Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5443 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

מלבד אמינות/משמעות פרטי הבדיקה,

המלצתי היא להרחיב את החיפוש: את יכולה למצוא רנו מגאן עם אותו הקילומטראז' (או אף נמוך יותר), בפחות מ50K.

בהצלחה,

ענת מאוויס

מהיבואן קרסו.

רנו מגאן 2008 מאדם פרטי עם 84.000 ק"מ. יותר ממה שרצינו אבל היות שמדובר באדם פרטי ובדגם הרכב היותר מאובזר הסכמנו להתפשר.

המחיר לרכב הוא 57.500 + טסט (שצריך להיעשות בספטמבר) וטיפול טיימינג שהובטח לנו שייעשה.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
היי,

מלבד אמינות/משמעות פרטי הבדיקה,

המלצתי היא להרחיב את החיפוש: את יכולה למצוא רנו מגאן עם אותו הקילומטראז' (או אף נמוך יותר), בפחות מ50K.

בהצלחה,

ענת מאוויס

אכן. הציעו לנו גם ב-46.000 באחת מחברות הליסינג, אבל האחריות היא רק לשנה ורק על מס' מכלולים.

אגב, הציעו לנו גם מאוייס אחד מצויין עם ק"מ נמוך, נקי והכל, אבל אתם נותנים אחריות רק על גיר ומנוע וגם היא לשנה...

סל אחריות היבואן ל-3 שנים חשובה ברכב הספציפי הזה...

אני מוכנה לקנות רנו מגאן רק בקרסו בשל הסיבה הזו.

אן לא יסתדר בקרסו קרוב לוודאי שנבחר משהו אחר...

האופציות האחרות הן סקודה רומסטר ופורד פוקוס.

יש לנו 2 כיסאות בטיחות ועגלת תאומים כך שצריך רכב מרווח עם תא מטען מרווח גם כן.

אני יודעת שאוויס מטפלים היטב ברכבים ובמוסכים המורשים בדרך כלל אבל אני חוששת מהאחריות המצומצמת שלכם.

ומה דעתך על הבדיקה ומשמעותה?

פורסם

היי מ.ש

באשר לבדיקה, גם אם זה היה רכב מאוויס, הייתי אומרת לך לעשות בדיקה עצמאית ולא לסמוך על דו"ח מעורפל וחסר בפרטים.

ואם ציינת את הפורד פוקוס:

זו מכונית שעונה לצרכים שלך (בטיחות, מרחב במושב אחורי ובתא מטען, ואמינות)

(בין 55-74 אלף, בשנתון 2008/09), ממליצה לך בחום.

ענת מאוויס

אכן. הציעו לנו גם ב-46.000 באחת מחברות הליסינג, אבל האחריות היא רק לשנה ורק על מס' מכלולים.

אגב, הציעו לנו גם מאוייס אחד מצויין עם ק"מ נמוך, נקי והכל, אבל אתם נותנים אחריות רק על גיר ומנוע וגם היא לשנה...

סל אחריות היבואן ל-3 שנים חשובה ברכב הספציפי הזה...

אני מוכנה לקנות רנו מגאן רק בקרסו בשל הסיבה הזו.

אן לא יסתדר בקרסו קרוב לוודאי שנבחר משהו אחר...

האופציות האחרות הן סקודה רומסטר ופורד פוקוס.

יש לנו 2 כיסאות בטיחות ועגלת תאומים כך שצריך רכב מרווח עם תא מטען מרווח גם כן.

אני יודעת שאוויס מטפלים היטב ברכבים ובמוסכים המורשים בדרך כלל אבל אני חוששת מהאחריות המצומצמת שלכם.

ומה דעתך על הבדיקה ומשמעותה?

פורסם
היי מ.ש

באשר לבדיקה, גם אם זה היה רכב מאוויס, הייתי אומרת לך לעשות בדיקה עצמאית ולא לסמוך על דו"ח מעורפל וחסר בפרטים.

ואם ציינת את הפורד פוקוס:

זו מכונית שעונה לצרכים שלך (בטיחות, מרחב במושב אחורי ובתא מטען, ואמינות)

(בין 55-74 אלף, בשנתון 2008/09), ממליצה לך בחום.

ענת מאוויס

אני יודעת לגבי הפוקוס.

העניין הוא שלפוקוס אין איזופיקס, למשל. מאוד קשה לחבר בו כיסאות בטיחות (ניסינו) והנהיגה בו מרגישה כמו בטנק... וצריכת הדלק גבוהה... אבל זו בהחלט אופציה במידה והחבילה של קרסו לא תצא לפועל. ואגב, בשום מקום לא הציעו לנו פוקוס ב-55.000 אם יש לך הצעה כזו קונקרטית על רכב במצב טוב נשמח לשמוע :-)

פורסם

אעשה בדיקה מקיפה ואחזור אליך,

אגב, את תושבת המרכז?

ענת

אוויס

אני יודעת לגבי הפוקוס.

העניין הוא שלפוקוס אין איזופיקס, למשל. מאוד קשה לחבר בו כיסאות בטיחות (ניסינו) והנהיגה בו מרגישה כמו בטנק... וצריכת הדלק גבוהה... אבל זו בהחלט אופציה במידה והחבילה של קרסו לא תצא לפועל. ואגב, בשום מקום לא הציעו לנו פוקוס ב-55.000 אם יש לך הצעה כזו קונקרטית על רכב במצב טוב נשמח לשמוע :-)

פורסם

יתרון רנו המגאן הוא במחירו המצחיק ובנוחות הנסיעה בו, כל השאר חסרונות, במקרה הנ"ל המחיר המבוקש גבוה בהרבה ממחיר השוק שעומד על פחות מ-40000 שקל (יש כאן מספר שרשורים על כך עם הוכחות ).

אני בדיעה שבמקרה של מגאן יש להעדיף רכב מליסינג ורק בגלל מחירו הנמוך אין כל הצדקה לשלם כ-10000 שקל יותר על רכב זה ולו רק בגלל סחירותו הנמוכה ומחיר השוק הנמוך שלו (מליסינג)

פורסם
יתרון רנו המגאן הוא במחירו המצחיק ובנוחות הנסיעה בו, כל השאר חסרונות, במקרה הנ"ל המחיר המבוקש גבוה בהרבה ממחיר השוק שעומד על פחות מ-40000 שקל (יש כאן מספר שרשורים על כך עם הוכחות ).

אני בדיעה שבמקרה של מגאן יש להעדיף רכב מליסינג ורק בגלל מחירו הנמוך אין כל הצדקה לשלם כ-10000 שקל יותר על רכב זה ולו רק בגלל סחירותו הנמוכה ומחיר השוק הנמוך שלו (מליסינג)

אבל אנחנו לא מדברים על רכב מליסינג אלא מאדם פרטי.

לא מדברים על הרכב בדגם הליסינג אלא בגירסתו המאובזרת

מדברים על טיפול טיימינג שהוא כמה אלפי שקלים, והעברת טסט, ואחריות ייבואן של קרסו ל-3 שנים.

אני לא אעיז לקנות מגאן מליסינג עם אחריות מצומצמת לשנה ורק על מס' מכלולים. אתה חושב שאין סיכוי שבמהלך השלוש שנים הללו אשלם יותר מהסכום הזה על תיקונים וטיפולים? (אני שואלת ברצינות)

פורסם

שימי לב לנקודות הבאות:

1. מה הכוונה "אחריות ייבואן של קרסו ל-3 שנים"? בידקי איזו אחריות היא (לאיזה מכלולים) ומהם סייגי האחריות. 3 שנות אחריות (יבואן) יותר מקובלות ברכב חדש, מעולם לא שמעתי על אחריות ייבואן ל-3 שנים על רכב משומש.

2. טיפול טיימינג (או כל טיפול יקר הצפוי בקרוב) ותשלום אגרה בדרך כלל משולמים ע"י המוכר או מקוזזים (חלקית או במלואם) ממחירון הרכב בזמן רכישה.

3. סוכנות = מגרש.

אני לא אעיז לקנות מגאן מליסינג עם אחריות מצומצמת לשנה ורק על מס' מכלולים. אתה חושב שאין סיכוי שבמהלך השלוש שנים הללו אשלם יותר מהסכום הזה על תיקונים וטיפולים? (אני שואלת ברצינות)
כל זמן שלא תבדקי את כיסוי 3 שנות האחריות שמציע קרסו וסייגה לא ניתן לדעת. הוצאה שנתית של 3K ש"ח על על תיקונים (לא תחזוקה שוטפת או חלקים מתכלים) ברכב יחסית צעיר נראת לי מוגזמת מאוד. בנוסף, כפי שכבר אמרתי, כיסוי האחריות הוא הקריטי כאן כי תיקונים בסכומים גבוהים ברכב חדשים בדרך כלל נובעים מתקלות במערכות האלקטרוניות ולא ממנוע/תה"ל.

ד"א, רכישת מגאן עם 90K נסועה ניראת לי כחתונה קתולית. אני לא מאמין שתוכלו למכור עוד מספר שנים את הרכב הספציפי הזה במחיר הקרוב למחירון. לתשומת לבכם, ירידת הערך מהווה את התשלום הגבוה ביותר בזמן אחזקת הרכב, תיקונים וטיפולים עומדים הרבה מתחת מבחינת עלות אחזקת הרכב.

פורסם

חיים, לפי מה שידוע לי,

האחריות ניתנת רק על מגאן משנת 2008 ומעלה שנקנית מקרסו טרייד.

הסייגים הם, שהיא לא כוללת בלאי טבעי (צמיגים, חגורות, מגבים, מצבר ועוד) וחייבים לטפל בתקופה זו במוסך המורשה של קרסו כדי לשמור עליה.

משכנתא זה קל

פורסם
חיים, לפי מה שידוע לי,

האחריות ניתנת רק על מגאן משנת 2008 ומעלה שנקנית מקרסו טרייד.

הסייגים הם, שהיא לא כוללת בלאי טבעי (צמיגים, חגורות, מגבים, מצבר ועוד) וחייבים לטפל בתקופה זו במוסך המורשה של קרסו כדי לשמור עליה.

נכון, זה גם מה שאמרו לי לי לגבי האחריות, ואכן מדובר על רכב משנת 2008. תקלות החשמל כן מכוסות באחריות היבואן.

כ"כ קרסו מתחייבים לקנות את הרכב במחיר המחירון באותה העת מינוס אותו אחוז ההנחה שעשו לנו בעת הרכישה.

במהלך 3 שנים שהרכב יהיה אצלי לא צפוי לו ק"מ גבוה כך שאני מניחה שמצב הק"מ יתאזן ואף ישופר בסוף התקופה.

פורסם

אני רוצה לחזק את הקונה - לדעתי זה שיקול טוב ונכון לקנות מגאן מהיבואן ולקבל 3 שנים אחריות כמעט מלאות.

אף אחד כאן לא יאמר עם יד על הלב שהרכב הזה לא יצטרך את האחריות, רוב הסיכויים שהוא יצטרך ולא פעם אחת.

מצד שני כמו בכל עסק בישראל החל מפיצוציה ועד בנקים גדולים, ניתן להתמקח על המחיר ולהוריד אותו-

אישית הייתי מציג להם הצעה מאוויס או חברת ליסינג אחרת ונותן להם להוריד את המחיר.

לא קונים רכב כמו מגאן במחיר הנקוב הראשוני שלו , זה רכב שלא נסחר במחירון ואצל סוחרי רכב המחיר הנקוב הוא נקודת הפתיחה. לדעתי יהיה אפשר להתקרב שם ל50 אלף ש"ח אחרי מיקוח.

אגב, מה המחירון המשוקלל של הרכב הזה בכלל ? יש לו ק"מ גבוה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

זה נכון, אבל המחירון של לוי יצחק ושל יד2 לרכב כזה (פרטי, קילומטראז' לא גבוה מאוד, אחריות 3 שנים, חודש עלייה לכביש) הוא בסביבות 65,000-70,000 ש"ח.

יחד עם הביטוח המקיף חינם (שווה בערך 2500 ש"ח) והטיפול בתקלות שמתגלות בבדיקה (כולל צמיגים) גם קנייה במחיר 55,000-60,000 ש"ח היא קנייה משתלמת לדעתי.

מנחם קליין, גם כשאני שאלתי לגבי מגאן דומה אתה הפנית אותי לבחור שדיווח על מגאן 2008 ב-38,000 ש"ח.

כמו אז גם היום אני אומר לך - לא נכתב מה מצבו של הרכב, כמה קילומטראז', ליסינג או לא וכו', אז אי אפשר לדעת מאיפה המחיר הזה.

אני שלחתי לו מסר בזמנו, לשאול מאיפה איך כמה ולמה, והוא לא ענה לי (כבר כמעט חודש מאז). הסתכלתי בהודעות האחרונות שלו בפורום ומסתבר שהוא המשיך לחפש רכבים אחרים, כך שכנראה המגאן שהציעו לו לא הייתה עסקה מוצלחת מי יודע מה.

פורסם
זה נכון, אבל המחירון של לוי יצחק ושל יד2 לרכב כזה (פרטי, קילומטראז' לא גבוה מאוד, אחריות 3 שנים, חודש עלייה לכביש) הוא בסביבות 65,000-70,000 ש"ח.

יחד עם הביטוח המקיף חינם (שווה בערך 2500 ש"ח) והטיפול בתקלות שמתגלות בבדיקה (כולל צמיגים) גם קנייה במחיר 55,000-60,000 ש"ח היא קנייה משתלמת לדעתי.

מנחם קליין, גם כשאני שאלתי לגבי מגאן דומה אתה הפנית אותי לבחור שדיווח על מגאן 2008 ב-38,000 ש"ח.

כמו אז גם היום אני אומר לך - לא נכתב מה מצבו של הרכב, כמה קילומטראז', ליסינג או לא וכו', אז אי אפשר לדעת מאיפה המחיר הזה.

אני שלחתי לו מסר בזמנו, לשאול מאיפה איך כמה ולמה, והוא לא ענה לי (כבר כמעט חודש מאז). הסתכלתי בהודעות האחרונות שלו בפורום ומסתבר שהוא המשיך לחפש רכבים אחרים, כך שכנראה המגאן שהציעו לו לא הייתה עסקה מוצלחת מי יודע מה.

מעדכנת שהרכב נבדק היום במעבדה בחולון, והבדיקה שלו טובה.

יש צורך בהחלפת צמיגים קדמיים וכיוון פרונט, וטיפול במצבר שהוסבר לנו על ידי הבוחן שהוא בסדר גמור (המצבר) פשוט לא טופל כ"כ טוב.

מבחינת המנוע המצב מצויין. הבוחן אמר שנדיר לראות מנוע כזה ללא נזילות שמן וכו'.

על תיבת ההילוכים אמר בעל פה ( כיוון שלא מתחייב על אחריות לגביה) שנראית תקינה לגמרי.

אין פגיעות משמעותיות, תיקוני פח וצבע כמו בכל רכב. הרכב לא עבר תאונה.

בקיצור, בדיקה די יפה כך הבנו.

ראינו את ספר הטיפולים שלו, הכל בוצע במכון המרכזי של קרסו.

חיצונית הרכב נראה טוב, בצבע כחול כהה ממש יפה. הנהיגה בו ממש כיפית, הוא בטיחותי לילדים, מרווח מאוד עם תא מטען ענק.

הרכב נכנס לטיפול 90.000 והחלפת רצועת טיימינג ותיקון הליקויים שצויינו.

מחירון הרכב הספציפי הזה הוא 66.000 קיבלנו אותו ב57.500 כולל העברת טסט יחד עם הטיפול.

נקווה שזו תתברר עיסקה טובה. ונקווה שהפעם הבאה שהרכב יראה מוסך יהיה בעוד שנה... :-) קרוב לוודאי ששנה תחלוף הרבה לפני 30.000 ק"מ...

תודה לכולם על השיתוף והעיצות.

חגי7 איך אתה נהנה מהרכב בינתיים?

פורסם

שיהיה במזל טוב :)

אני בינתיים מאוד מרוצה משלי.

נסעתי עליו למעלה מ-1000 ק"מ בשלושת השבועות האחרונים (בעיקר באיזור חיפה עם עליות לכרמל ונסיעות בינעירוניות למגדל העמק, וגם נסיעה ארוכה אחת הלוך חזור לבאר שבע מחיפה על כביש 6, כך שנסעתי איתו בעליות, ירידות, פקקים, עירוני ובינעירוני שוטף) והוא מאוד נוח, רחב, שקט ונותן תחושת בטחון (נאלצתי כבר פעמיים לבצע סטייה פתאומית כדי להמנע מתאונה בגלל חולרות והרגשתי את ה-ESP עוזר לי להתייצב). הוא אפילו מאיץ לא רע בכלל.

לפעמים התיבה האוטומטית מתנהגת קצת מוזר, אבל זה ממש נדיר ולרוב היא בסדר גמור. בינתיים לא מצאתי בו דברים שמציקים לי, אבל יש לי אותו פחות מחודש, אני מקווה שהוא יהיה נוח ואמין גם בשנים הקרובות.

תתחדשי ותהני!

• תוכן חדש...