Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5569 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני אף אחד, זה פורום וזכותי להביע את דעתי כל עוד זה בצורה מכובדת, ועומד בכללי הפורום.

הוא סובל בקרבי? וואלה איזה קטע הייתי בטוח שכולם עושים חיים בקרבי.

קרבי זה חובה , אבל לא כולם מתאימים - אין מה לעשות. הבחור שאל שאלות איך לצאת מקרבי בגלל מצב בבית (שאם חושבים על זה, הוא לא משהו בכלל) וכנראה שעדיף לו ולמשפחתו וגם לצבא שימכור קולה ובמבה.

הציעו לו דרכים לגיטימיות ופחות לגיטימיות, אבל למה להתנגד ?

קורה שחיילים נתקלים במערכת אטומה, או שהיא עבדה בצורה לא תקינה לגמריי עם הת''ש, או שהבחור לא דיווח על ההתחלה על כל הבעיות, כי אם היה מדווח בלשכת גיוס היו שמחים למצוא לו תפקיד שונה.

* אני האחרון שאתמוך במישהו שמסוגל להיות בסיירת ובחר בדרך קלה !

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מאחל לחברך שימצא את הדרך לעזור למשפחתו, בהנחה כמובן שזו הבעיה שמנחה אותו ולא סתם עצלנות או חיפוש חיים קלים.

אישית - בתור חי"רניק גאה לא הייתי רוצה לידי בקרב אנשים שלא רוצים להיות שם, לא יכול לסמוך עליהם.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

זה שהאחות נחשבת עזר כלכלי ועל פי הטפסים הברוטו נראה טוב ומבחוץ הבית יפה לא אומר שבפועל הכל ככה, כי זה ממש לא.

להסתדר בלעדיו ולמכור את הבית, או שיטות אחרות אפשריות, אבל מיותרות וקשות להשגה, קרבי הוא לא חובה, והמצב בבית הורס את הרוח של הנער וזה מתבטא בשירות שלו וברצון וברופאים שהוא רואה כדי לעקוץ דברים.

פורסם

חבר'ה, צריך לעשות פה הבדלה בין שני הדברים.

יש לשרת קרוב לבית שזה דבר אחד (דבר שאפילו מחייב לעזוב את היחידה/גדודה/חטיבה ואולי את החיל)

ויש ל"לצאת מקרבי". משמע להפוך לתומך לחימה או "ג'ובניק". אבל יש גם תומכי לחימה וג'ובניקים שנמצאים בחזית, בגדודים ובחטמ"רים שעושים שבת 1ל3. והם נמצאים באיזור מסוכן בדיוק כמו קרבי, נכון לא באופן הפעילות אך עצם מהיותם נמצאים במקום מסוכן, ראה למשל אוגדת איוש.

עכשיו לבעיה שלך, תראה אומרים כל הזמן כי המערכת הצבאית הינה אטומה, ומקובעת, אבל זה אולי נכון מכיוון שיש "הרבה" אנשים שמנצלים את המצב שברגע ש"קשה"/"לא טוב" להם הם ברוחים. תראה הצבא זה לא פיקניק, צבא הינו צבא ואי אפשר ללמוד אליו או להתכונן עליו מראש.

מצד שני אותה מערכת אטומה, כן יודעת להתחשב באנשים שבאים ומציגים מסמכים של בעיות והיא כן עושה מה שביכולת בלעזור ללוחם בכדי שהראש שלו יהיה ביחידה שלו מאשר בבית.

אם הוא מעוניין לעבור לתפקיד "עורפי" ולא קרבי מכל סיבה שהי, שידבר עם הקב"ן, יסביר את הבעיה ואם הוא חושב לנכון הוא ימליץ לעביר את הבחור לתפקיד עורפי. הקב"ן הוא לא אטום, לאותה מערכת שנקראת צבא, יותר "זול" להעביר מישהו לתפקיד עורפי מאשר שהוא יהרג בחזית.

רוב הפעמים המעבר הינו בתוך היחידה, כלומר בגדוד , מהיותו לוחם הוא יכול לעבור להיות בחימוש או במטבח, ועדין להאישר באותה יחידה והתנאים לא ישתנו מבחינת יציאות רק המשכורת תקטן.

ואם הוא מעוניין לשרת קרוב לבית בכדי לעזור למשפחה וכו'. יש לפנות למש"קית ת"ש. להביא טפסים, של הבנק,רפואים של ההורים, שתעשה ביקור בית בהקדם. ללחוץ על הסגל הפיקודי בכל הרמות בכל מצב, ברמה של כל יום למפקד האישי/קצין ולמ"פ. ואם הבקשה כפי שאתה מתאר פה נכונה, המערכת תעשה את השיקולים שלה אם הוא ראוי לשרת קרוב לבית ועוד...

כמו כן לדעתי האישית השירות בקרבי הינו שירות עדיף מכל מקום אחר, גם לעתיד האישי של הבן אדם וגם ההתיחוסת בצבא הינה שונה לאדם שמוכן להקריב את עצמו בשביל אחרים מאשר לאדם שהוא יכול אך הוא לא רוצה...

יום טוב.

2001 Renault clio b sport (RS) 172 out:roll:

2001 Audi a3 8L 1.8 out:lol:

2001 Mercedes benz w203 240 IN8)

פורסם

כמו שזה נראה אין סיבה אמיתית שיקבל הקלה כדי לעזור בבית. הרי האחות יכולה לדחות את הפסיכומטרי בשנתיים ולעזור.

אם המצב באמת קשה אז מביאים לא רק תלושים של כל בני הבית (כולל האחות) אלא גם את המרשמים על התרופות והאישורים הרפואיים (למרות שלאור ההיכרות שלי עם המצב אינסולין זה לא בשמיים ואדם סוכרתי שמסוגל לעבוד מצבו לא נורא כל כך).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כמו שאמרו כאן, זה שהוא מראה להם את הברוטו זה טוב ויפה, שיראה גם את ההוצאות. שיביא קבלות.

וההורים בבית שילמדו לחסוך! הבן לא צריך להיוט "סמרטוט" של ההורים שלו, וכן אני מבין שזה נשמע פוגע, אבל תקרא עוד שתי שורות ותנסה להבין למה אני מתכוון כי הכוונה שלי היא ממש לא לפגוע אלא להראות לך את הבעיה.

כשאני אומר סמרטוט אני מתכוון לזה שהילד לא צריך להיכנס לכלא צבאי וכל מיני שיטות אחרות ולדפוק לעצמו את השירות בשביל לכפר על זה שהמשפחה מתעצלת, מה זה מתעצלת? יש לו אחות שעושה פסיכו? מעולה, עוד שבועיים המבחן. אחרי זה היא יכולה לעבוד! ההורים צריכים ללמוד לחסוך, שיראו קצת אלון גל, יש שם אחלה טיפים, ואני מדבר בשיא הרצינות, זה מתחיל מלכבות את האור כשיוצאים מהחדר וממשיך בלהוריד קצת את רמת החיים ולעבור לוופלים "שופר סל" במקום וופלים של עלית מ"טיב טעם".

משהו נוסף שאני יכול להמליץ (ולצערי כנראה שזה הדבר היחיד שתיקח מכל מה שכתבתי) זה חופשה מיוחדת.

אפשר לקבל עד 30 יום מיוחדת בשנה אם אני זוכר נכון (והייתי מפקד מוצב עם כמה חיילים עם בעיות כלכליות) מה שאומר שהוא יכול להתארגן על עבודה מראש, ולצאת לשבועיים בבית שבהם הוא יוכל לעבוד ולסגור להורים קצת את המינוס. מאוחר יותר יוכל לעשות זאת שוב, בנוסף להכל הוא חייל קרבי, מהשאומר שיש לו עוד 20 ימי חופש בשנה + עד 7 משנה שעברה, שזה גם מאפשר לו לעבוד כל פעם שיש רגילה.

מכל הדברים הנ"ל - כמו שאתה רואה אפשר לעשות מספיק, כל עוד מתכננים קדימה ולא "שורפים" ימי מיוחדת ואם המצב בבית חמור עד כדי כך שגם זה לא יספיק, אז לעבור לבית זול יותר ממש לא יהיה "מיותר" כמו שרשמת כי זה אומר שההורים שלו חיים על זמן שאול, כי ההוצאות גדולות מההכנסות והשלב הבא זה שהבנק יקח להם את הבית.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
המטרה היא לא לפתור בדרך שונה את הבעיה אלא לפתור בדרך של יציאה מקרבי.

למי שלא שם לב - פתרון הבעיה הכלכלית הוא לא בעדיפות,

העדיפות היא לצאת מקרבי (והבעיה הכלכלית היא כביכול התירוץ).

נניח שהפיָה הטובה תתן להורים כל חודש צ'ק של 10,000 ש"ח - עדיין הבחור רוצה לצאת מקרבי כי אמא דואגת.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
למי שלא שם לב - פתרון הבעיה הכלכלית הוא לא בעדיפות,

העדיפות היא לצאת מקרבי (והבעיה הכלכלית היא כביכול התירוץ).

נניח שהפיָה הטובה תתן להורים כל חודש צ'ק של 10,000 ש"ח - עדיין הבחור רוצה לצאת מקרבי כי אמא דואגת.

.

צודק. ועדיין עש שבירות נפשית עקב כך.

פורסם

כמה שטויות בתרד אחד.

יש לי חבר שנוסע על פאסאט חדשה והצליח לצאת מצאלים עם ת"ש 3.

דבר ראשון, שההורים יכנסו לתמונה, שיצלצלו למג"ד וידברו איתו על המצב בבית.

(לא בעיה להשיג את המספר של המג"ד, אם אתה צריך עזרה דבר איתי)

לדרוש ביקור משקית ת"ש על המצב של ההורים שיוצאיו מסמכים על מחלות, לדבר עם רופא משפחה ולהקצין הכל!

רק ככה זה עובד, מניסיון.

יתכן ויגידו לו בגלל שיש אחים הוא לא זכאי לת"ש

אני מציע להמציא סיפור שהאחות הגדולה חזרה בתשובה ולא בקשר עם ההורים ושהאחות הקטנה לא מצליחה לפרס את הבית לבד.

שילך לקב"ן, ואם זה לא עוזר יש מלא שיטות להוציא גימלים

לצאת לחימוש זה לא כדאי, אין טעם לעשות חמשושים מכיוון שזה לא באמת עוזר למצב בבית.

תמיר.

• תוכן חדש...