Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיזוג ב 307 - מדחס מגמגם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5486 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

ב 307 שלי (XT מנוע 2000 שנת 2005) המזגן החליט שנמאס לו מהחום הזה, המדחס פשוט לא נכנס לפעולה.

ישבתי ברכב מונע ועומד במקום - שומעים את המדחס עושה קליק - מתחיל לעבוד ואחרי כשנייה או שתיים מפסיק.

כשמתחיל לעבוד יש קירור והכל תקין לשניה אבל אח"כ כל מה שיוצא מפתחי האוורור זה אויר חם.

לפני יומיים הכל היה תקין בלי שום בעיה עם קור נורמלי וזרם אויר טוב.

הייתי במוסך אתמול, הבחור אמר שאין לו דרך לדעת מה מקור הבעיה וצריך להתחיל לפרק..נשמע לי קצת הזוי ובעיקר יקר.

איציק, אתה פה?

בריאות לכולם!

פורסם

בדקו במוסך את כמות הגז?

אם אין מחסור בגז, יש סיכוי גדול שמדובר בבעיה חשמלית, למשל ממסר שנמצא ביחידה הפנימית.

כדאי לך לגשת למזגניסט. אם אתה מהמרכז, תיגש לעמוס מזגנים בב"ב. מומלץ מאוד.

היה לי משהו דומה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=347402&highlight=%D7%92%27%D7%9E%D7%A4%D7%99

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

רוב הסיכויים שחסר גז. יש להתחיל מבדיקת לחצים.

אם לא גז יכול להיות שהמאווררים לא נכנסים לפעולה.

אם לא אז בעיה חשמלית, יכול להיות בסליל המצמד החשמלי.

כל מזגניסט ידע לאבחן את הבעיה. בשלב הראשון לא צריך לפרק כלום.

פורסם

התשובה שקיבלת במוסך לא מקצועית, חייבים לבדוק דברים בסיסיים לפני שמחליטים "לפרק ולבדוק".

האם ביצעו איזשהן בדיקות ? (האם יש מספיק גז, פרמטרים במחשב וכו')

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

עדיין לא ביצעו כלום - כשקיבלתי את התשובה הנ"ל פשוט יצאתי משם. כחבר קארספורום ותיק אני כבר יודע לזהות מוסכניקים בעייתיים..:wink:

היום המדחס בכלל לא נכנס לפעולה, המאוורר עובד וזהו.

בריאות לכולם!

פורסם
בדקו במוסך את כמות הגז?

אם אין מחסור בגז, יש סיכוי גדול שמדובר בבעיה חשמלית, למשל ממסר שנמצא ביחידה הפנימית.

כדאי לך לגשת למזגניסט. אם אתה מהמרכז, תיגש לעמוס מזגנים בב"ב. מומלץ מאוד.

היה לי משהו דומה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=347402&highlight=%D7%92%27%D7%9E%D7%A4%D7%99

ראית כשהם פירקו את הממסר? מאיפה הגיעו אליו?

בריאות לכולם!

פורסם

ואללה צודק!! לא שמתי לב שהשירשור היה על ג'אמפי! - הבחור אמר שהיה לו משהו דומה אז נכנסתי וקראתי בלי לבדוק את הכותרת...:roll:

אם לא היה גז או לחץ אז המזגן לא היה מקרר כמו שצריך, אני טועה? העניין הו שכשזה כן עבד/מחליט להתעורר אז יש קור בהחלט סביר.

דרך אגב, מכיוון שאני גר בצפון הרחוק - אין פה 'מזגניסט', יש פה מוסכים, חשמלאי רכב (בודדים) אבל אין פה בעלי מקצוע שמתמחים במזגנים. אלא אם מישהו מכיר משהו באיזור טבריה עד הגליל העליון/גולן ויכול להפנות אותי למישהו שיודע את עבודתו אני אשמח.

בריאות לכולם!

פורסם

אני מתנצל על הבלבול .

איציק צודק, אלה רכבים שונים. אני בעד הכשרות.

ועדיין, לא משנה מה הרכב, קודם כל בודקים גז במערכת ומכאן ממשיכים האלה.

ברוב המוסכים שמתעסקים בחשמלאות יש מכשור לבדיקה ומילוי גז. הבדיקה לוקחת דקות ספורות.

אם יש מחסור בגז, מחפשים דליפה ע"י מילוי חומר זרחני ואיתור הדליפה.

אם אין מחסור בגז, מחפשים בעיית חשמל והאלה.

הרבה מוסכים קטנים, שמקצועם חשמל הרכב, לא מכירים את מערכות החשמל של רכבים צרפתיים מהעשור האחרון. נוכחתי לראות את זה גם עם קנגו DCI וגם עם ג'מפי.

ההגונים שביניהם ישר אומרים, שהם לא מוכנים להתעסק עם מערכת חשמל ברכב צרפתי, וישר מפנים למוסך מורשה יבואן, כדי שיחברו את הרכב למחשב, שזה כנראה הכי נכון לעשות.

הפחות הגונים (כמו המוסך שהיית בו) מתחילים ישר לפרק , ואז נראה.

לכן, אם אתה לא מוצא מוסך שמכיר ומתמצא במערכת החשמל של הרכב שלך, כדאי לך לגשת למורשה.

זה לא זול, אבל בטוח יותר זול מלתקן את הנזקים של המוסך לא מקצועי ולא הגון.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

למיטב זיכרוני, לפחות ב 406 (מערכת FRIC) וגם ברנו למיניהם, גם עודף גז מפעיל את המנתק. ולפעמים זה ממש כמה גרמים עודפים.

פורסם
לכן, אם אתה לא מוצא מוסך שמכיר ומתמצא במערכת החשמל של הרכב שלך, כדאי לך לגשת למורשה.

זה לא זול, אבל בטוח יותר זול מלתקן את הנזקים של המוסך לא מקצועי ולא הגון.

נכון, אבל חבל שהמורשה הנורמלי (ואולי היחיד..) הכי קרוב אליי נמצא כשעה נסיעה ממני - בעפולה..

בכל מקרה - מוזר ביותר - בשבת בבוקר חבר שיחרר טיפת גז מהצנרת ואח"כ נסעתי עם הרכב 3 פעמים ובשלושתם המזגן פעל כאילו כלום לא קרה..שמתי על 18 מעלות והיה קריר למדי ברכב... לא מבין את זה אבל אני אמצא את הזמן לגשת למוסך שיבדוק גז.

בריאות לכולם!

• תוכן חדש...