Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם מותר לנהוג יחף ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, לאחר ויכוח עם חבר עלתה השאלה האם יש חוק מפורש שאוסר על נהיגה בלא נעליים?

אמיתי או שהוא סתם מחרטט?

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אין חוק כזה, אבל אסור לנהוג יחף. ישנו חוק האוסר נהיגה במצב שבו הנהג אינו בשליטה מלאה על הרכב, ומבחינת המשטרה נהיגה יחפנית (או עם כפכפים) נכללת בהגדרה הזאת, ובצדק. אל תחשוב על הבעיה החוקית, תחשוב על הבעיה הבטיחותית: שליטה גרועה בדוושות, חוסר יכולת לבלום בלימת חירום חזקה מספיק בשעת הצורך, סכנה לפציעות חמורות בתאונה וקושי לצאת מן הרכב לאחר שהתאונה קרתה. בקיצור, לא חוקי ולא כדאי.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני לא יודע על מה אתה מדבר, יש לי שליטה הרבה יותר טובה בדוושות כשאני יחף, אני בטוח לא היחיד. בכלל, אם אני נוהג עם מגפיים או נעליים מגושמות אחרות זו סכנת נפשות.

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

לנהוג יחף זו סכנה. חד משמעית.

אם לדוגמא במקרה הצורך תצטרך לבלום בצורה פתאומית בחוזקה ועל הבלם יש אבן/קוץ/מסטיק/דבורה/שקר כלשהו אתה באינסטינקט תיקח את הרגל חזרה.

אחר כך גם לא יהיה לך נוח לרדת לכביש להחליף פרטים...

פורסם
אני לא יודע על מה אתה מדבר, יש לי שליטה הרבה יותר טובה בדוושות כשאני יחף, אני בטוח לא היחיד. בכלל, אם אני נוהג עם מגפיים או נעליים מגושמות אחרות זו סכנת נפשות.

זה לא מדויק.נהיגה יחף זה מסוכן מהסיבות שכולם כבר הזכירו ואני לא אחזור עליהן. אם נהיגה יחף הייתה נותנת שליטה טובה יותר אז כל נהגי הפורמולה והראלי היו מסתובבים יחפים.

אני לא יודע עם איזה מגפיים או עקבים :roll: אתה מסתובב, אבל בנעל נורמלית (כל נעל נורמלית) השליטה תהיה הרבה יותר טובה.

V5

פורסם
אין חוק כזה, אבל אסור לנהוג יחף. ישנו חוק האוסר נהיגה במצב שבו הנהג אינו בשליטה מלאה על הרכב, ומבחינת המשטרה נהיגה יחפנית (או עם כפכפים) נכללת בהגדרה הזאת, ובצדק. אל תחשוב על הבעיה החוקית, תחשוב על הבעיה הבטיחותית: שליטה גרועה בדוושות, חוסר יכולת לבלום בלימת חירום חזקה מספיק בשעת הצורך, סכנה לפציעות חמורות בתאונה וקושי לצאת מן הרכב לאחר שהתאונה קרתה. בקיצור, לא חוקי ולא כדאי.

אין כמו נהיגה עם עקבים גבוהים:lol:

אבל מה בעיה עם כפכפי אצבע? אני שנים נוסע לים עם כפכפי אצבע. מה עכשיו לא תרשו לי גם את זה אחרי מראה פנורמית.:wink:

איזה באסה איתכם.:x

מה אני אמור להחליף נעליים לכפכפי אצבע בים? וכל החול יהיה לי גם בנעליים?

ברצינות מה בעיה עם כפכפי אצבע?

:-)

פורסם

האם יש לך אסמכתא לכך שהמשטרה אוכפת נהיגה ללא נעליים או עם כפכפים תחת התקנה של נהיגה במצב המונע שליטה?

לא יצא לי להתקל בפסק דין שקובע שעצם הנהיגה בלי נעליים מונעת שליטה (לעומת זאת, נתקלתי בפסק דין שקובע כי הקשר לא הוכח ע"י מומחים, אבל זו היתה נקודה שולית באישום על גרימת מוות ברשלנות)

פורסם

אסמכתא מסויימת אין לי אישית, אבל ממקרה שקרה לי, שוטר רצה לרשום לי דו"ח כשנהגתי יחף בדרך חזרה מהים.

ולבחור ששאל לגבי כפכפי אצבע, כן זה אסור. תחשוב שאתה רוצה לבלום פתאום והכפכף ייתקע לך בדוושה ולא תוכל להזיז את הרגל.

שונא גזענים !.

פורסם
אסמכתא מסויימת אין לי אישית, אבל ממקרה שקרה לי, שוטר רצה לרשום לי דו"ח כשנהגתי יחף בדרך חזרה מהים.

ולבחור ששאל לגבי כפכפי אצבע, כן זה אסור. תחשוב שאתה רוצה לבלום פתאום והכפכף ייתקע לך בדוושה ולא תוכל להזיז את הרגל.

טוב אם כך אסע על עקבים גבוהים.:lol:

פורסם
לנהוג יחף זו סכנה. חד משמעית.

אם לדוגמא במקרה הצורך תצטרך לבלום בצורה פתאומית בחוזקה ועל הבלם יש אבן/קוץ/מסטיק/דבורה/שקר כלשהו אתה באינסטינקט תיקח את הרגל חזרה.

אחר כך גם לא יהיה לך נוח לרדת לכביש להחליף פרטים...

יש הגיון בדבריך.

אבל גם בסנדלים יכול להכנס אבן, נמלה, גו'ק, פיל וזברה.

אז מה לנסוע רק במגפיים?

חוקי מאוד אני את הטסט שלי עשיתי יחף אחרי ששאלתי את הטסטר האם זה מותר וחוקי והוא ענה בחיוב!

זה באמת מעניין לדעת. מה עדיף כפכפי אצבע או יחף? אין לי כוונה לנסוע לים בנעליים. במיוחד אחרי ששיכנעתם אותי לנסוע בלי מראה פנורמית.:lol:

פורסם

כאשר תקנה מנוסחת בכלליות, מי שנותן לה פרשנות ותוכן הוא בית המשפט.

כך שגם אם שוטר החליט לתת דו"ח על נהיגה יחפה או עם כפכפים, יתכן שאם הנהג ילך למשפט הוא יזוכה.

גם לדעתי בנהיגה יחפה או עם כפכפים יש סיכון, אבל הוא קיים גם בנהיגה עם נעלי עקב, פלטפורמות או נעל צבאית.

כל עוד לא מדובר באיסור מפורש או בפסיקה מחייבת של בית המשפט, אפשר לפרש לכאן ולכאן.

פורסם

סליחה?! לנהוג יחף מבחינתי זה הכי טוב שיש

רוב הנעליים והמגפיים או הכפכפים לא נוחים לנהיגה.

הכפכפים בורחים ונתקעים בדוושות.

הנעליים חייבות להיות שטוחות ודקות ואם לא הם גם נתקעות או שסתם אין רגש

כנ"ל לגבי מגפיים.

כשאני נוהג יחף אני מרגיש שי לי הכי הרבה שליטה ורגש על הדוושות

אבל זה אני

פורסם
סליחה?! לנהוג יחף מבחינתי זה הכי טוב שיש

רוב הנעליים והמגפיים או הכפכפים לא נוחים לנהיגה.

הכפכפים בורחים ונתקעים בדוושות.

הנעליים חייבות להיות שטוחות ודקות ואם לא הם גם נתקעות או שסתם אין רגש

כנ"ל לגבי מגפיים.

כשאני נוהג יחף אני מרגיש שי לי הכי הרבה שליטה ורגש על הדוושות

אבל זה אני

לא יודע טפו טפו אף פעם לא ברחו לי כפכפי אצבע. פעם אחד מזמן נהגתי יחף. לא זוכר הרגשה. תגיד הדוושות לא חמות?

פורסם

איך זה שכל שנה השרשור הזה חוזר על עצמו? לנהוג יחף מונע מהנהג/ת (אלא אם יש לו/לה רגלי הוביט, ולא ראיתי הרבה כאלה) לבלום בלימת חירום אמיתית. זו סיבה מספיק טובה לא לנהוג יחף. יותר רגש? שטויות במיץ. נעל טובה תתן מספיק רגש בשביל להפעיל דוושה. מי שנוסע לים יכול לשים סנדלים נרכסות. גם לא יסבול מחום וגם יקבע את הרגל יותר מכל כפכף. היתר תירוצים או דאווינים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...