Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אישורים ממשרד התחבורה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם כך, עדיף לי ללכת בדרך של ניסוי וטעיה..הואיל ולפני הקניה בפועל אין לי מה להפסיד, מלבד כמה שקלים של דואר רשום..

אנסה להגיש את הטפסים לבקשת רישיון יבוא ללא הודעת הדואר וחשבונית הרכישה אלא רק על סמך צילום דף המוצר באתר המוכרים בצרוף המחירים ומכתב הסבר מנומס למר ברדה, ונראה.. אני משער שהבעיה העיקרית תהיה לשכנע שהחלק שיגיע בסוף לדואר החבילות הוא אכן החלק שעבורו מבוקש האישור ושלא מדובר באיזו קומבינה ערמומית..

אני לא תולה הרבה מדי תקוות, אבל אם יפתיעו לטובה 8).. אשמח לדווח על כך..

לדעתי חבל על הזמן שלך ובעיקר על הכסף, גם אם תקבל אישור לא יהיה לך חותמת משרד התחבורה שמאשרת את מספר הפריט של החבילה, כשתגיע למכס שמח וטוב לב עם האישור ( שאני לא מאמין שתקבל ממילא) הם יגידו לך שזה לא אותו משלוח-

בקיצור , עד מתי נאכל קש?

היום ניסיתי במשך שעתיים לדבר עם מישהו במשרד הנ"ל כדי לפחות שיגידו שקיבלו את המסמכים- או שתפוס או שלא עונים.

יהיה טוב..

פורסם
המישהו הזה נקרא "עמיל מכס"...לא?

כאשר אני מייבא בעזרת חברת שילוח, יש להם שירות של עמיל מכס. אולם הוא לא מטפל באישורים ממשרד התחבורה (ועוד משרד אחד שאני לא זוכר איזה אולי בריאות אולי חקלאות)

בפעם הראשונה גם עשיתי סקר בין מספר עמילי מכס ובכולם הייתה אותה תשובה , את האישור ממשרד התחבורה תשיג לבד ,אנחנו נמשיך משם....

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
המישהו הזה נקרא "עמיל מכס"...לא?

לדעתי המישהו הזה נקרא"מאכר" ולא במקרה המילה ביידיש,כי מתחילת ההסטוריה של הבירוקרטיה

הישראלית,היה צורך במאכר שידע לשחות ולנווט בין הפקידים שחשבו שכל תפקידם הוא, למרר את

חיי מי שנדרש לשרותיהם.

כאז כן היום.

אני מחפש מישהוא שמיבא חלקים על בסיס יומי,לכל מי שצריך, תמורת עמלה.לא נראה לי לחפש עמיל מכס

כשאני מוצא חלק ב-40 דולר באיבי.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם

יש אנשים שמייבאים חלקים לרכבי אספנות וזוהי פרנסתם. עם זאת, יש להביא בחשבון כי הם אמורים להרוויח מכך ולכן המחיר שתשלם בעבר החלק יהיה יותר גבוה, מה גם שהם מייבאים בים ולא באויר כך שעד שהם ממלאים מכולה, ועד שהיא מגיעה ארצה, לוקח זמן רב יותר מאשר היבוא שאתה מדבר עליו, שעל פי רוב מובא באויר.

כאשר אתה מוצא חלק ב-40$ באי ביי, אני מעריך שעל המשלוח תשלם קרוב לאותו סכום לפחות (מאוד תלוי בגודל, משקל, סוג השילוח וכו'), על 2 אלה תשלם עוד מכס ומע"מ כך שאנחנו מדברים להערכתי על אזור ה-120$. אצל אחד שמיבא לפרנסתו אני מעריך שהמחיר יהיה יותר באזור ה-150$. השאלה היא האם תשלם יותר והאם תהיה מוכן לחכות חודש נוסף (בממוצע) מעבר לזמן שהיה אמור להגיע אליך לו היית מביא בייבוא אישי.

1972 Mustang converyible 351c

1977 Corvette T-top 350

פורסם

מנסיון רב עם השגת אישורים ממשרד התחבורה, נכון להיום צריך להגיש חשבונית או קבלה או אפילו דף המוצר מאיביי.

(מה שמעניין אותם זה שהמוצר שמבקשים עבורו אישור יהיה המוצר שבמסמך, ושהמסמך יהיה "רשמי".)

מעבר לזה מאוד עוזר אם מספקים גם הוכחה שהמוצר מתאים לרכב שלכם (דף קטלוג היצרן מספק).

אם זה חלק מקורי (ואפילו משומש) כדאי לציין זאת בבקשה.

עבור חלקי בטיחות יש לעתים (רצוי תמיד) לספק אישור שהמוצר עומד בתקנים הבינלאומיים (לרוב באתר הייצרן יש הפנייה לכך).

שימו לב שלא מזמן אושרה תקנה המאפשרת יבוא של הרבה סוגי חלקים ללא צורך באישור זה, יש רשימה באתר משרד התחבורה, תחפשו...

לגבי זמן קבלת האישור זה לוקח עד 3 שבועות (החוק מחייב אותם לזה) כדי לקבל תשובה (לאו דוקא חיובית), למרות שאם יש בעיות הם לרוב מטלפנים.

פורסם
מכיוון שהגבת לפוסט שלי,אף כי אין קשר אמיתי בין מאכר לחבר והמאכר יבקש תשלום מראש.אשיב לך את דעתי.

כשחבר גונב ממך כסף,הבעיה האמיתית היא אצלו,כי לך,בסך הכל, יש פחות כסף בכיס וההוא ישאר גנב.

אני מעדיף להיות גנוב ולא גנב,קרבן לנוכלות ולא נוכל.קח את הדברים בקלות,לא כולם כאלה,המשך להשתדל

להייטיב עם אחרים ותפגוש הרבה אנשים טובים שיודעים להכיר טובה.

עדיף לוותר על הכסף ולא על האמון באחרים.

תוכן ההודעה המצוטטת נמחק כמו ההודעה עצמה כי היא כוללת "דברים לא יפים" על חבר אחר. התחשבנות אישית, צודקת או לא, תעשה בכל מקום חוץ מכאן. בני, מנהל הפורום

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם

טוב, אז ההודעה שלי נמחקה

שים לב לכללי הפורום של CF ובעיקר לכלל מס' 1 שמצוטט כאן לידיעתך:

1. טענות כלשהן כלפי ההנהלה בהודעה פרטית לאחד המנהלים. לא על גבי הפורום !
    שוב - אם אתם חושבים שמחקו לכם הודעה, שרשור או כל דבר אחר - אין לפרסם על כך בפורום עצמו, אך ניתן כמובן לפנות אל מנהלי אותו פורום בה"פ. שימו לב שהודעות בד"כ לא נמחקות "סתם ככה" - קחו לעצמכם מספר רגעים לחשוב על תוכן ההודעה, כנראה שהיה בו משהו שהביא למחיקתה.
    לסיכום: "מי מחק לי את ההודעה למה איפה כיצד מתי אני רוצה את אמא" - רק בה"פ. לאחראי ומנהלי הפורום יש יד חופשית, ואם זה לא מקובל עליכם - אתם מוזמנים לגלוש לאתר אחר. במידה ונערכה לכם הודעה על ידי אחד המנהלים, אין לשנות אותה שנית ללא אישור בהודעה פרטית מאחד המנהלים, על אחת כמה וכמה אם ההודעה נמחקה ע"י מנהל - אין להעלות את ההודעה מחדש ללא אישור.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...