Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5505 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סתם עדר של ישראלים.. לך תקנה איזה רכב בגודל קצת יותר נורמלי ובטיחותי

פורד פיאסטה שנת 97 מנוע - יוטה 1.3

פורסם

:lol::roll:

צודק! לך תקנה רכב בגודל קצת יותר נורמלי רק כדי לעמוד באותו הפקק עם רכבי מיני ולשלם כפול על הדלק.

פורסם

אלא אם היית ציני אז זכית בתואר התגובה המטופשת של השבוע :?

סוף סוף נכנס לישראלים השכל שלא חייבים טיטאניק כדי להתנייד מנקודה A ל B.

רכבי המיני החדשים מציעים דווקא בטיחות לא רעה בכלל, כולל 6 כריות אוויר בפיקנטו, למשל (ואפילו בגרסת ה 1 ליטר ידנית).

גם הגודל מספיק לרוב אנשים. תסתכל על המכוניות בכביש ותספור בכמה מהן אתה רואה יותר מנוסע אחד. אני לא אומר שרכב מיני צריך להחליף את הג'יפ של הטיולים של יום שבת, אבל לרווק\ה \ סטודנט \ תל אביבי המצוי מדובר ברכבים מבורכים, כאשר מלבד יתרון הגודל יש להם יתרון עצום בדמות זיהום אוויר צריכת דלק עדיפה בעשרות אחוזים על המשפחתומטית שלידם ברמזור.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מרבים להגיד "בטיחות לא רעה", אבל אני חייב לשאול: בהנחה ולרכב מיני יש 5 כוכבי ריסוק (לרובם יש 4 אם אני לא טועה, והפיקנטו עדיין לא נבחנה?)

לי יש איביזה, רכב קצת גדול יותר, גם הוא עם 6 כ"א ו 5כוכבי ריסוק.

אז אצלי האוטו גדול בחצי מטר...כן, מורגש בעיקר בבגאז', ממש פחות מורגש בתא הנוסעים.

(כן, הישיבה נוחה יותר כי המושבים טובים יותר אבל לא זו הכוונה)

האם יש שוני בבטיחות? הרי כוכבי ריסוק זה מונח סטנדרטי לכל הרכבים, האם יש הבדל בין התמודדות הרכבים בזמן תאונה חזיתית \ תאונה מאחור רק בגלל מימדי הרכב?

פורסם

יש בYOUTUBE מספר מבחנים בין מכוניות גדולות לקטנות,ורואים שהגדולות יותר טובות בתאונה.

מבחינת תאונה מאחור,ההבדל גדול יותר,שים לב שהחלון האחורי מאוד קרוב לדלת המטען,ואין את המרווח של תא המטען ברכב סטנדרטי שימנע פגיעה בנוסעים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
מרבים להגיד "בטיחות לא רעה", אבל אני חייב לשאול: בהנחה ולרכב מיני יש 5 כוכבי ריסוק (לרובם יש 4 אם אני לא טועה, והפיקנטו עדיין לא נבחנה?)

לי יש איביזה, רכב קצת גדול יותר, גם הוא עם 6 כ"א ו 5כוכבי ריסוק.

אז אצלי האוטו גדול בחצי מטר...כן, מורגש בעיקר בבגאז', ממש פחות מורגש בתא הנוסעים.

(כן, הישיבה נוחה יותר כי המושבים טובים יותר אבל לא זו הכוונה)

האם יש שוני בבטיחות? הרי כוכבי ריסוק זה מונח סטנדרטי לכל הרכבים, האם יש הבדל בין התמודדות הרכבים בזמן תאונה חזיתית \ תאונה מאחור רק בגלל מימדי הרכב?

euroncap טוענים שדירוג הבטיחות רלוונטי בפער של 120 ק"ג~.

פורסם

אינני בטוח שהבנתי אותך,

התכוונת לומר שהכוכבי ריסוק האלה "יעזרו" לי בשעת תאונה רק אם הרכב בו אני מתנגש לא עולה במשקלו ב-120ק"ג משלי?

פורסם

תמיד נחמד להכניס קצת פרופורציות לדיונים כאלו.

ננקד את הבטיחות הפאסיבית של כלי הרכב הבאים לפי סולם 1-10 (כשהכי גבוה נתן למכונית הגדולה):

דו גלגלי: 1

מכונית מיני: 9

מכונית גדולה: 10

לפי הנתונים הללו, צריך להיות חולה נפשי אמיתי בכדי לסוע על דו גלגלי. ועם זאת, מאות אלפי כלי רכב דו גלגליים על הכבישים. אז קצת פרופורציות חברים.

פורסם
אינני בטוח שהבנתי אותך,

התכוונת לומר שהכוכבי ריסוק האלה "יעזרו" לי בשעת תאונה רק אם הרכב בו אני מתנגש לא עולה במשקלו ב-120ק"ג משלי?

זה אומר שאם הרכב בו אתה מתנגש כבד משלך ב-150 ק"ג ומעלה יעילות הבטיחות יורדת. למה נבהלת פתאום?

• תוכן חדש...