Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5479 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נהנתי לקרוא ולראות את העקרבית. :twisted: אני אישית לא אוהב את השילוב שהם עשו עם השחור והלבן אבל זה שאלה של טעם.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רוני היקר, תבושם לך רק אל תקשור לעצמך כתרים של מחנך... היותך כתב רכב בעיתון שמקבלים ולא קונים אינה הופכת אותך לנהג "שמבין" יותר ובטח לא מעניקה זכות ל"חנך" את "אנשים כמוני".

תלמד לכבד דעתם של אחרים גם אם היא אינה תואמת את דעתך אנינת הטעם .

עלה והצלח.

פורסם
מוקדם יותר שאלת לפשר ה"סלשים" שכתבתי בצמוד להודעתך. ובכן הם באו במקום תגובתי לאותה הודעה, שנמחקה מאחר והיא היתה מעט חריפה לטעמי. עכשיו מסתבר לי שהיא דוקא היתה מתונה למדי. איני רואה מקום לכתבה שנית וגם אין לי ענין להכנס לויכוח עם מי שבזמנו גזר את התנהגותה הדינמית של האבארת' מהמיטו, פשוט בגלל שאת האחרונה הוא מכיר. הכתרים שאתה קושר כאן לעצמך כמי שמעדיף לנתח התנהגות ותכונות של רכב באופן מעט מקיף ורציני יותר מכל מיני "ילדים מתלהבים", מעבר לכך שהם בגדר עלבון לכל מי שכתב כאן על חוויותיו מהאבארת', יש בהם התנשאות חסרת טעם ואולי גם בסיס. מכל מקום באנטגוניזם שהאוטו הזה מעורר בך, קל להבחין ומבחינה זו לדעתי אתה יכול להרגע שהרי הוא מספיק שונה ומיוחד וגם מספיק יקר מכדי שתראה רבים ממנו ברחובות, לרבות ברחוב שלי.

אני אוהב ויכוח טוב, לפעמים גם אם הוא מוציא אותי רע (סוג של מזוכיזם?). ברור לי לחלוטין שהרבה אנשים לא יקבלו את הדעות שלי, וזה בסדר - כי אני לא מקבל את שלהם :wink:

את דעתך, לרוב, אני דווקא מקבל, ובאופן כללי אני מחזיק ממך בתור מישהו בעל הבנה טובה, ולא רק בזכות יכולת הניסוח הגבוהה שלך. אבל כנראה שבמקרה הזה התעקשת שלא להבין אותי, ואולי בגלל זה אתה חוזר ומדבר על כך ש"גזרתי את התנהגות הדינאמית של האבארת' מהמיטו מבלי להכיר את האבארת". כנראה שאני צריך להסביר שוב שאני מכיר גם מכיר את האבארת', ושלא גזרתי כלום על התנהגות דינאמית למעט עניין האחיזה נטו. חזור וקרא את הודעותיי בנושא ותראה בעצמך.

מעבר לכך, אני לא קושר לעצמי כתרים כשאני אומר שאני מעדיף לנתח תכונות של רכב בצורה מקיפה יותר. אילו הייתי אומר שאני עושה זאת טוב יותר מטיפאני דל, ניחא. אני מבין שהדברים האלו יוצאים מעט שחצניים (ובמציאות אני לא שחצן כלל וכלל) ולכן אני מסכים שאולי הייתי יכול לומר אותם אחרת. כנראה שנמאסה עלי מספיק ההאדרה הזאת לכלים מסוימים, בשביל שאכתוב באופן אגרסיבי מדי.

בכל מקרה, וגם את זה אמרתי לא פעם, ה-500 אבארת' דווקא לא מעוררת אצלי אנטיגוניזם - זו עדת המעריצים שעושה זאת. אני דווקא מחבב מאוד את המכונית הזו, אפילו בתור ספורטיבית. על הגרסה של אבארת' לפונטו תשמע ממני דברים הרבה יותר ארסיים...

רוני היקר...תבושם לך רק אל תקשור לעצמך כתרים של מחנך...היותך כתב רכב בעיתון שמקבלים ולא קונים אינה הופכת אותך לנהג "שמבין" יותר ובטח לא מעניקה זכות ל"חנך" את "אנשים כמוני".

תלמד לכבד דעתם של אחרים גם אם היא אינה תואמת את דעתך אנינת הטעם .

עלה והצלח.

שוב, אני לא קושר לעצמי כתרים, ומי שלא רוצה להקשיב מוזמן להתעלם או להגיב כנגד. אני לא נפגע בכל מקרה. אני גם חושב שהתכוונת שאני כתב בעיתון שקונים ולא מקבלים (או שאתה לא יודע איפה אני עובד?), ולא מבין מה הקשר בין אופן תפוצת העיתון לבין ההבנה שלי במכוניות, אבל שיהיה.

ואגב, דעה של אחרים אני יודע לכבד. אבל לא כשהם מדברים שטויות :-P

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לעניות דעתי, הדיון כאן קצת עקר.

ולו בגלל העובדה שבארץ אין איפה לנצל את כ-ל מה שיש לחלק מהרכבים שהוזכרו כאן להציע.

כן, אני אומר את זה בכאב.

כן, אני לא מהטרחנים שיגידו ש'מי צריך קליאו ספורט, איפה כבר יש לנהוג אותה בארץ? עדיף קיה שומה'. (ויש לי קליאו ספורט).

כן, אני יודע שיש הרבה מאוד כבישי נהיגה בארץ (ונהגתי ברובם). רובם יותר מהנים, עם שדה ראיה טוב יותר ואספלט פחות חלק מנס הרים המהולל והמוכר לרוב.

ועדיין, אישית, אני מרגיש סוג של החמצה.

מה שאנחנו עושים בכבישים ציבוריים מסוכן. ותכניסו את המילים למכונת הכביסה עד מחר. אז כן, יש איפה לנהוג בארץ. אבל לא כשיש עוד רכבים מסביב.

עם יד על הלב - כמה מאיתנו יכולים לומר בלב שלם שהם ניצלו עד תום את היכולות הדינמיות של הרכב שלהם? ומבין אלו שכן, כמה היו מעורבים בתאונה (או במצב של כמעט תאונה)?

אני רוצה מסלול!! כל הויכוחים האלה פחות מעניינים אותי כרגע.

יש לי חלום. לעלות עם הקליאו ספורט -שלי- לאיזה מסלול טוב בספרד או אנגליה, כזה עם שוליים רחבים של דשא וטונות של ביטחון, ופניות באמת מהירות.

לילה טוב.

פורסם

התחושה שלי ,מתוך ההתרשמויות השונות בשרשורים השונים שאני קורא על הרכב, (ואני לא רוצה לפגוע באף אחד ) היא שלא מעט מרוכשי הרכב הזה רכשו אותו כדי להיראות מיוחדים או כדי להיחשב מבינים כאשר בשורה התחתונה יש מכונות נהיגה לא פחות טובות אם לא יותר טובות , שאפשר גם לחיות איתן הרבה יותר טוב ביום יום.

לדעתי ESP לא מתנתק זו מכה שאי אפשר לברוח ממנה כי זה תוקף אותנו בהדרגה בספורטיביות החדשות.

(דוגמא: אצלי מתנתק לחלוטין, בדור 6- לא)

אני מבין מה עומד מאחורי זה , אבל לא לגמרי מקבל את זה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
התחושה שלי ,מתוך ההתרשמויות השונות בשרשורים השונים שאני קורא על הרכב, (ואני לא רוצה לפגוע באף אחד ) היא שלא מעט מרוכשי הרכב הזה רכשו אותו כדי להיראות מיוחדים או כדי להיחשב מבינים כאשר בשורה התחתונה יש מכונות נהיגה לא פחות טובות אם לא יותר טובות , שאפשר גם לחיות איתן הרבה יותר טוב ביום יום.

אני מבין מה עומד מאחורי זה , אבל לא לגמרי מקבל את זה.

איך בדיוק הגעת למסקנה הזאת? אתה עובד באולם אבארט' ופגשת את מרבית הרוכשים ובעקבות כך הגעת לתובנות הללו?

כי על סמך דעות של קומץ אנשים שכתבו בשרשור הזה, ויש להם את הרכב הנ"ל, קצת קשה להגיע לקביעה שכזו.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אני ממש מבין את הגישה של שטרן.

יש פה המוני אנשים, רובם לא בעלי הרכב הזה, רובם לא עובדים באולם המכירה בעצמם שמגינים בחירוף נפש על הרכב וקוניו.

פשוט תופעת העדר, ילדי הראלי שהפכו להיות ילדי קליאו ועכשיו הם ילדי אברט.

בקשר להערה כל הכותב מעלי.

איך ניתן לדעת שחלק גדול הם קונים שאוהבים את המראה והפוזה?

קודם כל מדי פעם קוראים בעיתון על סלב כזה או אחר שרכש את האברט, שנית - רוב הרוכשים של רכבים ספורטיביים חדשים הם אנשים בעלי יותר הון מחובב הרכבים הספורטיביים הממוצא. כך יוצא שחלק גדול ממכוניות ספורטיביות כמו: גולף GTI, מיאטה, אברט, במוו, פורשה, מיני ועוד הרבה רכבים דומים הם בעצם נשים, גברים שרוצים דגם מיוחד או את הדגם המשודרג יותר, חובבי פוזה וכן הלאה.

בקטע הזה אני ממש לא מאשים אותם או את האברט, זה דבר טבעי לחלוטין. גם אני לא קרעתי ניילונים משום מיאטה שהיתה ברשותי וכנ"ל גם רוב החברים או המשפחה שלי (תום קנה קליאו, מיאטה וM3 משומשות, אח אחר קנה יאריס T משומשת)

אז מתוך עשרות קוני אברט יש כמה בודדים בפורום שבאמת חובבי ספורט מוטורי - עדיין האחוז איינו גבוה.

עכשיו מאיפה הגיע פשר ההערצה המטורפת הזאת?

מאיפה כל האנשים מנסים להגן על האברט, חלקם מבלי שנהגו עליה?

כנראה שבאמת מחלקת השיווק ועומר עושים עבודה מצויינת...

פורסם

יש פה המוני אנשים, רובם לא בעלי הרכב הזה, רובם לא עובדים באולם המכירה בעצמם שמגינים בחירוף נפש על הרכב וקוניו.

קודם כל מדי פעם קוראים בעיתון על סלב כזה או אחר שרכש את האברט, שנית - רוב הרוכשים של רכבים ספורטיביים חדשים הם אנשים בעלי יותר הון מחובב הרכבים הספורטיביים הממוצא. כך יוצא שחלק גדול ממכוניות ספורטיביות כמו: גולף GTI, מיאטה, אברט, במוו, פורשה, מיני ועוד הרבה רכבים דומים הם בעצם נשים, גברים שרוצים דגם מיוחד או את הדגם המשודרג יותר, חובבי פוזה וכן הלאה.

בקטע הזה אני ממש לא מאשים אותם או את האברט, זה דבר טבעי לחלוטין. גם אני לא קרעתי ניילונים משום מיאטה שהיתה ברשותי וכנ"ל גם רוב החברים או המשפחה שלי (תום קנה קליאו, מיאטה וM3 משומשות, אח אחר קנה יאריס T משומשת)

אז מתוך עשרות קוני אברט יש כמה בודדים בפורום שבאמת חובבי ספורט מוטורי - עדיין האחוז איינו גבוה.

עכשיו מאיפה הגיע פשר ההערצה המטורפת הזאת?

מאיפה כל האנשים מנסים להגן על האברט, חלקם מבלי שנהגו עליה?

כנראה שבאמת מחלקת השיווק ועומר עושים עבודה מצויינת...

שיש רכב טוב אז למחלקת השיווק הרבה יותר יותר קל :lol::wink:

חוץ מרנו ששם מחלקת השיווק יותר הורסת מאשר תורמת

פורסם

האברט נראית מכונית מגניבה. הייתי בסוכנות ויצא לי לבחון אותה (אך לא לנהוג עליה).

כמו שמישהו אמר פה, אני רוצה רכב שאפשר לשלוט עליו בעצמי. אם אני לוחץ חזק מדי ביציאה מסיבוב או עושה שאר טעויות אני רוצה להתבאס וללמוד מכך לפעם הבאה. ברור שיש לבקרת אחיזה יתרון בנסיעה יומיומית, אבל לפעמים אתה רוצה לנתק אותה ולנהוג כמו שאלוהים התכוון.

מבחינתי זה deal breaker.

כמו כן, 140 כ"ס לדעתי חלש מדי. ה 180 כ"ס נשמע הרבה יותר טוב - רק חבל שעולה 380K.

מסקנה נוספת שלי מהשרשור הזה - קרסו צריכים לפתוח מחלקת ספורט ולגייס את עומר. :)

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

שטרן בסה"כ טען שאמנם הוא מסכים שהרכב טוב, אך אין צורך להפריז בסופרלטיבים והגזמות. זה לא גורם לדעתו להיות שלילית לגבי הרכב, רק פרופורציונלית. אתה משום בוחר למנף את הדברים שהוא ולהכריז שיש כאן "המוני" אנשים (לפחות לא כתבת אלפי), עדר (עוור, כמשתמע מדברייך) וילדים (רק אתה המבוגר המבין, נכון?) כדי להשיג מה בעצם? לא מצאת דרך להכפיש את הרכב אז בחרת להפנות הג'יפה כלפי בעלי/חובבי הרכב? נכון יש ל500 אבארט' את סוגיית הESP שאינו בר ניתוק ואת מוט ההיל' הצמיגי, אך לעומת ההיצע הקיים של מכוניות חדשות, היא ממש לא בתחתית מבחינת איכויות הנהיגה ויש על כך הסכמה, לא רק בקרב רבים בפורום הזה או בעיתונות הרכב הישראלית אלא גם באירופה. אינך מסכים עם זה? זכותך כמובן (בין אם בצדק או שלא) וזכותך להביע את דעתך המנומקת (באופן הגיוני אה?) בעניין, אך אין צורך לעבור לפסים אישיים ברמה כזו או אחרת.

קודם כל מדי פעם קוראים בעיתון על סלב כזה או אחר שרכש את האברט אוקיי ו?, שנית - רוב הרוכשים של רכבים ספורטיביים חדשים הם אנשים בעלי יותר הון מחובב הרכבים הספורטיביים הממוצא אולי זה קשור לעובדה שהם עולים יותר, מה הנקודה שלך?. כך יוצא שחלק גדול ממכוניות ספורטיביות כמו: גולף GTI, מיאטה, אברט, במוו, פורשה, מיני ועוד הרבה רכבים דומים הם בעצם נשים, גברים (מין : ז/נ/לא ידוע?) שרוצים דגם מיוחד או את הדגם המשודרג יותר, חובבי פוזה וכן הלאה. הקו המנחה שלך הוא: אם "הרבה כסף", אז "חובב פוזה". אם אתה כבר מנסה לתקוף את העניין מהזווית הכלכלית-חברתית, אז דווקא כאן אתה טועה. לא כולם חייבים לנפנף בהון שלהם וגם אם כן, לעיתים אין הם עושים זאת באמצעות הרכב, כמו כן לעיתים מקדם הפוזה של הרכב הוא רק חלק אחד מחבילה שלמה.

בקטע הזה אני ממש לא מאשים אותם או את האברט, זה דבר טבעי לחלוטין. גם אני לא קרעתי ניילונים משום מיאטה שהיתה ברשותי וכנ"ל גם רוב החברים או המשפחה שלי (תום קנה קליאו, מיאטה וM3 משומשות, אח אחר קנה יאריס T משומשת) כנראה שלא הייתה לך, למשפחתך או חברייך האפשרות הכלכלית לעשות זאת וגם כך אין מדובר על איזשהו מדגם מייצג.

כאמור, מסקנה אשר מתבססת על ראייה סובייקטיבית במהותה והיא מעלה שאלות לגביה פשר הסלידה שלך מכל העניין.

עכשיו מאיפה הגיע פשר ההערצה המטורפת הזאת? נסיעות מבחן המובילות לשיתוף רשמים חיוביים וכתבות רכב רבות אשר מציגות את הרכב באור חיובי.

מאיפה כל האנשים מנסים להגן על האברט, חלקם מבלי שנהגו עליה? החלק השני של התשובה מלמעלה. סביר להניח שלא נהגת על Carrera GT לדוגמא, אך קשה להאמין שתטען כי מדובר על רכב "חרא", אם כבר אז להיפך. הדוגמא הינה לצורכי המחשה בלבד.

כנראה שבאמת מחלקת השיווק ועומר עושים עבודה מצויינת...זאת השאיפה של כל חברה מסחרית, שמחלקת השיווק שלה תעשה עבודה מצויינת. אגב, אני בטוח שמחלקות שיווק של יצרני רכב אחרים גם הן אינן נחות על זרי הדפנה.

בנוסף לכל מה שנכתב באדום,

מי שמחפש פוזה, להציג עצמו כמבין, קו ישר ושלל טענות אחרות, יש רכבים יותר מתאימים למטלה זו.

בנוסף שאלה, מה קרה לבסוף לחבילת בSS?

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אני רוצה לחדד את הנקודה של שטרן עוד יותר.

קודם כל, עם כל הכבוד לאבארט, לא מגיע לה לזכות בהתלהבות של מכוניות כמו 106 ראלי או קליאו ספורט דור ראשון. שתי המכוניות הללו היו באמת משהו מיוחד ויוצא דופן לעומת מה שקדם להן (אם כי לא פורץ דרך).

הקליאו ספורט הביאה מנוע וביצועים יוצאי דופן, במחיר מאוד נמוך (עלתה דאז פחות מ-10K ש"ח יותר ממשפחתומטית ליסינג, שזה היה כ-10%). 0-100 בפחות מ-7 שניות לא היה דבר שכיח לפני 10 שנים, בטח שלא בסיגמנט.

ה-106 היתה ועודנה אחת המכוניות עם התנהגות הכביש הטובה ביותר אי פעם. נקודה. למרות שאישית אני מסתדר יותר טוב עם 306, ה-106 היא מכונה מופלאה מבחינת השלדה והתנהגות הכביש. בזמנו עשו בטופ-גיר מבחן שמבוסס על התנהגות כביש נטו. את המקום הראשון חלקה ה-106 עם... פרארי (כן, בסרטון בחרו בפרארי, במגזין הן חלקו את המקום).

http://www.youtube.com/watch?v=OD9uq8WMtME

בהשוואה, באבארט אין בשורה חדשה.

נ.ב. יש בשורה, בעצם. יש לה איש מכירות שהוא פריק אמיתי ולקח את התמיכה במותג ובלקוחות ברצינות. פה מגיע שאפו גדול ליבואן ולעומר. אני בטוח שיותר כיף לקנות מכונית ממישהו שמכיר את נפש הבהמה ואוכל מאותו אבוס...

אני עוד זוכר איך אף אחד לא היה מוכן להוציא את ה-GT Turbo לנסיעת מבחן בסוכנות סובארו (עוד פורצת דרך, אפרופו).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
בנוסף לכל מה שנכתב באדום,

מי שמחפש פוזה, להציג עצמו כמבין, קו ישר ושלל טענות אחרות, יש רכבים יותר מתאימים למטלה זו.

בנוסף שאלה, מה קרה לבסוף לחבילת בSS?

אתה רואה, מרוב שאתה מנסה להגן אתה לא מבין מה הדעות שלי.

אני בהחלט חושב שהאברט היא רכב חמוד מאוד ושאפו ענק לכל חברה שעדיין מייצרת רכבים כאלו. אני מצטרף לרוני בכך שקיימת הגנה מסיבית של כל האנשים כנגד כל ליקוי שמוזכר. אפילו אצלך יש הגנה אוטומטית כשעלתה טענה על פרופיל הלקוח.

אני לא מנסה להכפיש את הרכב, לא את תיבת ההילוכים ולא את ה ESP הלא מתנתק. זו החבילה ויש הרבה אנשים שזה מתאים להם. אני רק לא אוהב את העובדה שאם יש משהו שזה מפריע לו - ישר מגיעה החמולה לתקוף.

תעבור שוב על השירשור ותראה שאחרי ש falou כתב על ה ESP הלא מתנתק ישר קפץ ALLEN1 להסביר שהוא טעה והבקרה כמעט לא מתערבת, שי חושב שהתגובה קיצונית ורובי קופה בכלל פיזר תגובה לא קשורה עם המון סמני פיסוק אדומים והכפשות על שאר הרכבים. רוני אני ו falou מקבלים פה תגובות שרחוקות צעד אחד ממכתבי נפץ הביתה וכל זה למה?

בקיצור האוטו טוב, אפילו מצויין, אבל לאנשים יכולה להיות ביקורת. שום רכב איינו חסר ביקורת (אפילו ובעיקר לא המיאטה) ואין סיבה לקפוץ ולהכריז כי אין שום דבר רע וכי הרכב הוא מושלם.

פורסם
אתה רואה, מרוב שאתה מנסה להגן אתה לא מבין מה הדעות שלי.

אני בהחלט חושב שהאברט היא רכב חמוד מאוד ושאפו ענק לכל חברה שעדיין מייצרת רכבים כאלו. אני מצטרף לרוני בכך שקיימת הגנה מסיבית של כל האנשים כנגד כל ליקוי שמוזכר. אפילו אצלך יש הגנה אוטומטית כשעלתה טענה על פרופיל הלקוח.

אני לא מנסה להכפיש את הרכב, לא את תיבת ההילוכים ולא את ה ESP הלא מתנתק. זו החבילה ויש הרבה אנשים שזה מתאים להם. אני רק לא אוהב את העובדה שאם יש משהו שזה מפריע לו - ישר מגיעה החמולה לתקוף.

תעבור שוב על השירשור ותראה שאחרי ש falou כתב על ה ESP הלא מתנתק ישר קפץ ALLEN1 להסביר שהוא טעה והבקרה כמעט לא מתערבת, שי חושב שהתגובה קיצונית ורובי קופה בכלל פיזר תגובה לא קשורה עם המון סמני פיסוק אדומים והכפשות על שאר הרכבים. רוני אני ו falou מקבלים פה תגובות שרחוקות צעד אחד ממכתבי נפץ הביתה וכל זה למה?

בקיצור האוטו טוב, אפילו מצויין, אבל לאנשים יכולה להיות ביקורת. שום רכב איינו חסר ביקורת (אפילו ובעיקר לא המיאטה) ואין סיבה לקפוץ ולהכריז כי אין שום דבר רע וכי הרכב הוא מושלם.

כל הכבוד על הכתיבה,אני בטוח שהרבה יותר אנשים יבינו אותך!:-D

פורסם

קפצתי ישר לתמונות בלי לקרוא את מה שכתבת, לא יכולתי להתאפק לכתוב כמה שהאוטו הזה חמוד. :-Pֿ

יאללה לקרוא.

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

• תוכן חדש...