Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5436 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם היצרן בגרמניה שילם 50% וצ׳מפיון שילמו 50%,

על מה שילמת 500 שקל...?

גם לי לקח להבין שרשמתי את התגובה הקודמת.

היצרן עשה הנחה 50%, יוצא 2200.

אחרי זה בצ'מפיון עשו לו עוד 50% על החלק, והתששפו בחלק ממחיר העבודה. (הוא שילם נטו 50% על החלק וחלק מהעבודה.)

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
גם לי לקח להבין שרשמתי את התגובה הקודמת.

היצרן עשה הנחה 50%, יוצא 2200.

אחרי זה בצ'מפיון עשו לו עוד 50% על החלק, והתששפו בחלק ממחיר העבודה. (הוא שילם נטו 50% על החלק וחלק מהעבודה.)

:? :? :?

פורסם

עם כל הכבוד, התקלה קרתה לפני תום האחריות, היא נרשמה לפניה, ואבחון לקוי ונפנוף של נציג השירות גרם לה לזלוג מעבר לכך, לא הייית צריך לשלם אגורה, זה לא היה שירות טוב.

פורסם
עם כל הכבוד, התקלה קרתה לפני תום האחריות, היא נרשמה לפניה, ואבחון לקוי ונפנוף של נציג השירות גרם לה לזלוג מעבר לכך, לא הייית צריך לשלם אגורה, זה לא היה שירות טוב.

איך טניה אומרת ב ra? קאצ'ינג! הוצאת לי את המילים מהפה.

האם אתה מתכוון להשאר תחת המטרייה של מוסכי היבואן אחרי תום האחריות, או מתכנן לעבור למוסך אחר? (מישהו אמר "מוסך רון"? :roll: )

פורסם

שמע לא נעים, אבל לא נורא.

אתה יצאת כאן לא בסדר אבל לפחות לא דפקו אותך כמו ז*** עד הסוף.

אם אתה רואה שחסר לך מים ואתה צריך למלא כמה פעמים צריכה להידלק אצלך נורה בצבע בורדו שיש דליפה.

זוהי אשמתו של המוסך שלא עלה על התקלה וטיפל בה בצורה לקויה מלכתחילה.

4400 ש"ח זה המחיר שצריך לשלם פראייר שמטפל ברכב שלו במוסך יבואן, אני לא פראייר ומציע לכל מי שאני מכיר להפסיק להיות.

אני מאמין שאצל רון הייתה מקבל בפחות מחצי הצעה לעבודה וחלפים (וכמובן אחריות לשנה על שניהם כמו שהוא נותן).

סה"כ יש מנועים יותר יקרים ובזבזנים מה1.4 TSI, פשוט בגלל שאתה חי בארץ ונתון לחסדי יבואן VAG באם הוא יסכים בטובו לקחת אחריות לפאשלות שלו, אז הרבה אנשים נופלים בשיטת מצליח שלהם. צריך פשוט להיות ישראלי ולדרוש את מה שמגיע לך.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם
שמע לא נעים, אבל לא נורא.

אתה יצאת כאן לא בסדר אבל לפחות לא דפקו אותך כמו ז*** עד הסוף.

אם אתה רואה שחסר לך מים ואתה צריך למלא כמה פעמים צריכה להידלק אצלך נורה בצבע בורדו שיש דליפה.

זוהי אשמתו של המוסך שלא עלה על התקלה וטיפל בה בצורה לקויה מלכתחילה.

4400 ש"ח זה המחיר שצריך לשלם פראייר שמטפל ברכב שלו במוסך יבואן, אני לא פראייר ומציע לכל מי שאני מכיר להפסיק להיות.

אני מאמין שאצל רון הייתה מקבל בפחות מחצי הצעה לעבודה וחלפים (וכמובן אחריות לשנה על שניהם כמו שהוא נותן).

סה"כ יש מנועים יותר יקרים ובזבזנים מה1.4 TSI, פשוט בגלל שאתה חי בארץ ונתון לחסדי יבואן VAG באם הוא יסכים בטובו לקחת אחריות לפאשלות שלו, אז הרבה אנשים נופלים בשיטת מצליח שלהם. צריך פשוט להיות ישראלי ולדרוש את מה שמגיע לך.

תראה בכל מקרה הוא יצא יותר זול ממוסך רגיל, כי רגיל היה לוקח לו נטו בערך 1500 (בתנאי שיש הרבה עבודה שם, והרכב באמת יתפוס מקום במוסך במשך יומיים).

מעכשיו, שפגה האחריות, כמו שאמרת, ממליץ לכולם לברוח מהיבואן.

הבעיה במנועי TSI, שהם מורכבים מאשר המנועים הפשוטים (אמטמוספריים רגילים), שהטיפולים עולים הרבה יותר, ולפעמים צריך להשוות בין המוסך של היבואן למוסך אחר.

לדעתי זה גימיק שטותי, משפחתית צריכה מנוע אטמוספרי רגיל, בלי משחקים. מקסימום טורבו (לטורים הגבוהים).

פורסם

מה שרשמתי בהודעה שלי מקודם, רק במילים אחרות. מסכים בהחלט.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
תראה בכל מקרה הוא יצא יותר זול ממוסך רגיל, כי רגיל היה לוקח לו נטו בערך 1500 (בתנאי שיש הרבה עבודה שם, והרכב באמת יתפוס מקום במוסך במשך יומיים).

מעכשיו, שפגה האחריות, כמו שאמרת, ממליץ לכולם לברוח מהיבואן.

הבעיה במנועי TSI, שהם מורכבים מאשר המנועים הפשוטים (אמטמוספריים רגילים), שהטיפולים עולים הרבה יותר, ולפעמים צריך להשוות בין המוסך של היבואן למוסך אחר.

לדעתי זה גימיק שטותי, משפחתית צריכה מנוע אטמוספרי רגיל, בלי משחקים. מקסימום טורבו (לטורים הגבוהים).

שמע, אני מבין מה שאתה אומר ומסכים, אבל יש אנשים שרוצים קצת יותר כוח זמין ברכב שלהם.

ולהבדיל אלף אלפי הבדלות, שירוקו זה ממש לא משפחתית, היא ספורט קופה, ואתה צריך שם מנוע שיוכל לספק לך כוח גם בסל"ד נמוך וגם בסל"ד גבוה מבלי השהיית טורבו. היתרון של הTSI הוא 2 טורבואים, סופר-צ'ארג'ר וטורבו-צ'ארג'ר, כל אחד יכול לתת לך יותר כוח בשלב שונה של הסל"ד. גם בשיוט במהירויות נמוכות שיהיה לך מומנט מקסימלי זמין כבר בסל"ד נמוך כמו ברכבי דיזל (מה שמקנה לך חסכון מסוים בדלק), וגם יכולת מתפרצת בסל"ד גבוהה לעקיפות כמו שמצופה מרכב ספורט.

וכן, בשביל שיפור הכוח של הרכב צריך לשלם יותר כסף ממנוע אטמוספרי רגיל, גם חלפים, גם עבודה וכמובן בלאי.

תחזוקה נכונה של המנוע יכולה מעט לחסוך לך כסף, אבל התמורה ממנו רבה יותר. זה מיועד לאנשים שאוהבים לנהוג.

מי שמחפש רק איך לחסוך כסף על הרכב, מנוע TSI הוא ממש לא התשובה לדעתי.

למזלנו לVAG יש גם מנועי TDI מאוד חסכוניים ואמינים (חבל רק שלא בכל הדגמים), ויש לאנשים אופציה לבחור =]

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם
מה שרשמתי בהודעה שלי מקודם, רק במילים אחרות. מסכים בהחלט.

כשדיווחתי על בעיה מינורית פעם אחרונה, נציג השרות נפנף אותה ואמר שהוא חושב שאין בעיה, אבל הוא ביקש שמכונאי יבדוק את הרכב ואמר מפורשות שהוא רושם את התלונה בשביל שאם תחזור על עצמה זה יהיה מתועד כי האחריות עומדת להסתיים, זה היה גם במורשה VW, על דבר כזה אני אישית הייתי מתעקש, לא חשוב מה הסכום, הוא היה צריך להיות אפס, זה משאיר טעם רע בפה.

פורסם

המחיר הזה בכלל לא ריאלי, אלא אם כן המשאבה של ה1.4 עשויה מזהב.

איך אתה מסביר שחבר טוב (שגם אתה מכיר אותו) קיבל אצל אותו קלדס , הצעה לטיימינג מלא כולל משאבת מים לגולף GTI דור 5, במחיר של 2300 ש"ח?

בכל מקרה, עבודה של פירוק משאבת מים זו עבודה של טיימינג כלומר סדר גודל של 1000 ש"ח במוסך נורמלי רק לעבודה.

תוסיף את עלות החלק שבמקום נורמלי עולה 550-600 , נוזל קירור ותקבל את המחיר הריאלי לעבודה כזו.

לא אמרו שבצ'מפיון יש שנה שלישית של רצון טוב? לפי התיאור, הרכב מטופל במוסך מורשה שלהם, למה הם לא לקחו את כל עלות התיקון עליהם?

זה נכון, כשאתה מזמין רכב רשום בפירוש שאם אתה מטפל במוסכי היבואן לאורך כל השנתיים אחריות, תקבל שנה שלישית של רצון טוב או במלים אחרות :מה שבא להם לטפל בו - יטפלו בו.

בקשר לטענת ידידינו DORKI.

מנסיון של עשור עם רכבי VAG גם בחברה וגם אצל רון , אם תשווה זאת לקורולה משפחתית של היבואן אותו אתה כה מחבב, תמיד אבל תמיד עלות התחזוקה של הקורולה במוסכי יוניון מוטורס תהיה יותר יקרה. גם ביחס לואגית ספורטיבית לצורך העניין.

אז רכב לעשירים בלבד? בדוק שנית.

(כן, אני יודע שלאשתך היתה פולו שעשתה לה בעיות לפני 10 שנים ועוד לא התגברת על זה)

כנ"ל אצל עוד מבחר יבואנים שמצטיירים כזולים (יונדאי - כלמוביל, לובינסקי , קרסו ,דלק מוטורס וכו' )

אני רחוק מלהיות עשיר ,אבל כן יודע להתנהל וכן יודע אצל מי מטפלים ואצל מי לא ויודע לזהות מצב בו עשויים להכניס לי את האלמנט.

שאלה לפותח השרשור : האם הרכב משופר ?

בכל מקרה, כעת כשתמה האחריות אולי הגיע הזמן שתתחיל לטפל במקום ראוי - מוסך רון למשל.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
שמע, אני מבין מה שאתה אומר ומסכים, אבל יש אנשים שרוצים קצת יותר כוח זמין ברכב שלהם.

ולהבדיל אלף אלפי הבדלות, שירוקו זה ממש לא משפחתית, היא ספורט קופה, ואתה צריך שם מנוע שיוכל לספק לך כוח גם בסל"ד נמוך וגם בסל"ד גבוה מבלי השהיית טורבו. היתרון של הTSI הוא 2 טורבואים, סופר-צ'ארג'ר וטורבו-צ'ארג'ר, כל אחד יכול לתת לך יותר כוח בשלב שונה של הסל"ד. גם בשיוט במהירויות נמוכות שיהיה לך מומנט מקסימלי זמין כבר בסל"ד נמוך כמו ברכבי דיזל (מה שמקנה לך חסכון מסוים בדלק), וגם יכולת מתפרצת בסל"ד גבוהה לעקיפות כמו שמצופה מרכב ספורט.

וכן, בשביל שיפור הכוח של הרכב צריך לשלם יותר כסף ממנוע אטמוספרי רגיל, גם חלפים, גם עבודה וכמובן בלאי.

תחזוקה נכונה של המנוע יכולה מעט לחסוך לך כסף, אבל התמורה ממנו רבה יותר. זה מיועד לאנשים שאוהבים לנהוג.

מי שמחפש רק איך לחסוך כסף על הרכב, מנוע TSI הוא ממש לא התשובה לדעתי.

למזלנו לVAG יש גם מנועי TDI מאוד חסכוניים ואמינים (חבל רק שלא בכל הדגמים), ויש לאנשים אופציה לבחור =]

רק עכשיו שמתי לב שזה שירוקו, אבל אני מדבר באופן כללי.

מכוניות כמו אוקטביה, ג'טה, פולו קטנות, גולף דגמים זולים, אפילו פאסאט, לא צריכים את כל הטררם הזה.

TDI זה אכן המנוע הכי טוב שקיים למשפחתיות\קטנות\מנהלים.

(מנוע חזק, אמין, חסכוני, ובר ביצועים טובים ביחס לבנזין אטמוספרי).

רק שבישראל מביאים מה שמכניס כסף, לא מה שטוב. (וגם אנשים לא מבינים כלום במכוניות).

פורסם
המחיר הזה בכלל לא ריאלי, אלא אם כן המשאבה של ה1.4 עשויה מזהב.

איך אתה מסביר שחבר טוב (שגם אתה מכיר אותו) קיבל אצל אותו קלדס , הצעה לטיימינג מלא כולל משאבת מים לגולף GTI דור 5, במחיר של 2300 ש"ח?

בכל מקרה, עבודה של פירוק משאבת מים זו עבודה של טיימינג כלומר סדר גודל של 1000 ש"ח במוסך נורמלי רק לעבודה.

תוסיף את עלות החלק שבמקום נורמלי עולה 550-600 , נוזל קירור ותקבל את המחיר הריאלי לעבודה כזו.

זה נכון, כשאתה מזמין רכב רשום בפירוש שאם אתה מטפל במוסכי היבואן לאורך כל השנתיים אחריות, תקבל שנה שלישית של רצון טוב או במלים אחרות :מה שבא להם לטפל בו - יטפלו בו.

מנסיון של עשור עם רכבי VAG גם בחברה וגם אצל רון , אם תשווה זאת לקורולה משפחתית של היבואן אותו אתה כה מחבב, תמיד אבל תמיד עלות התחזוקה של הקורולה במוסכי יוניון מוטורס תהיה יותר יקרה. גם ביחס לואגית ספורטיבית לצורך העניין.

(כן, אני יודע שלאשתך היתה פולו שעשתה לה בעיות לפני 10 שנים ועוד לא התגברת על זה)

כנ"ל אצל עוד מבחר יבואנים שמצטיירים כזולים (יונדאי - כלמוביל, לובינסקי , קרסו ,דלק מוטורס וכו' )

אני רחוק מלהיות עשיר ,אבל כן יודע להתנהל וכן יודע אצל מי מטפלים ואצל מי לא ויודע לזהות מצב בו עשויים להכניס לי את האלמנט.

שאלה לפותח השרשור : האם הרכב משופר ?

בכל מקרה, כעת כשתמה האחריות אולי הגיע הזמן שתתחיל לטפל במקום ראוי - מוסך רון למשל.

המשאבה ב1.4TSI היא משאבה לא רגילה , היא מתחברת לסופרצ'ארג'ר.

וכן ב1.4TSI העסק יקר כי מפרקים כל מה שמסביב למשאבה.

אתה יודע אם הציעו לו משאבה תחליפית\מקורית?

פורסם
איפה אלה שיגידו שזה מנוע שזכה בפרס עולמי?

הנה תקלה פשוטה צריך לפרק חצי רכב.

50% ועוד החלק של המנהל, המשאבה עצמה עולה בסביבות 500, הוא נתן לך את העבודה בחינם.

יצאת יחסית בסדר לדעתי, 500 שקל זה הגיוני, אתה עוד באחריות היית צריך לנגן להם, כל תקלה שיהפכו תאוטו ויפתרו אותה.

(באחריות צריך ליסוע הרבה, כמה שאפשר, כדי שמה שצריך ללכת ילך.)

מישהו פעם התנסה בפירוק והרכבת משאבת מים במאזדה 3, כן כן, מאזדה 3, המכונית הכי פופולארית בארץ ?

רק לפרק את מעטפת הפלסטיקים אורכת חצי יום, שלא לדבר על פירוק הטיימינג.

וכך זה בכל המכוניות בהן משאבת המים מחוברת לשרשרת\רצועת טיימינג.

אין מה חעשות, זה מחיר הקדמה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אייל ידידי, לדעתי אתה צודק חלקית.

מנוע ה- TSI בנוי מחלקים קטנים יחסית שבנויים לפעול בעומסים כבדים. אופי פעולה כזה מחייב תחזוקה קפדנית ללא כל הנחות, שמן המנוע שמשתמשים בו חייב להתאים למפרט היצרן ללא קיצורי דרך ורצון לחסוך פה ושם.

אני מניח שבשלב יד 1 (הממוצעת) תחזוקת הרכב תהייה ראויה, יד 2 האופיינית (לא אתה - אתה מקרה קיצון של תחזוקה קפדנית) תתחיל לחפף ואילו יד 3 תתחיל לאכול לקרדות ממנועים ומערכות שיקרסו ללא הפסקה - אני מעריך שזה יקרה החל מהשנה השישית ואילך.

שים לב לפוטנציאל התקלות האדיר שבמנוע הזה - שני מגדשים שכל אחד מהם הוא מקור לצרות, החלפת שמן אחת שלא בזמן או שלא עם השמן המתאים והחגיגה מתחילה.

כרגע חובת ההוכחה היא על הרכב ואינני צופה שיהיה פורץ דרך בתחום האמינות (אם כן אז רק לשלילה).

הטויוטות והמאזדות לעומתן (אגב טיפול ראשון קטן שעשיתי השבוע ל- 3 2.0 שלנו עלה 720 ש"ח) גם הן דורשות טיפול שוטף ראוי שאיננו זול משמעותית משל ה- VAG (אם בכלל) אבל הן הרבה יותר טולרנטיות לטיפולים שאינם מושלמים - כאן להערכתי ההבדל הגדול בין השניים.

הערה אחת לחן- ב- 3 2.0 ליטר הנעת השסתומים נעשית עם שרשרת - אם אתה טוען אחרת אני יוצא החוצה לבדוק...

• תוכן חדש...