Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5501 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה אני משוטט ברחבי הארץ במטרה למצוא פחח רכב ל"פחונית" ,

וכמעט בכולם אני נתקל באותה תגובה : "אני מעדיף לתקן תיקונים קלים ולא פרויקטים"

"הכסף שאני מקבל מחברות הליסינג וההשכרה עדיף לי " וכאלה וכאלה ....

תירוצים מפה עד אלוהים אין לי זמן ,אין לי מקום וכאלו ..

ברגע שהם נתקלים בדרישות ממישהו שקצת מבין ויודע מה הוא רוצה הם ישר נסוגים .

וזה לא שאני מחפש פחחות וצבע במחיר אבסורד, אני מוכן לשלם גם בחמש ספרות,

פשוט אני המום מהתגובות שלהם .

אני נוטה לא להעביר את העבודה לבני דודנו אבל כנראה שרק הם מוכנים לעבוד פיזית ולא מילולית .

יוסי

פורסם
לאחרונה אני משוטט ברחבי הארץ במטרה למצוא פחח רכב ל"פחונית" ,

וכמעט בכולם אני נתקל באותה תגובה : "אני מעדיף לתקן תיקונים קלים ולא פרויקטים"

"הכסף שאני מקבל מחברות הליסינג וההשכרה עדיף לי " וכאלה וכאלה ....

תירוצים מפה עד אלוהים אין לי זמן ,אין לי מקום וכאלו ..

ברגע שהם נתקלים בדרישות ממישהו שקצת מבין ויודע מה הוא רוצה הם ישר נסוגים .

וזה לא שאני מחפש פחחות וצבע במחיר אבסורד, אני מוכן לשלם גם בחמש ספרות,

פשוט אני המום מהתגובות שלהם .

אני נוטה לא להעביר את העבודה לבני דודנו אבל כנראה שרק הם מוכנים לעבוד פיזית ולא מילולית .

יוסי

הרכב היומיומי שלי (פיאט מריאה 2002) עבר שבוע שעבר צבע כללי (הצבע היה שרוף לגמרי) ונצבע מחדש (צבע אפור מטלי) כולל פחחות מקיפה (היה מלא שריטות חניה ודפיקות קטנות מסביב לרכב).

המחיר : 4000 ש"ח.

המקום : מוסך פחחות "דורות " (רחוב החשמונאים, אזה"ת בני ברק).

זמן עבודה : 3 ימים

תוצאה: יצאה לדעתי על הצד הטוב ביותר.

שורה תחתונה : מומלץ

לגבי רכבי אספנות אני לא יודע אם הם מבצעים אבל לדעתי אין בעיה.

(במקומות אחרים שבדקתי בכל רחבי גוש דן, רצו מחירים הזויים למשל 8000, 9000, 12.000 , ואפילו 17.000 . אבל אני לא רואה שום סיבה בעולם לשלם כל כך הרבה לפחחות וצבע, מי שרוצה לשפוך כסף ולשלם סכום מופרך מנותק מהמציאות לפחחות וצבע שיהיה לו בכיף... )

• אהבתי 1

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

אני מחפש כבר מספר חודשים פחח

אפילו כמאט נתתי את הרכב

עקב ראיה של רכב במקרה חזרתי בעצמי

המחירים שנעו בין

1100 אלף ל30000 וכלום אמרו אין עבודה פחחות אבל הרכב ארוך

ועד עכשיו מחפש פחח טוב ולא מחייב זול

חשוב לי האיכות כי בעבר צבעתי רכב במחיר גבוה לא עבר 6 שנים והתאכזבתי

רינו הנדלר

מספר חבר 14193

פורסם

אתה צודק לגמרי.

מרבית (לא כל, מרבית) בעלי המקצוע בכל ענף הרכב יעדיפו לתקן מכונית מודרנית, בה הם יודעים למה הם נכנסים ואיך הם יוצאים מזה, מאשר מכוניות ישנות, יהיו אשר יהיו...

הטיעונים של רובם דומים... פוחד להתקע בלי חלקים, הרבה השקעה, אין מספיק פועלים, מחיר גבוה בשל שעות רבות, מעדיפים תיקונים וטיפולים מאשר תיקונים מקיפים וכו' וכו'...

גם אם אפשר להבין אותם בחלק מהמקרים, קורה שאני משרבב "נהייתם עצלנים" כשבעל מקצוע זה או אחר מסרב לעבודה שמצריכה... עבודה. בד"כ התגובה שלהם היא אחד או יותר מהטיעונים הנ"ל...

יש עדיין בעלי מקצוע, נדירים ומעטים, אשר מוכנים וחלקם אף שמחים לטפל ולתקן את המכוניות הללו, צריך לחפש אותם וכשמוצאים, לחבק חזק ולא לשחרר :)

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

הטיעונים של בעלי המיקצוע נכונים. וגם החשבון שלהם נכון. קשה מאד להעריך מחיר של עבודה כמו שאנחנו רוצים על המכוניות שלנו. וצריך להודות על האמת, מעטים הם המוכנים לשלם את העלות האמיתית של עבודה כמו שאנחנו רוציםץ

אריה

פורסם

חברה תודה על כל ההודעות הפרטיות .

פשוט באתי להראות את המצב הנתון כרגע ,וזאת רשמתי לאחר שעברתי קרוב ל 20 פחחים שונים ומומלצים ,

כמו כן אני לא מאמין בעניין התמחור ישנם פחחים שהשארתי להם יד חופשית בגבולות של סכומים הקצאתי מחיר לחומרים בנפרד ולעבודה בנפרד .

פשוט עם ישראל לא אוהב לעבוד קשה ,והבעיה החמורה יותר שכבר אין לו בעיה להודות בזה .

יוסי

פורסם

בין יתר הדברים שאבדו למדינה הזאת במשך השנים כעבדים לעגל הזהב.

היא גאוות העבודה, והגאווה המקצועית, החליפו אותם מצעד הגאווה ו"מסודרים".

אין לי טענות לבעלי המקצוע, כל אחד רוצה כסף מהיר וקל, והלקוחות לא מוכנים לשלם.

בעולם, נהוג להתמקצע בתחום אחד ולהגיע לטופ, מכוני (לא מוסכים או פחחיות)

שחזור רכב, טיוניינג, כל אחד מתמחה בנתח אחד מהעוגה, והלקחות בוחרים לאן ללכת.

קיימים מס' בעלי מקצוע בתחום פחחות הרכב, (צור איתי קשר) שלמדו שיש שוק פורה

גם בתחום הזה ככל שתתגבר הדרישה יהיו עוד כאלה שיעדיפו לעשות עבודות כאלה.

כבר היום יש שינוי איטי בגישה של בעלי המוסכים לרכב אספנות, שמבינים שיש כסף

גם בתחום הזה. ככה יהיה גם בתחום הפחחות ככל שהמעגל יתרחב והדרישה תגבר

יהיה מי שיתן שרות. - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

בכדי לא להוסיף יתר על המידה על הדברים הנכונים שכתבו אריוס ורן רק אציין כי מעבר לעבודה הקשה ושאינה רווחית (ועל כך אין להבוא אליהם בטענות, הם רק רוצים להתפרנס) נראה כי מרבית הפחחים לא מבצעים "פחחות" אלא טיוח ומילוי ולבטח רובם אינם יודעים להתעסק עם ריתוך ו"תפירת" טלאים היכן שהפח דורש טיפול שורשי ואין להם את הציוד המתאים לכך.

בהצלחה,

זיו

?How Can Anything Bigger Be a MINI

פורסם
בכדי לא להוסיף יתר על המידה על הדברים הנכונים שכתבו אריוס ורן רק אציין כי מעבר לעבודה הקשה ושאינה רווחית (ועל כך אין להבוא אליהם בטענות, הם רק רוצים להתפרנס) נראה כי מרבית הפחחים לא מבצעים "פחחות" אלא טיוח ומילוי ולבטח רובם אינם יודעים להתעסק עם ריתוך ו"תפירת" טלאים היכן שהפח דורש טיפול שורשי ואין להם את הציוד המתאים לכך.

בהצלחה,

זיו

זיו /רן

לא אמרתי שלא נתתי להם את המחיר שדרשו ,פשוט הם לא רוצים להתעסק חבל להם להתחיל בכלל ,

הם רוצים כמו שזיו כתב לטייח ולא לפחח ,

כולם כאן יודעים לשייף חומר פחחים וכולם כאן יודעים להחזיק פיסטולט ולצבוע ,

אבל אף אחד לא ממש יודע לעבוד .

יוסי

פורסם

באתי אל אדם שמאוד אוהב את העבודה שלו (אם תרצה תקבל פרטים בה"פ).

הוא הודה בפני שהוא לא אוהב מכוניות ישנות כמו שהוא אוהב את תוצאות העבודה שלו, והוא חתום על מספר פרוייקטים, באיזורי, שהוא שיפץ.

הוא כן התלהב לקחת ת'גרוטאה שלי כפרוייקט, אומנם אנשים כמוהו הם מחט בערמת שחת , אבל הם בנמצא.

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם

צריך לזכור, הזמן עובר ואינו קופא. ועם הזמן דברים מישתנים. פעם, עוד כשהייתי ילד, אני זוכר את אבי "עושה" ברקסים לג'יפ הישן שלנו. אני זוכר את החנות בה קנו גומיות, ואיך שופצו המשאבות. והנה, לאחרונה, היזדמנתי למוסך ויצא לי לראות איך "עושים" ברקסים כיום. הרכב על ליפט כך שהגלג מול פני הפועל, בעזרת לחץ אוויר פורק הגלגל תוך שניות. גם משאבת האופן חולצה תוך שניות בעזרת מפתח לחץ אוויר. אלא שלהפתעתי, הפועל פשוט הניח למשאבה ליפול על הריצפה, איש לא הרים אותה. פשוט שמו חדשות. אש זהו, זמנים משתנים. ואני בטוח שיותר טוב, וכניראה גם יותר זול להחליף. ועל זה אבא של אומר שמכונאים היום הם אינם מכונאים- הם מחליפי חלקים

ואני מבין את אותו הפחח שמעדיף להחליף חלקי פח מאשר לעבד, לישר, להלחים, או...למלא בעופרת כמו שעשו לפני הרבה זמן.

כן כן...לפני היות כל החמרים החדשים היו נוגים למלא בעופרת. ועוד ראיתי גם כיום אמנים באירופה שעושים כך ברכב ישן.

אבל המחיר...המחיר...

אריה

פורסם

נפלה הזכות לידיי,כשפגשתי את הרכב הקלאסי הראשון שלי,לעבוד במוסך שעבד בו פחח,

עולה חדש מאנגליה ותחת הדרכתו למדתי לעשות פחחות כמו שצריך.

אני חייב לומר שאין סודות במקצוע הזה רק הרבה סבלנות ועבודה קשה.

הדרך המועדפת היא ללמוד לבצע את הפחחות לבד,מי שיש לו ידיים טובות,

כלי העבודה לא יקרים בהשוואה לחיסכון שבעבודה עצמית ואפשר לתת את הפיניש לפחח

מיומן ששם צריך גם נסיון.

כמובן שצריך גם מקום.

את הרכב ששיפצתי,שדרש הרבה עבודה,פגשתי לא מזמן ואין לו חלודה ורקבונות

אף על פי שעמד בעשרים השנה האחרונות חשוף לפגעי הטבע.

לסיכום,אין כמו עבודה עצמית,מכונאות או פחחות.במקרה הזה עדיף להיות תפרן עם ידיים טובות

מאשר עשיר עם כיס עמוק.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם

א. קודם כל המלצה לפחח מצויין - הוא C_U מהפורום.

לא יודע אם הוא ייקח על עצמו את העבודה - אבל אם כן, הרווחת.

ב. שמע, אני לא יודע אם זה מעדיפים עבודה קלה, וליאור ברוך כותב:

פוחד להתקע בלי חלקים, הרבה השקעה, אין מספיק פועלים, מחיר גבוה בשל שעות רבות, מעדיפים תיקונים וטיפולים מאשר תיקונים מקיפים וכו' וכו'...

תשמע, אני גם נותן שירות (תחום אחר לגמרי) - הדבר הכי חשוב לי, זה לקחת עבודה שאני לא יכול לבצע.

אין דבר יותר גרוע מלקחת עבודה שאתה לא יכול לסיים אותה כמו שצריך.

לצערי קרה לי מקרה כזה, שלקחתי מקרה שהייתי בטוח שאני יספיק אותו ומסיבות שאינן תלויות בי - לא יכולתי לסיים אותו.

אין לי מילים לתאר איזו הרגשה חרא זאת.

ואני יעיד על עצמי ויגיד שהגדולה שלי היא לדעת מתי להגיד: "לא, זה לא בשבילי, אני חושב שכדאי שתלך למישהו אחר".

וזה משהו שאני מצפה מכל בעל מקצוע שאני ניגש אליו.

בין אם זה אינסטלטור, רופא, שיפוצניק, מוסכניק.

יש חשמלאי מסויים בעיר שלי שאני חזרתי אליו שוב ושוב, פעם אחרי פעם, ושלחתי אליו המון אנשים. יודע למה?

כי פעם אחת באתי עם הרכב שלי, שהיה די מסובך לזמנו - רובר 800 (המזגן לא עבד) - הפועל שלו עבד שמה אולי שעתיים ופירק את האוטו לגורמים. בסוף הוא הלך, אומר משהו לבעלים, הבעלים בא אלי ואומר לי: "תשמע, מצטער. ניסינו, לא מצליחים, כדאי שתיגש לחברה".

הוא חיבר הכל בחזרה (כמובן שהכל חזר למקומו פיקס) - נסעתי לחברה ושמה סידרו את התקלה.

הוא לא לקח לי שקל על העבודה. וידע לעצור בזמן ולא סתם לזרוק לי דברים.

אז הבנתי שהוא הגון, ושאני יוע בוודאות שנזק לא ייגרם, אם הוא לא מצליח יעביר אותי הלאה.

• תוכן חדש...