Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5433 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ולחשוב שלפני 4שנים בערך שהלך לי לוח שעונים בפולו 2001,נכנסתי עם חבר למורשה בשביל הצחוק (זה היה בדרך לפירוקיה) ושאלתי כמה עולה חדש (כן כן חדש!)

כמה עולה? 4500 ש"ח לפני מע"מ ועבודה :evil:,וואלה יופי,נגיע בשקט ל 6K על אוטו שהמחירון שלו היה אז סביבות ה28K..

אגב,איך בכלל הם מכניסים ללוח חדש את הק"מ הקודם? יש מחשב ייעודי?.

מיותר לציין שהתאפקתי מאוד עם החבר,חייכנו והודינו,ברחנו לרכב וצחקנו כמו שלא צחקנו מהחיים.

הק"מ נשמרים במחשב הרכב כאשר מחברים את הלוח החליפי

אז הוא מקבל את נתוני הנסועה מהמחשב אם מדובר בלוח עם אימובילייזר

אז יש צורך ללמד אותו את מפתחות הרכב

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא קיבלת 2 עם הרכב?

קיבלתי רק מפתח 1 מהבעלים של הרכב, אני יד 3, לא היו עוד מפתחות, קניתי את הרכב ממישהו שאני מכיר.

וגם אם כן, להחליף את כל המערכת נעילה של הרכב, כולל משדר/מקלט חדש, 2 שלטים מקודדים ושכפול מפתח רזרבי קיבלתי הצעה של 600 ש"ח במנעולי הבירה בירושלים - מקום עם הרבה מוניטין והוא תיקן לי גם את המנעול של הדלת נהג בזמנו במחיר רצפה. פשוט בושה מה שעושים בצ'מפיון.

וואלה צ'מפיון (או סקודה במקרה שלי) לא שלחו לי אפילו פרח אחד עלוב אחרי הרכישה של הפאביה. מה אני,לקוח סוג ז'?

לא יודע, הם שלחו לי מאז שנרשמתי אצלם כלקוח חדש ב2009, שלחו כמה פעמים כרטיסי הנחה לטיפולים תקופתיים בדואר, ופרחים הביתה. (אחרי שהשארתי שם סכום מאוד גדול באחד הטיפולים) לא שזה יגרום לי להיכנס לשם שוב בזמן הקרוב.

אז למה יש כל כך הרבה מוסכים ומוסכניקים חאפרים,שאפילו בשטחים עם חלקים גנובים מטפלים בך יותר טוב? למה הלקוחות לא בורחים מהם כמו מאש וחוזרים אליהם פעם אחר פעם,בשביל לאכול *ינור ענק?

בדיוק על זה אני מעיר, על חוסר היחס וחוסר האכפתיות שיש בהרבה מוסכי יבואן, ביחס למוסכים קטנים. כשאתה מכיר מוסכניק אישית, לאורך שנים, ואתה בא אליו כל הזמן, היחס שתקבל יהיה הרבה יותר טוב ממוסכניק שרק עכשיו קנית אצל איזה מעסיק שלו רכב חדש. העניין הוא שבגלל שאנשים רוצים שקט נפשי ואחריות של כמה שנים, הם מוכנים לשלם יותר, והיבואן מנצל כאלה טיפשים, שמשלמים יותר ומקבלים פחות תמורה. אולי חוץ מהאחריות.

וזה לא רק בתחום הרכב, אלא גם בתחום הסלולר המוכר לי היטב, גם בתחום הרשתות מזון והמסעדות, גם בתחום הנדל"ן, ובכל תחום צרכנות כלשהו. אנשים מחפשים פתרון מהיר ונוח, ופתרון קסם שיחשוב ויפתור הכל במקומם צ'יק צ'ק. אם אפשר כמובן עם אחריות, מה טוב. השאלה היא כמה כסף מאבדים בדרך ולאיזה השלכות חברתיות זה מוביל?

הרי אנשים שנאחזים באותם מוסכי יבואן כמו זבובים לח*א, למרות תום האחריות, גורמים לאותם מוסכים יקרנים להמשיך ולהצדיק את המחירים הלא הגיוניים שלהם בעבור החלפים והעבודה, משום שיש להם קהל לקוחות רחב וגדול שמספק להם תעסוקה והכנסה שוטפת גדולה מאוד ולאותם לקוחות חסרי המושג ברכב אין שום אלטרנטיבה. כשאנשים יתאחדו נגד אותם גנבים ויעשו גל נטישה המוני, אז אולי משהו יזוז שם, כמו שקרה בתחום הסלולר לא מזמן עם ניתוק חוקי הזיקה של חברות הסלולר (משהו שיהיה מומלץ ליישם איכשהו על רכבים שנמצאים תחת אחריות יצרן בשביל להקל על הלקוח בבחירת מוסך ראוי יותר)

בארץ לשם השוואה, אם קניתי מכשיר נוקיה או אפל מחברת סלולר - תוכל לטפל שם במכשיר שלך, אבל ניתן לקנות את המכשיר גם ישירות מהיבואן (ירוקום למשל) ולקבל מסגרת אחריות של היצרן, וניתן אפילו לקנות בחו"ל ולקבל עליו אחריות כאן בארץ, או לשלוח לחו"ל ליצרן ולדרוש ממנו החלפה. במידה מסוימת, ניתן אפילו לתקן במעבדות פרטיות מכשירים ובמידה ויש לכם חלף תקול מבחינה חשמלית (ולא נזק לקוח) לפני תום אחריות היצרן על המכשיר, לשלוח ליבואן ולקבל ממנו חלף חדש - אם התקלה מאומתת על ידם.

הלוואי והדבר היה אפשרי ברכבים, המונופול של היבואנים היה נשבר ככה בקלי קלות.

פשוט לא הגיוני הסכומים שהם גו(נ)בים.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם

זה הרבה יותר מורכב מזה, ולא כזה קל למצוא אלטרנטיבה ראויה, צריך פשוט לחפש טוב טוב ולהשוות.

אני מציע לך פשוט לא להיות כבש עיוור בעדר וללכת אחרי החליל של הרועה (היבואן במקרה שלנו),

ולהתעניין מעט יותר במה קורה אצלך ברכב ומה אתה משלם, כמה ולמה, ולא להגיד הן לכל דרישותיו של היבואן.

היבואנים מנצלים לרעה את חוסר האלטרנטיבה של הציבור וחולבים ממנו עוד ועוד כסף, הרבה מעל המחיר ההגיוני.

פורסם
+1 מסכים עם כל מילה.

ג'וני לא כולם מבינים גדולים. וזה בסדר גמור, כי בשביל זה הם משלמים יקר יותר והולכים למורשה. כדי שהם ישברו את הראש.

הבנאדם לא היה שאנן הוא זיהה בעיה ופנה למוסך מ-ו-ר-ש-ה במוסך שלחו אותו הביתה כי בעל מיקצוע במוסך שמבין (או אמור להבין) קצת יותר ממני וממך אמר לו שאין בעיה. אז אל תבלבל לנו את המוח על שירות טוב. מה שנעשה כאן זה שוד מזוין לאור היום של 500 ש"ח לבחור צעיר שעשה את כל מה שהיה עליו לעשות, לזהות בעיה- לגשת למוסך מורשה - לפעול לפי ההנחיות שקיבל. עד רבה, אפילו ולמרות שפעל ע"פ ההוראות שקיבל מה-מ-ו-ר-ש-ה עדיין התייחס לתקלה בתשומת לב וחזר שוב. הבחור לא היה צריך לשלם אפילו לא אגורה, להיפך אולי היה צריך לקבל איזה פיצוי על הטירטורים למוסך. לסיכום: אאף אחד לא טיפש ולא מטומטם בטח לא החבר'ה במורשה. הם חיכו שלנהג היקר תיגמר האחריות ואז להשחיל אותו. עובדה לכך שלא ביצעו פעולה פשוטה והעלו את הרכב על הליפט ועלו על הבעיה עוד בתחילה. כמו שעלו עכשיו. אז הם ניסו להשחיל לו. "לא הלך להם" למה מרכאות? כי עדיין הוא שילם 500 ש"ח על משהו שלא היה צריך לשלם חצי אגורה. זה מה שניקרא עקיצה ב 60 שניות.

אני אומר את זה מתוך ניסיון אישי של שלוש מכוניות שקניתי מצ'מפיון. באחת היתה בעייה של פגם ביצור. פעם ראשונה לא עלו על זה במוסך והמכונאי אמר שאין בעיה. אבל אני התעקשתי ובאמת כשבדקו פעם שנייה עלו על הבעיה שהיתה פגם ביצור של אחד המכלולים. פגם ביצור יכול לקרות בכל קו יצור ואין אחד כזה שהוא מושלם במאה אחוז ולכן קיבלתי את זה בהבנה. השאלה מכאן מה עושה היבואן ואצלי זה נגמר בפניה לשרות, התערבות של מנהל השירות הארצי (!) שטרח וקבע איתנו פגישה. בא, התנצל, והציע לנו כמה אופציות החל מתיקון וכלה בשידרוג לרכב חדש במחיר עלות. אצלנו כל הבעיה היתה שבדיוק עמדנו למכור את הרכב (בורה לצורך העניין) ועלתה השאלה של הקונה אם צ'מפיון עדין יגבו אותו במידה והתקלה תחזור. מנהל השרות נתן לקונה מכתב רישמי של החברה שהאחריות תעבור גם אליו, מה שבדרך כלל הרבה יבואנים מתנערים ממנו. (היה לי מגנום שמכרתי באחריות עדין ולקונה שקנה ממני הלך מנוע בגלל התחממות שהיתה בעיה ידועה בדגמים האלה והיבואן לא הכיר באחריות). חווית המשתמש שלי לפחות במוסכי צ'מפיון (שלא לדבר על חווית הנהיגה) והשרות שלהם היא מעבר למצופה ולמקובל. יכול להיות שמישהו נפל על מוסך או פקידה שלא מבינה, אבל נראה לי הרושם שאנשים נהנים לדבר סתם על דברים שהם שומעים מאחרים בלי שלהם עצמם יש ניסיון בזה. לסיכום (סליחה על החפירה על הבוקר) - באו גם במקרה הזה לקראת הלקוח, קיבלו על עצמם את האחריות ונשאו ברוב רובו של עלות התיקון. 500 שקל שהבחור שילם על תקלה שגם לו יש מידה לא מבוטלת של אחריות ראו רשלנות, זה באמת בלי כסף. יום נעים לכולם.

פורסם

אני לא מבין על מה הטענות!

באופן כללי, גם אם עבר יום מתום האחריות היבואן לא חייב לך כלום! אבל יש מה שנקרא "GOOD WILL" או "מחווה של רצון טוב" שצ'מפיון הפחיתו מיוזמתם את עלות התיקון מ-4,400 שקל ל-500 בלבד. תראה לי עוד מכונית שהיית משלם 500 שקל על החלפת משאבת מים! ובקשר לעלות הכוללת שהתיקון היה אמור לעלות אם לא הייתה לך אחריות - אני מסכים שזה בהחלט לא זול, אבל זה כנראה המחיר שצריך לשלם כשנוסעים ברכב עם מנוע סופר-מתקדם מבחינה טכנולוגית. מצד שני, אני לא זוכר שראיתי תלונות שלך על זה שאתה נוהג באוטו הרבה יותר חסכוני ומהיר ממכוניות מקבילות אחרות... לא ראיתי תלונות על הכסף שאתה חוסך בתחנת הדלק וגם לא על הביצועים שאתה מקבל ממנוע 1.4 ליטר - אז בוא נשים דברים בפרופורציה... רצית מנוע מתקדם - תשלם. אגב, לצורך ההשוואה, אחי החליף לא מזמן משאבת מים בטויוטה קורולה (במוסך מורשה) וסגר חשבונית על סכום של 3,500 שקל בערך - שם הוא לא נתקל ברצון טוב אפילו שעברו שלוש שנים מתום האחריות... :wink:

We are the Human Race

פורסם

באופן כללי, גם אם עבר יום מתום האחריות היבואן לא חייב לך כלום! אבל יש מה שנקרא "GOOD WILL" או "מחווה של רצון טוב" שצ'מפיון הפחיתו מיוזמתם את עלות התיקון מ-4,400 שקל ל-500 בלבד. תראה לי עוד מכונית שהיית משלם 500 שקל על החלפת משאבת מים! ובקשר לעלות הכוללת שהתיקון היה אמור לעלות אם לא הייתה לך אחריות - אני מסכים שזה בהחלט לא זול, אבל זה כנראה המחיר שצריך לשלם כשנוסעים ברכב עם מנוע סופר-מתקדם מבחינה טכנולוגית. מצד שני, אני לא זוכר שראיתי תלונות שלך על זה שאתה נוהג באוטו הרבה יותר חסכוני ומהיר ממכוניות מקבילות אחרות... לא ראיתי תלונות על הכסף שאתה חוסך בתחנת הדלק וגם לא על הביצועים שאתה מקבל ממנוע 1.4 ליטר - אז בוא נשים דברים בפרופורציה... רצית מנוע מתקדם - תשלם. אגב, לצורך ההשוואה, אחי החליף לא מזמן משאבת מים בטויוטה קורולה (במוסך מורשה) וסגר חשבונית על סכום של 3,500 שקל בערך - שם הוא לא נתקל ברצון טוב אפילו שעברו שלוש שנים מתום האחריות... :wink:

רק בקשר למשאבת מים שעולה 500 ש"ח או 4400 ש"ח, הנה דוגמא מהרכב שלי:

http://www.ebay.co.uk/itm/WATER-PUMP-Seat-Ibiza-1-6i-99-02-/170460037939?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item27b035c333#ht_2659wt_1139

זאת אמנם משאבה תחליפית אך היא מאושרת יצרן - משמע משתמשים בה גם בצ'מפיון ככל הנראה.

המחיר שלה הוא 26 פאונד + 6 פאונד משלוח. (182 ש"ח נכון לשווי הפאונד לשקל של היום)

אני הבאתי אחת משופרת מאלומיניום מלא (התחליפית הזו יש לה גלגל שיניים מפלסטיק שמתנפח ונסדק עם הזמן), ושלי עלתה 245 ש"ח בלבד (יש קבלה), כאן בארץ, מחנות חלפים מאוד מפורסמת בירושלים בשם ירוחם-יחזקאל.

ההחלפה בוצעה כחלק מטיפול טיימינג שגרתי לרכב + טיפול תקופתי (כל חצי שנה), אני אפילו לא מדמיין לעצמי כמה הייתי חייב לשלם לגנבים של צ'מפיון אם הייתי מטפל אצלם. למזלי יש לי חברים בעלי מקצוע, ועלות כל הנזק הסתכמה במעט יותר מאלפיה (קיט טיימינג שכולל רצועה ומותחנים, פלאגים, פילטרים, שמן סינטטי מלא, מים אדומים, ומשאבת המים וכמובן כמובן עבודה).

פורסם
המשאבה ב1.4TSI היא משאבה לא רגילה , היא מתחברת לסופרצ'ארג'ר.

וכן ב1.4TSI העסק יקר כי מפרקים כל מה שמסביב למשאבה.

אתה יודע אם הציעו לו משאבה תחליפית\מקורית?

אך ורק מקורית.

אייל ידידי, לדעתי אתה צודק חלקית.

מנוע ה- TSI בנוי מחלקים קטנים יחסית שבנויים לפעול בעומסים כבדים. אופי פעולה כזה מחייב תחזוקה קפדנית ללא כל הנחות, שמן המנוע שמשתמשים בו חייב להתאים למפרט היצרן ללא קיצורי דרך ורצון לחסוך פה ושם.

אני מניח שבשלב יד 1 (הממוצעת) תחזוקת הרכב תהייה ראויה, יד 2 האופיינית (לא אתה - אתה מקרה קיצון של תחזוקה קפדנית) תתחיל לחפף ואילו יד 3 תתחיל לאכול לקרדות ממנועים ומערכות שיקרסו ללא הפסקה - אני מעריך שזה יקרה החל מהשנה השישית ואילך.

שים לב לפוטנציאל התקלות האדיר שבמנוע הזה - שני מגדשים שכל אחד מהם הוא מקור לצרות, החלפת שמן אחת שלא בזמן או שלא עם השמן המתאים והחגיגה מתחילה.

כרגע חובת ההוכחה היא על הרכב ואינני צופה שיהיה פורץ דרך בתחום האמינות (אם כן אז רק לשלילה).

הטויוטות והמאזדות לעומתן (אגב טיפול ראשון קטן שעשיתי השבוע ל- 3 2.0 שלנו עלה 720 ש"ח) גם הן דורשות טיפול שוטף ראוי שאיננו זול משמעותית משל ה- VAG (אם בכלל) אבל הן הרבה יותר טולרנטיות לטיפולים שאינם מושלמים - כאן להערכתי ההבדל הגדול בין השניים.

הערה אחת לחן- ב- 3 2.0 ליטר הנעת השסתומים נעשית עם שרשרת - אם אתה טוען אחרת אני יוצא החוצה לבדוק...

מסכים איתך שכרגע במנועים הללו רב הנסתר על הגלוי ולא בטוח אם יהיו פאר האמינות או יתחילו לעשות בעיות אחרי כמה שנים טובות על הכביש. יתכן שהם גם יהיו לא הכי אמינים ולא הכי גרועים. רק הזמן יגיד. מימד הסיבוכיות שם גדול יותר ביחס לרגילים , השאלה אם המימוש היה מוצלח, תמיד יש סיכוי שכן.

אישית רכשתי עבור אחותי גולף 2008 עם המנוע 1.6 102HP הוותיק והטוב, וגיר אוטומט הפשוט ביותר כי לא רציתי שיהיה לה DSG+TSI משומש שלא ברור איך טופל.

אני אישית נגד סחיטת מנועים קטנים ולא סתם שאלתי אם הרכב משופר. לא יתכן שמנוע 2.0 מוגדש ומנוע 1.4 מוגדש יעבדו באותו הספק ובאותה אמינות כפי שחלק מרוכשי ה1.4 מתיימרים לחשוב.

ולחשוב שלפני 4שנים בערך שהלך לי לוח שעונים בפולו 2001,נכנסתי עם חבר למורשה בשביל הצחוק (זה היה בדרך לפירוקיה) ושאלתי כמה עולה חדש (כן כן חדש!)

כמה עולה? 4500 ש"ח לפני מע"מ ועבודה :evil:,וואלה יופי,נגיע בשקט ל 6K על אוטו שהמחירון שלו היה אז סביבות ה28K..

אגב,איך בכלל הם מכניסים ללוח חדש את הק"מ הקודם? יש מחשב ייעודי?.

מיותר לציין שהתאפקתי מאוד עם החבר,חייכנו והודינו,ברחנו לרכב וצחקנו כמו שלא צחקנו מהחיים.

בגולף 2008 מהפיסקה הקודמת שרשמתי, הלך הזמזם שתפקידו לזמזם כשמשאירים את האורות דולקים והדלת פתוחה וכמובן לתקתק כשאתה מאותת. פירוש העניין : שיפוץ לוח שעונים.

בצ'מפיון נתנו הצעת מחיר של 5000 ש"ח (פלוס מע"מ) . אצל רון שולם סכום של כ15 אחוז ממה שדרשו מצ'מפיון ואני בטוח שבוצעה עבודה יותר מקצועית.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

דניאל היקר, אתה קורא לזה רצון טוב, אני קורא לזה- הטעיה מכוונת, חוסר מקצועיות, חוסר אמינות, ואם תרצה "עקיצה ב 60 שניות."

הגיע לקוח למוסך המורשה כאשר הרכב נימצא במסגרת אחריות ועם תקלה. איש המוסך איננו ביצע פעולה פשוטה כמו הרמת הרכב על הליפט .קבע שלרכב אין תקלה ושחרר את הרכב. לבעל הרכב אין ולו חצי מושג אם יש או אין באמת תקלה- (זה תפקידו של המוסכניק הבודק.) ומכאן עליו להישען על אמינות, אם הלקוח מאמין למוסכניק אז ילך לדרכו (כמו שקרה). אם לא מאמין לו ידרוש בדיקה מקיפה ועמוקה יותר (ואז היו מגלים את הבעיה).

כעבור זמן מה חוזר הרכב אל אותו מוסך עם אותה תקלה מאז. רק שהיום הם מצאו תקלה, והפלא ופלא היום אין לו כבר אחריות! בולשיט! אני אישית הייתי דואג שה 500 ש"ח האלה יצאו מהתלוש של הבחור שטען כי הרכב תקין. ודורש התנצלות על בזבוז יום עבודה טירטורים זמן ודלק!

• תוכן חדש...