Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תתפלא, אבל לאחר נישואי גרתי אצל הורי שנתיים בחדר של 8 מ"ר מרובע, חסכנו אני וזוגתי את כל המשכורות שלנו ותוך שנתיים, יחד עם המקדמה שכבר שולמה בעבור הדירה, סגרנו את כל החובות עד השקל האחרון.

נכון, נוח זה לא היה אבל הצלחנו לחסוך 12K בחודש, ותוך שנתיים סגרתי את כל החובות ונותר לי די כסף לרהט את הדירה היטב.

אבל בשנתיים האלו לא החזקתי מכונית, לא נסעתי לחו"ל והקצבנו לעצמנו 300 ש"ח לבילויים.

אם מתנהלים נכון, הכל אפשרי, רק צריך להביא בחשבון כמה שנים קשות יותר, אין מה לעשות, ושום מחאה לא יכולה לפתור את הבעייה.

ומה עם לענות על השאלות הקשות?

במצב של היום היית יכול להרשות לעצמך לקנות את הדירה שאתה קנית לפני כמה שנים אחרי שגרת אצל ההורים?

אתה חושב שזו דרך התנהלות נורמלית למי שמרוויח מעל השכר הממוצע?

מה יעשה מי שלא יכול לגור אצל ההורים?

zx וולקן

• תגובות 176
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דורקי,

אני גם טיפסתי בכוחות עצמי ולמרות שאני עובד בעסק משפחתי מעולם לא משכתי משכורת מעבר למקובל לתפקיד שמילאתי אבל אם היום הייתי צריך במחירים הנוכחיים לעשות את זה רוב הסיכויים שהמצב היה שונה.

אז הספיקו לי 70K ש"ח כדי לקחת משכנתא לדירה של 500K אבל אותה הדירה היום שווה כפול וההון העצמי הנדרש הרבה יותר גדול.

רכב חדש כאדם פרטי מעולם לא קניתי (רכבים של העבודה אני קונה רק חדש אבל לא את הרכב השני בבית) אלא רכבים בסכומים של עד 15K ש"ח, לא נוסע לחו"ל לחופש כל שנה, הבנות שלי לא יקבלו כל דבר שירצו וגם אני לא אקנה משהו אם המחיר לא יהיה סביר (למשל לא אקנה תותים ב 60 ש"ח לקילו למרות שזה לא סכום גבוה אלא בגלל העיקרון שאני לא מוכן לשלם מחיר לא הגיוני) ועדיין בכלל לא פשוט לחיות ברמה סבירה.

רק חינוך לשתי ילדות עולה לי יותר מ 5K לחודש וזה לפני שהן אכלו אפילו פרוסת לחם יבש ובסעיף הזה אני לא אחסוך גם אם אצטרך להתקיים על שאריות ופירורים. עכשיו משפחה שמשתכרת יחד כ 15K (שכר יפה) נשארת אחרי שכ"ד וחינוך עם פחות מחצי כדי להתקיים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הדירה שאני מתגורר בה שווה כיום 1,350,000 ש"ח, מה שאומר שחייבים מינימום 300,000 ש"ח כמקדמה.

אפשרי להגיע לכזו דירה, והדירה מולי בקומה נמכרה לזוג צעיר, שמיד לאחר הקנייה עברו לגור אצל ההורים והשכירו את הדירה עד שיתאוששו כלכלית.

אין ויכוח על כך שהיום קשה יותר להגיע לדירה, אבל לדירה של 800K לזוג שמשתכר 12-13K בממוצע, אין בעייה להגיע.

צריך רק לוותר על מותרות לכמה שנים, זה הכל.

וזה בדיוק מה שאני עשיתי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
הדירה שאני מתגורר בה שווה כיום 1,350,000 ש"ח, מה שאומר שחייבים מינימום 300,000 ש"ח כמקדמה.

אפשרי להגיע לכזו דירה, והדירה מולי בקומה נמכרה לזוג צעיר, שמיד לאחר הקנייה עברו לגור אצל ההורים והשכירו את הדירה עד שיתאוששו כלכלית.

אין ויכוח על כך שהיום קשה יותר להגיע לדירה, אבל לדירה של 800K לזוג שמשתכר 12-13K בממוצע, אין בעייה להגיע.

צריך רק לוותר על מותרות לכמה שנים, זה הכל.

וזה בדיוק מה שאני עשיתי.

או במילים אחרות, הצעד הדרסטי שאתה עשית לפני אי אילו שנים, לא היה עובד היום - וזה בדיוק מה שאני אומר.

zx וולקן

פורסם
תתפלא, אבל לאחר נישואי גרתי אצל הורי שנתיים בחדר של 8 מ"ר מרובע, חסכנו אני וזוגתי את כל המשכורות שלנו ותוך שנתיים, יחד עם המקדמה שכבר שולמה בעבור הדירה, סגרנו את כל החובות עד השקל האחרון.

נכון, נוח זה לא היה אבל הצלחנו לחסוך 12K בחודש, ותוך שנתיים סגרתי את כל החובות ונותר לי די כסף לרהט את הדירה היטב.

אבל בשנתיים האלו לא החזקתי מכונית, לא נסעתי לחו"ל והקצבנו לעצמנו 300 ש"ח לבילויים.

אם מתנהלים נכון, הכל אפשרי, רק צריך להביא בחשבון כמה שנים קשות יותר, אין מה לעשות, ושום מחאה לא יכולה לפתור את הבעייה.

12000 * 24 = 288000 ש"ח, לא רוצה להכנס לכיס אבל אני מתאר לעצמי שהמקדמה ששלמת לא הייתה מיליון ש"ח.

היום דירה ממוצעת עולה 1.14 מיליון, אתה תצטרך הרבה יותר משנתיים ותקציב של גולאג בסיביר לבילויים כדי לסגור את כל החובות עד השקל האחרון.

אני גם מבין שלא למדתם לתואר ועבודתכם הייתה נגישה בתחבורה ציבורית (צולעת), כמו כן אני משאר שאנחנו לא מדברים על לפני שנה שנתיים.

דורקי, אני מאוד מעריך אנשים כמוך שבנו את עצמם מכלום, יום אחד גם אני מקווה לספק לילדים שלי חדר בבית מרווח מאוד, את האפשרות לקנות מזדה 2.0 ובהמשך גם לעזור להם עם התואר והדירה (אני לא ציני, אם היה ספק).

אם תקרא כמה הודעות אחורה תבין שגם אני הצלחתי לרכוש רכב, ללמוד, להשכיר דירה ולחסוך, כל זאת ללא עזרת ההורים.

אבל גם אדם כמוני שעוסק בכלכלה ביום יום, מתנהל נכון ומרוויח יפה בעבודה מכובדת צריך עזרה מההורים לרכישת דירה!

סלח לי, אבל אני מתבייש לקבל את העזרה הזאת, במיוחד בהתחשב בעובדה שעד עכשיו הסתדרתי לבד ומעמדי בקרב מקבלי המשוכורת הוא מעל הממוצע.

גם הבן שלך שחסך, בסופו של יום הצליח רק בזכות המצע הרך שאתה סיפקת לו.

היום, גם אם אספור את כל התפוחים בסופר כמה שנים לא אוכל לרכוש דירה נורמאלית בלי תמיכה של ההורים.

אני מבין אותך, את חן, את אייל (לפעמים :) ) ואומר שוב, מי שלא חווה את המציאות הנוכחית על בשרו כנראה אף פעם לא ירד לסף דעתי, אפילו לפני 4-5 שנים הדברים נראו אחרת לגמרי.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

גם הבן שלך שחסך, בסופו של יום הצליח רק בזכות המצע הרך שאתה סיפקת לו.

היום, גם אם אספור את כל התפוחים בסופר כמה שנים לא אוכל לרכוש דירה נורמאלית בלי תמיכה של ההורים.

אני מבין אותך, את חן, את אייל (לפעמים :) ) ואומר שוב, מי שלא חווה את המציאות הנוכחית על בשרו כנראה אף פעם לא ירד לסף דעתי, אפילו לפני 4-5 שנים הדברים נראו אחרת לגמרי.

זו תקופה קשה לצעירים - בזה אין ספק.

העניין הוא שמי שיפעל נכון, יתבונן אל ראש ההר - ייקח אזימוט ויתחיל לטפס - בסוף יגיע. תקרא מה כתב חן פרחי ואני חותם על כל מילה שלו, כדי להשיג את המטרות צריך לאכול הרבה לקרדות ולוותר לא מעט על איכות החיים הנוכחית לטובת זו שבעתיד.

לגבי מחירי הדירות, לדעתי הם מתנהגים בדיוק כמו מניות בבורסה והיום הם בשמים - חכה קצת והמחיר יתקרב אליך, מינוס 25-30 אחוז במחירי הדירות הוא טווח סביר לדעתי.

פורסם
אתה סתם מגזים, הכוונה היא יותר לכאלה שממונפים יתר על המידה, למשל : כאלה שרוכשים רכב חדש בהלוואה למרות שיש להם רק 30K לרכישה, כאלה שעושים קניות במקומות היקרים ביותר ,אוכלים בלי סוף במסעדות היקרות ביותר ברמה יומית , קונים דברים בשלוף וכל מיני מותרות בלי לעשות סקר שוק (למשל אייפד וגם אייפד 2 לבן אדם שמרוויח 8 ברוטו ואני מכיר כאלה).

אז פלא שלא נשאר כסף לסגור את החודש ?

.

אייל,

אתה שוכח שלא כל האנשים מסוגל להוציא תואר אקדמי (ולצורך העניין אפילו תואר במדעי שקר כלשהו) - זה עדיין לא מצדיק פערים עצומים בחברה או שהם צריכים לחיות ברמת חיים נמוכה רק כי יכולותיהם נמוכות (או בשירותים שהמדינה צריכה לספק להם). שוב, נכנס הויכוח של איפה אתה שם את הסף התחתון של הצרכים הבסיסיים של כל אדם. ואם כבר מדברים, אני חושב שהיום העניין הוא לא התואר האקדמי אלא הרצינות והאחריות של העובד. היום קשה למצוא אנשים רציניים ומתמידים - בכל תחום של עבודה.

דבר שני, אני לא רואה פסול בלרכוש רכב בהלוואה לכמה שנים - במידה והבן אדם עובד בעבודה מסודרת יחסית, ויודע שצפוי לו תזרים מזומנים מדי חודש בחודשו.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אם נחזור לנושא השרשור, נשאלת השאלה, למה הגברת צנעני שכ"כ מנסה להתנער לחלוטין למכל מה שקשור למשפחת מולנר

(בהתחלה טענה שהיא כלל לא מכירה אותם, עכשיו זה משתנה ל "אטדג'י הכיר לי אחד מהם פעם" )לוקחת לה לסנגור את העו"ד שחר חצרוני שיותר מהכל מזוהה עם... אמיר מולנר ומשפחת הפשע שלו.

טוב, אולי הוא מקבל בתור תשלום את החוב של האמרגן! :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לוקחת לה לסנגור את העו"ד שחר חצרוני שיותר מהכל מזוהה עם... אמיר מולנר ומשפחת הפשע שלו.

טוב, אולי הוא מקבל בתור תשלום את החוב של האמרגן! :lol:

בגירה, מה לא מובן:

או שהעו"ד הזה מברווז אותה או שהתפקיד שלו לתאם בינה לבין מולנר.

תחליט אתה - אני לא מבין בזה... :wink:

פורסם
זו תקופה קשה לצעירים - בזה אין ספק.

העניין הוא שמי שיפעל נכון, יתבונן אל ראש ההר - ייקח אזימוט ויתחיל לטפס - בסוף יגיע. תקרא מה כתב חן פרחי ואני חותם על כל מילה שלו, כדי להשיג את המטרות צריך לאכול הרבה לקרדות ולוותר לא מעט על איכות החיים הנוכחית לטובת זו שבעתיד.

לגבי מחירי הדירות, לדעתי הם מתנהגים בדיוק כמו מניות בבורסה והיום הם בשמים - חכה קצת והמחיר יתקרב אליך, מינוס 25-30 אחוז במחירי הדירות הוא טווח סביר לדעתי.

אתה צודק, ואוסיף שבצורה הכי כללית, זה קשה עוד יותר, כי הדור הרלוונטי הזה הוא יותר מפונק, אין מה לעשות.

alfa 156 2.5.

פורסם
או שהעו"ד הזה מברווז אותה ...

תחליט אתה - אני לא מבין בזה... :wink:

אולי זה בגלל שהוא ממזר בן עקרוט (מה שזה לא יהיה).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

באמת הולך ונהיה מעניין :D

אייל,

אתה שוכח שלא כל האנשים מסוגל להוציא תואר אקדמי (ולצורך העניין אפילו תואר במדעי שקר כלשהו) - זה עדיין לא מצדיק פערים עצומים בחברה או שהם צריכים לחיות ברמת חיים נמוכה רק כי יכולותיהם נמוכות (או בשירותים שהמדינה צריכה לספק להם). שוב, נכנס הויכוח של איפה אתה שם את הסף התחתון של הצרכים הבסיסיים של כל אדם. ואם כבר מדברים, אני חושב שהיום העניין הוא לא התואר האקדמי אלא הרצינות והאחריות של העובד. היום קשה למצוא אנשים רציניים ומתמידים - בכל תחום של עבודה.

דבר שני, אני לא רואה פסול בלרכוש רכב בהלוואה לכמה שנים - במידה והבן אדם עובד בעבודה מסודרת יחסית, ויודע שצפוי לו תזרים מזומנים מדי חודש בחודשו.

לא כולם חייבים להוציא תואר,

אבל כן כולם חייבים להתאים את רמת החיים לרמת ההכנסה.

דוגמא:

יש לי חברים שמרוויחים משכורות טובות יחסית לתפקיד אבל באיזור ה10-12K, הם שוכרים דירה בת"א בסכומים מופקעים,מחזיקים רכב, מתחדשים בגאדג'טים הכי חדישים(אייפון 4 איך שיצא, אייפד 2 וכו' וכו') ,כמעט כל יום במסעדה כזו או אחרת, טסים לחו"ל פעם פעמיים בשנה,עושים קניות ב AMPM היקרנים וברשתות הבגדים היקרות (באופן כללי לא עושים סקרי שוק לפני רכישת מוצר) ביותר וכל הזמן לוקחים הלוואות כדי לכסות את ההלוואות הקודמות והמינוס. כיום הם יושבים באוהלים ולא מבינים למה הם לא מצליחים לסיים את החודש שלא לדבר על לחסוך לדירה.

צריך לשבת ולחשוב מה ההכנסה, מה אתה יכול להרשות לעצמך ומה לא. אם החודש מסתיים במינוס אז לא רצים לקנות אייפד עם כל הצער שבדבר.

אני לא יודע אם אתה מודע לזה אבל תזרים מזומנים (המינוח המדוייק) לא מכיל רק את המשכורת הנכנסת אלא גם מכיל דברים כמו עלויות מימון (למשל ברכישת רכב)ודברים נוספים כך שבסופו של דבר אתה עדיין מופסד.

אתה ממנף את עצמך לרכישת רכב, כלומר גם קונה אותו בכסף שאין לך, גם משלם עליו יותר מאשר הוא שווה כחדש בשל הריבית וגם מפסיד כתוצאה מירידת הערך התלולה . מילא ההלוואה היתה לצורך רכישת נכס שלא מאבד ערך , אבל כשמדובר ברכב ? תן למישהו אחר לחטוף את ירידת הערך אם אין בידך את הסכום המלא.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...