Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5528 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ותודה לכל מי שיוכל לתרום לי ידע.

הרכב אצלי כחצי שנה. אני לא פותח הרבה את הסאן-רוף, אולם עד היום לא נרשמו בו כל בעיות... נפתח ונסגר חלק.

היום בצהרים (כחום היום) כשלחצתי על כפתור הפתיחה הסאן-רוף נפתח כמעט עד סוף השלב הראשון שלו (משולש כלפי מעלה) ונתקע. משם הוא לא חוזר ולא ממשיך...

מחיפושים בפורום הבנתי שמאד נפוצות בסאן רוף של רכבי 2 תקלות עיקריות:

הראשונה היא הרס המסילות והיא נובעת משימוש לא נכון ומפתיחה של הסאן רוף עד הסוף במהירויות גבוהות ויצירת לחץ על כל אביזרי הפלסטיקה- לדעתי לא הבעיה אצלי היות ומאד הקפדתי שלא לפתוח במהירות גבוהה (מעל 50 קמ"ש) את הסאן רוף עד הסוף וכאמור, בכלל לא פתחתי אותו יותר מידי. (כשחושבים על זה- השימוש העיקרי היה כשמישהו נכנס לאוטו והתלהב ושאל איך פותחים... :?)

השניה היא שחיקת גלגל השיניים הפנימי והסתובבות המנוע ללא חיבור לסאן רוף עצמו.

ברצוני לפרק את המנוע בכדי לראות את מצבו של גלגל השיניים בכדי לבדוק האם זו הבעיה.

באשכול הזה מצאתי תמונות של המנוע וגלגל השיניים השחוק, ואשמח להעזר בכל דבר שיוכל לעזור לי לדעת איך לפרק את החלק (היות ומעולם לא עשיתי את זה ואני מעדיף לעשות ש.ב קודם..)

ואחרי שבלבלתי את השכל נגיע לענין:

האם מישהו יודע היכן המנוע יושב בדיוק? איך אפשר להגיע אליו? האם זה מסובך? האם אני צריך להזהר בדרך שלא לפגום ברכיב מסוים?

אשמח לכל הכוונה לנושא.

תודה רבה לכל מי שיכול ועוזר!

המשך שבוע טוב,

צחי.

פורסם

כשאתה מנסה לסגור יש איזשהוא רעש? אם כן נטחנו גלגלי השיניים.

אם לא יתכן ויש בעיה חשמלית או שהמנוע נשרף\נתפס.

בדוק פיוזים קודם כל, אם אני לא טועה המנוע נמצא מתחת לפנל שבו מורכב המפסק בקדמת החלון או מתחת למנורת סלון מאחורי החלון, במידה והמנוע לא תפוס יש אפשרות לסגור את החלון באמצעות בוכסה טורקס 30 על מנגנון המנוע.

שים לב לא לפגוע בריפוד הגג הוא עדין וקל מאוד לעוות אותו, אם אתה לא בטוח מה אתה עושה גש למוסך ועדיף מורשה.

SuckSqueezeBangBlow

פורסם

תודה רבה על התגובה.

רביד ידידי הטוב עזר לי לפרק ובהדרכתו של RenaultSport (מהפורום) שהסביר לנו מראש למה לצפות...

הוצאנו את המנוע החוצה וגילינו מנוע דומה לזה שפה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=373014

רק שאצלי לא היה גלגל השיניים הכתום- רק הגלגל המתכתי הקטן.

בכל אופן, יש אצלי את הגלגל השיניים המתכתי הקטן שמסובב מסרק שנמצא בגג (שמזיז את הסאן-רוף,

כמובן...)

גלגל השיניים המתכתי של המנוע היה קצת מלוכלך וניקינו אותו וגם את המסרק... הסאן-רוף נפתח ונסגר עכשיו אבל עדיין משהו מוזר, נראה כאילו משהו מפריע לסאן-רוף להפתח היות ובזמן פתיחה/סגירה הפעולה לא חלקה כמו פעם. מורגש שכל שניה ישנו רעש 'תיק' קטן והסאנרוף מאט לרגע את פתיחתו.

מהתמונה שהובאה ממקודם באשכול של RenaultSport אי אפשר לראות בבירור את גלגל השיניים המתכתי של המנוע, אולם אצלי נראה כאילו שן אחת בגלגל זה איננה מלאה. האם מישהו יודע אם כל השיניים אמורות להיות מלאות ואצלי נחרשה השן? או שזה אמור להיות כך?

(אם הכל צריך להיות מלא אז הגיוני שבגלל זה ה"תיקים" שאני מרגיש, פשוט פעם בסיבוב הוא מפספס שן אחת...)

תודה על העזרה.

• תוכן חדש...