Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5495 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני צריך להעביר את המאזדה טסט (נשאר לי עוד כשבועיים בלחץ), זה אוטו ראשון שלי ואני מתמודד לבד עם ההוצאות והטיפולים, עד כה היה לי מישהו שטיפל לי באוטו בבית, מכונאי מוסמך. עכשיו נתקעתי, אני צריך לקחת את האוטו למוסך, רציתי לקבל המלצות למוסכים טובים באיזור המרכז (גזרת פ"ת-רחובות-מודיעין) ששם אוכל לבצע את הטיפול ולהיות רגוע שיבצעו עבודה טובה ובמחיר ריאלי. הגיע לידי ברושור על מוסך גיל באיזור תעשיה של שילת, מכירים?? ממליצים??

אני כרגע על 84 אלף ק"מ, זה בסדר לעשות כבר עכשיו את הטיפול 90?!

כמה לדעתכם יעלה לי כל הבלאגן??

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא צריך שום טיפול לפני טסט.

בדוק שכל הנורות (פנסים ראשיים, אור בלימה, רוורס, איתותים ) עובדים, בדוק שמגבים לא יבשים ותיגש לטסט.

אם תיכשל על משהו - תתקן במוסך ותיגש לטסט חוזר.

כשתגיע ל 90 אלף קילומטר, תעשה טיפול 90 אלף, אין צורך לקשור את זה למעוד לטסט. אם אתה נוסע מעט, הטיפול יכול להיות רק בעוד חצי שנה.

שום הכנה לטסט לא מבטיחה מעבר טסט חלק, ולכן אין בה צורך.

פורסם

בכמה חודשים האחרונים אני נוסע די הרבה, אני מרגיש גם שיש לא מעט ליקויים באוטו, צריך לבצע איזון גלגלים וכול מיני דברים, אני מעדיף לבוא מוכן, לא רוצה להתעסק יותר מדי עם הטסטרים, אין לי גם יותר מדי זמן פנוי להתעסק איתם בגלל זה אני גם די לחוץ בזמנים (עד כה לא היה לי שנייה לנשום)

פורסם

איזון גלגלים לא בודקים בטסט ובטיפול במוסך גם לא יעשו לך איזון גלגלים, מוסכים לא מחזיקים את המכונה הזו.

בשביל איזון גלגלים כנס לכל פנצ'ריה.

מה הליקויים האחרים ?

פורסם

תודה רבה! לא ידעתי את זה.

לא יודע, האוטו מרגיש עייף כזה, הרבה פעמים אני מרגיש כמו "מכה" בעת החלפת הילוך, לגבי מצב הצמיגים אין לי מושג. חשבתי שאם אני אלך למוסך, אני יעשה טיפול ועל הדרך יעברו על האוטו למען הסר ספק.

מה בתכלס בודקים בטסט??

זה לא קטע של סבלנות, באמת שאין לי זמן להתעסק איתם ב"צריך להחליף נורה/לצבוע את הל.ז/צריך לתקן את.. וכדומה".

פורסם

דברים שנבדקים בטסט (רשימה כנראה לא מלאה)

1. תעודת זהות של בעל הרכב, ביטוח חובה בתוקף, תשלום אגרת רישוי.

2. זיהוי הרכב - תקינות לוחיות רישוי, התאמת מספרי מנוע ושילדה למה שרשום ברישיון.

3. אורות דרך ומעבר (עוצמה ופיזור), איתותים, אורות בלימה, אורות רוורס, תאורת לוחית רישוי, מחזירי אור, פסים זוהרים (עד שנת 95)

4. זיהום אוויר - לפי שנתי ייצור.

5. חופשים בהגה, בגלגלים קידמיים, תקינות ויזולאית של בולמי זעזויים, גומיות לציריות, נזילות כלליות בתחתית הרכב.

6. כיוון גלגלים (לא איזון)

7. עוצמת בלימה של גלגלים קידמיים, אחוריים ושל בלם יד.

8. העדר שינויי מבנה - כלומר אין תוספות/שינויים לא מאושרים.

זהו בגדול, ברכב אמור להיות פח, משולש אזהרה, גלגל ספייר, אפוד זוהר וכלים להחלפת גלגל, אבל את הדברים האלו לרוב לא בודקים.

אם יש ברכב משהוא שבור/חסר - כמו למשל חסר פנס בלימה שלישי או נניח כסא שבור או ריפוד קרוע - גם על זה יכולים להכשיל.

• ספונסר פורום
פורסם

לא יודע, האוטו מרגיש עייף כזה, הרבה פעמים אני מרגיש כמו "מכה" בעת החלפת הילוך, לגבי מצב הצמיגים אין לי מושג. חשבתי שאם אני אלך למוסך, אני יעשה טיפול ועל הדרך יעברו על האוטו למען הסר ספק.

מה בתכלס בודקים בטסט??

זה לא קטע של סבלנות, באמת שאין לי זמן להתעסק איתם ב"צריך להחליף נורה/לצבוע את הל.ז/צריך לתקן את.. וכדומה".

את מצב הצמיגים יבדקו לך בטסט.

אם אין לך כוח "להתעסק עם הטסט", אתה יכול לתת את הרכב למוסך ולבקש שיעבירו לך את הטסט. רוב המוסכים מספקים שירות כזה, כמובן שזה עולה כסף.

פורסם

אני ממליץ על מוסכי ש.ר ברחוב חלוצת הפרדסנות 25 פתח תקוה. (מוסך כללי)

הטלפון שלו זה 039316494 ותבקש את שוקי.

יצא צדיק בתוכניתו של חיים הכט.!

פורד אסקורט 1995 1600 סמ"ק

מאזדה לאנטיס 2002 1840 סמ"ק

סובארו אימפרזה טורבו 1999 2000 סמ"ק

מאזדה 3 ספיריט 2008 2000 סמ"ק

פורסם

באמצעות קרוב משפחה שמבין ומכיר הופנתי לאדם שיטפל לי ברכב ויעביר את האוטו טסט, אני חוזר לשאלה הראשונה שלי - אני כרגע על 84 (+) אלף ק"מ, את הטיפול 75, יותר נכון 78 עשיתי לפני כ-8 חודשים. האם זה נכון לעשות שוב פעם את הטיפול עכשיו או רק שיבדוק את הרכב מבחינת תקינות של הרכב לטסט ויחליף את הרפידות לפני שאני אצטרך להחליף גם צלחות?? אני לא רוצה להיטרטר פעמיים, עכשיו לטסט ועוד 3-4 חודשים פלוס מינוס שוב לעשות טיפול 90 ואולי אפילו לשלם פעמיים על משהו שיכולתי לגמור בפעם אחת?!?

פורסם

אתה נוסע בממוצע כ-1000 קילומטר בחודש.

מועד הטיפול הבא שלך הוא רק בעוד 5-6 חודשים.

אין צורך להקדים את הטיפול. זה בזבוז כסף ולא קשור בהכרח לדברים שנבדקים במבחן הרישוי.

הדרך החסכונית היא לבדוק בעצמך את מה שכתב Buki בסעיפים 1-3 כדי שלא תיכשל בטסט על שטויות. ולגשת לטסט.

בדוק מה תאריך הייצור של הצמיגים, האם הם מתאימים לכתוב ברשיון הרכב והאם הם שחוקים, יבשים או סדוקים. צמיגים לא מחליפים במוסך אלא אצל צמיגאי.

אם אתה חושש שיש בעייה במערכת הבלמים או בהיגוי, גש למוסך שיבדוק את מה שכתוב בסעיף 5.

לגבי זיהום אוויר - אפשר (אבל לא הכרחי) לשים תוסף כמה ימים לפני הטסט ולהגיע למבחן כשהמנוע חם.

פורסם

עוד הערה: אם אמנם הרפידות נידרשות להחלפה-החלף עכשיו ,בלי להשתהות.אולי שווה לך להיכנס למוסך בפתח תקווה, לטעון מלוא טענותיך, לקבל מהמכונאי שלו את ההתרשמות שלו אם הרפידות גמורות-ולהחליף.

פורסם
לא צריך שום טיפול לפני טסט.

בדוק שכל הנורות (פנסים ראשיים, אור בלימה, רוורס, איתותים ) עובדים, בדוק שמגבים לא יבשים ותיגש לטסט.

אם תיכשל על משהו - תתקן במוסך ותיגש לטסט חוזר.

כשתגיע ל 90 אלף קילומטר, תעשה טיפול 90 אלף, אין צורך לקשור את זה למעוד לטסט. אם אתה נוסע מעט, הטיפול יכול להיות רק בעוד חצי שנה.

שום הכנה לטסט לא מבטיחה מעבר טסט חלק, ולכן אין בה צורך.

ערב טוב בוקי,

אתה לא מדוייק כל כך בדבריך...

בטסט גם ניבדקים גומיות ציריות, גומיות מסרק הגה ,מצב הברקסים ונזילות למיניהם. דברים אלה יכולים להימצא בקלות ע"י מבט ראשוני ומהיר ע"י בעל מיקצוע שברגע שחלקים אלה יידרשו החלפה זה יעלה הרבה פחות ושפוי מאשר דברים אלה יוחלפו במוסך והתשלום יהיה גבוה (עצם העובדה של טרמפ על הלקוח שכבר נימצא במקום) וכמובן שיכול להימנע תשלום על טסט חוזר.

:)
פורסם

לא הבנתי למה מחיר החלפה לפני טסט יהיה נמוך יותר ממחיר החלפה אחרי טסט.

טסט חוזר זה 20 שקל, בוא נסכים שזה סכום זניח.

בכל מקרה, אני נשאר בדעתי - לא צריך להכנס להכנה לטסט במוסך.

בוא נעשה ניתוחשל שני מצבים

1. לא ניגשים להנה לטסט.

א' מכון רישוי, סיכוי כלשהוא שהרכב עובר. אם לא - ב'

ב' מוסך, תיקון ליקויים.

ג' מכון רישוי, אם התיקון בוצע טוב - 100% שהרכב עובר

סה"כ 3 שלבים.

2. ניגשים להכנה לטסט.

א' מוסך, תשלום כלשהוא על ביצוע הכנה לטסט.

ב' מכון רישוי, סיכוי כלשהוא שהרכב עובר, גדול יותר מבסעיף 1, אבל לא 100%. אם לא עובר - ג'

ג' מוסך, תיקון ליקויים

ד' מכון רישוי, טסט חוזר, אם התיקון בוצע טוב - 100% עובר.

סה"כ 4 שלבים.

• תוכן חדש...