Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5433 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זאת עוד דוגמה לשירות של צ'מפיון!

וזאת דוגמה לשירות של דלק מוטורס: כשבדקתי מאזדה לפני קניה (במוסך מורשה מאזדה) נתגלתה נזילה קטנה ברדיאטור. מנהל המוסך צילם את הרדיאטור והבטיח שיפנה לדלק מוטורס. לאחר כשבוע אישרו לי החלפת רדיאטור באחריות (האחריות על הרכב שלי באותו רגע פגה 7 חודשים לפני!), עלות הרדיאטור הוא 6000 שקל + שעתיים וחצי של עבודה.

כל זה בלי לשלם שקל ובלי צעקות או עצבים, למעשה, מנהל המוסך שגילה הציע בעצמו לפנות לדלק מוטורס ולבקש החלפה במסגרת האחריות. זה שירות!

אגב, המוסך המדובר שגם לו מגיע ח"ח הוא מוסך ברק בצומת קרית אתא.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זאת עוד דוגמה לשירות של צ'מפיון!

.

בזה אין לנו ויכוח. אני קרוב מאוד (כלומר אמתין עוד שבוע) לפתוח שרשור בנושא ולספר לכם מה שוות ההבטחות של צ'מפיון. אגב, זה לא קשור לתקלות ברכב (טפו טפו טפו), ואת הלקח שלי כבר הבנתי.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

עדיף מאוחר מאשר לעולם לא בר... אני את הלקח שלי למדתי עם האיביזה שהייתה (והיא עוד הייתה תקופה מאוד קצרה)

דורקי - אין לך מה לצאת לבדוק, מאזדה 3 מנוע 2.0 מגיעה עם שרשרת ולא רצועה

Confidence In Motion

פורסם

את האוקטביה TSI 1.4 שלי קבלתי לפני יומיים.

על פי הרוב המוחלט של השרשורים בפורום הטכני ,צריך להתחיל להתפלל :)

לגבי צ'מפיון,

האם בשנתיים הקרובות (ת.האחריות) יש לי אפשרות לבחור מוסך או שאני "כבול" למוסך צ'מפיון?

פורסם

אשמח לדעת מכל הבקיאים בהיסטוריה של הטורבו והסופרצ'ארג'ר, עד כמה נכון הדבר - האם הסופרצ'ארג'ר הוא החוליה החלשה באמינות מול חברו הטורבו? ממה שקראתי ושמעתי, מנועי סופרצ'ארג'ר לא נהנים מאמינות טובה, ואילו הטורבו הוא המגדש שהכי הוכיח עצמו לאורך השנים. השימוש בטורבו נפוץ הרבה יותר מהשימוש בסופרצ'ארג'ר. למה באמת? האם אני טועה בדבריי?

פורסם

יש כאן חברים שיכולים להגיש מועמדות לעונה השנייה של "חיים בלה -לה לנד". מי שמכיר יבואן או מוסכניק שלא רוצים או צריכים להרוויח כסף שיגיד וכולנו נלך לשם. לא בטוח שאצל מוסך או יבואן אחר היו מתחשבים ככה בלקוח כי זאת היתה גם אשמתו שהוא לא בדק את התקלה אלא חשב שאם הוא ימלא כל שבוע מים זה יסתדר מעצמו. טוב שהוא עמד על שלו וזה יכול ללמד אחרים לשים לב לדברים חריגים (שמן, מים וכו') ולא לעצום עיניים ולחשוב שדברים יסתדרו מעצמם. במקרה הזה צ'מפיון הוכיחו הגיון ופעלו לטובת הלקוח ועדין יש כאן כאלה שימשיכו להשמיץ במקום לפרגן. יצרן לא מתכנן מנוע לפי פירוק. משאבת מים, כמו כל חלק אחר לא אמורה ללכת אחרי 30 אלף קילומטרים וזה יוצא מן הכלל ובאותה מידה יכול היה לקרות לכל מכלול אחר. חלקים וטיפולים שנעשים על בסיס קבוע נמצאים בהישג יד ונגישים יותר משאר החלקים וכשצריך להחליף אין ברירה אלא לעבוד קצת. יש מכוניות שבשביל להחליף מנורה בקידמי צריך לפרק את הדשבורד (בהקצנה כמובן) וזה עוד לא עושה אותן למכוניות גרועות יותר או פחות.

פורסם
בזה אין לנו ויכוח. אני קרוב מאוד (כלומר אמתין עוד שבוע) לפתוח שרשור בנושא ולספר לכם מה שוות ההבטחות של צ'מפיון. אגב, זה לא קשור לתקלות ברכב (טפו טפו טפו), ואת הלקח שלי כבר הבנתי.

ניתן להסיק מכך שאתה עוזב את צ'מפיון ? או שמדובר במסקנה נחפזת, שהרי בית לא עוזבים.

פורסם
יש כאן חברים שיכולים להגיש מועמדות לעונה השנייה של "חיים בלה -לה לנד". מי שמכיר יבואן או מוסכניק שלא רוצים או צריכים להרוויח כסף שיגיד וכולנו נלך לשם. לא בטוח שאצל מוסך או יבואן אחר היו מתחשבים ככה בלקוח כי זאת היתה גם אשמתו שהוא לא בדק את התקלה אלא חשב שאם הוא ימלא כל שבוע מים זה יסתדר מעצמו. טוב שהוא עמד על שלו וזה יכול ללמד אחרים לשים לב לדברים חריגים (שמן' date=' מים וכו') ולא לעצום עיניים ולחשוב שדברים יסתדרו מעצמם. במקרה הזה צ'מפיון הוכיחו הגיון ופעלו לטובת הלקוח ועדין יש כאן כאלה שימשיכו להשמיץ במקום לפרגן.[/quote']

דבר ראשון אתה טועה, יבואן טויוטה החליף מנועים עם כשל הנדסי גם אחרי תקופת האחריות, UMI עדיין מכבדת ת בעיית המזרקים באיסוזו, למרות שתיאורטית הם עברו את תקופת האחריות ולא חייבים כלום לאף אחד, ולא חסר מקרים רנדומליים שסופרו כאן בפורום על החלפות מחוץ לתקופת האחריות.

דבר שני, התלונה היתה בתוך תקופת האחריות, וזלזול ונפנוף של נציג השרות גרם לה לזלוג, הבעיה היתה צריכה להיות בחינם בלי "מחווה" של צ"מפיון.

דבר שלישי, גם אם היא היתה קוראת מחוץ לאחריות, רכב עם 33K ק"מ ושנתיים על הכביש (אפילו 4 שנים), לא אמור לשאת בעלות המגוחכת של 4.5K על חלק שהיצרן היה אמור לתכנן לחיות הרבה יותר, כשלים קורים, אין לי בעיה עם זה, קח אחריות וטפל בהם, לא צריך מו"מ בשביל להוריד ממחיר תיקון לבן אדם ששילם המון על רכב חדש בשביל לחסוך את כאב הראש הזה.

פורסם
עם כל הכבוד, התקלה קרתה לפני תום האחריות, היא נרשמה לפניה, ואבחון לקוי ונפנוף של נציג השירות גרם לה לזלוג מעבר לכך, לא הייית צריך לשלם אגורה, זה לא היה שירות טוב.

+1 מסכים עם כל מילה.

יש כאן חברים שיכולים להגיש מועמדות לעונה השנייה של "חיים בלה -לה לנד". מי שמכיר יבואן או מוסכניק שלא רוצים או צריכים להרוויח כסף שיגיד וכולנו נלך לשם. לא בטוח שאצל מוסך או יבואן אחר היו מתחשבים ככה בלקוח כי זאת היתה גם אשמתו שהוא לא בדק את התקלה אלא חשב שאם הוא ימלא כל שבוע מים זה יסתדר מעצמו. טוב שהוא עמד על שלו וזה יכול ללמד אחרים לשים לב לדברים חריגים (שמן' date=' מים וכו') ולא לעצום עיניים ולחשוב שדברים יסתדרו מעצמם. במקרה הזה צ'מפיון הוכיחו הגיון ופעלו לטובת הלקוח ועדין יש כאן כאלה שימשיכו להשמיץ במקום לפרגן. יצרן לא מתכנן מנוע לפי פירוק. משאבת מים, כמו כל חלק אחר לא אמורה ללכת אחרי 30 אלף קילומטרים וזה יוצא מן הכלל ובאותה מידה יכול היה לקרות לכל מכלול אחר. חלקים וטיפולים שנעשים על בסיס קבוע נמצאים בהישג יד ונגישים יותר משאר החלקים וכשצריך להחליף אין ברירה אלא לעבוד קצת. יש מכוניות שבשביל להחליף מנורה בקידמי צריך לפרק את הדשבורד (בהקצנה כמובן) וזה עוד לא עושה אותן למכוניות גרועות יותר או פחות.[/quote']

ג'וני לא כולם מבינים גדולים. וזה בסדר גמור, כי בשביל זה הם משלמים יקר יותר והולכים למורשה. כדי שהם ישברו את הראש.

הבנאדם לא היה שאנן הוא זיהה בעיה ופנה למוסך מ-ו-ר-ש-ה במוסך שלחו אותו הביתה כי בעל מיקצוע במוסך שמבין (או אמור להבין) קצת יותר ממני וממך אמר לו שאין בעיה. אז אל תבלבל לנו את המוח על שירות טוב. מה שנעשה כאן זה שוד מזוין לאור היום של 500 ש"ח לבחור צעיר שעשה את כל מה שהיה עליו לעשות, לזהות בעיה- לגשת למוסך מורשה - לפעול לפי ההנחיות שקיבל. עד רבה, אפילו ולמרות שפעל ע"פ ההוראות שקיבל מה-מ-ו-ר-ש-ה עדיין התייחס לתקלה בתשומת לב וחזר שוב. הבחור לא היה צריך לשלם אפילו לא אגורה, להיפך אולי היה צריך לקבל איזה פיצוי על הטירטורים למוסך. לסיכום: אאף אחד לא טיפש ולא מטומטם בטח לא החבר'ה במורשה. הם חיכו שלנהג היקר תיגמר האחריות ואז להשחיל אותו. עובדה לכך שלא ביצעו פעולה פשוטה והעלו את הרכב על הליפט ועלו על הבעיה עוד בתחילה. כמו שעלו עכשיו. אז הם ניסו להשחיל לו. "לא הלך להם" למה מרכאות? כי עדיין הוא שילם 500 ש"ח על משהו שלא היה צריך לשלם חצי אגורה. זה מה שניקרא עקיצה ב 60 שניות.

פורסם

זה כנראה כן דבר מקובל, לבוא לקראת הלקוח גם כשהסתיימה האחריות, כשמדובר בתקלה יקרה לתיקון, ולא סבירה לשנתון ולקילומטראז'.

באחת האופטרות של העסק שלנו המזגן הפסיק לקרר שבועיים לאחר תום האחריות.

כבר הכנו את פנקס ההמחאות, כשנאמר לנו בטלפון מהמוסך שמשהו במדחס המזגן פרץ וכל הגז בורח דרכו.

להפתעתנו, מנהל המוסך (שגיא פ"ת, ומגיע ח"ח גם לו) עשה כמה טלפונים וקיבל אישור להחלפת המדחס לחדש ללא חיוב.

קיבלנו שנת אחריות נוספת על המדחס ויצאנו מהמוסך בלי לשלם אגורה.

זה שירות שעושה לך חשק להמשיך ולהחזיק ברכבים של היבואן הספציפי (ובמקרה שלנו מדובר על רכבי חברה שאינם ליסינג), ועולה לו פחות מכל דרך אחרת של שימור לקוחות. (המרצ'נדייזס שאנחנו מקבלים מידי פעם-כובעים,ארנקים,מחזיקי מפתחות ואיזה עלון רבעוני ממש נחמדים, אבל לא היו מספיקים אילו היינו נאלצים לשלם כמה אלפי שקלים לתיקון תקלה לא סבירה)

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

דווקא צ'מפיון שלחו לי הרבה פרחים, ועלונים שנתיים כשטיפלתי אצלם בהתחלה כמה פעמים ברכב, זה היה בשפע.

מה היה חסר? מחיר הגיוני לחלפים ולעבודה (רצו 2.5 אלפיות רק על מערכת רדיו-טייפ מובנית של הסיאט, 1000 ש"ח לשלט+מפתח, ועוד ועוד) חוסר מקצועיות בזיהוי התקלות של הרכב, חוסר רצון לקחת אחריות על כיוון פרונט כושל שהם עשו לי (שרק אחרי ריב ארוך עם המנהל שלהם ונסיעת מבחן של אחד המוסכניקים על הרכב, הוסכם לטפל בי).

אפילו משהו פשוט כמו סמל לרכב הם התבלבלו בו ונתנו לי סמל של שנתון אחר וניסו לשכנע אותי ארוכות ועמוקות ש"הגריל שלך התחמם מהשמש והתעקם ובגלל זה הסמל לא נכנס", אבל בסוף אחרי מאמץ רב הם מצאו את הסמל הנכון שנכנס יופי טופי בול במקום. לא היה לי שם אפילו לא טיפול אחד שעבר נקי וחלק מבלי שהם השאירו לי חור במוח או חור בכיס.

מסקנה? אני מעדיף להשקיע יותר זמן ויותר מאמץ בפתרון התקלות של הרכב שלי, מאשר לתת לאיזה דוד מוסכניק מורשה להכניס לי את האלמנט. אני אפילו נהינה מזה במידה מסוימת כשהמאמץ נושא פרי :wink:

חשוב לזכור שבעלי מוסך הם בני אדם בדיוק כמונו וחשוב להם המוניטין והלקוחות הקבועים שלהם כמו לכל בעל עסק. כשמדובר במוסך מורשה? למוסכניק הקטן שמטפל לך ברכב קצת פחות אכפת ממך.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם
דווקא צ'מפיון שלחו לי הרבה פרחים

וואלה צ'מפיון (או סקודה במקרה שלי) לא שלחו לי אפילו פרח אחד עלוב אחרי הרכישה של הפאביה. מה אני,לקוח סוג ז'? :roll::lol:

1000 ש"ח לשלט+מפתח, לא קיבלת 2 עם הרכב? ועוד ועוד)

חשוב לזכור שבעלי מוסך הם בני אדם בדיוק כמונו וחשוב להם המוניטין והלקוחות הקבועים שלהם כמו לכל בעל עסק. כשמדובר במוסך מורשה? למוסכניק הקטן שמטפל לך ברכב קצת פחות אכפת ממך.

אז למה יש כל כך הרבה מוסכים ומוסכניקים חאפרים,שאפילו בשטחים עם חלקים גנובים מטפלים בך יותר טוב? למה הלקוחות לא בורחים מהם כמו מאש וחוזרים אליהם פעם אחר פעם,בשביל לאכול *ינור ענק?

ולחשוב שלפני 4שנים בערך שהלך לי לוח שעונים בפולו 2001,נכנסתי עם חבר למורשה בשביל הצחוק (זה היה בדרך לפירוקיה) ושאלתי כמה עולה חדש (כן כן חדש!)

כמה עולה? 4500 ש"ח לפני מע"מ ועבודה :evil:,וואלה יופי,נגיע בשקט ל 6K על אוטו שהמחירון שלו היה אז סביבות ה28K..

אגב,איך בכלל הם מכניסים ללוח חדש את הק"מ הקודם? יש מחשב ייעודי?.

מיותר לציין שהתאפקתי מאוד עם החבר,חייכנו והודינו,ברחנו לרכב וצחקנו כמו שלא צחקנו מהחיים.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

• תוכן חדש...