Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דעה לגבי סובארו DL שנת 91-92

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם... זה יהיה קצת ארוך אבל זה דורש את עצתכם :wink:

לאחרונה גילתי שסבא שלי מוכר את הרכב שלו.

הרכב הוא סובארו DL, שנת 91 או 92 (לא זוכר בדיוק), צבא כחול, יד ראשונה (נקנה ע"י סבא שלי מהחברה בזמנו), נהג יחיד במשך כל השנים האלו.

האוטו נסע נסיעות קצרות במשך 12 שנותיו על הכביש (50 ק"מ לכל היותר בנסיעה ישירה)

הקילומטרז עומד על כ-90000 ק"מ (כן, 90 אלף ק"מ ב-12 שנה!! אמיתי לחלוטין)

כמו-כן חשוב לציין שהאוטו שמור בצורה מלוקקת, חונה 12 שנה מתחת לסככה מוצלת ומבפנים רק חסר הריח של רכב חדש כדי להשלים את המצב הפנימי המדהים(ממש כמו חדש)

עכשיו לשאלה:

-כבר אמרו לי אנשים שקילומטרז' נמוך מדי ברכב "ישן" זה מקור לצרות, וכמו כן גם נסיעות קצרות בלבד במשך 12 שנה זה גם לא בריא לפעילות תקינה של הרכב בעתיד.

נכון או לא נכון :?::?::idea:

-לגבי הרכב אני יודע שהוא אמין,חסכוני, זול לאחזקה+ביטוחים וכו'..

השאלה שלי היא לגבי הביצועים, למה ניתן לצפות ממנוע ה-1600 סמ"ק?? :?::idea:

בתודה, אמיר

פורסם
עכשיו לשאלה:

-כבר אמרו לי אנשים שקילומטרז' נמוך מדי ברכב "ישן" זה מקור לצרות, וכמו כן גם נסיעות קצרות בלבד במשך 12 שנה זה גם לא בריא לפעילות תקינה של הרכב בעתיד.

נכון או לא נכון :?::?::idea:

נכון עקרונית לגבי המנוע בעיקר. בשניות הראשונות השימון עוד לא טוב, ובדקות הראשונות,

כשהמנוע עוד קר הבלאי גדול יותר.

אבל רק עקרונית... המצב של המנוע בטוח טוב יותר ממצב של כל מנוע בן 300K או יותר

שתמצא בשנתון דומה - ולגבי סובארו לא הייתי דואג.

בתודה, אמיר

אל תצפה לכלום - ועדיין תתאכזב...

:turn-l:
פורסם

בתודה, אמיר

אל תצפה לכלום - ועדיין תתאכזב...

למה? תפרט אם אפשר...

נ.ב.

הרכב ידני

פורסם

ביצועים?

הוא יזוז... לא מהיר במיוחד, אבל יזוז

דרך אגב, הגרסא הידנית מהירה פה כמה מונים מאשר הגרסא האוטומטית...

אבל אל תצפה לאיזה בימר ידנית....

אהבה באה בזוגות, לנשים ולמכוניות...

פורסם

ראשית הרשה לי להמליץ לך בחום לרכוש את הרכב מסבא שלך (כמובן בתנאי שהוא מתאים לצרכיך) - זהו רכב אמין ביותר, הגירסה הידנית אפילו מאיצה בצורה סבירה וחסכונית באופן יחסי. לא רק זה אלא שאני מבין שהרכב לא עבר תאונות משמעותיות/חלודות.

לעניין הנסיעות הקצרות - הללו אומנם מזיקות למנוע (בנוסף לבלאי הם גורמות להתפייחות בראש המנוע במיוחד ברכב עם מאייד), אבל אפילו אם תיקח בחשבון כאילו הרכב עבר פי 3 מהמוצהר על השעון, עדיין לא הייתי דואג עם ליאונה!!! מה גם שמצב המרכב חשוב יותר ברכב שכזה (מנוע זול להחלפה).

לסיכום מקווה שנתתי לך כיוון.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

אם אתה מחפש אמינות אז לך על זה, כי בכל שאר הפרמטרים (נוחות, התנהגות, ביצועים וכו') הרכב הזה יאכזב אותך ...

גם לסבא וסבתא שלי יש קורולה 93 עם 50K ק"מ יד ראשונה. בקרוב אני אקבל את הרכב הזה אבל למרות שהוא שמור ומטופל בקנאות עדיין יש דברים לעשות ויש דברים שאני אחליף בשביל השקט הנפשי שלי ובשביל להשיג אמינות משופרת בשנים הבאות. צריך להחליף בולמים, המנוע התחיל לצלצל בטורים גבוהים כאשר הרכב קר (כאשר הוא חם אין צלצולים). אבל זה עדיין לא גורע מהאיכויות של הרכב הזה, הוא לא עשה שום בעיה במשך ה-11 שנה שהוא על הכביש חוץ ממצוף שהלך לפני כמה חודשים.

תקח בחשבון שיש חלקים שיפסיקו לעבוד מבלאי טבעי כגון רדיאטור, משאבת מים, אלטרנטור, מערכת חשמל שמתעייפת. כל אלה חלקים שלא יכולים להמשיך לעבוד לנצח כי יש להם בלאי טבעי ויבוא היום שהם יחזירו את נשמתם לבורא.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

תודה לכולם על התגובות.

אני רק יציין שהרכב הנוכחי שלי עכשיו הוא סיטרואן ZX 1600 סמ"ק..

על הרכב הזה אני יכול להגיד שחוץ מנוחות מדהימה הוא לא נותן שום דבר.

אמינות על הפנים, כבר היו לי ויש לי המון הוצאות כספיות על הרכב.

ביצועים פושרים מאוד למנוע 1600, ואפילו אפשר לומר ביצועים גרועים עד מאוד.

התנהגות סבירה(בעיקר בסיבובים ופניות)

המחיר זול מאוד והאוטו זולל דלק בצורה פשוט מדהימה.

כבר נאמר לי שמדובר במנוע שמותקן גם ב-BX הישנה ומכאן שצריכת הדלק הגבוהה הזאת היא נורמלית ברכב הזה.

ככה שאני מאמין שהמעבר ל-DL יהיה משמעותי בשבילי.

מה גם שאני חייל והרכב משמש אותי לנסיעות יומיות של כ-20,30 דקות.

אני לא מחפש ביצועים והתנהגות למי ששאל, בשביל זה יש לי את המאזדה 6 של ההורים בהישג יד תמידי.

שוב תודה לכולם..

• תוכן חדש...