Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5478 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נהניתי מאוד לקרוא . בעיקר כי הזכיר לי במשהו את הכיף שהיה לי בראלי 96 דור ראשון שהייתה לי עד לפני חצי שנה .

היא לא הייתה כל כך יפה (ועם מזגן שלא עובד)... הייתה כמעט בת 16 ... וידעה משהו על הנאה , שהלאון 4 המשופרת שיש לי היום קצת פחות מכירה.

(וכן , ברור שהלאון מהירה בכל כביש וסיבוב).

מיכאל

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמובן שאין רכב מושלם והמבקרים טענו כי היא קשיחה מדי, לא פקרטית, תנוחת הנהיגה לא אופטימלית, מחיר גבוה ושאלת כדאיות.

הבעיה העיקרית של הרכב הזה היא שהוא לא ניתן לנהיגה אגרסיבית, בגלל שבקרת האחיזה מתערבת שלא לצורך.

המכונית מוציאה את התחת רק עם נטישת גז בסיבוב, שזה מראש תמרון שנועד רק לשופוני...

הרכב הזה היה יכול להיות ה-106 החדשה + גימור, והוא לא, וזה כל כך כל כך כל כך מאכזב, כי הכל שם, רק המכונית לא ממש נותנת לנהוג אותה כמו שצריך.

נ.ב. לא מבין איך אפשר לשפוך כל כך הרבה סופרלטיבים ומילות תואר על "היכולות הדינמיות", ואף אחד לא שם לב שאי אפשר לבצע בלימה מאוחרת לתוך הסיבוב. כנראה שהסנפה של העור של המושבים מערפלת את החושים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
//////

אני לא בטוח שאני מבין את פשר הציטוט והסלאשים, אבל רק שיהיה ברור, מה שקשה לי איתו זו אותה האדרה מוגזמת בעליל:

סופרלטיבים כמו:רכב הכיף האולטימטיבי, קלסיקה מודרנית, נהיגה שמזכירה קרטינג ועוד מני מטעמים שגרמו לקטנה להסמיק.

הרכב מייצר כיף בכמות שרק חומרים אסורים בארצינו יודעים לתת (וגם החיוך בתגובה הוא בערך אותו הדבר).

אלו מילים שאני הייתי שומר למכונות קצת יותר רציניות. ולא, אני לא מדבר על מלכת הז'אנר הנוכחית, העונה לשם קליאו ספורט. גם לה לא מגיע...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

פלו, אני לא מתכוון להתווכח על זה הרבה אבל אני נוהג על הרכב חצי שנה ואני חושב שאתה מגזים.

הבקרה באבארט בקושי עובדת והיא בפירוש מאפשרת לאבד אחיזה עד למצב מסוכן אפילו, הרכב בפירוש מסוגל לעקוץ לפעמים.

הזנב מגיב היטב ללחיצה על הבלם וגם להורדת לחץ או נטישה של דוושת הגז ולפעמים אפילו סתם להפניה חדה של ההגה.

שלא תבין אותי לא נכון, אני לא בא כוחה של חטיבת אבארט ואין לי בעיה להודות שיש לה חסרונות אבל קשה שלא להגיב

על דברים שנראים לי לא מדויקים מנקודת מבט של מי שמכיר די טוב את הרכב.

אני אשמח אם תראה לי מבחן דרכים אחד ברמה גבוהה שנערך בארץ או בעולם שנכתב בו שאי אפשר לנהוג את הרכב בצורה אגרסיבית.

מנגד, הנה קישור לכתבה של קולגה שלנו, און יעקבסון, על הרכב, נראה שמשום מה לא הייתה לו שום בעיה להנות מהאבארט בנהיגה אגרסיבית.

http://www.nrg.co.il/online/16/ART2/186/631.html

פורסם
הזנב מגיב היטב ללחיצה על הבלם וגם להורדת לחץ או נטישה של דוושת הגז ולפעמים אפילו סתם להפניה חדה של ההגה..

אז אתה לא מכיר את הרכב או לא יודע לזהות כניסה של הבקרה או לא יודע מה זה בלימה מאוחרת לתוך הסיבוב. הרכב לא עוקץ בשום מצב והזנב לא "מגיב היטב" ללחיצה על הבלם. כל לחיצה על הבלם בסיבוב מכניסה את הבקרה לפעולה ומשאירה את הרכב עם תת היגוי מינורי. זה מאוד יעיל, זה מאוד מהיר, זה מ ש ע מ ם טילים.

הרכב הזה מקבל רק נהיגה חלקה. זה לא מתאים לרכב מהסוג הזה וזה בטח לא צריך לזכות אותו בסופרלטיבים מהסוג ששופכים פה עליו.

"נטישה של דוושת הגז" (ביטוי שגור בעיתונות הרכב הישראלית), זה משהו שלא נעשה בנהיגה נכונה. למה "לנטוש את הגז"? מתי עושים את זה ולמה?

זה מה שהחברים המתלהבים שלי ואני היינו עושים, כדי להראות לחבר ברכב מאחור איך הגלגל האחורי פנימי מתרומם באוויר. כאילו, מגניב וזה, אבל לא ממש מועיל...

גם כניסה לסיבוב עם ההגה בלבד, בלי גז או בלימה, זה משהו שלא נעשה. בנהיגה אגרסיבית או שאתה בולם (כי אתה חייב) או שאתה מאיץ (כדי לנהוג יותר מהר), כל השאר זה בזבוז זמן.

האבארט היא רכב "כאילו" למי שלא באמת רוצה/יודע לנהוג חזק. מהבחינה הזו היא סבבה, אבל היא לא מכונת נהיגה.

נ.ב. אין לי מושג על מה און כותב. אני עוד הייתי מודרך ע"י און בקורסים הראשונים הראשונים שהוא העביר ואני מחזיק ממנו, והרבה. אולי הרכב שלו היה "משופר" עם בקרה שלא מתערבת (הבנתי שאפשרי). אצלי הרכב לא הידק קו אלא בהידוק קו מינורי עם הגז.

פורסם

הרשה לי לגחך.

להגיד לא מכיר את הרכב לאחר שנהגת שעתיים על הרכב לעומת חצי שנה שאני נוהג עליו זה מגוחך.

להגיד שהרכב משופר במבחן ספציפי שנוגד את דעתך זה מגוחך לא פחות.

פורסם

אז אתה מכיר את הרכב ולא יודע לזהות כניסה של הבקרה. אתה לוחץ על הברקס בסיבוב, הבקרה נכנסת. אין אפס.

אתה רוצה, אני מוכן להראות לך ברכב שלך איך זה עובד.

פורסם

אני אוותר על ההצעה המפתה.

לא רק בגלל שאני יודע בדיוק, וב"מומחיות עילאית" לא פחותה משלך, לזהות מתי ואיך היא נכנסת אלא בעיקר בגלל שאני חושב שאין לזה ולו

קשר קלוש למשפטים בומבמסטיים ומגוחכים כמו "אי אפשר להנות מהרכב באמת" ו"לא מאפשר נהיגה אגרסיבית".

לא מתאים לסגנון נהיגה שלך? למי אכפת, תנהג אחרת, לא סתם יש כמה וכמה דרכים לנהוג מהר.

פורסם

אם כבר מדברים על עקיצה ,הרכב הקודם שלי היה סיאט קופרה ,לתומי חשבתי שזה רכב ספורט של ממש ,מהיר קשיח חזק מאוד:lol:

עד שנסעתי על אבארט "ונעקצתי", זה כבר לא משנה מתי הבקרה נכנסת או לא נכנסת,הרכב הזה מהנה בטרוף,רכב שאתה מרגיש מחובר אליו כמו קארטינט.. לפני הקניה נהגתי גם על הקליאו ספורט החדשה רכב מהנה אבל האברט ריגשה אותי יותר:wink:

ובקשר לתגובות של מנהל הפורם .. קצת קיצוניות לטעמי!

פורסם

אני מבין שהעלבתי לך את הרכב, אולי אתה באמת צריך סיבוב על קליאו ספורט מהדורות הראשונים או פיז'ו טובה של שנות ה-90, על מנת לקבל פרופורציות.

יש לאבארט ESP שנכנסת לפעולה לפני שיש החלקה, רק כי נגעת בבלם בסיבוב. זה לא צריך להיות ככה וזה מאוד מעצבן.

אני נהג חרא, אבל רוצה לתקן את הטעויות שלי לבד, תוך כדי נהיגה. לא רוצה להתקע כל הזמן עם התתיגוי המינורי המעצבן.

נכון שאון מעדיף נהיגה חלקה, כשיטה (גם כמדריך). לכן הוא גם יעדיף Type R על WRX (לדוגמא). אבל קטנה חמה צריכה להיות מכונית שעשועים, שמאפשרת לך לנהוג אגרסיבי, לא רק מהר, והאבארט לא.

אם היית מוכן הייתי בשמחה לוקח אותך לתוך סיבוב, במהירות לא אגרסיבית בעליל ומראה לך למה אני מתכוון. אתה מעדיף להשאר נעלב, זכותך.

פורסם

לא נעלב בכלל, למרות שאני מודה שאני מחבב את הרכב שלי ומכיון שהוא לא יכול לדבר, אני מדבר בשמו.

עכשיו לאיזון פערי ההיכרות בינינו.

הייתה לי קליאו ספורט מארק 1 משלי, נהגתי על מארק 3. אני מודע לזה שהן טובות יותר דינמית מאבארט 500.

הייתה לי 205 GTI משלי, נהגתי על כל פיג'ו ספורטיבית משנות ה-90 והייתה לי גם 306 "רגילה".

הייתה לי מיאטה NC.

נהגתי על כל כמעט כל רכב ספורטיבי עממי יותר או פחות שנמכר בארץ בעשור האחרון.

אני לא ספר שקנה אבארט 500, אני עובד בתחום, רד מהעניין של זה שאתה מנהל פורום ואני סתם גולש פה.

פורסם

אתה הכנסת את זה שאני מנהל פורום, מאיזושהי סיבה לא ברורה. לא מבין מה זה קשור לדיון.

הקליאו ספורט Mk1 יותר טובה?!

למה?

לאור מה שמתואר פה, על קליאו ספורט Mk1 צריך בכלל להשפריץ ניטים, אם היא עוד יותר טובה...

גם לקליאו ספורט הראשונה אני יכול לשים רשימת רג'קטים, מפה ועד הודעה חדשה. היו לה הרבה פאולים התנהגותיים, אבל יכולת להכיר אותם ולנהוג מסביבם ותוך התחשבות בהם.

האבארט עושה את העבודה בשבילך יותר מדי מוקדם, וזה לא מתאים ברכב מהסוג הזה.

פורסם
ובקשר לתגובות של מנהל הפורם .. קצת קיצוניות לטעמי!

מצטער, אני ארכך אותן. יודע מה? החלטתי באופן חד-פעמי ובלתי-חוזר לחזור בי, ולשתף פעולה עם מה שנאמר כאן. אבל על ה-500 כבר אמרו הכל, אז בוא נראה... תן לי לחשוב... הממ... אוקיי:

מילים רבות כחול אשר על שפת הים נכתבו בספרי ההיסטוריה על עליונותה הנשגבת של מכונית העל אשר אין צורך אפילו להזכיר את שמה. מיליארדי חובבי רכב ברחבי העולם נהו בעיניים נוגות אחר מורכבותה הטכנולוגית, ערגו בלב שוצף לישיבה בכסא הנהג החובק ולסיבוב המענג של ההגה. פסקאות אינספור נרשמו בזכות מנועה המופלא, בלמיה הנשכניים, שלדתה עטויית התארים ומזגנה המקפיא.

אפילו לא צריך לנהוג ביצירת המופת הזו בכדי להבין את גדולתה, אך המעטים אשר ישכילו להביאה אל הפנייה-הראשונה-אחרי-הימינה-ברמזור-של-פרישמן-שלייפה, יבינו היטב את הסיבה שאלפי עיתונאי רכב ברחבי העולם הכתירו אותה פה אחד כיצירת אמנות אלמותית מהסוג שישרוד את כל תלאות הזמן וייזכר לעד כפסגת היכולת המוטורית.

כן, כה מדהימה היא הדייהו לאנוס.

(ואו, הייתי צריך להוציא את זה החוצה. עכשיו נראה לי שאני מוכן לכתוב את הכתבה על האבארת פחות 32 שאני דוחה כבר חודש :-P )

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...