיו לך 4-5 שנים אחורה כשדירת 3 חדרים באזור המרכז\שרון עלתה 400-500 אלף.

נגיד והחייל המשוחרר שלנו חסך 90000 ש"ח (יחסי ל125000 היום) ועכשיו הוא בן 25 ומרוויח לא רע, הוא משכיר דירה ב1800 ש"ח ומצליח לחסוך עוד 2500 כל חודש, 30000 כל שנה, תוך שלוש שנים יש לו הון עצמי של 180000 אלף ש"ח בדיוק הסכום שהוא צריך בשביל לקחת משכנתא בגיל 28 ולקנות דירה קטנה שתתאים לצרכיו.

איזו משכנתא אתה יכול לקחת עם 180 אלף ש"ח היום?

אף אחד לא אומר שצריך להתחיל מדירת 4 חדרים בבניין חדש בת"א, אבל היום גם מי שרוצה לטפס ולהתאמץ נופל מההר התלול שקם באמצע מדינת ישראל.

נ.ב

נראה לי שאפשר לעשות טרנספר לחלק מהדיון פה לשירוש יותר מתאים.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

שכחת שיש עוד אופציה :

אתה לא חייב לקנות דירה, תשכור. אני אישית שכרתי במשך כמעט 7 שנים עד שהצלחתי לגבש איכשהו סכום התחלתי.

שכירות לדירת 3 חדרים טובה בנתניה (אתה נתנייתי לא?) תעלה לך היום 3K , לא בשמיים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...