Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדיוק היום הסברתי ללקוח (מהנדס מחשבים) למה שופטים פוסקים מה שהם פוסקים בנושאים מסחריים - וזאת בעיקר כי הם לא מבינים בזה, ונתתי לו כמה דוגמאות עדכניות. הוא היה בשוק.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 176
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

למה אתה מתעלק :-D הנושא שציינת חשוב מאוד אבל לאשכול נפרד.

כי אני חושש לשלומו של אשכנזי כמוך אם יאלץ לגבות חוב שלא משלמים לו ולא הייתי רוצה שתפנה לאמיר מולנר ותעצר - כי תחסר לפורום.

אם אחת עם פה ג'ורה כמו הגב' הזו נאלצת לפנות ל"סעד" חיצוני - מה יגידו האנשים הנורמטיביים?

פורסם
חיפוש קטן במקומונים העלה שבהחלט אפשרי למצוא דירה סבירה מאד ב 750-800K בבת ים.

רק מה, לזוגות הצעירים של ימינו דירת 3 חדרים ללא מעלית לא מתאימה - הם ישר רוצים דופלקס או מינימום 5 חדרים, ורוב הדירות האלו נמכרות למשקיעים.

כתבתי ואמרתי יותר מפעם אחת - תחילת הדרך של כל זוג צעיר לא קלה ומחייבת אותם לכמה שנים של הידוק חגורה.

וכן, לעיתים צריך לוותר על מכונית, בילויים וחופשות.

לאחר כמה שנים, עם השיפור ברמות השכר, גם רמת החיים עולה.

הבעיה היום שהזוגות הצעירים של ימינו כבר לא כל כך צעירים, ולחיות בצמצום בגיל 30 הרבה יותר קשה מלחיות בצמצום מבגיל 22.

אז הפתרון שלך למשק בית שמרוויח מעל מה שמרוויח משק הבית הממוצע בישראל - הוא לקנות דירה בת 30, בלי חניה ובלי מעלית בעיר הכי זולה בגוש דן - וגם אז לחיות מן היד אל הפה.

מה תייעץ למי שמרוויח קצת פחות? לעבור לאוהל בפזורה הבדואית? לעבוד בשלוש עבודות? - זה פשוט מגוחך.

תבין - מה שאולי מתאים היום מבחינה כלכלית לאקדמאים שמרווחים משכורות טובות יחסית במשק, התאים לפני כמה שנים לעשירונים התחתונים מבחינת הכנסה. מה שהיה אפשרי אז לעשירון החמישי והשישי, לא אפשרי היום גם למי שמצוי בעשירונים העליונים. ואני בכלל לא מדבר על מה שקורה בשאר העולם.

אין שום סיבה בעולם ששני בני זוג עובדים, בעלי תארים אקדמיים במקצועות ממשיים, יוכלו במקרה הטוב לקנות חורבה בבת ים. זה כבר מזמן לא פינוק, המצב נהפך לבלתי נסבל.

zx וולקן

פורסם
כי אני חושש לשלומו של אשכנזי כמוך אם יאלץ לגבות חוב שלא משלמים לו ולא הייתי רוצה שתפנה לאמיר מולנר ותעצר - כי תחסר לפורום.

אם אחת עם פה ג'ורה כמו הגב' הזו נאלצת לפנות ל"סעד" חיצוני - מה יגידו האנשים הנורמטיביים?

אני אומנם 'קצת' פולני אבל ערס אמיתי במקרה הצורך.

דרך אגב אם מרגלית הייתה נקייה מכול חשד היו מזמינים אותה למשטרה ולא עוצרים אותה ועוד לכול הלילה !

גם דודו טופז רק נעצר...

איזה כייף לי :)

פורסם
מרק, במקרה אני גר בבת ים.

1200000 יביאו אותך ל4 חדרים + מעלית וחניה.

750000 לדירת 3 חדרים באיזור נורמאלי ללא מעלית, כדאי אולי להצטרף למחאת המעליות.

תשמ'ע ידידי, אני מכיר טוב מאוד את חולון ובת-ים ולהפתעתי המחירים נסקו בשנים האחרונות כלפי מעלה בצורה משמעותית לעומת העבר.

ייתכן שהמחירים שציינת רלוונטים לאיזור בית חולים אברבנאל והשכונה הקרובה לאיילון היכן שבנו את חומת ברלין השניה.

איזה כייף לי :)

פורסם
במדינה שלנו אין חוק ואין שום סיוע לאזרח שומר חוק מפני גזלנים וחייבים...

בכל אותם הפעמים אני בטוח ש"חברים"טובים יכלו לעזור ,רק מה אין לי כאלו אז אני שותק ואוכל אותה

אבל אם היתה לי גישה לא ההיתי מהסס .

למרגול יש גישה כזאת ומה שהיא עשתה הוא סביר בעיניי יחסית למצב החוק בארץ

מי שזבל פה זה המשטרה עצמה .

לצערי אתה צודק, כנ"ל במקרים של בעל עסק שפושט רגל ובורח מבלי לשלם משכורות לעובדים.

אח"כ הם נאבקים במשך שנים בשביל להוציא ממנו גרושים, והוא בינתיים פותח את העסק הבא וחוזר חלילה.

שני חבר'ה חסונים היו יכולים להוציא מאדם כזה את כל מה שהוא חייב, במזומן ובלי מסים + שכר טרחה.

אזרחים שפונים בנושא כזה לבית המשפט או למשטרה נגררים במשך שנים ובסוף נשארים בידיים ריקות.

לא תמונה נעימה במיוחד.

הייתי שמח להעניק טיפול דומה גם לגנבי אופנועים שפרצופם הופיע בקלטת וידאו באיכות מעולה, אותה

אחת שהמשטרה לא התעניינה בה כשהביאו אותה לתחנה ביום הגניבה. ויש עוד כמה דוגמאות כאלה.

אז מה הפלא באמת שמי שידו משגת נוקט בטקטיקות כאלה? :roll:

פורסם
אז הפתרון שלך למשק בית שמרוויח מעל מה שמרוויח משק הבית הממוצע בישראל - הוא לקנות דירה בת 30, בלי חניה ובלי מעלית בעיר הכי זולה בגוש דן - וגם אז לחיות מן היד אל הפה.

מה תייעץ למי שמרוויח קצת פחות? לעבור לאוהל בפזורה הבדואית? לעבוד בשלוש עבודות? - זה פשוט מגוחך.

תבין - מה שאולי מתאים היום מבחינה כלכלית לאקדמאים שמרווחים משכורות טובות יחסית במשק, התאים לפני כמה שנים לעשירונים התחתונים מבחינת הכנסה. מה שהיה אפשרי אז לעשירון החמישי והשישי, לא אפשרי היום גם למי שמצוי בעשירונים העליונים. ואני בכלל לא מדבר על מה שקורה בשאר העולם.

אין שום סיבה בעולם ששני בני זוג עובדים, בעלי תארים אקדמיים במקצועות ממשיים, יוכלו במקרה הטוב לקנות חורבה בבת ים. זה כבר מזמן לא פינוק, המצב נהפך לבלתי נסבל.

אז מה אתה מציע ?

שהמדינה תממן לכל זוג צעיר טריפלקס ?

זוג צעיר + ילד שהכנסתם החודשית נעה סביב ה 15K, וזה ממש לא בשמיים, אמור לחיות ברמת חיים טובה בהחלט, כל עוד הם יודעים לכלכל את חייהם בתבונה.

וזה כל הסוד, וזה שורש הבעיה של החברה הישראלית.

כולנו התרגלנו לחיות על כסף שאין, על משיכות יתר ותשלומים אין סופיים בכרטיסי אשראי.

די אם תבחן לרגע כמה מוציאה משפחה ישראלית ממוצעת רק על תקשורת, דהיינו אוויר נטו.

מינימום 1000 ש"ח בחודש, וזה ממש לא חיוני ובהחלט ניתן לקיצוץ.

אף אחד לא טען שתחילת הדרך של זוגות צעירים סוגה בשושנים - 8 שנים אכלתי חרא ועבדתי 2 עבודות, וזה עוד בלי שהיו לי חובות, ולא באתי בטענות לאיש !

ואגב, 800K קונים דירה נחמדה בבת ים, שחוץ מסטיגמה לא נכונה בעליל, היא עיר נחמדה מאד למגורים.

מתחילים בבת ים, ועם ההתקדמות בעבודה והשיפור בהכנסות, עוברים דירה.

איך שר פעם איתן מסורי - "כל ההתחלות קשות אבל אחר כך קל יותר".

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• חברי המעגל הראשון
פורסם
במדינה שלנו אין חוק ואין שום סיוע לאזרח שומר חוק מפני גזלנים וחייבים

עיין ערך פינוי דייר מדירה שלא משלם שכירות ,לאחרונה חבר שלי הוציא דייר

כזה לאחר שנה וחצי של מאבקים כאשר בסופו של יום אותו חבר נאלץ לתת פיצוי

כספי לאותו גזלן כדי שיפנה .

או צ'ק שחוזר ואתה צריך להתחנן לחייב שיתן לך את הכסף ,גם 50 אחוז אם תקבל תגיד תודה רבה .

או אותו אדם שביצע טיפול במוסך וכשהגיע לקחת את הרכב פשוט עלה עליו ונסע

בעל המוסך רץ מהר למישטרה ביזבז שם ערב שלם ולבסוף זימנו את השניים לאחר יותר משלושה

חודשים לעימות במשטרה כשבסופו אמרו לבעל המוסך זהו "סכסוך מסחרי" אין עיניין לציבור.

בכל אותם הפעמים אני בטוח ש"חברים"טובים יכלו לעזור ,רק מה אין לי כאלו אז אני שותק ואוכל אותה

אבל אם היתה לי גישה לא ההיתי מהסס .

למרגול יש גישה כזאת ומה שהיא עשתה הוא סביר בעיניי יחסית למצב החוק בארץ

לדעתי סתם הרסו לה את החיים .

מי שזבל פה זה המשטרה עצמה .

אם מה שהיא עשתה היה סביר בייחס לחוק בארץ לא היו תופסים אותו והורסים לה את השם.

לפחות החוק פה לא רקוב ומסריח עד כדי כך.

היא הביאה את זה על עצמה. וחוץ מזה, למה שלאדם נורמטיבי יהיו בכלל "חברים" שכאלה?

אתה צודק בזה שאין הגנה נורמלית לאזרחים שומרי חוק, אבל מצד שני כל אחד שחייב כסף נשבור לו את הפרצוף? לתת כח הרתעה לעבריינים?! זה לא פיתרון. אם כבר לפחד, אני מעדיף את החוק. לא מוכן שאיזה ליצן באימונית שמתפרנס מלאיים על אנשים עובדים יתערב לי בחיים. אם יקום איזה גנגסטר באזור העסק שלך ויתחיל לדרוש ממך "דמי מנוי" תשלם בחפץ לב? מה הפיתרון? לתת כח למשטרה. אם אנשים באמת היו פוחדים מהמשטרה ומכבדים את החוק לא היו מנסים לגנוב ולרמות אפילו.

זו דעתי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אז מה אתה מציע ?

זוג צעיר + ילד שהכנסתם החודשית נעה סביב ה 15K, וזה ממש לא בשמיים, אמור לחיות ברמת חיים טובה בהחלט, כל עוד הם יודעים לכלכל את חייהם בתבונה.

כולנו התרגלנו לחיות על כסף שאין, על משיכות יתר ותשלומים אין סופיים בכרטיסי אשראי.

אף אחד לא טען שתחילת הדרך של זוגות צעירים סוגה בשושנים - 8 שנים אכלתי חרא ועבדתי 2 עבודות, וזה עוד בלי שהיו לי חובות, ולא באתי בטענות לאיש !

ואגב, 800K קונים דירה נחמדה בבת ים, שחוץ מסטיגמה לא נכונה בעליל, היא עיר נחמדה מאד למגורים.

לא התייחסת בצורה עניינית לאף אחת מהטענות.

לא מצאת צידוק מדוע זוג אקדמאים שמרוויח יפה צריך לגור 10 שנים בעיר הכי זולה או כמעט הכי זולה בגוש דן;

לא מצאת פתרון למי שמרוויח קצת מתחת לממוצע או רחמנא ליצלן, רוצה לגור בחולון, ראשון לציון או כפר סבא;

ולא ענית האם אתה היית יכול להרשות לעצמך לקנות את הדירה שאתה קנית לפני כמה שנים - היום.

זוג צעיר שהכנסתו החודשית 15K (נטו) מצוי בעשירון השמיני (!) מבחינת הכנסתו, כלומר בקצה העליון של מעמד הביניים.

http://go.calcalist.co.il/pic/ad/996.pdf

זה העשירון שמבחינתך צריך להתנהל בצורה מחושבת (שהיא מילה מכובסת לקמצנות).

ואגב - הסיכוי היחידי שלך היום לשפר דיור הוא רק אם יש לך דירה בבעלותך, שקנית שהמחירים היו שפויים, שאתה יכול למכור. תגיד את זה למי שאין לו דירה.

zx וולקן

פורסם

אז תשכור!!!

כמה יכול זוג שמרוויח 15K נטו להתבכיין?

לא רוצה לגור בחיפה/קריות ולהגיע ברכבת? תמצא עבודה שם (לא חסר, בשום תחום).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• ספונסר פורום
פורסם

היא הביאה את זה על עצמה. וחוץ מזה, למה שלאדם נורמטיבי יהיו בכלל "חברים" שכאלה?

אתה צודק בזה שאין הגנה נורמלית לאזרחים שומרי חוק, אבל מצד שני כל אחד שחייב כסף נשבור לו את הפרצוף? לתת כח הרתעה לעבריינים?! זה לא פיתרון. אם כבר לפחד, אני מעדיף את החוק. לא מוכן שאיזה ליצן באימונית שמתפרנס מלאיים על אנשים עובדים יתערב לי בחיים. אם יקום איזה גנגסטר באזור העסק שלך ויתחיל לדרוש ממך "דמי מנוי" תשלם בחפץ לב? מה הפיתרון? לתת כח למשטרה. אם אנשים באמת היו פוחדים מהמשטרה ומכבדים את החוק לא היו מנסים לגנוב ולרמות אפילו.

זו דעתי.

זה שהתנפלו על ידוען זה לא אומר כלום .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם
אז תשכור!!!

אחלה פתרון. לא יכול לקנות - תשכור.

אגב, מתי אתה קנית דירה?

zx וולקן

פורסם
אז מה אתה מציע ?

אני מחזק את דבריו של חן, מה לעשות, אנשים נהיו מפונקים מאוד ורוצים שהכל יבוא בקלות ובמהרה.

בת-ים היא עיר יפה מאוד וממש לא העיר הנחותה בגוש דן, מה שאני כן יודע הוא שמחירי הנדל"ן בבת-ים קפצו לשמיים.

לגביי מרגלית צנעני, לא מבין אותה, לא מבין את אלה שמבינים אותה, אעלק מלכת הבלוז הישראלית, יש לה קול של צפרדע.

וכן, בישראל צריך להשתמש בכוח מדי פעם, כשאין חוק של ממש להגן על האזרח הקטן, ופשע היא לא מילה גסה אז באמצעותו מטפלים בבעיות.

haters will hate

פורסם

אבל המשטרה כן רקובה ומסריחה (לדעתי האישית כמובן).

אם לא היו קוראים לה מרגלית צנעני שכולם מכירים, אלא גב' כהן שאיש איננו מכיר - אתה בטוח שגם אז היו עושים את אותו הרעש והטררם שאינני יודע כמה ממנו אמיתי - וכמה הם רק יחסי ציבור עלובים של המשטרע?

פורסם
אז תשכור!!!

אני מסכים אתך שזה יהיה הפתרון הסופי.

אי אפשר להמשיך לצופף את המרכז ולצפות שהמחירים יעמדו.

וגם אם יורידו את המיסים ויוזילו את הקרקעות, מה אתם חושבים שישאר פה בשביל הילדים שלכם?

באירופה זה מקובל מאוד לגור כל החיים בשכירות, גם אם 2 בני הזוג מלומדים ועובדים בעבודה מכובדת.

בישראל המהפכה הזו תתחיל בקרוב או בדור הבא ואין שום קוסם שיעצור אותה, כי עתודות הקרקע של המדינה שלנו רק הולכות וקטנות עם השנים.

מתן, אני ממש חושב שאתה מגזים. זה תהליך טבעי שהדירות באיזורי הביקוש יתייקרו והפתרון היחיד לבעיה הוא או לעשות מאמץ כדי לעלות על העגלה (לקנות דירה ואז העליות מחירים יחולו גם על הנכס שלך ולא תרגיש כאילו את רודף אחרי העגלה בניוטרל כי הכסף שאתה חוסך אף פעם לא מספיק לדירה כי גם המחיר שלה מתייקר) או שפשוט עוברים לפריפריה.

לא כתוב בשום מקום שזוג צעיר חייב לגור באזורים הטובים ביותר במרכז. גם ההורים שלי (וגם ההורים שלהם) קנו דירה מהכסף שהיה (ולא היה הרבה) והתקדמו עם השנים מדירה לדירה, משפרים כל פעם מעט את המיקום והגודל (וחוסכים שקל לשקל).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...