Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי ג'אסטי שנת 91 קרבורטור נפח 1200 (גיר רגיל)

עשיתי לה טיפול לאחרונה החלפתי שמן + פילטר שמן שמתי לה פלאגים חדשים ופילטר אוויר חדש

הלכתי למכון קרבורטורים שירי בראשל"צ על מנת לבצע כיוון או ניקוי קרבורטור,

הבחור הנחמד חיבר את הרכב לבדיקת גזים ואמר לי שהרכב שלי מכוון ונשמע טוב אז לא דרוש טיפול.

עשיתי בדיקה של צריכת הדלק השבוע, מילאתי טנק מלא ונסעתי 100 קילומטר בעיר בלבד (נסיעות קצרות - במשך 4 ימים)

חשוב לציין שכל הנסיעות ללא מזגן..

אחרי זה תדלקתי שוב והופתעתי כי נכנסו 14 ליטרים למיכל - משמע 7 ק"מ לליטר

האם זו צריכה הגיונית לרכב כזה? זה נראה לי מאוד גבוהה..

תודה,

שגיא

פורסם

שלום רב !

הצריכה שציינת גבוהה ולא הגיונית !

רכב כמו שלך , צורך בנסיעה בין עירונית נטו, כ18 קילומטר לליטר!

בצע בדיקה נוספת, מומלץ בנסיעה בין עירונית, או לפחות משולבת, וחזור לעדכן.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הבחור רשם שנסע בעיר בלבד!

אם זה רצף של נסיעות קצרצרות ופקוקות זו צריכה גבוהה אבל מתקבלת על הדעת.

צריכת דלק מודדים לאורך זמן, במדגם כל כך קטן הטעות יכולה להיות גדולה והתוצאה לא מייצגת כלום!

פורסם
יש לי ג'אסטי שנת 91 קרבורטור נפח 1200 (גיר רגיל)

עשיתי לה טיפול לאחרונה החלפתי שמן + פילטר שמן שמתי לה פלאגים חדשים ופילטר אוויר חדש

הלכתי למכון קרבורטורים שירי בראשל"צ על מנת לבצע כיוון או ניקוי קרבורטור,

הבחור הנחמד חיבר את הרכב לבדיקת גזים ואמר לי שהרכב שלי מכוון ונשמע טוב אז לא דרוש טיפול.

עשיתי בדיקה של צריכת הדלק השבוע, מילאתי טנק מלא ונסעתי 100 קילומטר בעיר בלבד (נסיעות קצרות - במשך 4 ימים)

חשוב לציין שכל הנסיעות ללא מזגן..

אחרי זה תדלקתי שוב והופתעתי כי נכנסו 14 ליטרים למיכל - משמע 7 ק"מ לליטר

האם זו צריכה הגיונית לרכב כזה? זה נראה לי מאוד גבוהה..

תודה,

שגיא

שגיא שלום רב !

עם כל הכבוד לכותב מעלי אלי, צריכת הדלק ברכב כמו שלךגבוהה בכל קנה מידה , ובנסיעה עירונית צריכה לנוע לכ12 קילומטר לליטר במקרה הטוב , וכ10קילומטר לליטר במקרה הרע.

נצל את חופשת החג ובצע נסיעת מבחן לטיול קצר של 100 קילומטר מחוץ לעיר, ואם לא יחול שינוי רציני, שלא ירד מ15 קילומטר לליטר בנסיעת המבחן, גש בדחיפות למכון קרבורטורים מומלץ, שלא מסתפק רק בבדיקת 4 גזים, ובצע נקוי שפוץ וכוון שיחזיר את הההשקעה תוך זמן קצר בחיסכון משמעותי בתצרוכת הדלק.

קרא כאן:

טיפול בסובארו ג'אסטי (או: עוד לקוח מרוצה של צביקה)

ערב טוב לכולם.

רציתי לשתף אתכם בחוויה שהייתה לי היום כשהלכתי לטפל בג'אסטי שלי אצל מי אם לא אחר - צביקה.

סובארו ג'אסטי שנת 91 מנוע 1200 גיר רגיל. זה התחיל בעצם בשרשור שפתחתי לא מזמן על כך שאני מרגיש שהג'אסטי שלי צורכת קצת יותר מדי דלק ממה שהיא אמורה לצרוך ובנוסף לוקח לה קצת זמן להניע בבוקר.

התייעצתי עם צביקה בהודעות שכמובן נענו במקצועיות ובאדיבות ובסופו של עניין הבנתי שאין לי ברירה אלא להגיע לטיפול בקרבורטור.

אז לאחר שפיניתי לעצמי יום חופש מהעבודה במיוחד נסעתי לנתניה מאזור ירושלים (!) מקום מגוריי.

אני לתומי חשבתי שהג'אסטי שלי מטופלת כמו שצריך ושהרכב במצב מצויין. לצביקה לא לקח הרבה זמן להבחין בתקלות שהמוסכניק שלי לא חשב עליהים בכלל והתחיל להכין לי רשימה מסודרת של מה אני צריך לתקן ברכב! מהדבר הכי קטן ולא דחוף עד לדברים קריטיים כגון טרמוסטט ובית טרמוסטט שלא נמצאים במצב טוב כל כך!

אני אוסיף ואומר שהשבוע השקעתי והחלפתי במוסך מורשה סובארו (!) בירושלים קלאצ' + ברקסים לחדשים. חשבתם מוסך מורשה? תחשבו שוב.. או יותר נכון תחשבו צביקה. כי אני בטוח שצביקה לא היה מחליף לי קלאצ' ברכב ומשאיר אותו בלי הגומי המגן לתיבת המצמד שאמור להשאיר את החלקים הפנימיים של הקלאצ' שלמים ובריאים בלי אבק ודברים מזיקים אחרים למיניהם.. אז אל תהיו בטוחים שמוסכים מורשים באמת כאלה טובים ושהם לא עושים טעויות..

5 שעות ארוכות צביקה עבד לי על הרכב כאילו היה הרכב שלו. מפאת קוצר היריעה אני לא אפרט את הדברים שסידר ותיקן לי ''על הדרך'', דברים שבאותו מוסך מורשה ספק אם היו יודעים בכלל שקיימת בעיה. ואלו לא דברים זניחים, כי יומיים אחרי שהתקינו לי בלמים חדשים במוסך המורשה אני לא מצליח להבין למה אני צריך למעוך את דוושת הבלם כאשר הבלמים חדשים. היום אצל צביקה הבנתי למה. צביקה הבחין בצינור הקרוע של המגבר בלם שכמובן לא טרחו לבדוק בכלל במוסך וסידר לי אותו כמו שצריך..

חפרתי לכם מספיק, אז אני רק אסיים ואומר שקודם כל, לא מדדתי בדיוק אבל על המחוג כבר כשהגעתי הביתה הבחנתי בצריכת דלק טובה בהרבה מהדרך הלוך, ושהיה שווה לקום מוקדם ולנסוע מירושלים רק בשביל לדעת באיזה מצב באמת הרכב שלך נמצא ומה עוד יש לעשות (וזה לא הרבה אחרי העבודה של צביקה) כדי שהרכב שלכם יהיה מושלם.

צביקה תודה. :grin:

יוסי פרנקוס תודה על המידע שהוספת.

בברכה

צביקה

פורסם

צריכת דלק בהחלט מטורפת והיחיד שיכול לתת פיתרון מקצועי ואמין למצב שכזה הוא בהחלט צביקה. שים את הרכב אצלו ושתקבל אותו חזרה אתה תחשוב שהוא החזיר לך סוזוקי אלטו רק בלי ההזרקה. :)

:)
פורסם

תודה לכולם על התגובות!

אני אבדוק צריכת דלק שוב בנסיעה בין עירונית ואחזור לעדכן.

צביקה מה אתה אומר על מכון קרבורטורים שירי בראשל"צ?

אני גר בראשון ורציתי לדעת אם אתה ממליץ ללכת לשם לטיפול

תודה

פורסם

1:7 בעיר זה המון. אצלי הוא שותה +1:15 בינעירוני, 1:14 בערך משולב, 1:13 עירוני. תבדוק:

האם מותקן תרמוסטט ברכב (מערכת הקירור) והמאוורר נכנס לפעולה בזמן?

האם האוטו אוכל או מאבד שמן (אטם מכסה שסתומים, מחזירי שמן למיניהם)?

האם המצב הכללי של המנוע סביר? (אצלי יש צורך בהחלפת רינגים, אבל העלות לא מצדיקה)

האם הלחץ אוויר בצמיגים תקין? האם מצבם הכללי תקין?

אני לא יודע אם במודל 91 זה כמו ב92 מבחינת הצ'וק והתרמוסטט, אבל תוודא שאכן מגיע מתח לתרמוסטט, והסל"ד לא "נתקע" על 2000+

כשקניתי את הרכב בזמנו הוא היה שותה 1:8 עירוני ובערך +1:11 בינעירוני

פורסם

שלום אהוד,

לא מותקן אצלי תרמוסטט, החלפתי פלאנג' וצינורות מים בזמנו והוצאתי אותו כי הוא היה תקול. הוא אמור להשפיע על צריכת הדלק?

החלפתי אטם מכסה שסטומים לפני 5 חודשים מאז מאבד הרבה פחות שמן,

נסעתי 2000 קילומטר מאז שמילאתי פעם אחרונה שמן ועדיין יש יותר מחצי.

המצב הכללי של המנוע תקין (שסטומים דופקים אבל בכל זאת רכב בן 20 שנה..)

הצמיגים טובים ואני תמיד מקפיד על אוויר.

הסל"ד אצלי בסרק דיי גבוה (1300-1400) ולפעמים נתפס לכמה שניות על 1500

פורסם

וודאי, בלי תרמוסטט המנוע לא יכול להגיע לטמפרטורת העבודה הרצויה, מה שמגביר את צריכת הדלק ובלאי המנוע.

ה"פתרון" הזה "מומלץ" לרכבים עם בעיות התחממות חוזרות ולא מטופלות מתוך מחשבה שזה עדיף מהתחממות יתר. זה פתרון די חאפרי ומעין מצב ביניים כשכבר רואים את הסוף (גריטה).

פורסם

דבר ראשון: התקן את התרמוסטט! כל עוד המנוע לא מגיע לטמפ' עבודה המנוע צורך יותר דלק ואוכל קצת שמן, וחבל!

דבר שני: לתווך ארוך זה לא בריא למנוע... (קירור יתר)

דבר שלישי: הסלד שאתה מציין נשמע (לדעתי) תקין למנוע שלא הגיע לטמפ' עבודה, אך בכל זאת, המלצה שלי, וודא שהתרמוסטט מחובר חשמלית ושמגיע אליו מתח של 12V!

במידה ותרצה תרמוסטט, יש לי עוד אחד תקין של ג'אסטי. רק וודא שהקוטר אצלך הוא 44 מ"מ ולא 48 מ"מ (הטמבלים בארץ מרבים למכור את הקוטר הלא נכון)

פורסם
תודה לכולם על התגובות!

אני אבדוק צריכת דלק שוב בנסיעה בין עירונית ואחזור לעדכן.

צביקה מה אתה אומר על מכון קרבורטורים שירי בראשל"צ?

אני גר בראשון ורציתי לדעת אם אתה ממליץ ללכת לשם לטיפול

תודה

שלום רב !

קרא את השרשור הבא ותקבל תשובה , והסק ממנה את המסקנות:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2830255#post2830255

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...