Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5443 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מהיבואן קרסו.

רנו מגאן 2008 מאדם פרטי עם 84.000 ק"מ. יותר ממה שרצינו אבל היות שמדובר באדם פרטי ובדגם הרכב היותר מאובזר הסכמנו להתפשר.

טופס הבדיקה של הרכב הוא לא מאחד המכונים שראינו עד כה ולכן גם פורמט הטופס שונה. פעם ראשונה שראינו כזה . כ"כ הטופס מאוד מאוד מאוד מ-א-ו-ד מטושטש. הסוכן אמר לנו שמלבד תיקוני צבע ופח והחלפת רצועת טיימינג (שתיעשה על חשבונו) אין בעיה מיוחדת ברכב. הוא הדפיס לנו את טופס הבדיקה ואכן קשה מאוד לראות בו נתונים. הזמנו את הרכב כדי שניקח למוסך ועכשיו בבית כשאנחנו כמה אנשים מנסים לפענח את הבדיקה הלא ברורה עולה שיש בו הרבה דברים לא ברורים שלא ראינו קודם ורציתי לשאול מה משמעותם והאם לוותר ולחפש רכב אחר...

(אני מציינת רק את הליקויים)

החלפת רצועת טיימינג

פגיעות בעלי משמעות ? (לא מצלחיות להבין את הכיתוב, האם המילה היא גבוהה או נמוכה, נראה לנו שנמוכה) - פגיעה בסף ימין (בכתב יד מצויין שזו שריטה)

פגיעות בעלי משמעות שולית - לחיצות בפח, פגמים בצבע

צמיגים קדמיים יבשים (נאמר לנו שהוחלפו)

אין תאריך על המצבר=ללא אחריות

אין אחריות לתיבת הילוכים אוטמוטית.

ובסעיף האחרון של ההערות, בו בדרך כלל לא כתוב שום דבר משמעותי יש פיסקה שלמה שהצלחנו לפענח רק חלק ממנה:

אין אחריות במידה ולא תוקנו מיידית הליקויים הרשומים בטופס זה. לבדוק עובי רפידות, משהו לא ברור שכתוב שלא נבדק, אין אחריות לראש(?) מנוע/מנוע או התחממות הרכב עקב תקלה במערכת הקירור והמים.

את הסעיף הזה כלל לא ראינו כשהיינו בסוכנות.

המחיר לרכב הוא 57.500 + טסט (שצריך להיעשות בספטמבר) וטיפול טיימינג שהובטח לנו שייעשה.

נשמח להארות בנוגע לבדיקה, האם יש טעם לקחת לבדיקה משלנו או "לדפדף" לרכב הבא?

ממדש התבאסנו לגלות שלא היינו עירניות מספיק למשהו כ"כ בסיסי שבדקנו בקפידה עד כה, וגם, התבאסנו שעד שמצאנו משהו שמצא חן נצטרך שוב להתחיל מחדש....

תודה רבה.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הלכתם לטרייד אין והביאו לכם טופס?

נא להתעלם מהטופס. כל מה שרשום שם הוא חסר משמעות.

אם אתם מעוניינים ברכב קחו אותו לבדיקה במכון או מוסך שאתם תבחרו.

אגב, הסעיף שלא הבנת זה סעיף כסת"ח\הסרת אחריות סטנדרטי.

שבעצם אומר:

אנחנו לא אחראים למע' חשמל,למזגן,לתיבה אוט',לא פירקנו גלגלים, ובאופן כללי אנחנו לא אחראים כמעט לכלום.

V5

פורסם

התחלה לא הכי מוצלחת (טופס בדיקה שאינו קריא, לא שהבדיקה שווה כ"כ...).

אבל - אם מתייחסים לטופס הבדיקה (שנעשה ע"י הסוכנות) כנקודת התחלה כלשהי (למרות שרצוי מאוד לבדוק במכון שאתם תקבעו) - כתב שאינו ברור = יש ספק = אין ספק ! (לא צריך לנחש).

לרכב הבא .

alfa 156 2.5.

פורסם
הלכתם לטרייד אין והביאו לכם טופס?

נא להתעלם מהטופס. כל מה שרשום שם הוא חסר משמעות.

אם אתם מעוניינים ברכב קחו אותו לבדיקה במכון או מוסך שאתם תבחרו.

אגב, הסעיף שלא הבנת זה סעיף כסת"ח\הסרת אחריות סטנדרטי.

שבעצם אומר:

אנחנו לא אחראים למע' חשמל,למזגן,לתיבה אוט',לא פירקנו גלגלים, ובאופן כללי אנחנו לא אחראים כמעט לכלום.

כן, זה הטופס שקיבלנו וברור שניקח כל רכב שהוא לבדיקה פרטית, אבל אני מניחה שאם בטופס כתובים ליקויים זה יכול להיות רק יותר גרוע מזה, לא? השאלה היא עד כמה הליקויים שצויינו משמעותיים , או שהם צפויים ונובעים מבלאי ברכב בן 8 שנים עם ק"מ שכזה?

הרי קרסו נותנים אחריות יבואן ל-3 שנים על כל מה שאינו מוגדר כבלאי טבעי, וזה מאפשר לי לישון בראש שקט יחסית.

אשמח אם תוכל להתייחס בכל זאת לליקויים שצוינו, חומרתם, משמעותם וכו'...

תודה.

פורסם
התחלה לא הכי מוצלחת (טופס בדיקה שאינו קריא, לא שהבדיקה שווה כ"כ...).

אבל - אם מתייחסים לטופס הבדיקה (שנעשה ע"י הסוכנות) כנקודת התחלה כלשהי (למרות שרצוי מאוד לבדוק במכון שאתם תקבעו) - כתב שאינו ברור = יש ספק = אין ספק ! (לא צריך לנחש).

לרכב הבא .

אתה חושב שזה מכוון שהטופס לא קריא?

כלומר, הסריקה שלו למחשב גרועה ומושחרת, המקור ברור.

אם וכאשר הרכב יגיע אני מניחה שיכיע גם ספר הטיפולים שלו, לא?

ואם כבר, אשמח להמלצה למכון בדיקה ברשל"צ. היינו בסניף קרסו רשלא"צ והבנתי שיש שם שני מכוני קופמפיוטסט. אבל הבנתי גם שכדאי להתרחק מהעיר בו נקנה הרכב. אז מה יש עוד שמומלץ באיזור המרכז ושלא "יסבנו" אותי כי א. אני אישה, וב. כי הם חברים של קרסו...

פורסם

האמת ש2 הקומפיוטסטים בראשל"צ נחשבים לטובים ואמינים,בשניהם גם יצא לי לבדוק רכבים, לא חושב שהם מייצרים לסוחר כלשהו בדיקות פיקטיביות.

אבל אם את רוצה להתרחק בכ"ז , אומרים ש"המעבדה" בחולון מומלצת.

V5

פורסם
מהיבואן קרסו.

רנו מגאן 2008 מאדם פרטי עם 84.000 ק"מ. יותר ממה שרצינו אבל היות שמדובר באדם פרטי ובדגם הרכב היותר מאובזר הסכמנו להתפשר.

טופס הבדיקה של הרכב הוא לא מאחד המכונים שראינו עד כה ולכן גם פורמט הטופס שונה. פעם ראשונה שראינו כזה . כ"כ הטופס מאוד מאוד מאוד מ-א-ו-ד מטושטש. הסוכן אמר לנו שמלבד תיקוני צבע ופח והחלפת רצועת טיימינג (שתיעשה על חשבונו) אין בעיה מיוחדת ברכב. הוא הדפיס לנו את טופס הבדיקה ואכן קשה מאוד לראות בו נתונים. הזמנו את הרכב כדי שניקח למוסך ועכשיו בבית כשאנחנו כמה אנשים מנסים לפענח את הבדיקה הלא ברורה עולה שיש בו הרבה דברים לא ברורים שלא ראינו קודם ורציתי לשאול מה משמעותם והאם לוותר ולחפש רכב אחר...

(אני מציינת רק את הליקויים)

החלפת רצועת טיימינג

פגיעות בעלי משמעות ? (לא מצלחיות להבין את הכיתוב, האם המילה היא גבוהה או נמוכה, נראה לנו שנמוכה) - פגיעה בסף ימין (בכתב יד מצויין שזו שריטה)

פגיעות בעלי משמעות שולית - לחיצות בפח, פגמים בצבע

צמיגים קדמיים יבשים (נאמר לנו שהוחלפו)

אין תאריך על המצבר=ללא אחריות

אין אחריות לתיבת הילוכים אוטמוטית.

ובסעיף האחרון של ההערות, בו בדרך כלל לא כתוב שום דבר משמעותי יש פיסקה שלמה שהצלחנו לפענח רק חלק ממנה:

אין אחריות במידה ולא תוקנו מיידית הליקויים הרשומים בטופס זה. לבדוק עובי רפידות, משהו לא ברור שכתוב שלא נבדק, אין אחריות לראש(?) מנוע/מנוע או התחממות הרכב עקב תקלה במערכת הקירור והמים.

את הסעיף הזה כלל לא ראינו כשהיינו בסוכנות.

המחיר לרכב הוא 57.500 + טסט (שצריך להיעשות בספטמבר) וטיפול טיימינג שהובטח לנו שייעשה.

נשמח להארות בנוגע לבדיקה, האם יש טעם לקחת לבדיקה משלנו או "לדפדף" לרכב הבא?

ממדש התבאסנו לגלות שלא היינו עירניות מספיק למשהו כ"כ בסיסי שבדקנו בקפידה עד כה, וגם, התבאסנו שעד שמצאנו משהו שמצא חן נצטרך שוב להתחיל מחדש....

תודה רבה.

מקפיצה -

מה הסיבה שיכולה לגרום לצמיגים יבשים, האם לאחר 84.000 ק"מ זהו בלאי סביר? ומה זה תקלה במערכת הקירור והמים, והאם אלו דברים מהותיים שבעטיים יש להימנע מרכישת רכב? כאמור, כמובן שניקח לבדיקה משלנו, אבל כעת בשאלה האם הרכב הזה פוטנציאלי?

פורסם

2008 וכ"כ הרבה תקלות....

תקלות במערכת הקירור,מה זה השטויות האלה ברכב משנתון כזה!

על המצבר אין תאריך?!

לפי דעתי האישית והלא מחייבת:

הורידו את הסיפרה 2 לפני ה8 בק"מ.

פתח מכסה דלק ובדוק אם יש חוטים(משהו אמר דלקן...)אם אין אז פרק פנלים בבגאז,ובדוק אם יש שם חוטים קרועים.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

קיצר, זו בדיחה.

-סוכנות = מגרש.

-טופס בדיקה הוא אחד מהמסמכים החשובים ברכישת רכב משומש ונראה לך כי לאחר שהמגרש השקיע כל כך הרבה כסף ברכישת הרכב ובבדיקתו במכון הוא יסכים לקבל טופס מטושטש? ולא נשכח כי הם בודקים שם מכוניות על בסיס יומי ומתפרנסים מהמגרש הזה. אימרו לסוכן כי אתם רוצים לראות טופס בדיקה קביל ולא קישקוש מטושטש, אם הוא יסרב אז עיזבו.

-לפי מה שאתם אומרים מפיענוח טופס הבדיקה הרכב במצב מדהים בצורה לא רגילה:-D פעם ראשונה שאני רואה טופס בדיקה ללא הערות כגון "רעש מהמנוע". הטופס הזה הוא טופס מגרש "מוזמן" ואני לא הייתי מתייחס אילו.

-

מה הסיבה שיכולה לגרום לצמיגים יבשים, גיל, אורך חיים ממוצע של צמיגים הוא כ 4 שנים/80K ק"מ (באופטימיות) האם לאחר 84.000 ק"מ זהו בלאי סביר? כן ומה זה תקלה במערכת הקירור והמים כסת"ח, כמעט כמו כל שאר הדברים הכתובים בטופס
-הטופס הזה מכוסת"ח קשות, אם אתן רוצות להמשיך עם הרכב הזה אז קחו אותו לבדיקה במכון מטעמכם ולפני זה סכמו עם הסוכן כי אם יתגלו נזקים רציניים בשלדה או במנוע או בתיבה שלא הוזכרו בכתב/טופס הבדיקה המקורי אז תפוצו בסכום עלות הבדיקה. לכאורה לא אמורה להיות לו בעייה לחתום על זה (לפי חוק גילוי נאות) אך אני מפקפק אם הוא יסכים. בכל מקרה, תוכלו להסתפק גם בהסכמה בעל פה המגובה בהקלטה:wink: אע"פ שאני סולד מרכישה ממגרשים במקרה זה אני רואה יתרון: בדרך כלל המגרש מתקן את התקלות המתגלות בבדיקה בזמן רכישת הרכב ונותן אחריות חלקית לרכב לזמן מוגבל. בכל מקרה, אתן חייבות לבצע בדיקה במכון מטעמכם.

עריכה: סובארו, קרא שוב, "אין אחריות לראש(?) מנוע/מנוע או התחממות הרכב עקב תקלה במערכת הקירור והמים." לא נאמר כי ישנה תקלה אלא סתם כסת"ח סטנדרטי.

פורסם
2008 וכ"כ הרבה תקלות....

תקלות במערכת הקירור,מה זה השטויות האלה ברכב משנתון כזה!

על המצבר אין תאריך?!

לפי דעתי האישית והלא מחייבת:

הורידו את הסיפרה 2 לפני ה8 בק"מ.

פתח מכסה דלק ובדוק אם יש חוטים(משהו אמר דלקן...)אם אין אז פרק פנלים בבגאז,ובדוק אם יש שם חוטים קרועים.

לא כ"כ הבנתי את ההסבר, ובוודאי שלא אדע לפתוח מכסה מנוע או פאנלים כדי לבדוק... אבל הבנתי שזה רכב שלא שווה לקחת לבדיקה... :-( מצא חן בעיננו הספציפי הזה...

מוזר לי כי זה רכב מקרסו לא מאיזה מגרש סוחרים... ורכב שהגיע מיד ראשונה פרטית לפחות לפי הדיווח שקיבלתי. אני מניחה שהם בדקו אותו אבל טוב, יש להם עוד רכבים נמשיך הלאה...

פורסם
קיצר, זו בדיחה.

-סוכנות = מגרש.

-טופס בדיקה הוא אחד מהמסמכים החשובים ברכישת רכב משומש ונראה לך כי לאחר שהמגרש השקיע כל כך הרבה כסף ברכישת הרכב ובבדיקתו במכון הוא יסכים לקבל טופס מטושטש? ולא נשכח כי הם בודקים שם מכוניות על בסיס יומי ומתפרנסים מהמגרש הזה. אימרו לסוכן כי אתם רוצים לראות טופס בדיקה קביל ולא קישקוש מטושטש, אם הוא יסרב אז עיזבו.

-לפי מה שאתם אומרים מפיענוח טופס הבדיקה הרכב במצב מדהים בצורה לא רגילה:-D פעם ראשונה שאני רואה טופס בדיקה ללא הערות כגון "רעש מהמנוע". הטופס הזה הוא טופס מגרש "מוזמן" ואני לא הייתי מתייחס אילו.

--הטופס הזה מכוסת"ח קשות, אם אתן רוצות להמשיך עם הרכב הזה אז קחו אותו לבדיקה במכון מטעמכם ולפני זה סכמו עם הסוכן כי אם יתגלו נזקים רציניים בשלדה או במנוע או בתיבה שלא הוזכרו בכתב/טופס הבדיקה המקורי אז תפוצו בסכום עלות הבדיקה. לכאורה לא אמורה להיות לו בעייה לחתום על זה (לפי חוק גילוי נאות) אך אני מפקפק אם הוא יסכים. בכל מקרה, תוכלו להסתפק גם בהסכמה בעל פה המגובה בהקלטה:wink: אע"פ שאני סולד מרכישה ממגרשים במקרה זה אני רואה יתרון: בדרך כלל המגרש מתקן את התקלות המתגלות בבדיקה בזמן רכישת הרכב ונותן אחריות חלקית לרכב לזמן מוגבל. בכל מקרה, אתן חייבות לבצע בדיקה במכון מטעמכם.

עריכה: סובארו, קרא שוב, "אין אחריות לראש(?) מנוע/מנוע או התחממות הרכב עקב תקלה במערכת הקירור והמים." לא נאמר כי ישנה תקלה אלא סתם כסת"ח סטנדרטי.

אבל זה לא רכב ממגרש אלא מסוכנות קרסו, עם אחריות יבואן ל-3 שנים... רכב שלדבריהם יד ראשונה שנקנה מאדם פרטי.... נראה לכם שהיו קונים מאדם פרטי (שקרוב לוודאי לא התחייבו לרכוש ממנו כפי שהתחייבו ממגרשי הליסינג למינהם) רכב כ"כ בעייתי? מה גם, שהוא לא תומחר זול בהשוואה לרכבי הליסינג. רכבי הליסינג (רובם משלמה סיקסט, בגירבסה הפחות מאובזרת) מתומחרים סביב ה-50.000 ומטה.

התבלבלנו... ותודה על מה שכתבת

פורסם

גם אצל קרסו המחירים עבור רכבי ליסינג הם פחות מ-50,000 (כך לפחות הוצע לי כשבדקתי בזמנו).

כשקניתי את הרכב שלי הם תיקנו את הליקויים שהתגלו בבדיקות - גם הבדיקה המקורית שלהם וגם הבדיקה שלי בקומפיוטסט. כולל החלפת צמיגים על חשבונם (אמנם לסינים Goodride אבל גם אלה לא רעים למיטב ידיעתי). מצד שני לא היה אצלי משהו רציני. רצועת טיימינג על חשבון קרסו זה רווח לא מבוטל גם כן.

קחי את הרכב לבדיקה, זה עולה פחות מ-500 ש"ח (יש הנחה של 15% אם מגיעים לקומפיוטסט לפני 10 בבוקר, עם הקופון מהאתר שלהם), וגם ינתן לך הסבר במקום על משמעות התקלות. אני לא יודע איך זה במכוני בדיקה אחרים, כנראה דומה.

לגבי תקלה במערכת הקירור - לא מבין בזה, תוכלי לשאול במוסך של קרסו. תסתכלי גם על פירוט הטיפולים שהרכב עבר, אולי יש שם משהו מעניין. מעבר לתקלה הזאת, לא ראיתי משהו מיוחד, אבל אל תתפסי אותי במילה.

פורסם
גם אצל קרסו המחירים עבור רכבי ליסינג הם פחות מ-50,000 (כך לפחות הוצע לי כשבדקתי בזמנו).

כשקניתי את הרכב שלי הם תיקנו את הליקויים שהתגלו בבדיקות - גם הבדיקה המקורית שלהם וגם הבדיקה שלי בקומפיוטסט. כולל החלפת צמיגים על חשבונם (אמנם לסינים Goodride אבל גם אלה לא רעים למיטב ידיעתי). מצד שני לא היה אצלי משהו רציני. רצועת טיימינג על חשבון קרסו זה רווח לא מבוטל גם כן.

קחי את הרכב לבדיקה, זה עולה פחות מ-500 ש"ח (יש הנחה של 15% אם מגיעים לקומפיוטסט לפני 10 בבוקר, עם הקופון מהאתר שלהם), וגם ינתן לך הסבר במקום על משמעות התקלות. אני לא יודע איך זה במכוני בדיקה אחרים, כנראה דומה.

לגבי תקלה במערכת הקירור - לא מבין בזה, תוכלי לשאול במוסך של קרסו. תסתכלי גם על פירוט הטיפולים שהרכב עבר, אולי יש שם משהו מעניין. מעבר לתקלה הזאת, לא ראיתי משהו מיוחד, אבל אל תתפסי אותי במילה.

תודה.

אכן על רכבי הליסינג קיבלנו הצעה נמוכהבמעט מ-50.000 אבל יש לנו העדפה לדגם המאובזר ומאדם פרטי + טיפול טיימינג + העברת טסט בספטמבר אז נשלם קצת יותר. היה נראה לנו שווה. נקווה שהבדיקה תהיה טובה. אגב, הפרשנות של הכותב מעליי היא ככל הנראה הנכונה, שזה כסת"ח. אני בהתחלה הבנתי שישד בעיה במערכת הקירור בקריאה שניה שלישית ורביעית שלא כתוב שישנה תקלה אלא שאין אחריות במקרה שתהיה כזו.

ותודה על הקופון :-)

אתה ממליץ גם כן על קומפיטסט בראשון? ואם כן, איזה מהם?

פורסם

אני לא מכיר את קומפיוטסט בראשון, אני בדקתי בעפולה (וקניתי בנצרת).

באתר של קומפיוטסט בכלל לא מצויינים הסניפים בראשון לציון (יש להם אתר נפרד) אז יכול להיות שהקופון לא יעבוד אצלם.

אבל מצויינים סניפים קרובים לראשון, בנס ציונה, רמלה ואור יהודה.

פורסם
תודה.

אכן על רכבי הליסינג קיבלנו הצעה נמוכהבמעט מ-50.000 אבל יש לנו העדפה לדגם המאובזר ומאדם פרטי + טיפול טיימינג + העברת טסט בספטמבר

גם אני במקומכם הייתי מעדיף לשלם יותר על הרכב שלא היה בליסינג ולא מהדגם של ליסינג.

במיוחד כאשר מדובר במגאן, שיש ים רכבים מליסינג, ובעתיד יהיה קשה מאוד לקבל מחיר סביר עבור דגם ליסינג שהיה בליסינג.

ואני גם בדיעה אישית ( לא חייבים להסכים איתה ), שיש סיכוי הרבה יותר גדול בכך שאדם פרטי, אשר שילם על הקניה, טיפולים, תיקונים ועוד, התייחס בצורה יותר עדינה לרכב.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...