Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5097 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תגידו, למה חייל משוחרר שחי 3 שנים באוהל עם חברים, לא יכול אחרי השחרור לחיות אצל ההורים, לעבוד ולחסוך כסף כדי להתקדם?

אם הוא יהיה בחדר הישן שלו עוד שנתיים שלוש, הוא יחסוך שכ"ד, ארנונה, מזון, חשמל, מים וכו'.

לשיטתכם זה לא טרנדי, הוא חייב להתחיל בדירת 4 ח' בת"א, אז זו טעות - הוא לא חייב ואם הוא רוצה להתקדם שייתאמץ ויזיע יתחיל לטפס מלמטה למעלה כדי להגשים את חלומותיו - בדיוק כפי שאני ועוד רבים אחרים עשו בלי להרגיש שמישהו חייב להם משהו.

ממש לא.

הוא חי באוהל (במקרה הטוב. לי רוב הזמן אפילו אוהל לא היה) אבל אימא שלו לא. יש הבדל בין ילד שהשתחרר וחי בבית לבד (מה שכמעט כולנו עשינו)לבין שני ילדים שחוזרים לגור עם ההורים ועם בנות הזוג וכל זה בדירת 3 חדרים. זה עונש להורים שלא מגיע להם. לרוב עוזבסים את הבית או כי הלימודים רחוקים ואין ברירה או כשיוצרים לחיים העצמאיים.

בשלוש ואפילו 4 שנים אם הוא לא יאכל, לא ישתה, ולא יוציא שקל הוא עדיין לא יגיע להון ההתחלתי הדרוש ללקיחת משכנתא.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 176
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שכחת שיש עוד אופציה :

אתה לא חייב לקנות דירה, תשכור. אני אישית שכרתי במשך כמעט 7 שנים עד שהצלחתי לגבש איכשהו סכום התחלתי.

שכירות לדירת 3 חדרים טובה בנתניה (אתה נתנייתי לא?) תעלה לך היום 3K , לא בשמיים.

והסכום ההתחלתי שגיבשת שקנית את הדירה, היה מספיק לך היום לקנות את הדירה שרצית?

zx וולקן

פורסם

גם זוג צעיר עם ילד שמרויח 20K נטו ומשלם שכר דירה יצטרך הרבה מאוד שנים כדי לחסוך 200K (הון עצמי כדי לקנות דירה ב 600K שלכל הדיעות תהיה במקום זול בפריפריה שמחוץ לגוש דן רבתי ורחוקה מלהיות גדולה, חדשה או עם מעלית).

אז הגענו לגיל 25, לא טסנו לחו"ל, עבדנו בעבודה סבירה, יצאנו לבלות בסופ"שים, קנינו רכב קטן וזול וחסכנו "שכ"ד, ארנונה, מזון, חשמל, מים וכו'" במקרה הטוב נשארנו עם 125,000 ש"ח.

מה אפשר לעשות עם 125000 ש"ח בימינו? כלום!

"נהג הלילה" טען שכמעט בלתי אפשרי להגיע להון עצמי של 200K (ראה לעיל).

אתה אומר שבהתנהלות כלכלית נכונה 125K הם משימה סבירה, אם בת הזוג נהגה כמוך אז עלינו ל- 250K וזה לפני עזרה מההורים.

אני מודה לך שאתה תומך בדעתי.

פורסם
זו אופציה לא פחות טובה ממה שאני הצעתי...

אני סה"כ טוען שכמעט ויד המקרה לא מתקיימת בתזמונים של דברים כאלה.

אמנם בגירה ורוני תמימים ורכים ולא מאמינים שיכולות להיות בחישות מאחורי הקלעים אבל לא צריך לעשות מזה יותר ממה זה.

.

מעניין גם השופט שהחליט להאריך את מעצרה בתשעה ימים ולילות ! מעורב בפרשה שאתה מפנטז עלייה ?

איזה כייף לי :)

פורסם

דורקי, נהג לילה אמר "עם ילד", קטונתי מלהטיף לך על עלויות "אחזקה" של ילדים.

אני אומר שבהתנהלות כלכלית אידיאלית, ללא תואר ועם אפס הוצאות בלתי צפויות אתה מגיע במקרה הטוב ל125000 ש"ח (אנחנו מדברים על 3470 ש"ח לחיסכון כל חודש, כן? כאשר שכר ממוצע של חייל\ת משוחרר לרוב לא עובר 5000 נטו).

שכר גבוה, אפס חופשות פרט ליציאות בסופ"ש, ואפס בזבוזים על קניות לאדם שלפני יומיים עוד היה חייל בצה"ל היא התנהלות אפשרית, אבל פשוט לא קיימת.

ואם אתה מכיר אדם כזה, רחם עליו, כי הוא קיים ולא חיי את החיים.

וגם אז מה? קיבלת זוג בני 25, בלי תואר, בלי תכנון אפילו להקמת משפחה, שמעולם לא היו בחופשה או קנו בגדים, עם עבודה סבירה ללא שום אפיק קידום (לרוב ככה זה עובד עד התואר) ועם 250K שעדיין יצריכו עזרה רצינית מההורים.

זוג כזה אפשרי, אבל פשוט לא קיים במציאות.

אתה מכיר הרבה אנשים בימינו שלא התחילו תואר עד גיל 25?

אתה מכיר הרבה בנות שהתשחררו מצה"ל והתחילו להרוויח 6000 ש"ח ברוטו (מה לעשות, גברים עדיין מרוויחים יותר), לרוב זה מינימום + כמה שקלים, 4500 -5000 ברוטו במקרה הטוב אם היא לא במשרת סטודנט, כנ"ל גברים.

אתה מכיר הרבה אנשים שעדיין לובשים את הבגדים מהתיכון (להזכירך, עבודה מכובדת דורשת הופעה יצוגית)?

אנחנו מדברים פה על זוג שגרו 3 שנים בבית של ההורים, ראו 3 שנים רק עבודה וכל זה בשביל לראות לפחות עוד 4-3 שנים רק עבודה (ואולי לימודים) בלי חופשות, בלי ילדים בלי להחליף אוטו ועם לשלם שכ"ד.

והאבסורד המוחלט הוא שגם הזוג הזה שטחן ת'תחת ולא בזבז שקל עדיין צריך עזרה מההורים!

אנשים בני 25 שקרעו את עצמם בעבודה, לא עשו תואר, לא נפשו בחו"ל, חסכו כל שקל עדיין צריכים עזרה מאמא ואבאל'ה כדי לקחת משכנתא לקניית דירה.

כל כך קשה להסכים שמשהו פה לא עובד?

תקן אותי אם אני טועה דורקי, אבל כשאתה השתחררת מצה"ל עזרה כלכלית מההורים בגיל 25 ומעלה לא היה דבר מקובל.

גם לא לרכישת דירה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
חיפוש קטן במקומונים העלה שבהחלט אפשרי למצוא דירה סבירה מאד ב 750-800K בבת ים.

רק מה, לזוגות הצעירים של ימינו דירת 3 חדרים ללא מעלית לא מתאימה - הם ישר רוצים דופלקס או מינימום 5 חדרים, ורוב הדירות האלו נמכרות למשקיעים.

כתבתי ואמרתי יותר מפעם אחת - תחילת הדרך של כל זוג צעיר לא קלה ומחייבת אותם לכמה שנים של הידוק חגורה.

וכן, לעיתים צריך לוותר על מכונית, בילויים וחופשות.

לאחר כמה שנים, עם השיפור ברמות השכר, גם רמת החיים עולה.

הבעיה היום שהזוגות הצעירים של ימינו כבר לא כל כך צעירים, ולחיות בצמצום בגיל 30 הרבה יותר קשה מלחיות בצמצום מבגיל 22.

אתה עושה רושם של בן אדם לא מפונק. וגם אני לא כזה. בוא נצא ביחד לראות דירות של 700 אלף שקל בראשון (צמוד לבת ים). נעשה טיול רגלי באיזור של הדירות. כרגע אין לי ילדים אז גנים ובתי ספר פחות מעניינים אותי למרות שבעתיד זה מאוד יעניין. נעשה טיול קטן ואז אתה תגיד לי בשיא הכנות אם אתה היית מוכן לגור באזור כזה.

עד לפני כמה חודשים אני ואישתי חיפשנו לקנות דירה ראשונה. לא חלמתי על פנטהאוז. לא רוצה דופלקס. לא רוצה וילה. לא רוצה קוטג'. סך הכל חיפשתי דירת 3 חדרים באזור ראשון-באר יעקב- נס ציונה ורחובות. זה האזור שמסתדר לי ולאישתי מבחינת מקומות העבודה. חיסכון של 200K יש. יש אפילו יותר. בסביבות ה 800 אלף בראשון יש דירות ברמת אליהו. הסתובבנו שם אחר צהריים שלם. על המצב של הדירה אני מוכן להתפשר. אבל האזור בעייתי. העירייה והמדינה הזניחו את האזור. אותו דבר לגבי השכונות הותיקות בבאר יעקב. בקריית משה ברחובות אפשר לקנות דירה ב 500K. בוא נלך לשם לטיול ביום שישי בערב. נראה אם תסכים לצאת מהרכב.

אסף

פורסם

מרק, לא אמרתי שהיא לא אשמה ואין לי שום דבר אליה, אני למעשה לא מחבב אותה במיוחד ואף פעם לא חיבבתי,

סתם תהיתי בקול רם לגבי התזמון . לא ממש אכפת לי אם היא אשמה או לא.

והסכום ההתחלתי שגיבשת שקנית את הדירה, היה מספיק לך היום לקנות את הדירה שרצית?

אני חושב שגם עם פי 2 ממנו לא היו מאשרים לי משכנתא.

אם זה היה קורה היום כנראה הייתי מוותר מראש על התענוג של לרכוש דירה וממשיך לשכור.

אף אחד לא מתכחש לבעיה ויש בעיה רצינית , אבל חייבים לומר שגם במדינות שמשווים אליהן, אחוז התושבים שגרים בדירה משל עצמם נמוך משמעותית מישראל.

אני טוען שהמחאה הזאת לא נקיה ומדובר בחבורה של שמאלנים רדיקליים שסחפו אחריהם אנשים תמימים שלא מבינים שהם כלי בידי בעלי אינטרס מובהק להפיל את הממשלה בטווח הקצר ולמכור את המדינה בחינם לאוייביה בטווח הארוך .

הנסיונות של מארגני המחאה להפריע בכל מחיר לעבודת הוועדה שמינה ראש הממשלה (תחילת השבוע ע"י הקמת ועדה אלטרנטיבית משלהם שחברים בה אקדמאים חברי אירגוני שמאל קיצוני בלבד , היום ע"י הגשת עתירה לבג"ץ כדי לכפות שיתוף נשים ערביות וכו' וכו') רק מוכיחים זאת מיום ליום והנסיון להסתיר את המניע של העומדים מאחורי המחאה הזו מתמסמס מיום ליום.

אקסודוס,

לא נעים לי לרשום את זה ,אני לא רוצה לפגוע או משהו אבל תהיה ריאלי :

בני זוג שאין להם תואר( בהנחה שהם שכירים) ושנישאו בגיל צעיר צריכים להיות ריאלים. הם לא בפוזיציה לקנות דירה וזה לא משנה גם אם מחירי הדירות יירדו בחצי.

אני ממליץ להשקיע את הסכום הזה בהשכלה איכותית והסכום הזה יחזיר את עצמו בריבית דריבית.

גם אני לא טיילתי בחו"ל אחרי הצבא דרך אגב, השקעתי את החסכונות המעטים בתואר ומחיה .

אגב , קליאו ספורט זה לא הרכב הכי מומלץ לאחזקה כשאתה רוצה לחסוך באמת. :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

כל אלה שמציעים לזוגות צעירים להתפשר על דירת 3 חדרים בשכונת ג'סי כהן בחולון תעשו לי טובה ותפסיקו לדבר שטויות.

אנחנו כרגע זוג +1 ומתכננים בשנים הקרובות עוד ילד, דירה לא קונים לשנתיים לכן גם התיכנון אמור להיות כזה אז כן מה לעשות שאני מעדיף דירה של לפחות 4 חדרים באזור טוב עם גני ילדים ובתי ספר, לא רצחתי אף אחד שאני צריך להתפשר על פחות.

גם אני וגם אשתי בעלי תארים ראשונים, קרענו את התחת כמה שנים בלימודים מתוך מחשבה על עתיד טוב יותר אז שאף אחד לא יגיד שאני מפונק כשאני רוצה דירה באזור טוב.

סתם לצורך השוואה כשאני מדבר על אזור טוב אז זה לא גוש דן, אפילו לא חיפה, אלא על נהריה/ כרמיאל כאשר דירת 4 חדרים נורמלית בלי שום בעיה מגיעה ל800K, ז"א שאני צריך להביא הון עצמי של 240K

נוצר פה מאין מצב שאסור לצאת לבלות, אסור לטוס לחו"ל, אסור לשחרר את החגורה מהעול היומיומי החונק אחרת תתפס כצבוע

פורסם

כמה משכורות צריך על מנת לרכוש דירה?

לגזור, לשמור ולשים לב למדד שרק עולה בצד שמאלה למטה:

http://go.calcalist.co.il/pic/contralmanager/35000.pdf

מ87 משכורות ב2001 ל127 ב2011, בדיוק על זה אני מדבר.

יש פה עוד מישהו עם ספק כל שהוא שה"זוגות הצעירים" לא בסדר ולא חיים נכון?

או שלכולם כבר ברור שיוקר המחיה חוצה כל גבול?

פורסם
נוצר פה מאין מצב שאסור לצאת לבלות, אסור לטוס לחו"ל, אסור לשחרר את החגורה מהעול היומיומי החונק אחרת תתפס כצבוע

לא יודע צבוע אבל גורמים אינטרסנטיים בהחלט מפעילים פרופגנדה מאוד אינטנסיבית שאם אתה יושב בבית קפה, זולל סושי או רחמנה ליצלן מוציא 229$ על נופש בוורנה (אעלק "נוסעים לחו"ל) אז אתה פזרן חסר אחריות וזה שאין לך דירה זאת אשמתך המלאה.

מפתיע (ומעציב) אותי שאנשים שאני מעריך כאנשים חושבים (לא ההוא עם ה GTI) בולעים את הפרופגנדה השיקרית הזאת ועוד חוזרים עליה כאילו מדובר מינימום בדברי אלוהים חיים!

אנשים שיודעים בוודאות (נתונים גלויים ופתוחים) שהממשלה הנוכחית היא בעלת מספר השרים וסגני שרים הגדול ביותר אי פעם ועפ"י עדות החרדים עצמם, הממשלה שנתנה לחרדים הכי הרבה אי פעם!

ואחרי הפזרנות הזאת שלהם, אני צריך להתנצל שאני שותה אספרסו בבית קפה? :brickwall::bad-word::screwy::loco:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אקסודוס,

לא נעים לי לרשום את זה ,אני לא רוצה לפגוע או משהו אבל תהיה ריאלי :

בני זוג שאין להם תואר( בהנחה שהם שכירים) ושנישאו בגיל צעיר צריכים להיות ריאלים. הם לא בפוזיציה לקנות דירה וזה לא משנה גם אם מחירי הדירות יירדו בחצי.

אני ממליץ להשקיע את הסכום הזה בהשכלה איכותית והסכום הזה יחזיר את עצמו בריבית דריבית.

גם אני לא טיילתי בחו"ל אחרי הצבא דרך אגב, השקעתי את החסכונות המעטים בתואר ומחיה .

אגב , קליאו ספורט זה לא הרכב הכי מומלץ לאחזקה כשאתה רוצה לחסוך באמת. :)

אייל, אתה לא פוגע, לא בי אישית, אני מבין את המאבק ומרגיש אותו על בשרי.

למרות זאת, אני הצלחתי לרכוש דירת 3 חדרים + גג מרוצף בבניין בן 15 שנים ללא מעלית במזרח נתניה עם משכנתא סבירה מאוד (דומה לשכ"ד הנוכחי) אבל בעזרת יצירתיות מטורפת ולא קצת קומבינות.

השמיניות שעשיתי באוויר כדי לרכוש את הדירה הזאת (יש לי סיבות משלי למה לא להמשיך שכירות) לא יביישו לוליין בקרקס מדרנו וזאת למרות שאני ואישתי נחשבים כמשק בית בעל הכנסה מעל הממוצע.

פה התחלתי להבין את האבסורד שזוג שמרוויח מעל הממוצע ומתנהל נכון מבחינה כלילית עדיין מתקשה לרכוש דירה בישראל של ימינו.

הרי אמרת זאת בעצמך, הסכום שחסכת בזמנו לא היה מספיק לך היום לדירה גם אם היית מכפיל אותו פי שתיים.

יכול להיות שאם היית ממשיך להשכיר היית מגלה שבקצב שבו אתה חוסך תקנה דירה בגיל 40, הרי המחירים עולים כל הזמן וממש "בורחים" לך מול העיינים.

אגב, בהשכלה שלי כבר השקעתי, תודה.

והקליאו בנתיים (כבר 4 שנים) עולה לי לאחזקה כמו סוזוקי אלטו. :)

פורסם
לא יודע צבוע אבל גורמים אינטרסנטיים בהחלט מפעילים פרופגנדה מאוד אינטנסיבית שאם אתה יושב בבית קפה, זולל סושי או רחמנה ליצלן מוציא 229$ על נופש בוורנה (אעלק "נוסעים לחו"ל) אז אתה פזרן חסר אחריות וזה שאין לך דירה זאת אשמתך המלאה.

מפתיע (ומעציב) אותי שאנשים שאני מעריך כאנשים חושבים (לא ההוא עם ה GTI) בולעים את הפרופגנדה השיקרית הזאת ועוד חוזרים עליה כאילו מדובר מינימום בדברי אלוהים חיים!

אנשים שיודעים בוודאות (נתונים גלויים ופתוחים) שהממשלה הנוכחית היא בעלת מספר השרים וסגני שרים הגדול ביותר אי פעם ועפ"י עדות החרדים עצמם, הממשלה שנתנה לחרדים הכי הרבה אי פעם!

ואחרי הפזרנות הזאת שלהם, אני צריך להתנצל שאני שותה אספרסו בבית קפה? :brickwall::bad-word::screwy::loco:

אתה סתם מגזים, הכוונה היא יותר לכאלה שממונפים יתר על המידה, למשל : כאלה שרוכשים רכב חדש בהלוואה למרות שיש להם רק 30K לרכישה, כאלה שעושים קניות במקומות היקרים ביותר ,אוכלים בלי סוף במסעדות היקרות ביותר ברמה יומית , קונים דברים בשלוף וכל מיני מותרות בלי לעשות סקר שוק (למשל אייפד וגם אייפד 2 לבן אדם שמרוויח 8 ברוטו ואני מכיר כאלה).

אז פלא שלא נשאר כסף לסגור את החודש ?

במלים אחרות, אנשים תמימים שלא נאמר נאיבים כמו נהג המוסו חושבים שהכל בגלל גודל הממשלה , רוצים להפיל אותה ,

שמים על זה תחפושת של מחאת הדיור ויאללה להפגין.

בוא תן לנו מספרים ואל תמכור פרופוגנדה שמאלנית שהדתיים וההתנחלויות אשמים בכל הרעות והחולות במדינה.

אותם דתיים ישבו בכל ממשלות ישראל בעשורים האחרונים אז זה לא משהו חדש.

אני חושב שאנשים צריכים לחיות בכבוד וגם להנות מהחיים , אבל אני גם חושב שבן אדם שמרוויח למשל שכר מינימום, מה עוד שלא עשה כלום כדי להתקדם בסולם השכר (כמו תואר אקדמי למשל), לא יכול לבוא בטענות שהוא לא יכול לעשות גם וגם וגם וגם .

אנשים שבמודע הלכו לכיוון שיקנה להם רמת הכנסה נמוכה בעתיד (למשל בוגרי תארי פח זבל שלא שווים את הנייר עליהם הם מודפסים), לא יפתרו את הבעיות שלהם ע"י הפגנה . הם צריכים להכיר בכך שהם בעשירונים התחתונים למרות שהוריהם בעשירונים העליונים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
תשאל את הבן הבכור שלך אם הוא בקטע של לגור אם אבא ואמא יחד עם חברה שלו\אישתו בדירת 3 חדרים "2-3" שנים? באותו החדר שהרגיש לו קטן כבר כשהיה בן 16.

וגם אם הבן שלך מזוכיסט זה עדיין לא יספיק לו לדירה, אישית אני משלם כרגע 2500 ש"ח כולל הכל על דירת 2 חדרים קטנים בנתניה ועוד כ1500 על מזון (בהגזמה), סה"כ 4000 שקל שאני "זורק" לפח כבר כמה שנים במקום לגור עם ההורים.

4000 * 12 (שנה) = 480000 ש"ח, הון עצמי לרכישת דירה שעולה מיליון (וזה עוד זול בימינו) כ400000 ש"ח, 400000 \ 48000 = 8.3 שנים.

כלומר אותו בן צריך להיות תקוע עם אבא ואמא בדירת 3 חדרים ששטחה אינו עולה על 75 מ"ר 8 וקצת שנים בשביל שיוכל להרשות לעצמו משכנתא, הגיוני.

גם כשמדובר בדירה גדולה והזוג הצעיר לא מסתבוב להורים בין הרגליים (או הפוך) וחוסך בנוסף עוד קצת מהצד, אנחנו עדיין מדברים על 4-5 שנים עם ההורים וזאת רק כדי שיוכל לקחת משכנתא ולא לקנות דירה באופן מידי.

אני בכלל לא מכניס ילדים למשוואה ולא מזכיר את העובדה שרוב הזוגות הצעירים סטודנטים ו\או לא משתכרים במעל 12000 ש"ח בחודש.

תתפלא, אבל לאחר נישואי גרתי אצל הורי שנתיים בחדר של 8 מ"ר מרובע, חסכנו אני וזוגתי את כל המשכורות שלנו ותוך שנתיים, יחד עם המקדמה שכבר שולמה בעבור הדירה, סגרנו את כל החובות עד השקל האחרון.

נכון, נוח זה לא היה אבל הצלחנו לחסוך 12K בחודש, ותוך שנתיים סגרתי את כל החובות ונותר לי די כסף לרהט את הדירה היטב.

אבל בשנתיים האלו לא החזקתי מכונית, לא נסעתי לחו"ל והקצבנו לעצמנו 300 ש"ח לבילויים.

אם מתנהלים נכון, הכל אפשרי, רק צריך להביא בחשבון כמה שנים קשות יותר, אין מה לעשות, ושום מחאה לא יכולה לפתור את הבעייה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

כל כך קשה להסכים שמשהו פה לא עובד?

תקן אותי אם אני טועה דורקי, אבל כשאתה השתחררת מצה"ל עזרה כלכלית מההורים בגיל 25 ומעלה לא היה דבר מקובל.

גם לא לרכישת דירה.

בהחלט מסכים שייקר כאן, גם אין צורך לשכנע אותי שהדירות התייקרו במונחים של מספר משכורות ממוצעות לדירה ממוצעת.

אני מתחיל לנוע בחוסר נוחות כשמספרים לי שאי אפשר לחסוך במדינה הזו וכולם נדונו לחיי אוברדפט בשכירות. למה אני טוען את זה? כי הבן שלי שזה עתה עזב את הבית כן הצליח לחסוך, כן חי וביזבז, כן נסע ברכב סביר + (מאדה 3 2.0 ספיריט מיד שנייה), הבחור לומד לתואר ובכל זאת הצליח ליצור לו בסיס כלכלי שיעזור לו מאוד בהמשך הדרך.

אז נכון שבאפשרותי להציע לו חדר בבית מרווח מאוד - אבל גם הוא נאלץ לוותר פה ושם על הפרטיות במחיר היכולת לחסוך לעתיד.

צריך להתנהל כלכלית נכון, לא לבזבז את כל המשכורת למרות שנדמה "שמה יעזרו לי ה- 3000 ש"ח האלה שאחסוך ..." - תזכור ה' עוזר למי שעוזר לעצמו (ולא אני אינני דתי אלא חילוני מוחלט - הסר דאגה מליבך).

לשאלתך - אינני זוכר מה היה מקובל כשהשתחררתי מהצבא, כן יכול לספר לך להתחלתי מאפס מוחלט והתחלתי לטפס וההורים לא עזרו, זו הייתה קריעת תחת נוראית, לעיתים ספרנו את התפוחים בסופר כי לא היה כסף (את זה אני זוכר מצוין...).

אבל עובדה שאפשר לעלות, השאלה כמה אתה מוכן להשקיע, האם תהייה מוכן ללמוד אחרי שהיית בעבודה במישרה מלאה, האם בתקופות דחק תהייה מוכן לעבוד בעוד עבודות כדי להביא את הבית לאיזון כלכלי.

מנסיון בגוף ראשון אני אומר לך - זה קשה בצורה מטורפת אבל אפשרי - עובדה.

• תוכן חדש...